Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 7 Μάρτη
  • Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης
  • «Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;
  • Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο
  • 8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Dixi et salvavi animam meam»Dixi et salvavi animam meam
Dixi et salvavi animam meam

Dixi et salvavi animam meam

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Φεβ 2007, 00:00
Αρθρο 16: Να τους πάρουμε τα σώβρακα!

Αλλά όπου και να πετούσε το μάτι μου/ άκουγα φωνές/ φωνές της φτώχιας που χτίζει λόφους/ καμωμένους για να ξεράσουνε βρωμόσπιτα/ πεταμένα πάνω στ’ άλλο/ σαν σε μπορντέλο-/ κει ζουν οι εργάτες ετούτου του τομέα/ των μεγάλων έργων του λιμανιού./ Χτίζουν εδώ καινούργια γη/ τα θεμέλια παρκέτου του διευθυντή/ και πολλών μετόχων διαφόρων εταιριών-/ τα σιδερένια δάση υψώνονται / απαίσιο όμως είναι το κελάιδισμα/ των τόσων σφυριχτρών των φορτηγών. (Νικόλαος Κάλας)

(Μόνο) ένας μπάτσος down στην Ιταλία.

 
♦ Τα μωρά ζητάνε τη μαμά τους/ και το ΝΑΡ τον Περισσό (βλέπε φύλλα ΠΡΙΝ 28/01/07, 2η σελίδα και 04/02/07, σ.σ. 10-11).
 
♦ What does a police bomb squad deal with? Blowjobs.
 
♦ ΠΡΙΝ, 04/02/07: «Στην ανακύκλωση η σκουριά του καπιταλισμού! -Βεβαίως ο καθένας από εμάς έχει τις ευθύνες του και μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι για να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος και να κερδίσει μερικές δεκαετίες ζωής. Μπορούμε να αγοράζουμε μικρότερα αυτοκίνητα, να μονώσουμε τα σπίτια μας ή να βάλουμε λαμπτήρες οικονομίας. Μπορούμε να οδηγούμε πιο ήρεμα και να καταναλώνουμε λιγότερο πλαστικό». Ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός…
 
♦ Για «κατειλημμένους συλλόγους» γράφει το ΠΡΙΝ στο πιο πάνω φύλλο. (Ζητείται συντάκτης ύλης!).
 
♦ «Σοβαρότατα πλήγματα δέχτηκαν από την αρχή οι αναρχικοί, οι οποίοι ενώ υπερασπίστηκαν την κοινωνική επανάσταση, στην συνέχεια… συνέχιζαν να υπερασπίζονται την αντεπανάσταση». (ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, Φλεβάρης 2007).
 
♦ «Τον 19ο αιώνα η οικογένεια μελετιόταν ακόμα σε κλάδους όπως η πολιτική οικονομία και η ηθική. Στον εικοστό αιώνα έχει δημιουργήσει τις δικές της “επιστήμες” όπως την ψυχανάλυση και την ψυχολογία. Αλλά η ψυχολογία και η ψυχανάλυση διαστρεβλώνουν την κατανόησή μας για την προσωπική ζωή, θεωρώντας δεδομένο ότι αυτή υπάγεται σε δικούς της εσωτερικούς νόμους (για παράδειγμα, η ψυχοσεξουαλική δυναμική της οικογένειας, οι “νόμοι” του μυαλού ή των “διαπροσωπικών σχέσεων”) και όχι σε νόμους που κυβερνούν ολόκληρη την κοινωνία. Ενθαρρύνουν την αντίληψη ότι η συναισθηματική ζωή σχηματίζεται μόνο μέσα από την οικογένεια κι ότι η αναζήτηση της ευτυχίας πρέπει να περιορίζεται στις “προσωπικές” μας σχέσεις, έξω από τη “δουλειά” ή το “ρόλο” μας στην κοινωνική διαίρεση εργασίας». (Ελί Ζαρέτσκι: Καπιταλισμός, οικογένεια και προσωπική ζωή).
 
♦ Αλα της τα ΕΛΤΑ: Για σύμβαση που υπογράφηκε το 2003 (σ.σ. αφορά ιδιόκτητο ακίνητο των ΕΛΤΑ στη Ν. Σμύρνη, 1.132 τ.μ.) διάρκειας 10 μηνών, τα ΕΛΤΑ δεν εισέπραξαν ποτέ μισθώματα, δεν εξετάστηκε η υπεκμίσθωση του ακινήτου, δεν ερευνήθηκε αν και χρησιμοποιήθηκε και για τον επόμενο χρόνο, ενώ δεν υπογράφτηκε σύμβαση. Αυτά διαπίστωσε διοικητική έρευνα επιθεωρητών που αφορά το διάστημα 1999-2005. Λαμόγιααααα!
 
♦ Σαφώς ξέρει που απευθύνεται ο Τσιτουρίδης στη συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (04/02/07) η οποία δημοσιεύεται με τον εύγλωττο τίτλο «Βγαίνει από την αφάνεια η περιουσία των ταμείων» (κοινώς ετοιμάστε μαχαιροπήρουνα για τα φιλέτα) και συμπλήρωμα «Ευρεία διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό του εργατικού δικαίου» (εκσυγχρονίστε μας κι αφήστε μας…).
 
♦ Ο Μιχαλολιάκος έπεσε στον (Μιχαλο)λάκο…
 
♦ Πρέσβης (καλής θέλησης) ο Νταλάρας (α, ρε, Τζιμάκο, δίκιο είχες…).
 
♦ Το 2010 παροχές (της).
 
♦ Τελικά εκτέλεσαν τον ΣΑΝΤΑΜ ούτρα τους.
 
♦ Καρτέλ εδώ, καρτέλ εκεί, καρτέλ και παρα-πέρα.
 
♦ Νάχα στον κώλο χνούδι/ να με λέγανε Γερτρούδη (γιατί – μόνο ο Πανούσης μπορεί;).
 
♦ Αυτός ο Κύριλλος Παπασταύρου (ο Κνίτης) είναι τελείως γκάου;
 
♦ Δε μας χέζεις, ρε Τέλλιο!
 
♦ Κώλος και βρακί/ με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (το Φλόρουμ).
 
♦ Καθαρά κέρδη +65%, λειτουργικά κέρδη +91,5%, ενεργητικό +31%, καταθέσεις +31%, χορηγήσεις +31%, προτεινόμενο μέρισμα +60% (όλα θετικά στα αποτελέσματα 2006 για την Τράπεζα Πειραιώς).
 
♦ «Περίοδο εκεχειρίας» ζητάει ο (πρύτανης του ΕΜΠ) Μουτζούρης στην ΑΥΓΗ της 04/02/07 (εδώ έχουμε πόλεμο, μωρό μου!).
 
♦ Ελληνες γρηγορείτε! «Μειώνεται ο ελληνικός πληθυσμός και αυξάνεται ο πληθυσμός των αλλοδαπών» (Δρεττάκης, statistics man).
 
♦ «Οι ευθύνες για την κλιματική αλλαγή ανήκουν στις κυβερνήσεις» διαπιστώνει η ΑΥΓΗ (04/02/07). Να μην θίξουμε τον καπιταλισμό, κυρίως…
 
♦ Φθηνό μεροκάματο στη Γερμανία (κάτω από ή με τα 2/3 του μέσου μεροκάματου). Οι φτωχοί εργαζόμενοι.
 
♦ Sir-βία.
 
♦ Ολα τα ωραία στο ΠΑΜΕσυνδικάτο οικοδόμων Αθήνας: 258.000 ευρουδάρες για εκλογές(!) Τιν’ τούτοι, ρε; (Καλώς θέτει 6 κρίσιμα ερωτήματα για τα οικονομικά του συνδικάτου η Πρωτοβουλία Οικοδόμων μέσα από το 6ο φύλλο της ομώνυμης εφημερίδας – Γενάρης 2007).
 
♦ «Αρχιτεκτονική θεωρία»: μια επισκόπηση στην ελληνική γλώσσα, ενδιαφέρουσα και σε -σχετικά- προσιτή τιμή.
 
♦ Ζήτω ο Λένιν, ζήτω ο Στάλιν, κάτω ο όσιος Λουκάς! (σατανάθεοι).
 
♦ Αφραγκος κύριος ζητεί νύφη (ευρώστων οικονομικά) προσόντων προς δημιουργίαν συνασπισμού έρωτος, κουνημάτων και ριζοσπαστικής οικολογίας.
 
♦ Διαφήμιση του περιοδικού ΝΕΜΕΣΙΣ (πού αλλού;) στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, 07/02/07, (για τί άλλο;) για τα Ιμια, κυρίως (εθνο«κομμουνιστές»).
 
♦ «Δίχως κριτική διάθεση, αλλά με έντονη αγωνία για την προοπτική μετατροπής των αντισυστημικών ομάδων σε δρώσες συλλογικότητες ικανές να χαράξουν από κοινού μια πειστική επαναστατική πρόταση αιστανθήκαμε αμήχανα και βαρετά, ιδίως στην κυριακάτικη συνέλευση των κινημάτων, όπου κυριάρχησε η υπερκατανάλωση παγιωμένης και ξεπερασμένης ανέξοδης ρητορείας, η απουσία προετοιμασίας από πλευράς ομιλητών, οι ισορροπίες των μικροφώνων και οι τακτικιστικές παρεμβάσεις…» (περιοδικό ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ, τ.35, για το Φλόρουμ στο Καράκας, ή, καλύτερα, για το Φλόρουμ της καρέκλας…).
 
♦ Η ΔΕΗ πλήρωσε 45 εκατ. ευρώ το 2005 για να αγοράσει δικαιώματα ρύπων (καλά, μιλάμε, για τελείως ρυπαρή ΔΕΗ…).
 
♦ Και φιλοευρωπαίος(;) ο κ. Π. Παπακωνσταντίνου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 04/02/07 (βρε πως αλλάζουν οι καιροί, εγώ εδώ κι εσύ εκεί…).
 
♦ Με τον «αέρα» του πρώην (αριστερού) ο κ. Δ. Ραυτόπουλος διαλέγει και διαλέγεται.
 
♦Και ξανά Ντ. Γκρόσμαν (που αλλού; – στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Βιβλιοθήκη, 02/02/07): «Είμαι ένας άνθρωπος εντελώς άθρησκος, ωστόσο για μένα η ίδρυση και η ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ είναι κάτι σαν θαύμα… ένα πολιτικό, εθνικό, ανθρώπινο θαύμα. Δεν το ξεχνώ αυτό, ούτε για μια στιγμή. Ακόμα κι όταν πολλά στην πραγματικότητά μας με εξοργίζουν και με καταθλίβουν, ακόμη κι όταν το θαύμα αποσυντίθεται σε μικροσκοπικά σπαράγματα ρουτίνας και αθλιότητας, διαφθοράς και κυνισμού, ακόμα κι όταν αυτή η χώρα φαντάζει σαν κακή παρωδία αυτού του θαύματος, θυμάμαι πάντα το θαύμα… Κάνετε έκκληση στους Παλαιστίνιους, κύριε Ολμέρτ. Κάνετε έκκληση πάνω απ’ το κεφάλι της Χαμάς. Κάνετε έκκληση στους μετριοπαθείς ανάμεσά τους, σ’ όσους αντιτίθεται στην ιδεολογία της Χαμάς». Σιωνιστής ολκής ο τύπος.
 
Βασίλης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜ’ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
Επόμενο άρθρο Οι τοίχοι έχουν φωνή

Σχετικά Αρθρα

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 27 Απρ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 1 Απρ 2024, 09:40

Dixi Et Salvavi Animam Meam             

Dixi et salvavi animam meam 10 Φεβ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 20 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 6 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 23 Δεκ 2023, 00:02
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάρτη

7 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης

6 Μαρ 2026, 19:40
Διεθνή

«Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Δημόσια επίπληξη εμιρατινού δισεκατομμυριούχου προς τον Τραμπ

6 Μαρ 2026, 14:45
Διεθνή

Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο

6 Μαρ 2026, 14:01
Πολιτική

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

6 Μαρ 2026, 13:10
Παιδεία

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

6 Μαρ 2026, 12:28
Διεθνή

Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές

6 Μαρ 2026, 10:54
Διεθνή

Σοκ στο σιωνιστικό όχλο: Η Χεζμπολά πλήττει με αμείωτη ένταση στρατιωτικές βάσεις μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Πέρα από την καθήλωση του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

6 Μαρ 2026, 09:49
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

6 Μαρ 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

6 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

5 Μαρ 2026, 21:05
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

5 Μαρ 2026, 19:22
Διεθνή

Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής

5 Μαρ 2026, 17:18
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
Ιστορία

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

5 Μαρ 2026, 05:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάρτη

Αλβανία: Ημέρα των δασκάλων.

1907: Δολοφονείται στον Πυργετό Λάρισας ο Μαρίνος Αντύπας.

1910: Συγκρούσεις αστυνομικών – χωρικών στο χωριό Τοπουσλάρ (Θεσσαλία) επειδή δεν δόθηκε λύση στο θέμα της διανομής των κτημάτων, έξι νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες, όλοι χωρικοί.

1931: Αγριες συγκρούσεις απεργών αρτεργατών με την αστυνομία (Αθήνα).

1936: Φοιτητές συγκρούονται με αστυνομικούς στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πολλοί τραυματίες από λιθοβολισμούς.

1948: Τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται επίσημα στην Ελλάδα.

1951: Φανατικός εθνικιστής που διαφωνεί με τη φιλοδυτική πολιτική της χώρας του σκοτώνει τον πρωθυπουργό της Περσίας Αλί Ραζμάρα.

1964: Εισβολή ομάδας ακροδεξιών στη Βουλή.

1971: Βόμβα (ΑΑΑ) στα γραφεία της λιβυκής πρεσβείας.

1972: Βόμβες (ΑΑΑ) στην πλατεία Συντάγματος και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo