Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Μάη
  • H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει
  • Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού
  • Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά
  • Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Πραξικόπημα στο ΕΣΥ: Βαφτίζουν «Νοσοκομείο» το ιδιωτικό μαγαζί «ΕΛΠΙΔΑ»
Υγεία

Πραξικόπημα στο ΕΣΥ: Βαφτίζουν «Νοσοκομείο» το ιδιωτικό μαγαζί «ΕΛΠΙΔΑ»

Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Νοέ 2024, 09:39

Oπως είναι γνωστό, η αδίστακτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το άρθρο 17 του νόμου 5034/2023, άρπαξε τμήματα από τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π&Α Κυριακού» και τα έδωσε στο μαγαζί υγείας ΕΛΠΙΔΑ των Βαρδινογιανναίων.

Με νέο νομοσχέδιο, που ανέβασε ο Γεωργιάδης στην περιβόητη ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ στις 25 Οκτώβρη:

  • Εξαναγκάζει τους γιατρούς και νοσηλευτές των τμημάτων που άρπαξε από τα δύο Νοσοκομεία Παίδων να πάνε υποχρεωτικά στο ιδιωτικό μαγαζί.
  • Δίνει το δικαίωμα στους εμπόρους υγείας του ΕΛΠΙΔΑ να ζητούν από την 1η ΥΠΕ και να αποσπούν για ένα χρόνο, απ’ όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας που υπάγονται σ’ αυτήν, γιατρούς και νοσηλευτές όλων των ειδικοτήτων καθώς και εργαζόμενους από το διοικητικό προσωπικό. Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι -γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό- μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, θα αποσπώνται για ένα χρόνο. 
  • Βαφτίζει παράνομα «Νοσοκομείο» αυτό το ιδιωτικό μαγαζί.
  • Επειδή για πρόεδρος αυτού του μαγαζιού προαλείφεται ο κοινός διοικητής των δύο Νοσοκομείων Παίδων, Παπασάββας, με την παράγραφο 5 του άρθρου 11 θα συνεχίσει να είναι άμισθος κοινός διοικητής μέχρι να επιλεγεί καινούργιος.

Εξαναγκασμός γιατρών και νοσηλευτών να φύγουν από τα Νοσοκομεία Παίδων

Προς ενημέρωση σχετικά με το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα όσον αφορά την τύχη του προσωπικού των τμημάτων των δύο Νοσοκομείων Παίδων της Αθήνας που αποσπάστηκαν με το ζόρι και παραδόθηκαν στο ιδιωτικό μαγαζί ΕΛΠΙΔΑ, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από άρθρο μας με τίτλο: Γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ δε δέχονται να «μεταφερθούν» στο ιδιωτικό μαγαζί του Βαρδινογιανναίικου (12.4.2024):

Τον Μάρτη του 2023 έγινε ένα σημαντικό προπαρασκευαστικό βήμα στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων. Το μαγαζί «Ελπίδα» της Βαρδινογιάνναινας (βρισκόταν ακόμα εν ζωή) φυτεύτηκε σαν νοσοκομείο μέσα σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, αποκτώντας «λειτουργική διασύνδεση» με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία». Αρπάχτηκαν κρίσιμα Τμήματα από τα δύο Νοσοκομεία Παίδων (νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης και τα δύο, που δέχονται περιστατικά από τη μισή Ελλάδα) και μεταφέρθηκαν στο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου των Βαρδινογιανναίων, μαζί με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Πέρα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Βαρδινογιάνναινας, η ρύθμιση αυτή ήταν πιλότος για τη μετατροπή όλων των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, δηλαδή σε ΑΕ που θα διαχειρίζονται τους ασθενείς με σχέση «κόστους-οφέλους», όπως κάνουν τα ιδιωτικά μαγαζιά.

Επιγραμματικά θυμίζουμε πως πρόκειται για μια αμαρτωλή ιστορία που ξεκίνησε το 2007, με τη συναίνεση όλων των αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων (πλην ΚΚΕ). Το κτίριο που χτίστηκε σε οικόπεδο του Δημοσίου και με λεφτά από εράνους πρόσφερε μόνο ξενοδοχειακά. Ιατρικά, τα πάντα χορηγούνταν από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», γι’ αυτό και η Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα» ανήκε διοικητικά στο Νοσοκομείο.

Με το νόμο, τα πάντα μεταφέρονται στο ξεχωριστό ιδιωτικό μαγαζί. Οπως σωστά τόνιζαν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Παίδων, αυτό θα έχει ως συνέπεια να αναγκάζονται οι οικογένειες των μικρών παιδιών να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα για μια σειρά εξετάσεις, καθώς το «Αγία Σοφία» θα απογυμνωθεί για να στελεχωθεί το νέο ιδιωτικό μαγαζί.

Το πιο προκλητικό είναι ότι τα λεφτά που θα μαζεύει αυτό το ιδιωτικό μαγαζί θα προέρχονται στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό τους από το Δημόσιο, από τον ΕΟΠΥΥ! Χώρια τα λεφτά για την έρευνα, που θα τα διαχειρίζεται η διοίκηση του ιδιωτικού μαγαζιού με ένα κλειστό κλαμπ πανεπιστημιακών.

Ο σχετικός νόμος, ο 5034/2023 (ΦΕΚ 69 Α/18.3.2023) όριζε στο άρθρο 17 ότι το ιδιωτικό μαγαζί, το φυτεμένο μέσα σ’ ένα μεγάλο νοσοκομείο του ΕΣΥ, με όλα τα «αξεσουάρ» του (τρία τμήματα από το «Αγία Σοφία και ένα από το «Π & Α Κυριακού», με το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τους), θα άρχιζε να λειτουργεί την 1η Σεπτέμβρη του 2023.

Εκτοτε δίνονται συνεχείς παρατάσεις στη λειτουργία, γιατί γιατροί και νοσηλευτές αντιστέκονται σθεναρά και δε δέχονται να μετατραπούν σε κοπάδι αχθοφόρων που το δημόσιο παραχωρεί σ’ ένα ιδιωτικό μαγαζί. Μέχρι στιγμής έχουμε τρεις παρατάσεις, με ισάριθμες αποφάσεις του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους. Η τελευταία παράταση είναι για τις 31 Ιούλη του 2024, όμως θεωρείται σίγουρο πως θα δοθεί και νέα παράταση (γίνεται λόγος για 31 Δεκέμβρη του 2024).

    • Η πρώτη απόφαση Θεμιστοκλέους εκδόθηκε στις 5 Σεπτέμβρη του 2023 (ΦΕΚ 5376 Β/8.9.2023). Θυμίζουμε ότι 9.9.2023 είχε οριστεί από το νόμο η έναρξη λειτουργίας. Η παράταση μετέθεσε την έναρξη λειτουργίας στις 31.1.2024. Η απόφαση παράτασης δεν περιλάμβανε καμία εξήγηση. Ανέφερε απλά:

«Μεταθέτουμε την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ”» της παρ. 3 του άρθρου 17 του ν. 5034/2023 (Α’ 69) και ορίζουμε ως νέο χρονικό σημείο έναρξης λειτουργίας του εν λόγω νομικού προσώπου την 31η Ιανουαρίου 2024, καθώς κρίνεται ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος».

    • Μια μέρα προτού εκπνεύσει η νέα προθεσμία, ο Θεμιστοκλέους εξέδωσε νέα απόφαση (ΦΕΚ 643 Β/30.1.2024), δίνοντας νέα παράταση, για τις 29.4.2024. Η απόφαση ανέφερε:

«1. Μεταθέτουμε την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ”» της παρ. 3 του άρθρου 17 του ν. 5034/2023 (Α’ 69), όπως αυτή έχει οριστεί με την ανωτέρω (4) σχετική απόφαση και ορίζουμε ως νέο χρονικό σημείο έναρξης λειτουργίας του εν λόγω νομικού προσώπου την 29η Απριλίου 2024, καθώς κρίνεται ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος.
2. Συνακόλουθα, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μεταφοράς του πάσης φύσεως μόνιμου και επικουρικού προσωπικού της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 5034/2023 (Α’ 69) στο ως άνω Κέντρο τίθεται εκ νέου και εκκινεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα από τη δημοσίευση του παρόντος, ενώ λήγει την 15η Μαρτίου 2024».

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι γιατροί και νοσηλευτές δεν υπέβαλαν αιτήσεις «μεταφοράς» (θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί βάζουμε τη λέξη σε εισαγωγικά) από τα δύο νοσοκομεία του ΕΣΥ στο ιδιωτικό μαγαζί. Γι’ αυτό τους έθεσαν νέα προθεσμία: από τις 31 Γενάρη μέχρι τις 15 Μάρτη του 2024.

    • Στις 15 Μάρτη του 2024, δηλαδή την ημέρα που έληγε η νέα προθεσμία για να κάνουν οι εργαζόμενοι αίτηση «μεταφοράς», ο Θεμιστοκλέους εξέδωσε απόφαση νέας (τρίτης στη σειρά) παράτασης, μεταθέτοντας για μια ακόμα φορά την ημερομηνία έναρξης του ιδιωτικού μαγαζιού, αυτή τη φορά για τις 31.7.2024. Η απόφαση (ΦΕΚ 1722 Β/15.3.2024) αναφέρει:

«1. Μεταθέτουμε την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ”» της παρ. 3 του άρθρου 17 του ν. 5034/2023 (Α’ 69), όπως αυτή έχει οριστεί με την ανωτέρω (5) σχετική απόφαση και ορίζουμε ως νέο χρονικό σημείο έναρξης λειτουργίας του εν λόγω νομικού προσώπου την 31η Ιουλίου 2024, καθώς κρίνεται ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος.
2. Συνακόλουθα, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μεταφοράς του πάσης φύσεως μόνιμου και επικουρικού προσωπικού της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 5034/2023 (Α’ 69) στο ως άνω Κέντρο τίθεται εκ νέου και εκκινεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα από τη δημοσίευση της παρούσας, ενώ λήγει την 30ή Ιουνίου 2024».

Γιατροί και νοσηλευτές δεν υπέβαλαν αιτήσεις «μεταφοράς» ούτε στην τρίτη κατά σειρά προθεσμία που τους έδωσε ο Θεμιστοκλέους (31 Γενάρη – 15 Μάρτη) και τώρα τους έβαλε νέα προθεσμία (16 Μάρτη – 30 Ιούνη)!

Οπως θα δούμε, θα χρειαστεί και νέα προθεσμία, καθώς ούτε τώρα οι εργαζόμενοι προτίθενται να υποβάλουν αιτήσεις «μεταφοράς», καθώς το καθεστώς είναι σκοτεινό, άγνωστης έκβασης και πέρα από κάθε νόμο. Αλλωστε, ο όρος «μεταφορά» δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα.

Δείτε την αίτηση-κ@@όχαρτο που ο κοινός διοικητής των δύο νοσοκομείων Παίδων, ο εκλεκτός του Βαρδινογιανναίικου, Εμμανουήλ Παπασάββας, έστειλε στους εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές, ζητώντας τους να την υπογράψουν, λες και είναι φυλακισμένοι σε κάποιο αποικιοκρατικό κάτεργο και απλά υποχρεούνται να βάλουν μια υπογραφή, άνευ όρων.

Εργαζόμενοι του ΕΣΥ, δημόσιοι υπάλληλοι δηλαδή, καλούνται να αιτηθούν τη μεταφορά τους σε ένα ιδιωτικό μαγαζί (ΝΠΙΔ), το οποίο δεν έχει ούτε καν τον Εσωτερικό Κανονισμό που προβλέπει ο νόμος ίδρυσής του, με άδηλο το μέλλον τους και όλες τις παραμέτρους που καθορίζουν το εργασιακό καθεστώς και το επιστημονικό τους στάτους στον αέρα.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με πολυσέλιδα κείμενα, με νομική επιχειρηματολογία, διατυπώνοντας κρίσιμα ερωτήματα. Τα κείμενα απευθύνονται στον Παπασάββα, ως κοινό διοικητή των δύο Νοσοκομείων Παίδων του ΕΣΥ, και κοινοποιούνται στον υπουργό Υγείας Γεωργιάδη, στον υφυπουργό Θεμιστοκλέους, στη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και στα ΔΣ των δύο νοσοκομείων.

Μολονότι τα κείμενα στάλθηκαν τέλη Φλεβάρη και οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως αν δεν απαντηθούν τα ερωτήματά τους νομοθετικά, δεν πρόκειται να ασχοληθούν με την «αίτηση μεταφοράς», ενάμιση μήνα μετά από την πρωτοκόλληση ο Παπασάββας δεν τους έχει απαντήσει! Ο Παπασάββας είναι απλό εκτελεστικό όργανο. Η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν έχει απαντήσει. Αλλωστε, ο Παπασάββας δεν έχει νομοθετική πρωτοβουλία, αυτή την έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Αυτή πρέπει να απαντήσει σε γιατρούς και νοσηλευτές, που ζητούν νομοθετική παρέμβαση.

Παραθέτουμε το έγγραφο που υπογράφουν οι 28 γιατροί των τμημάτων των δύο Νοσοκομείων Παίδων, που αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο ιδιωτικό μαγαζί.

giatroi_eggrafo_xoris_ypografes

Και το κείμενο που υπογράφουν οι 86 νοσηλεύτριες και νοσηλευτές των ίδιων τμημάτων.

Nosileftes_xoris_ypografes

Η ζοφερή αυτή ιστορία δείχνει καθαρά ποια είναι η στρατηγική της ιδιωτικοποίησης στην Υγεία. Εκχώρηση των «φιλέτων» του ΕΣΥ σε ιδιώτες καπιταλιστές και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό χωρίς δημοσιοϋπαλληλικά δικαιώματα.

Στις 19 Αυγούστου του 2024, ο Θεμιστοκλέους έβγαλε νέα απόφαση, με την οποία (όπως προβλέψαμε) μετέθεσε εκ νέου την ημερομηνία για την έναρξη λειτουργίας του ιδιωτικού μαγαζιού ΕΛΠΙΔΑ στις 31 Δεκέμβρη του 2024. Ταυτόχρονα, μετέθεσε στις 30 Νοέμβρη την ημερομηνία για την υπογραφή από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της αίτησης-κ@@όχαρτο που τους έστειλε ο Παπασάββας. Σημειώστε ότι αυτή η απόφαση του Θεμιστοκλέους δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτέμβρη (ΦΕΚ 5371 Β), δηλαδή μετά από ένα μήνα και έξι ημέρες!

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από αυτή την απόφαση του Θεμιστοκλέους (οι εμφάσεις δικές μας):

«1. Μεταθέτουμε την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”» της παρ. 3 του άρθρου 17 του ν. 5034/2023 (Α’ 69), όπως αυτή έχει οριστεί με την ανωτέρω (6) σχετική απόφαση και ορίζουμε ως νέο χρονικό σημείο έναρξης λειτουργίας του εν λόγω νομικού προσώπου την 31η Δεκεμβρίου 2024, καθώς κρίνεται ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος.

2. Συνακόλουθα, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μεταφοράς του πάσης φύσεως μόνιμου και επικουρικού προσωπικού της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 5034/2023 (Α’ 69) στο ως άνω Κέντρο τίθεται εκ νέου και εκκινεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα από τη δημοσίευση της παρούσας, ενώ λήγει την 30ή Νοεμβρίου 2024».

Themistokleous_nea_paratasi_9-2024

Κι έρχεται στις 25 Οκτώβρη ο Γεωργιάδης να ανεβάσει στην περιβόητη ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ένα νομοσχέδιο με τον παραπειστικό τίτλο: «Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας…», με το οποίο υποχρεώνει τους γιατρούς να φύγουν με το ζόρι από τα δύο δημόσια Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας του ΕΣΥ και να πάνε στο ιδιωτικό μαγαζί του Βαρδινογιανναίικου. Οπου θα βασιλεύει η αυθαιρεσία του Παπασάββα, του εκλεκτού του Βαρδινογιανναίικου, που τους έστειλε να υπογράψουν (με άνωθεν εντολή φυσικά) την αίτηση-κ@@όχαρτο. Ενός ανθρώπου που διορίστηκε διοικητής του «Αγία Σοφία» το 2010 και στη συνέχεια έγινε κοινός διοικητής και στο «Π&Α Κυριακού».

Παραθέτουμε το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 17 αυτού του καταστροφικού νομοσχεδίου (η έμφαση δική μας): 

«1. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, που υπηρετεί στο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών και στο Τμήμα Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «H ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», εξαιρούμενου του προσωπικού της Μονάδας Ειδικών Θεραπειών Αιματολογίας – Ογκολογίας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταφέρεται στο συνιστώμενο με τον παρόντα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”» (Νοσοκομείο)».

Η βίαιη απομάκρυνση των γιατρών και νοσηλευτών των δύο Νοσοκομείων Παίδων είναι παράνομη και πρέπει από τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ να ξεσηκωθούν μαχητικά για να μην περάσει. 

Γιατί αν περάσει, η αδίστακτη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τη γενικεύσει, κόβοντας σε φέτες τα τμήματα των νοσοκομείων του ΕΣΥ και παραχωρώντας τα «φιλέτα» στους εμπόρους της υγείας. Και βέβαια, θα απομακρύνει βίαια το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τους, για να το παραδώσει στους εμπόρους της υγείας, με συρρίκνωση όλων των δικαιωμάτων του.

Ενώ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι φοβερές οι ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, με την παράγραφο 2 του άρθρου 17 του νομοσχέδιου Γεωργιάδη δεσμεύονται οι οργανικές θέσεις των γιατρών και νοσηλευτών που μετακινούνται βίαια στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας και έτσι απαγορεύεται η κάλυψη των κενούμενων οργανικών θέσεων, με αποτέλεσμα να διογκώνεται ακόμα περισσότερο η πολύ μεγάλη έλλειψη σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ιδού η παράγραφος 2 του άρθρου 17 (η έμφαση δική μας):

«2. Το προσωπικό που μεταφέρεται στο Κέντρο, σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 1, διατηρεί και δεσμεύει την οργανική του θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ή, κατά περίπτωση, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».

Βαφτίζεται νοσοκομείο το ιδιωτικό «Ογκολογικό Κέντρο ΕΛΠΙΔΑ»!

Εδώ έχουμε τρεις καραμπινάτες παραβιάσεις:

Πρώτο, το άρθρο 33 του νόμου 4600/2019 απαγορεύει στα ιδιωτικά μαγαζιά να φέρουν τον τίτλο «Νοσοκομείο» (η έμφαση δική μας):

«Επωνυμία κλινικής

Σε οποιαδήποτε επωνυμία ή διακριτικό τίτλο της Ιδιωτικής Κλινικής, προτάσσεται εμφανώς ο τίτλος «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ» και απαγορεύεται η χρήση του όρου «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» σε οποιαδήποτε γλώσσα, πλην του όρου «Private Hospital» που μπορεί να χρησιμοποιείται εκτός της Ελληνικής Επικράτειας. Στους παραβάτες επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 21».

Το 2022, η κυβέρνηση Μητσοτάκη (Πλεύρης υπουργός, Γκάγκα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας), με την παράγραφο 1 του άρθρου 42 του νόμου 4999 πρόσθεσε στο άρθρο 33 του νόμου 4600/2019 την παράγραφο 2, που επιτρέπει τη χρήση από τα ιδιωτικά μαγαζιά-κλινικές του όρου «Ιδιωτικό Νοσοκομείο», με μερικά προαπαιτούμενα (η έμφαση δική μας): 

«2. Κατ’ εξαίρεση, οι Ιδιωτικές Κλινικές δύνανται να χρησιμοποιούν στην επωνυμία ή στον διακριτικό τίτλο τους τον όρο «ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ», σε οποιαδήποτε γλώσσα, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν, κατ’ ελάχιστο, διακόσιες (200) κλίνες, Παθολογικό και Χειρουργικό Τομέα και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ότι λειτουργούν με συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζονται τα ποιοτικά κριτήρια του πρώτου εδαφίου, δύνανται να τίθενται πρόσθετες προϋποθέσεις για τη χρήση του όρου «ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» και να ρυθμίζεται κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας».

Πρώτη παρανομία, λοιπόν, είναι η χρήση από τα μαγαζιά των εμπόρων υγείας του όρου «Νοσοκομείο», όπως προβλέπεται από την παράγραφο 1 του άρθρου 42 του νόμου 4999/2022 και επαναλαμβάνεται από το νέο νομοσχέδιο του Γεωργιάδη.

Δεύτερη παραβίαση, είναι η χρήση από το νομοσχέδιο του Γεωργιάδη (άρθρο 9), του όρου « Νοσοκομείο» σκέτο και όχι «Ιδιωτικό Νοσοκομείο», όπως προβλέπεται από την παράγραφο 2 του άρθρου 33 του νόμου 4600 (που προστέθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 42 του νόμου 4999/2022). Παραθέτουμε το άρθρο 9 του νομοσχέδιου Γεωργιάδη (η έμφαση δική μας):

Μετονομασία του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» σε «Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Στην παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 5034/2023 (Α΄ 69) περί ίδρυσης, επωνυμίας, έδρας και χαρακτήρα του Κέντρου, η λέξη «Κέντρο» αντικαθίσταται από τη λέξη «Νοσοκομείο» και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής: «1. Ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”» (Νοσοκομείο) και έδρα τον Δήμο Αθηναίων, το οποίο απολαύει οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας, υπάγεται στον δημόσιο τομέα, υπό την έννοια της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’143), και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας». 

2. Όπου στον ν. 5034/2023 αναφέρεται η φράση «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», αντικαθίσταται από τη φράση «Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”» και ο όρος «Κέντρο» με τον όρο «Νοσοκομείο».

Τρίτη παραβίαση. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 33 του νόμου 4600/2019, που προστέθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 42 του νόμου 4999/2022, προβλέπει ότι «κατ’ εξαίρεση, οι Ιδιωτικές Κλινικές δύνανται να χρησιμοποιούν στην επωνυμία ή στον διακριτικό τίτλο τους τον όρο «ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ», σε οποιαδήποτε γλώσσα, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν, κατ’ ελάχιστο, διακόσιες (200) κλίνες, Παθολογικό και Χειρουργικό Τομέα και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ότι λειτουργούν με συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια». Το Ογκολογικό Κέντρο του Βαρδινογιανναίικου δεν διαθέτει καμία απ΄αυτές τις προϋποθέσεις!

Η απόσπαση ιατρονοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού από όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που υπάγονται στην 1η ΥΠΕ, στο ιδιωτικό μαγαζί υγείας «ΕΛΠΙΔΑ», που προβλέπεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 11 του νομοσχέδιου Γεωργιάδη, είναι καραμπινάτη παρανομία, γιατί δεν προβλέπεται από καμία διάταξη της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η ψήφιση αυτής της ρύθμισης δημιουργεί τεράστιους κινδύνους, καθώς θ’ ανοίξει το δρόμο για να ζητούν οι έμποροι της υγείας να αποσπάται στα μαγαζιά τους ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό απ’ όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο εκλεκτός του Βαρδινογιανναίικου

Aυτός είναι ο Παπασάββας, κοινός διοικητής των δύο Νοσοκομείων Παίδων Αθηνών. Είναι επί 14 χρόνια διοικητής στο «Αγία Σοφία» και στη συνέχεια κοινός διοικητής και στο «Π&Α Κυριακού» και εφάρμοσε με πάθος την αντιυγειονομική πολιτική των κυβερνήσεων όλων των χρωμάτων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την παράγραφο 5 του άρθρου 11 του νομοσχέδιου Γεωργιάδη, δίνει τη δυνατότητα στο Βαρδινογιανναίικο να τοποθετήσει ως πρόεδρο στο «ΕΛΠΙΔΑ» τον εκλεκτό της Παπασάββα. Μην ξεχνάμε ότι στα 14 χρόνια της παρουσίας του ως διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» συνέβαλε καταλυτικά στο να φτιάξει το Βαρδινογιανναίικο το μαγαζί του με ξένα κόλλυβα.

ΥΓ. Το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» λειτουργεί με βάση δωρεά και έτσι απαγορεύεται η απόσπαση του Ογκολογικού Τμήματός του είτε στο«Αγία Σοφία» είτε στο ιδιωτικό μαγαζί ΕΛΠΙΔΑ.

Αρχικά, προβλεπόταν τέτοια παράνομη απόσπαση στο μαγαζί της Βαρδινογιάννη (άρθρο 18 του νόμου 3868/2010), που δεν ενεργοποιήθηκε. Την παραθέτουμε (η έμφαση δική μας):

«Στην Ογκολογική Μονάδα και στα κτήρια αυτής θα ενταχθούν διοικητικά και θα στεγασθούν υφιστάμενα Ογκολογικά και Ογκολογικά/Αιματολογικά Τμήματα, Μονάδες και Υπηρεσίες των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π. και Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ».

Σύμφωνα, όμως, με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 του νόμου 5034/2023, προβλεπόταν μεταφορά του Ογκολογικού Τμήματος από το Νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού» στο Ογκολογικό Τμήμα ΕΛΠΙΔΑ. Αρα, μέχρι στις 17 Μάρτη του 2023, δηλαδή μια ημέρα πριν από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου 5034, το Ογκολογικό Τμήμα του «Π&Α Κυριακού» παρέμεινε σε αυτό. Παραθέτουμε την παράγραφο 2 (η έμφαση δική μας):

«Στο Κέντρο μεταφέρονται:

α) από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», τα ακόλουθα τμήματα και μονάδες:

αα) το Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας και

αβ) η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, 

β) από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού», το Ογκολογικό Τμήμα».

Τέλος, με το άρθρο 10 του νομοσχέδιου Γεωργιάδη, τροποποιείται η παράγραφος 2 του άρθρου 5 του νόμου 5034, με την οποία το Ογκολογικό Τμήμα του «Π&Α Κυριακού» μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και στη συνέχεια μεταφέρεται στο Ογκολογικό Κέντρο ΕΛΠΙΔΑ, που με τα ίδιο νομοσχέδιο βαφτίζεται «Νοσοκομείο».

Εκτύπωση 🖨
«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΕΣΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝα μην απελαθεί στην Τουρκία ο αγωνιστής πολιτικός πρόσφυγας Αλί Ερκάν Γκιόκογλου!

Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

Επόμενο άρθρο Λιμενικό: Push back με απειλή ανατροπής βάρκας με πρόσφυγες

Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

Σχετικά Αρθρα

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

Υγεία 21 Μάι 2026, 13:06

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

Υγεία 15 Μάι 2026, 08:44

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

Υγεία 13 Μάι 2026, 21:26

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

Υγεία 23 Απρ 2026, 19:53

Συνεχείς μετακινήσεις γιατρών ΕΣΥ: Μπαλώνουν μια τρύπα, ανοίγουν μια άλλη

Υγεία 19 Μαρ 2026, 10:40

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

Παιδεία 8 Μαρ 2026, 12:51
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
Υγεία

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

21 Μάι 2026, 13:06
Παιδεία

Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από την ΟΙΕΛΕ

21 Μάι 2026, 12:20
Εργατικά

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

21 Μάι 2026, 12:09
Πολιτική

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

21 Μάι 2026, 12:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

20 Μάι 2026, 22:07
Διεθνή

Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

20 Μάι 2026, 21:38
Πολιτική

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

20 Μάι 2026, 20:05
Αγροτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και η ΝΔ συνεχίζει ακόμα να παραβιάζει την Τεχνική Λύση για τους βοσκότοπους, για να βολέψει το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Γι' αυτό καθυστερούν πάνω από 11 χρόνια τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

20 Μάι 2026, 19:41
Εργατικά

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

20 Μάι 2026, 10:37
Πολιτισμός

Πεπρωμένο μας η πατρίδα μας, η Παλαιστίνη…

Roger Waters - Mοna Miari, COMFORTABLY NUMB RE-IMAGINED

20 Μάι 2026, 10:24
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάη

20 Μάι 2026, 00:01
Η παπάρα

Παπαγαλάκια-γκεμπελίσκοι ντεφορμέ

19 Μάι 2026, 21:45
Παιδεία

ΑΠΘ: Οι διώξεις και η καταστολή πάνε «πακέτο» με την επιχειρηματικότητα

19 Μάι 2026, 21:06
Καταστολή

Απεργία πείνας για αξιοπρέπεια πίσω από τα συρματοπλέγματα: η Σιντική ως στρατόπεδο εξουθένωσης και παραδειγματισμού

19 Μάι 2026, 20:04
Καταστολή

Διώκονται μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ επειδή τόλμησαν να στηρίξουν τον αγώνα και τα αιτήματα των εστιακών φοιτητών

19 Μάι 2026, 19:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

Ημέρα βιοποικιλότητας.

Σρι Λάνκα: Ημέρα δημοκρατίας (1972).

1943: Απεργία 40.000 εργατών εργοστασίων ελαστικών στο Οχάιο (ΗΠΑ).

1963: Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη κατά του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη.

1967: Σε παραλία της Ρόδου ανακαλύπτεται το πτώμα του καταζητούμενου από τη χούντα δικηγόρου Νικηφόρου Μανδηλαρά.

1969: Βόμβα (ΔΑ) στο χολ του 8ου ορόφου του «Χίλτον».

1969: Πέντε καταδίκες μελών της ΔΑ στην Αθήνα.

1973: Συλλαμβάνεται και βασανίζεται ο αξιωματικός Σπύρος Μουστακλής.

1998: Βόμβα σε υποκατάστημα της «Alpha bank» στην Αχαρνών (17Ν).

2005: Πεθαίνει ο Χαρίλαος Φλωράκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Εφετείο 17Ν

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

  • ΕΛΑ

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

  • Επικοινωνία

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

  • Όροι χρήσης

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

  • Ποιοι είμαστε

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

  • Επικοινωνία

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

  • Όροι χρήσης

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

    Και ανοίγουν το δρόμο για τη σαλαμοποίηση του ΕΣΥ!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo