Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος
  • Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία
  • Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς
  • Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο
  • ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους
  • Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Πρώην και νυν ΥΠΑΙΘΑ: Υπηρέτες της ίδιας σκληρής αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής
Παιδεία

Πρώην και νυν ΥΠΑΙΘΑ: Υπηρέτες της ίδιας σκληρής αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Οκτ 2023, 14:16

Αυτοί που πίστεψαν ότι η εναλλαγή των προσώπων στο θώκο του ΥΠΑΙΘΑ θα έφερνε και διαφορετική διαχείριση και αντιμετώπιση των τεράστιων πληγμάτων που επέφερε στη δημόσια εκπαίδευση η πρώην υπουργός της μάστιγας, της καταστολής και των δικών, μάλλον έτρεφαν φρούδες ελπίδες. Γιατί πολύ απλά ο νυν υπουργός Πιερρακάκης κλήθηκε από τον Μητσοτάκη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της Κεραμέως στη βάση της ίδιας και απαράλλακτης αντεργατικής, αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής που είχε εξαγγείλει από το 2019 και εφάρμοσε με κνούτο και απίστευτη αλαζονεία και σκληρότητα στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης Κούλη η πρώην υπουργός, γεγονός που την κατέγραψε στη συνείδηση του εκπαιδευτικού κόσμου ως την πιο μισητή υπουργό της κυβέρνησης. 

Το τιμόνι, λοιπόν έπρεπε να αναλάβει νέο πρόσωπο που δεν έχει καεί στα μάτια των εκπαιδευτικών, το οποίο θα συνέχιζε στην ίδια αντιδραστική ρότα, σε αγαστή συνεργασία πάντα με τα τσιράκια της ιεραρχικής αλυσίδας στην εκπαίδευση, τα οποία θα αναλάμβαναν να εφαρμόσουν τα εκτρωματικά νομοθετήματα με βοηθό την πυγμή του βούρδουλα. 

Εξάλλου αυτό φρόντισε να γίνει κατανοητό ο Πιερρακάκης, από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις του με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, που ήρθαν αντιμέτωπες με έναν υπουργό με μειλίχιο τάχα χαμόγελο που υπερασπιζόταν θερμά το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και τις κεντρικές της κατευθύνσεις και τόνιζε κατ’ επανάληψη με σαφήνεια ότι ΥΠΑΙΘΑ και κυβέρνηση δρουν με βάση το «Ευρωπαϊκό πλαίσιο, τα δημοσιονομικά περιθώρια και τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία».

Ανάλογες προς αυτά τα πιστεύω ήταν και οι απαντήσεις που πήραν οι εκπαιδευτικοί στα χρονίζοντα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Π.χ. για την αξιολόγηση: «αποτελεί νόμο του κράτους και θα εφαρμοστεί»,  για τους μισθούς πείνας: «αυτά μπορούσαμε, αυτά κάναμε», για την ομηρία των νεοδιόριστων και την αξιολόγησή τους ως προϋπόθεση μονιμοποίησης: «είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί», για την απαίτηση μόνιμων διορισμών: «δημιουργεί δημοσιονομικά αποτελέσματα», που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνουν πέραν του αριθμού που αντιστοιχεί στις συνταξιοδοτήσεις.

Αντίθετα, παρόλο που ο υπουργός επικαλείτο συνεχώς τον «διάλογο» και ζητούσε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, εποίησε την νήσσαν στις καταγγελίες και διαμαρτυρίες τους για την ποινικοποίηση των αγώνων, με τις συνεχείς παραπομπές των απεργών στα δικαστήρια, το κλίμα απειλών, εκβιασμών που κυριαρχεί στις εγκυκλίους αξιολόγησης, καθώς και για τις διώξεις και τα εμπόδια που μπαίνουν στην άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Από την προκλητική αυτή στάση του, γίνεται φανερό, ότι ο νέος υπουργός όχι μόνο θα συνεχίσει απαρέγκλιτα την ίδια αντιδραστική πολιτική αλλά θα την ολοκληρώσει και θα την προχωρήσει και παραπέρα με την εφαρμογή πρόσθετων αντι-εκπαιδευτικών μέτρων, που θα οδηγήσουν στην πλήρη διάλυση και καταστροφή της δημόσιας εκπαίδευσης και την παράδοσή της στους κυνόδοντες των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Θα κρατήσει το ρόλο του «γκουρού» της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα φέρει την «ψηφιακή επανάσταση» και θα προχωρήσει τις «νομοθετικές πρωτοβουλίες», που θα προωθούν την κυβερνητική πολιτική (αναθεώρηση του άρθρου  16, ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, «εξωστρέφεια» του ελληνικού Πανεπιστήμιου και μετατροπή του σε πανεπιστήμιο επιχειρηματικής κουλτούρας, γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ της ντροπής, υποψίες και απειλές για απόσπαση του δημόσιου δωρεάν Νηπ/γείου από τον κορμό της Α/θμιας Εκπαίδευσης κλπ).

Τον ρόλο όμως των «δήμιων», για την εφαρμογή του αντιδραστικού ψηφισμένου ήδη νομοθετικού πλαισίου αλλά και των νέων νομοθετημάτων Πιερρακάκη, στα σχολεία θα αναλάβουν οι κολαούζοι του υπουργείου: Σύμβουλοι – Αξιολογητές, Διευθυντές Δευτεροβάθμιας (ΔΔΕ) και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΠΕ), δοτά Υπηρεσιακά Συμβούλια, διευθυντές σχολικών μονάδων, που πλέον αναλαμβάνουν υπηρεσία ως απόλυτοι δερβέναγες-διαχειριστές και μάνατζερ των σχολικών μονάδων, αξιολογητές κ.λ.π., που ως πειθαρχικοί προϊστάμενοι και εκφραστές των επιταγών της κυβέρνησης θα ασκούν περαιτέρω πιέσεις και τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να σιωπούν και να υποτάσσονται στις δικές τους διαταγές που αποτελούν συνέχεια των υπουργικών «διατάσσεσθε». Μην ξεχνάμε ότι πίσω τους υπάρχει και η δική τους αξιολόγηση.

Ολος αυτός ο υπηρετικός στόλος του υπουργείου θα συνεπικουρείται από το πυκνό δίκτυο αντιεκπαιδευτικών νόμων, ΠΔ, Τροπολογιών τσονταρισμένων στο τέλος άσχετων νόμων, εγκυκλίων κλπ, το οποίο οχυρώνεται πάντα πίσω από το πλουσιότατο κατασταλτικό νομοθετικό οπλοστάσιο που το συνοδεύει, προσφέροντας τη δυνατότητα από τη μια στα αστικά δικαστήρια να κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, να σέρνουν στα δικαστήρια αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, ποινικοποιώντας το δικαίωμα της απεργίας, και από την άλλη να καταστέλλονται άγρια οι διαδηλώσεις με γκλομπς και χημικά από τα σκυλιά της αστυνομίας. 

Αμπαρωμένοι πίσω από αυτό το αντιδραστικό νομικό δίκτυο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, οι διαχειριστές των αποφάσεων του υπουργείου της Αμάθειας, έχουν διαμορφώσει ένα καθεστώς απόλυτου ελέγχου της παιδαγωγικής λειτουργίας και πειθάρχησης των εκπαιδευτικών, κάνοντας πράξη τις κυβερνητικές επιδιώξεις για διάλυση, υποβάθμιση, απαξίωση, ισοπέδωση και εγκατάλειψη της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, παραδομένης πλέον στα δόντια των μεγαλοκαρχαριών εμπόρων της γνώσης.

Προσπάθεια καταστρατήγησης του εκπαιδευτικού ωραρίου

Τον Σεπτέμβρη του ‘23 σε συνέντευξη τύπου στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο η Κεραμέως είχε δηλώσει ότι θα γίνονται στοχευμένες προσλήψεις στο δημόσιο με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης. Τον Οκτώβρη του ΄23, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Πιερρακάκης βρισκόμενος στη Μυτιλήνη, έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Ανάμεσα στα άλλα ρωτήθηκε για τα εκπαιδευτικά κενά. Η απάντησή του ήταν: « Ο τρόπος αποτύπωσης των κενών πρέπει να αλλάξει. Συνολικότερα έχουμε μια κείμενη νομοθεσία, έχουμε ένα συγκεκριμένο πληθυσμό και έχουμε και συγκεκριμένες ανάγκες στις εκπαιδευτικές μονάδες της χώρας οι οποίες είναι περίπου 14.000. Αν δει κανείς την αναλογία των μαθητών με τους καθηγητές, τους εκπαιδευτικούς, η Ελλάδα έχει μια από τις καλύτερες αναλογίες στην Ευρώπη. Η αναλογία αυτή δεν δικαιολογεί την ύπαρξη τόσων κενών όπως αυτά αποτυπώνονται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο καταγραφής και μάλιστα μέσα στη χρονιά θα καλύψουμε προφανώς το μεγαλύτερο κομμάτι των αναγκών με όρους ακόμη καλύτερους και από πέρσι. Η παράλληλη στήριξη είναι ένα κομμάτι που θα καλυφθεί σχεδόν πλήρως και σε όλα τα υπόλοιπα η κάλυψη θα είναι εξαιρετικά επαρκής. Του χρόνου όμως τον τρόπο με τον οποίο τα κενά αποτυπώνονται θα τον αλλάξουμε και αυτό θα γίνει μέσα από το κεντρικό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού γιατί είμαστε στο 2023 και τα πράγματα αυτά πρέπει να γίνονται με έναν τρόπο που να αφορά την εποχή μας και να γίνονται με πλήρη αντικειμενική καταγραφή και όχι από κάτω προς τα πάνω δήλωση η οποία θα πρέπει να ελέγχεται πιο συστηματικά κατά τη γνώμη μου». Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι όλα τα σφυριά βαρούν στην κατεύθυνση της νέας κατάργησης, υποβάθμισης, συγχώνευσης σχολείων, στο πάστωμα των μαθητών και την ταλαιπώρια μαθητών και γονιών που θα χάσουν το σχολείο της γειτονιάς τους, αλλά και στο μεγάλο ψαλίδι που θα πέσει στις ήδη κουτσουρεμένες προσλήψεις των εκπαιδευτικών, που αφήνουν τεράστια κενά, τα οποία κάνει πως δεν βλέπει ο Πιερρακάκης. Γι’ αυτό και κάνει τα πάντα για να εξοικονομήσει από την πολύπαθη Παιδεία κεφάλαια χάριν των καπιταλιστών. 

Να περιμένουμε επίσης πολύ σύντομα και τον νέο ΑΣΕΠ που θα προσφέρει χείρα βοήθειας σ΄αυτούς του τους σχεδιασμούς.

Με γνώμονα αυτόν τον κεντρικό στόχο κάθε χρόνο και με αυξητική τάση οι μόνιμοι διορισμοί περικόπτονται, τα εκπαιδευτικά κενά θεριεύουν, η εκπαιδευτική διαδικασία απαξιώνεται  και αξιολογείται, τα εργασιακά δικαιώματα ποδοπατούνται.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι Διευθυντές σχολικών μονάδων, κατ’ εντολή των Διευθυντών Εκπαίδευσης, επιχειρούν να επιβάλουν με εντονότερους  ρυθμούς από κάθε άλλη φορά και με διάφορους τρόπους την αύξηση του εκπαιδευτικού ωραρίου σε 30 ώρες την εβδομάδα, αλλά και την υπέρβαση του εργασιακού ωραρίου (8-14:00), καταστρατηγώντας και ελαστικοποιώντας με αυθαίρετο και εκβιαστικό τρόπο το εργασιακό τους ωράριο, παραβαίνοντας ακόμη και τους νόμους που θέσπισε το ίδιο το αστικό κράτος.

Καταγγελίες από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και αλλού αναφέρουν μετακινήσεις εκπαιδευτικών με πλήρες ωράριο στις οργανικές τους θέσεις με παράνομες αποφάσεις των διορισμένων ΠΥΣΔΕ για να καλύψουν κενά άλλων σχολείων και μάλιστα μακρύτερα απ’ τα σχολεία της οργανικής τους θέσης, καταργώντας ακόμα και το δικαίωμα της επιλογής. Η Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλει ότι ο ΔΔΕ Α’ Αθήνας στηριζόμενος στο ν.4823/21, σύμφωνα με τον οποίο ο Δ/ντης της σχολικής μονάδας δύναται να αυξήσει 5 επιπλέον ώρες την εβδομάδα το ωράριο των εκπαιδευτικών, κάλεσε τους Δ/ντές να αναθέσουν υποχρεωτικές υπερωρίες, χωρίς περιθώρια επιλογής από πλευράς διδασκόντων, και μάλιστα με τα σχολεία ακόμα κλειστά, με τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι αναπληρωτές, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί στριμώχνονται για μια θέση στον πίνακα αναπληρωτών.

Η ΔΟΕ από τις 25/9/23 καταγγέλει ότι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης δέχονται παράνομες εντολές από «ομάδες» Διευθυντών σχολικών μονάδων, δίχως καμία θεσμική υπόσταση, για παραμονή τους στο σχολείο πέραν του διδακτικού τους ωραρίου, με πρόσχημα την ιδιαίτερη εκπαιδευτική σχέση που έχουν εκ του ρόλου τους με τους μαθητές, με των οποίων τη στήριξη είναι επιφορτισμένοι.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλει ότι ο ΔΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης καλεί σε «ενημερωτικές συναντήσεις» τις απογευματινές ώρες. Η Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλει ότι Σύμβουλοι – συντονιστές γυρνούν στα σχολεία και δηλώνουν εμφατικά ότι το ωράριο είναι 8-14:00, o Διευθυντής Εκπαίδευσης καλεί τους «πρόθυμους» Διευθυντές σχολικών μονάδων να δηλώσουν στην εφαρμογή teachers της Δ/νσης τα ονόματα των καθηγητών που καθημερινά εφημερεύουν σε εβδομαδιαία βάση. Διευθυντές αναρτούν στον πίνακα ανακοινώσεων επιπλέον ώρες αυθαίρετης παραμονής στο σχολείο, απαιτούν αναπληρώσεις των ωρών των εκπαιδευτικών που απουσιάζουν ή ορίζουν συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων σε ώρες εκτός ωραρίου εργασίας.

Η Α΄ ΕΛΜΕ επισημαίνει ότι ετοιμάζουν το έδαφος, με τη δημιουργία τετελεσμένων, για να αυξήσουν το ωράριο των εκπαιδευτικών.

Ακόμα πιο προκλητική είναι η προσπάθεια του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου να αλλάξει εντελώς το ωράριο των εκπαιδευτικών αλλά και να δημιουργήσει νέο τοπίο στη λειτουργία του σχολείου με αυθαίρετες και επικίνδυνες εντολές – προτροπές!!

Το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Ντίνα Ρέππα έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Facebook, μετά από καταγγελίες τις Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης Κω – Νισύρου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, «το έγγραφο οδηγία λαγό… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας…» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το έγγραφο  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου

Eggrafo_Psara

Διώξεις επί διώξεων

Η επιχείρηση επιβολής των αντιδραστικών πολιτικών της κυβέρνησης προϋποθέτει ένα απολύτως αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου, αλλά και εντελώς ευνουχισμένους εκπαιδευτικούς, ανίκανους να υψώσουν κεφάλι, ικανούς να διδάξουν μόνο την υποταγή και τη συμμόρφωση στις επιταγές των ανωτέρων τους στη νέα γενιά. 

Ως εκ τούτου η ελεύθερη κριτική σκέψη και η έκφραση γνώμης διώκεται, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα συμμετοχής σε αποφάσεις συλλογικών οργάνων ποινικοποιούνται.

Οι πειθαρχικές διώξεις, λοιπόν, από τους γενίτσαρους της εκπαίδευσης έχουν πάρει φωτιά από το ΄20 και μετά, που το ΥΠΑΙΘΑ βρισκόταν στα χέρια της Κεραμέως. Εχουμε διώξεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, για συμμετοχή στην απεργία ενάντια στις εξετάσεις PISA, για τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή από το θεσμό των Μεντόρων- Συντονιστών, διώξεις για συμμετοχή σε συλλαλητήριο στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, διώξεις για άσκηση κριτικής στον Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Κόπτση… Τι γίνεται όμως επί της νέας υπουργείας Πιερρακάκη, που εμφανίζεται ότι τάχα επιθυμεί τη συνεργασία και τη συνεννόηση των εκπαιδευτικών;

Τέσσερις μόλις μήνες έχουν περάσει από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του και… νέες διώξεις προκύπτουν ενάντια στο μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Γ. Καββαδία, γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική και να εκφράσει πολιτική άποψη στις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας στη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο και ενάντια στο πρώην μέλος του ΔΣ Πειραιά Ν. Χατζηανδρέου γιατί σε σχόλιό του σε ιστοσελίδα, μιλούσε για τη δίωξή του το καλοκαίρι.

Οι διώξεις ασκήθηκαν και πάλι από τον ίδιο ΔΔΕ του Πειραιά, ο οποίος μάλιστα επιβραβεύτηκε για την «δράση» του από τον Πιερρακάκη, διορίζοντάς τον στο…  ΔΣ του ΙΕΠ! Γι’ αυτό και ο υπουργός το έπαιξε… μουγκός στην πρώτη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ, που του εξέθεσε τις αντιρρήσεις της για το τσουνάμι των πειθαρχικών διώξεων, επειδή δεν ήθελε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο, ταυτόσημο και εξίσου αδίστακτο με αυτό της Κεραμέως.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, γιατί μέσω αυτών των διώξεων διώκεται γενικά η ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση των εκπαιδευτικών, η ελεύθερη έκφραση γνώμης και το δικαίωμα κριτικής στους φορείς της εξουσίας. Με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί απαιτούν την παύση όλων των διώξεων (παλαιών και νέων).

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής 

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΛΙΜΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Πριν τοποθετηθούμε επί των εξελίξεων στο ζήτημα των διώξεων, υπενθυμίσουμε το εξής: οι διώξεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής της κυβέρνησης και του συστήματος για να τρομοκρατήσει, να εκφοβίσει, να επιβάλει ένα αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, με στόχο να υλοποιηθεί η αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική πολιτική τους. Δεν αποτελούν καπρίτσιο του ενός ή του άλλου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Αυτό δεν αναιρεί φυσικά ότι ο ΔΔΕ Πειραιά λειτουργεί ως «λοχαγός», με περίσσια αυταρχική αντίληψη και συμπεριφορά. Οι διώξεις είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που βιώνει ο λαός μας, της τρομοκρατίας, του χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης, της απαγόρευσης και ποινικοποίησης της απεργίας. Εξάλλου το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους και αφορά όλη την κοινωνία και τους αγωνιζόμενους κλάδους εργαζομένων. Παράνομες απεργίες και καταστολή συνοδεύουν την κοινωνική βαρβαρότητα που επιδιώκουν να επιβάλουν.

Ετσι το βλέπουμε εμείς και για αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα επιδιώκουμε να απαντηθεί με άνοιγμα στον κόσμο, με μαζικές κινητοποιήσεις, με πολιτικοποίηση του ζητήματος, με σύνδεσή του με το κλίμα τρομοκρατίας. Σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προσπαθήσαμε να βάλουμε αυτή τη λογική. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε να κινούμαστε!

Οι αόριστες υποσχέσεις της Υφυπουργού στη συνάντηση με το ΔΣ της ΕΛΜΕ (περί «αχρείαστων(!) διώξεων» και εκτόνωση του κλίματος), δεν δείχνουν καμία δέσμευση ότι θα παρθούν πίσω και στόχο έχουν μόνο την ΕΚΤΟΝΩΣΗ του κλίματος, το πάγωμα και την απομαζικοποίηση των κινητοποιήσεων, σε μια κρίσιμη φάση. Στην ίδια λογική κινείται και η δήλωση του ΔΔΕ ότι «θα βάλει πάγο» στις διώξεις που αφορούν τη δημόσια έκφραση απόψεων (2 του ΝΧ και 1 του ΓΚ). Την ίδια στιγμή που για τις υπόλοιπες δηλώνει ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλους, ενώ έχει πάρει σβάρνα τα σχολεία και τρομοκρατεί συναδέλφους και μαθητές! Αυτές οι κινήσεις δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά έναν ελιγμό. Αλλωστε η εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος έχει δείξει ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να αποκλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στις διώξεις, γιατί ο αντίπαλος βρίσκει το έδαφος και εντείνει την επίθεσή του. Θυμίζουμε: αρχικά οι διώξεις των συναδέλφων για απεργία – αποχή, μετά των μελών του ΔΣ, αργότερα μελών της ΕΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις ενάντια στις εξετάσεις PISA, για συμμετοχή σε συλλαλητήριο για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και για την άσκηση κριτική στην εξουσία. Να θυμίσουμε επίσης ανακοίνωση της ΕΑΑ παραπάνω από ένα χρόνο πριν για το κλίμα αυταρχισμού που επιχειρούσε να επιβληθεί και την άποψη της πλειοψηφίας του ΔΣ που έλεγε ότι δεν κάνουμε προσωπικές αναφορές και ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

ΤΙΠΟΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ! Για αυτό ως ΕΑΑ προτείναμε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ εδώ και καιρό το να αποτελέσουν οι διώξεις (όχι μόνο του Πειραιά, αλλά όλες) κεντρικό ζήτημα για τα σωματεία, με σταθμό πανελλαδική μέρα κινητοποιήσεων. Αυτή τη λογική προτείναμε και στο τελευταίο ΔΣ της ΕΛΜΕ (παναττική κινητοποίηση στις 12/10 και πανελλαδική στις 24/10) για να συνεχίσουν και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις. Αυτή η συγκεκριμένη πρόταση ψηφίστηκε μόνο από την ΕΑΑ!

Αυτή τη λογική απέρριψε από κοινού η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ (ΑΣΕ-ΣΥΝΕΚ). Γιατί η δική τους λογική, αυτή που στην πραγματικότητα έχουν, είναι της εκτόνωσης και της συνεννόησης με τον αντίπαλο. Για αυτό βάφτισαν «νίκη» τη «δέσμευση» του Προϊστάμενου για συνάντηση με το ΔΣ κάθε 20 μέρες (λες και είμαστε τίποτα συνεργάτες), την ίδια στιγμή που ο ίδιος είχε στείλει τα νέα παραπεμπτικά των διώξεων και συνεχώς προσπαθεί να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού στα σχολεία. Δίνοντας του άλλοθι συνεργασίας για την πολιτική του αυταρχισμού που ασκεί. Για αυτό βαφτίζουν πάλι νίκη τα κούφια λόγια, θέλοντας να συμβάλουν στην εκτόνωση του κλίματος.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, σας καλούμε σε ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ για το ζήτημα των διώξεων. Να μην υπάρξει καμία επανάπαυση απέναντι στους ελιγμούς! Να πιέσουμε και να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις! Να απαιτήσουμε να παρθούν ΟΛΕΣ οι διώξεις πίσω!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 24/10 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

Πηγή:  eprologos.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤη σφαγή των αμάχων Ισραηλινών την έκαναν οι ειδικές δυνάμεις των σιωνιστών!
Επόμενο άρθρο «Στα κάγκελα» οι κτηνοτρόφοι: Οι γαλακτοβιομήχανοι αποφάσισαν να κατεβάσουν την τιμή του πρόβειου γάλακτος στο 1,4 από 1,65 ευρώ το κιλό

Σχετικά Αρθρα

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 07:57

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

Παιδεία 9 Φεβ 2026, 18:12

Κείμενο ξέχειλο από φιλο-σιωναζισμό διανεμήθηκε σε κύπριους μαθητές

Διεθνή 6 Φεβ 2026, 08:00

Εθνικό Απολυτήριο: Εννιά μήνες «εθνικός διάλογος» για να καταλήξει σε 3+1 πανελλαδικές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Παιδεία 4 Φεβ 2026, 15:25

Επιχείρηση σκούπα με δεκάδες κλήσεις για αξιολόγηση εκπαιδευτικών στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

Εργατικά 4 Φεβ 2026, 00:05

Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης: Κάτω τα χέρια από τους πέντε φοιτητές που απειλούνται με έξωση

Παιδεία 2 Φεβ 2026, 13:55
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
Καταστολή

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

8 Φεβ 2026, 11:18
Καταστολή

Ξεπέρασαν κάθε όριο: Συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Χατίμπ, συντονιστή του Samidoun

Ταξίδευε στο Ηράκλειο για να μιλήσει σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

8 Φεβ 2026, 10:42
Πολιτισμός

Αντώνης Μαυρόπουλος: Τεχνητή Νοημοσύνη

8 Φεβ 2026, 09:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Φλεβάρη

8 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνια δημοσιογράφος ξεφτιλίζει τις δυτικές δικτατορίες και τα μίντιά τους

7 Φεβ 2026, 13:42
Εργατικά

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

7 Φεβ 2026, 13:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

Ημέρα γάμου.
Ημέρα προσευχής για τους πάσχοντες από αυτισμό.
Ιταλία: Εθνική ημέρα μνήμης των εξόριστων.
1898: Γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.
1950: Αίρεται ο στρατιωτικός νόμος που είχε επιβληθεί λόγω του εμφυλίου πολέμου.
1974: Απεργία άγγλων ανθρακωρύχων οδηγεί στην καθιέρωση εβδομάδας τριών εργάσιμων ημερών για τον κλάδο και σε πτώση της κυβέρνησης.
1981: Βόμβες στο άγαλμα του Κωνσταντίνου στο Πεδίο του Αρεως και στο φασιστικό βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψις” στην Ιπποκράτους (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo