Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση
  • Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020
  • Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες
  • Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας
  • Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών
  • Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»«Sleepovers»: Μια νέα, δυνητικά επικίνδυνη μόδα
Παιδεία

To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

«Sleepovers»: Μια νέα, δυνητικά επικίνδυνη μόδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Μάι 2025, 17:33

Ξιπασμένοι μικροαστάκηδες γονείς θαυμάζουν αμερικανιές που εφαρμόζονται σε κάποια σχολεία του εξωτερικού και επιθυμούν να τις επιβάλουν και εδώ με τη βοήθεια ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, κυρίως νηπιαγωγείων, όπου οι εργασιακές συνθήκες είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε», ειδικά μετά τον νόμο Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ και φρίξτε: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Sleepovers”: Ένα νέο, δυνητικά επικίνδυνο trend που επιβάλλουν γονείς και διοικήσεις ιδιωτικών σχολείων, ιδίως νηπιαγωγείων, στους συναδέλφους μας με την απειλή της απόλυσης!

Γνωρίζουμε ότι ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι ξέφραγο αμπέλι, ιδίως από τη στιγμή που με το νόμο Κεραμέως οι εκπαιδευτικοί είναι τελείως απροστάτευτοι σε πιέσεις και στα ιδιωτικά σχολεία επικρατεί ο νόμος του φόβου και της σιωπής. Πλέον, όμως τα πράγματα ξεφεύγουν. Το τελευταίο διάστημα έχουμε καταγγελίες από συναδέλφους, κυρίως σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, για μια νέα «τρέλα», κυρίως γονέων, που δυστυχώς υιοθετούν οι ιδιοκτήτες για τη διοργάνωση …sleepovers μέσα στο χώρο των σχολείων. 

Τι ακριβώς συμβαίνει: γονείς και διοικήσεις συμφωνούν σε μια ημερομηνία διανυκτέρευσης των τέκνων τους στα σχολεία. Και μπορεί μεν οι συγκεκριμένοι γονείς που πιέζουν για τα sleepovers να φαντασιώνονται ότι ζουν σε ένα περιβάλλον χολυγουντιανής ταινίας ή σειράς και να επιδεικνύουν στις παρέες τους το πόσο «προχώ» είναι το σχολείο τους, ωστόσο αγνοούν τους κινδύνους που προκύπτουν από μια τέτοια διαδικασία. Αγνοούν, φυσικά, (αν και δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα) ότι οι εκπαιδευτικοί εκβιάζονται να συμμετέχουν στις νεοπλουτίστικες αυτές δράσεις με την απειλή της απόλυσης, ότι δεν αμείβονται για την υπερωριακή και μάλιστα νυχτερινή τους απασχόληση, ότι υποχρεώνονται να περνούν – απειλούμενοι – μια νύχτα μακριά από την οικογένεια και τα παιδιά τους, ότι δεν είναι εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίσουν τις ειδικές συνθήκες που μπορεί να προκύψουν τη νύχτα για τα παιδιά και δεν έχουν επιμορφωθεί για να  εφαρμόσουν τους όρους ασφάλειας μιας επιχείρησης σε νυχτερινή λειτουργία που είναι πολύ πιο απαιτητική από την λειτουργία ημέρας. 

Αυστηρά guidelines σε χώρες όπου εφαρμόζονται sleepovers

Τέτοιου τύπου δραστηριότητες είναι σπάνιες σε σχολεία σε διεθνές επίπεδο. Γενικώς, υπάρχει μια μεγάλη επιφυλακτικότητα των ειδικών για τη διοργάνωση sleepovers, κυρίως για λόγους ασφάλειας. Σε ΗΠΑ και Βρετανία που οργανώνονται κάποιες τέτοιες δράσεις, τα μέτρα που λαμβάνονται είναι πολύ αυστηρά (και που αμφιβάλλουμε σφόδρα αν ελληνικό ιδιωτικό σχολείο/νηπιαγωγείο θα τα ελάμβανε).

Αντιγράφοντας από guidelines εκπαιδευτικών αρχών (κυρίως Διευθύνσεων Εκπαίδευσης) στις χώρες αυτές, καταγράφουμε τα ακόλουθα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά έκθεση του Nottinghamshire County Council, τα σχολικά κτήρια έχουν σχεδιαστεί για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας και ως εκ τούτου δεν διαθέτουν επαρκή μέτρα προστασίας για όσους αποφασίσουν να διανυκτερεύσουν σε αυτά. Για το λόγο αυτό, όλες οι εκπαιδευτικές αρχές συνιστούν:

1. Ειδικά μέτρα πυρασφάλειας

2. Εκτίμηση Κινδύνου (Risk assessment)

Θα πρέπει να συνταχθεί ένα risk assessment σχετικά με το sleepover. Οι πιθανοί κίνδυνοι που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για τους μαθητές σε σχέση με τον ύπνο π.χ., συνταγογραφούμενα φάρμακα, ειδικά ζητήματα συμπεριφοράς, αλλεργίες και δυσανεξίες, νυχτερινές τάσεις (υπνοβατία, ενούρηση) και οι ειδικές ανάγκες κάποιων παιδιών.

3. Πρώτες Βοήθειες

Τα σχολεία θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής παροχή πρώτων βοηθειών, συμπεριλαμβανομένων ατόμων κατάλληλα εκπαιδευμένων στην παροχή των πρώτων βοηθειών και στη χρήση του προβλεπόμενου εξοπλισμού.

4. Ειδικές πρόνοιες

Τα σχολεία θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα πρόνοιας για το sleepover, παρέχοντας στο προσωπικό και στους μαθητές πρόσβαση σε τουαλέτες, νερό και φαγητό. Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η θερμοκρασία δωματίου και να προσαρμόζονται τα συστήματα θέρμανσης, εάν απαιτείται. Ο εξοπλισμός ύπνου θα πρέπει να είναι κατάλληλος για τα παιδιά.

Τι να κάνουν οι συνάδελφοι, όταν τους επιβάλλεται το …sleepover

Δεν αναμένουμε καμιά ιδιαίτερη ευαισθησία από ιδιωτικά σχολεία/νηπιαγωγεία και από κάποιους γονείς για τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα των εκπαιδευτικών που υποχρεώνονται σε μια τέτοια δραστηριότητα η οποία πραγματοποιείται τελείως έξω από το διδακτικό τους ωράριο και παραβιάζει την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, επιβάλλοντάς τους να περνούν τη νύχτα (!) μακριά από τις οικογένειες και τα παιδιά τους και χωρίς μάλιστα πρόσθετη αμοιβή! 

Ωστόσο, επειδή το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν ακόμη και ανώνυμη καταγγελία στην ΟΙΕΛΕ (oieleomospondia@gmail.com)  και δεσμευόμαστε για προώθηση των καταγγελιών στις αρμόδιες αρχές και δημοσιοποίηση των στοιχείων του ιδιωτικού σχολείου/νηπιαγωγείου. Θυμίζουμε, δε, στους επίδοξους «νυκτόβιους» ιδιοκτήτες ότι νομικό πλαίσιο για τέτοιες δραστηριότητες δεν υπάρχει, επομένως μια τέτοια δράση είναι και παράνομη και επικίνδυνη. 

ΥΓ. Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για την αθλιότητα που λέγεται sleepover σε ιδιωτικά σχολεία (κυρίως νηπιαγωγεία) άνοιξε στόματα. Πολλοί εκπαιδευτικοί κάλεσαν εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ να τους αναφέρουν τι συμβαίνει, ιδιαίτερα στο χώρο της ιδιωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Δύο μάλιστα εκπαιδευτικοί, μια από νηπιαγωγείο της Αθήνας και μια από νηπιαγωγείο της Θεσσαλονίκης, περιέγραψαν τις προσωπικές τους φρικτές ιστορίες, που δείχνουν το βαθμό εργοδοτικής και γονεϊκής αυθαιρεσίας, τους ψυχικούς και συναισθηματικούς κινδύνους για τα παιδιά, την εξάντληση και την απόγνωση των εκπαιδευτικών.

Εκτύπωση 🖨
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

Μόσχω, Δέσπω, Θοδώρα…
Επόμενο άρθρο

To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

Βομβάρδισαν το Νοσοκομείο για να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο!

Σχετικά Αρθρα

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

Εργατικά 9 Οκτ 2025, 12:04

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

Παιδεία 9 Οκτ 2025, 08:56

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε μπροστά τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων φοιτητών

Παιδεία 7 Οκτ 2025, 12:16

Παράνομες και παράτυπες εντολές της Β΄ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. Αθήνας για κάλυψη κενών

Παιδεία 5 Οκτ 2025, 12:37

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Σχολεία με χιλιάδες κενά και εκπαιδευτικούς-λάστιχο

Παιδεία 5 Οκτ 2025, 09:32

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

Παιδεία 2 Οκτ 2025, 18:46
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Δύο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Οι σιωνιστές θυμούνται την «προφητεία του Σινουάρ»

7 Οκτ 2025, 14:55
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα, δυο χρόνια τερατώδους ψευδολογίας

Χαμάς: Οι θέσεις μας για την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 13:24
Παιδεία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε μπροστά τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων φοιτητών

7 Οκτ 2025, 12:16
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 09:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

Ημέρα ταχυδρομείων.

Ουγκάντα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Περού: Ημέρα εθνικής αξιοπρέπειας (1968).

1934: Δολοφονείται ο βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος Α’.

1946: Οι τρομοκρατικές ομάδες του Κατσαρέα δολοφονούν 45 δημοκρατικούς πολίτες στη Λακωνία.

1969: Δυο βόμβες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1973: Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πλήττουν τη Δαμασκό, περισσότεροι από εκατό νεκροί.

1977: Βόμβα στη Λέσχη Αξιωματικών του προσωπικού των βάσεων στο Ελληνικό (ΕΛΑ).

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΚΝΕ στα Πετράλωνα.

1990: Τα ΜΑΤ επιτίθενται κατά απεργών της «Olympic Catering» στέλνοντας 22 άτομα στο νοσοκομείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    17Ν
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Εφετείο 17Ν
  • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    ΕΛΑ
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Εφετείο ΕΛΑ
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    Επαναστατικός Αγώνας
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    Ποιοι είμαστε
  • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    Επικοινωνία
  • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    Όροι χρήσης
  • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    Ποιοι είμαστε
  • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    Επικοινωνία
  • To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo