* Επιπλα που σκοτώνονται στο διάβασμα! Πού έφτασε η επιστήμη!
* «Η δικαιοσύνη είναι πράγματι ο μεγάλος εχθρός της τρομοκρατίας. Γιατί η δικαιοσύνη εγγυάται τη δημοκρατική ισονομία και ισοπολιτεία ενώ η τρομοκρατία στρέφεται ευθέως κατά των δημοκρατικών κεκτημένων των κοινωνιών μας». Αυτά λέει ο Παπαληγούρας και συμφωνούμε απόλυτα, γνωρίζοντας βέβαια ποιοι είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες και ποιοι ζητούν δικαιοσύνη.
* Κι αυτή η επιχοιρησιακή αν-ικανότητα, τι είναι πάλι; Μη χοιρότερα! Ιτε χοιροπαίδες ελλήνων, ίτε απαυτωθείτε…
* Είναι φορές που γίνεται επίκαιρη εκείνη η ιστορική ρήση του Θωμά Γκαντάρα, έτσι όπως αποτυπώνεται στον τίτλο ομώνυμου τραγουδιού του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Στον δίσκο «Η βροχή από κάτω», το Νο 6.
* Στα Σάλωνα σφάζουν φρικιά, αλλά στα χωριά σφάζουν γουρούνια αυτό τον καιρό, για τα λουκάνικα, την πηχτή κλπ. του χειμώνα. Η φάση λέγεται «γουρουνοχαρά» και αρέσει πολύ, συμβολικά.
* Τη βγάζουν μπέικα με μπέικον, διαβάζουν και Bacon οι γαστριμαργικοί χοιρώνακτες.
* Οι παλιές σχολές χωροφυλακής στο Γουδί θα γίνουν μπατσοπολιτιστικό κέντρο. Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει και βιβλιοθήκη! Προς τι; Αλλά θα μου πείτε και ο πάπας έχει τσουτσού.
* Οι δε ΜΑΤάκηδες θα εκπαιδεύονται στο ολυμπιακό κέντρο σκοποβολής στο Μαρκόπουλο; Γιατί, οι δρόμοι τι έχουν;
* «Εκπαιδευόμαστε να κάνουμε ορισμένα πράγματα και να μην κάνουμε ορισμένα άλλα. Για τον σκοπό αυτό μαθαίνουμε ορισμένες πληροφορίες και δεν μαθαίνουμε ορισμένες άλλες. Δεν χρειάζεται παρά να εξετάσουμε ποιον ωφελούν περισσότερο οι πράξεις και οι παραλείψεις μας. Γιατί το παράλογο μπορεί να είναι ολοφάνερο κι ωστόσο να μην το αντιλαμβάνεται κανείς» (Ε. Α. Ράουτερ – «Η κατασκευή υπηκόων»).
* Ο Byron επιμένει για περιορισμό των διαδηλώσεων, όσο οι διαδηλώσεις δεν επιμένουν για περιορισμό του Byron.
* «Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική, ενώ εγώ παράγγειλα μοσχαρίσια». Από τη νέα ποιητική συλλογή της
Κοκκινοσκουφίτσας «Η Ελλάς απώλεσε ένα λάμδα κι αποκτηνώθηκε» – συνεκδόσεις Κέρδος – Νέα Τσίνορα – Σύγχρονη Ενοχή.
Κοκκινοσκουφίτσας «Η Ελλάς απώλεσε ένα λάμδα κι αποκτηνώθηκε» – συνεκδόσεις Κέρδος – Νέα Τσίνορα – Σύγχρονη Ενοχή.
* Πολιτισμένα, με το γάντι, πάντως μια χαρά σας ξέχεσε ο Βασίλης Βασιλικός στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου. Με τις υγείες σας.
* Πλησιάζει το δώρο των εορτών για να πάει στην εορτή των δώρων. Ομως, τι όμορφο που γίνεται το μαυσωλείο, στολισμένο από το Νοέμβρη! Γιατί δεν στολίζουν όλο το χρόνο το καπιταληστρικό μπορντέλο;
* Πάλι πλησιάζουν Χριστούγεννα, πάλι τα όβολα λίγα, πάλι το χοιρινό πανάκριβο. Περί εξασφάλισης χοιρινού έχω μια τρελή ιδέα…
* Κι αν δεν βολέψει, θα στραφώ στη γεμιστή κότα. Εκεί να δείτε τρελές ιδέες, ε Funny;
* Είπα κότα και θυμήθηκα: Που χάθηκε εκείνη η λαμπρή πολιτευόμενη νεανίς;
* Ο παγκόσμιος ιστός χαρακτηρίζεται από τρία w (www). Την παγκόσμια τράπεζα με τι τρία να την χαρακτηρίσουμε;
* Δηλαδή, ο δούλος του ευρώ λέγεται Ευρώδουλος κι ο δούλος της δουλείας Δουλόδουλος; Κι αν είναι και αρχή, Αρχίδουλος; Ας μου απαντήσει κάποιος Λογιόδουλος Μορφωσίδουλος.
* Ο Γαλιλαίος φταίει που δεν τους γα…λίλευσε από τότε, αντί να μουρμουρίζει «κι όμως κινείται».
* «Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουμε το φως / είμαστε όμως οι φετινές εκείνες πηγές / που θα υπενθυμίζουν συνεχώς στο σκοτάδι / πως δεν είναι το μόνο και κυρίαρχο» (Αργύρης Μαρνέρος – «Υστερόγραφο»).
Κοκκινοσκουφίτσα