Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη
  • Ο Γιαννακόπουλος τσάκισε τον Λιόλιο
  • Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ
  • Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο
  • Στις 23 Οκτώβρη ξανά όλοι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24) στις 9πμ
  • Οι κυρίες έχουν νεύρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Απολογισμός των αιτήσεων αποφυλάκισης των νεοναζιστών εγκληματιών
Πολιτική

Απολογισμός των αιτήσεων αποφυλάκισης των νεοναζιστών εγκληματιών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Απρ 2022, 19:04

Oπως είναι γνωστό, τα… παλικαράκια του νεοναζιστικού μορφώματος δεν άντεξαν τη φυλακή και μετά από λίγους μήνες κράτησης αρχισαν να υποβάλλουν απανωτές αιτήσεις αποφυλάκισης επικαλούμενα την υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστούν αν συνεχιστεί η κράτησή τους μέχρι το εφετείο και ότι δεν έχουν πια καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση ΧΑ.

Από τους 40 νεοναζιστές εγκληματίες που φυλακίστηκαν στις 22 Οκτώβρη του 2020, ως συνέπεια της απόφασης 2644 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αιτήσεις αποφυλάκισης υπέβαλαν μόνο οι 18. Ολες οι αιτήσεις έχουν εκδικαστεί και εκκρεμεί μόνο η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Κομιανού (υποβλήθηκε στις 2 Φλεβάρη του 2022, αναβλήθηκε δύο φορές και έχει προσδιοριστεί για την 1η Ιούνη του 2022). Η πρώτη αίτηση του Κομιανού εκδικάστηκε στις 5 Ιούλη του 2021 και απορρίφθηκε ομόφωνα.

Στον Πίνακα που ακολουθεί περιγράφουμε αναλυτικά την πορεία των αιτήσεων αποφυλάκισης κάθε νεοναζιστή εγκληματία. Θα σταθούμε μόνο στις περιπτώσεις αυτών που αποφυλακίστηκαν με αποφάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, είτε κατά πλειοψηφία είτε ομόφωνα.

Απ’ αυτή την παρουσίαση αναδεικνύεται η ύπαρξη θύλακα δικαστών και εισαγγελέων που αγνόησαν προκλητικά την απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που είχε απορρίψει τα αιτήματα των νεοναζιστών εγκληματιών να έχει η έφεσή τους ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δεύτερο βαθμό και τους έστειλε στη φυλακή.

  • Στις 12 Μάη του 2021 αποφυλακίστηκε με ομόφωνη απόφαση ο ιδεολογικός καθοδηγητής και εκπαιδευτής του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου της Νίκαιας, Τσακανίκας. Η αίτηση αποφυλάκισης είχε οριστεί για εκδίκαση στις 7 Απρίλη, αλλά η υπεράσπισή του ζήτησε, για ευνόητους λόγους, να αναβληθεί, πράγμα που έγινε δεκτό. Οι δικαστές που αποφάσισαν την αποφυλάκιση αυτού του σκληρού νεοναζιστή (ο ρόλος του στην εγκληματική οργάνωση περιγράφεται αναλυτικά στην απόφαση 2644/2020) ήταν: πρόεδρος Μαρία Τόμου (πρόεδρος Εφετών), μέλη Αργυρώ Κανελλοπούλου, Σταυρούλα Κατσαβού-Ρούτση, Ευαγγελία Δαούτη και Δομνίκη Λάσπα. 
  • Είχε προηγηθεί, στις 15 Φλεβάρη του 2021, η αποφυλάκιση του νεοναζιστή Παπαβασιλείου (ήταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της Σκορδέλη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα), με ομόφωνη απόφαση. Ο συνήγορος υπεράσπισής του είχε ισχυριστεί ότι έπασχε από καρκίνο σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Πράγματι, λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του πέθανε.
  • Στις 18 Οκτώβρη του 2021 αποφυλακίστηκε ο νεοναζιστής Πατέλης με απόφαση κατά πλειοψηφία. Στη συνέχεια, με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, ασκήθηκε αναίρεση, η οποία εκδικάστηκε την 1η Δεκέμβρη του 2021 από Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Στις 22 Φλεβάρη του 2022 δημοσιεύτηκε η απόφαση 277/2021 (τη δημοσιεύουμε ξανά στο τέλος), που έκανε δεκτή την αναίρεση του αντεισαγγελέα του ΑΠ Χ. Μωυσίδη και ο Πατέλης οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές Δομοκού.
  • Στις 10 Γενάρη του 2022 εκδικάστηκε η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του νεοναζιστή Μίχου και έγινε δεκτή ομόφωνα (η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης του Μίχου είχε εκδικαστεί στις 6 Σεπτέμβρη του 2021 και είχε απορριφθεί κατά πλειοψηφία). Οι δικαστές που αποφάσισαν την αποφυλάκιση του Μίχου, βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης, με πλούσια δράση, ήταν: πρόεδρος Ελπίδα Συμιτοπούλου (πρόεδρος εφετών), μέλη Μυρτώ Τζεφεράκου, Ελένη Βαμβακά, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος και Χρυσαφίνα Ζυγούρη.
  • Στις 14 Μάρτη του 2022 αποφυλακίστηκε ομόφωνα και ο νεοναζιστής Γρέγος. Είχαν προηγηθεί δύο αιτήσεις αποφυλάκισής του, που είχαν απορριφθεί. Η απόφαση για την αποφυλάκιση του Γρέγου πάρθηκε μετά τη δημοσίευση της απόφασης 277/2021 του Αρείου Πάγου, με την οποία αναιρέθηκε η απόφαση για την αποφυλάκιση του Πατέλη, γεγονός που έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς το σκεπτικό της αρεοπαγιτικής απόφασης αγνοήθηκε. Οι δικαστές που αποφάσισαν την αποφυλάκιση του Γρέγου ήταν: πρόεδρος Ιφιγένεια Ματσούκα (πρόεδρος Εφετών), μέλη Θεοφανώ Κουτσουμπέλα, Μόσχα Πολέμη, Μυρτώ Τζεφεράκου και Ευτέρπη Κοτσίφη.

Οι τρεις τελευταίες δικαστές είχαν συμμετάσχει και σε άλλες συνεδριάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών και είχαν ταχθεί υπέρ των αιτήσεων αποφυλάκισης νεοναζιστών. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός, ότι ενώ η εφέτης Μόσχα Πολέμη προήχθη σε πρόεδρο Εφετών στις 4 Νοέμβρη του 2021, συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Πενταμελούς Αναστολών στις 14 Μάρτη και στις 6 Απρίλη του 2022 ως μέλος και όχι ως πρόεδρος, με αποτέλεσμα στις δύο αυτές συνεδριάσεις να υπάρχουν στη σύνθεση δύο πρόεδροι Εφετών!

  • Ο νεοναζιστής Ηλιόπουλος, πρώην βουλευτής της ΧΑ και ενταγμένος στη συνέχεια στο νεοναζιστικό μόρφωμα του Λαγού (ΕΛΑΣΥΝ,) με τη σύζυγό του να είναι συνεργάτης του Λαγού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε μεταχθεί στις αρχές Σεπτέμβρη του 2021 στις αγροτικές φυλακές του Βόλου. Στις 23 Μάρτη του 2022 αποφυλακίστηκε με υφ’ όρον απόλυση, με την συμπλήρωση των 3/5 της ποινής των 7 χρόνων κάθειρξης. Οπως φαίνεται από τον Πίνακα, δύο αιτήσεις αποφυλάκισης που είχε υποβάλει απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία.

Επομένως, μόνο τρεις νεοναζιστές (Τσακανίκας, Μίχος και Γρέγος) μπόρεσαν να αποφυλακιστούν με αιτήσεις αποφυλάκισης στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. Σε αυτή την εξέλιξη θεωρούμε ότι συμβάλαμε με τη δημοσιογραφική μας δουλειά (δυστυχώς ήμασταν οι μόνοι). Αν μάλιστα οι συγκεκριμένοι δικαστές έπαιρναν υπόψη την απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δεν θα αποφυλακίζονταν ούτε αυτοί οι τρεις νεοναζιστές εγκληματίες.

Στις 22 Οκτώβρη του 2020, στο κλείσιμο της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης στον πρώτο βαθμό, κάναμε έναν απολογισμό σε άρθρο υπό τον τίτλο: Η δίκη των νεοναζιστών και το κόλπο του χότζα. Σημειώναμε καταλήγοντας:

«Η δίκη ξεκίνησε με 69 κατηγορούμενους. Ενας απεβίωσε. Δώδεκα κηρύχτηκαν αθώοι. Τρεις κατηγορούνταν και καταδικάστηκαν μόνο για πλημμελήματα. Αλλοι τρεις, κατηγορούμενοι για την επίθεση στο ΠΑΜΕ, καταδικάστηκαν μόνο για πλημμελήματα (όχι για ένταξη). Ετσι, για ένταξη ή διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης καταδικάστηκαν 50 χρυσαυγίτες (7 για διεύθυνση και 43 για ένταξη, οι περισσότεροι και για αδικήματα που αφορούν τη συμμετοχή τους στις δολοφονικές επιθέσεις). Απ’ αυτούς θα οδηγηθούν στη φυλακή 40 (7 για διεύθυνση και 33 για ένταξη κτλ.). Σε 10 καταδικασθέντες (4 πρώην βουλευτές και 6 μέλη και στελέχη των ταγμάτων εφόδου) δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους. Στους τέσσερις πρώην βουλευτές επιβλήθηκε και εγγύηση 20.000 ευρώ στον καθένα».

ΥΓ. Στον Πίνακα αναφέρουμε ότι η δεύτερη αίτηση αναστολής του Λαγού απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους. Οι καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό έχουν δικαίωμα να υποβάλουν απεριόριστο αριθμό αιτήσεων αναστολής, αρκεί η κάθε αίτηση να απέχει δύο μήνες από την ημέρα που απορρίφθηκε η προηγούμενη.  Ο συνήγορος του Λαγού, Κ. Πλεύρης, πατριάρχης του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού και διαφημιζόμενος σαν ποινικολόγος υψηλών προδιαγραφών, υπέβαλε τη δεύτερη αίτηση αναστολής προτού περάσουν δύο μήνες από την απόρριψη της προηγούμενης (που είχε απορριφθεί ως ανυποστήρικτη)!

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Πατέλη

AREIOS_PAGOS_PATELIS
Εκτύπωση 🖨
ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΧΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», ήτοι δουλικά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
Επόμενο άρθρο 51 νεκροί – 55 νέες διασωληνώσεις

Σχετικά Αρθρα

Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο

Πολιτική 22 Οκτ 2026, 21:03

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

Πολιτική 21 Οκτ 2026, 20:07

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

Εργατικά 20 Οκτ 2026, 09:39

Το λες και χαριστική βολή

Πολιτική 19 Οκτ 2026, 19:23

Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;

Πολιτική 19 Οκτ 2026, 13:39

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

Πολιτική 17 Οκτ 2026, 18:53
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Ο Γιαννακόπουλος τσάκισε τον Λιόλιο

«Αόρατος» σύμμαχος ο Μαρινάκης

22 Οκτ 2026, 22:53
Διεθνή

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

22 Οκτ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο

22 Οκτ 2026, 21:03
Εργατικά

Στις 23 Οκτώβρη ξανά όλοι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24) στις 9πμ

Εκδικάζεται το οριστικό πειθαρχικό του Δημήτρη Χαρτζουλάκη και της Χρύσας Χοτζόγλου 

22 Οκτ 2026, 20:23
Η παπάρα

Οι κυρίες έχουν νεύρα

22 Οκτ 2026, 18:41
Κόντρες

Στον αστερισμό του Θόδωρα

22 Οκτ 2026, 14:56
Διεθνή

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

22 Οκτ 2026, 13:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση

21 Οκτ 2026, 21:27
Πολιτική

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

21 Οκτ 2026, 20:07
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

21 Οκτ 2026, 12:00
Διεθνή

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

21 Οκτ 2026, 10:17
Αγροτικά

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

21 Οκτ 2026, 09:50
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

Ημέρα οικολογικού χρέους.

1906: Σε διαδικασία εκτέλεσης τριών εφήβων αναρχοκομουνιστών στη Ρίγα (κατηγορούμενων για ληστεία), το εκτελεστικό απόσπασμα σκόπιμα κι επανειλημμένα δεν βρίσκει στόχο, οδηγώντας σε νευρική κρίση τον επικεφαλής αξιωματικό.

1931: Ο Θανάσης Κλάρας (μετέπειτα Αρης Βελουχιώτης) μεταφέρεται στη Γαύδο μαζί με άλλους εβδομήντα εξόριστους.

1941: Οι ναζί εκτελούν 135 άντρες στο Μεσόβουνο Κοζάνης.

1949: Ιδρύεται ο ΟΤΕ ως ΑΕ με αποκλειστικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο.

1949: Συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη ο Μανώλης Αναγνωστάκης μαζί με άλλους 68 αριστερούς.

1951: Συλλαμβάνεται ο διευθυντής του περιοδικού «Ανταίος» Δημήτρης Μπάτσης.

1953: Απολύονται οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης και 32 κοινοτήτων.

1967: Πρώτες συλλήψεις (πέντε) μελών της ΔΑ.

1967: Ανακαλύπτεται μέσα στο δικαστικό μέγαρο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Σύλληψη τριών μελών του ΕΔΚ που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν εννιά βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες του κέντρου της Αθήνας, εξάρθρωση της οργάνωσης την ίδια μέρα με τη σύλληψη άλλων τεσσάρων.

1974: Συλλαμβάνονται οι πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου.

1977: Βόμβα σε super market χουντικού στο Ηράκλειο Κρήτης.

1983: Βομβιστής καμικάζι οδηγεί φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά μέσα στην αμερικανική βάση πεζοναυτών στη Βηρυτό, σκοτώνοντας 241 αμερικανούς στρατιώτες. Σχεδόν ταυτόχρονα 58 γάλλοι στρατιώτες σκοτώνονται σε κοντινή δική τους βάση σε άλλη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

1998: Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης πυροβολεί και σκοτώνει τον δεκαεπτάχρονο γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo