Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Αυγούστου
  • Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε
  • Ολη η Ελλάδα Παλαιστίνη
  • Πλεύρη – Κούλη, τα υπογλώσσια!!!
  • Ο Μο Σάλαχ ξεσκίζει την ΟΥΕΦΑ
  • Eπαναπροσδιορίζοντας τη δημοσιογραφία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποφασισμένος να συγκαλύψει την εγκληματική οργάνωση ο Μητσοτάκης
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποφασισμένος να συγκαλύψει την εγκληματική οργάνωση ο Μητσοτάκης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιούλ 2025, 22:05

Η παροιμιώδης φράση είναι πολύ παλιά. «Θέλεις να κουκουλώσεις ένα σκάνδαλο; Φτιάξε μια Εξεταστική Επιτροπή». Αισθάνεται πολύ στριμωγμένος ο Μητσοτάκης για να καταλήξει στην πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα εξετάσει (λέμε τώρα) τι γινόταν στον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998. Σχεδόν τρεις δεκαετίες!

Εχουν, λέει, ευθύνες και οι προηγούμενοι, υπάρχουν «διαχρονικές παθογένειες» και η κυβέρνηση των «αρίστων» θέλει να τις διερευνήσει. Και για το έγκλημα των Τεμπών ισχυριζόταν ο Μητσοτάκης ότι υπάρχουν «διαχρονικές πολιτικές ευθύνες», όμως αναγκάστηκε να στείλει τον Καραμανλή σε Προανακριτική. Για ένα πλημμεληματάκι μεν, αλλά Προανακριτική, όχι Εξεταστική. Γιατί δεν κάνει το ίδιο με τους Βορίδη-Αυγενάκη;

Η Εξεταστική έχει διπλό σκοπό. Από τη μια να δημιουργήσει κλίμα συμψηφισμού και από την άλλη να χαθεί η ουσία μέσα σε πολυπρισματικές διαχύσεις, σε μια διαδικασία που αναμένεται να φτάσει στο τέλος της κάπου προς τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο συμψηφισμός, που ο Μητσοτάκης ορκιζόταν ότι δε θα τον επιδιώξει, ήταν φανερός από δηλώσεις κυβερνητικών και νεοδημοκρατικών στελεχών που είχαν αναλάβει το ρόλο του μαντρόσκυλου που φοβερίζει τους αντίπαλους (Γεωργιάδης, Βούλτεψη). Ο Βορίδης τον επισημοποίησε με δηλώσεις που έκανε χτες στον Παπαχρήστο και δημοσιεύονται στη στήλη του τελευταίου στο σημερινό φύλλο των «Νέων»: «Η Εξεταστική Επιτροπή θα μας δώσει την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις του Βαγγέλη Αποστόλου και του Σταύρου Αραχωβίτη (πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ), και ειδικά για ποιον λόγο προχώρησαν στην κατανομή επιδοτήσεων σε κτηνοτρόφους χωρίς ζωικό κεφάλαιο. Αν ήταν εγκληματική ενέργεια η απόφασή τους, γιατί η Βουλή δεν τους εγκάλεσε, και εγκαλούν εμένα τώρα, που δεν έκανα τίποτα διαφορετικό από ό,τι εκείνοι;»!

Και τι εμπόδιζε τη ΝΔ, να κάνει πρόταση παραπομπής σε Προανακριτική, που να περιλαμβάνει και τους Αποστόλου και Αραχωβίτη, αν εκτιμά ότι υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής συμπεριφοράς και από αυτούς; Ο Βορίδης προσπαθεί να ξεφύγει από την ποινική μέγκενη με άθλιους δικολαβισμούς, νηπιακού επιπέδου: «Κυρία, γιατί βάζετε εμένα τιμωρία και όχι και τον Γιωργάκη;».

Μπορεί ο Παπαχρήστος να μην ξέρει την τύφλα του από νομικά (και να μην ενδιαφέρεται να μάθει), όμως οι αναγνώστες του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr ξέρουν πολύ καλά ότι ο Βορίδης προσπαθεί να ανατρέψει ένα από τα επιχειρήματα της ευρωπαίας εισαγγελέα Νταγιάντα στη δίκη των μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου, που βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης της απόφασης.

Θυμίζουμε το τελευταίο ρεπορτάζ μας από αυτή τη δίκη:

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Ο Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε διατάξεις του Κανονισμού 1307/2013

Η εισαγγελέας Νταγιάντα επισήμανε στην πρότασή της τις παραβιάσεις των διατάξεων αυτού του Κανονισμού, χωρίς να κατονομάσει τον Αποστόλου.

Παραθέτουμε μερικούς από τους ορισμούς του άρθρου 4 του Κανονισμού 1307/2013 (η έμφαση δική μας):

α) ως «γεωργός» νοείται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή η ομάδα φυσικών ή νομικών προσώπων, ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος που προσδίδει το εθνικό δίκαιο στην ομάδα και τα μέλη της, που διαθέτει εκμετάλλευση ευρισκόμενη στο εδαφικό πεδίο των Συνθηκών, όπως ορίζεται στο άρθρο 52 ΣΕΕ σε συνάρτηση με τα άρθρα 349 και 355 ΣΛΕΕ, και ασκεί γεωργική δραστηριότητα

β) ως «εκμετάλλευση» νοείται το σύνολο των μονάδων που χρησιμοποιεί για γεωργικές δραστηριότητες και διαχειρίζεται ένας γεωργός στην επικράτεια του ίδιου κράτους μέλους·

γ) ως «γεωργική δραστηριότητα» νοείται:

i) η παραγωγή, η εκτροφή ζώων ή η καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων της συγκομιδής, της άμελξης, της αναπαραγωγής ζώων και της εκτροφής ζώων για γεωργική εκμετάλλευση

ii) η διατήρηση μιας γεωργικής έκτασης σε κατάσταση που να την καθιστά κατάλληλη για βοσκή ή καλλιέργεια χωρίς προπαρασκευαστικές ενέργειες πέραν των συνήθων γεωργικών μεθόδων και μηχανημάτων, σύμφωνα με κριτήρια οριζόμενα από τα κράτη μέλη βάσει πλαισίου που θεσπίζει η Επιτροπή, ή

iii) η άσκηση της ελάχιστης δραστηριότητας, ως ορίζεται από τα κράτη μέλη, για γεωργικές περιοχές εκ φύσεως κατάλληλες για βοσκή ή καλλιέργεια.

Η παράγραφος 1 του άρθρου 9 του ίδιου Κανονισμού προβλέπει (η έμφαση δική μας):

Αρθρο 9 

Ενεργός γεωργός 

Δεν χορηγείται άμεση ενίσχυση σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων οι γεωργικές εκτάσεις των οποίων είναι κυρίως εκτάσεις διατηρούμενες σε κατάσταση κατάλληλη για βοσκή ή καλλιέργεια και τα οποία δεν ασκούν επί των εκτάσεων αυτών την ελάχιστη δραστηριότητα που προβλέπουν τα κράτη μέλη σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 2, στοιχείο β).

Ομως, ο αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Βαγγέλης Αποστόλου, με απόφασή του που δημοσιεύτηκε στις 2 Ιούλη του 2015 (ΦΕΚ 1337 Β) κατάργησε εν ψυχρώ τόσο τους ορισμούς του άρθρου 4 όσο και την παράγραφο 1 του άρθρου 9 του Κανονισμού.

Παραθέτουμε την παράγραφο 3 του άρθρου 1 της απόφασης Αποστόλου (η έμφαση δική μας), με την οποία έγιναν μεγάλες ανατροπές, τις οποίες αξιοποίησαν όλα τα λαμόγια για να καρπωθούν παράνομα κοινοτικές ενισχύσεις. Εδώ περιοριζόμαστε στους 7 κατηγορούμενους της εν εξελίξει δίκης, που εμφανίζονταν σαν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές «μαϊμού» δημόσιων βοσκότοπων, χωρίς να έχουν αιγοπρόβατα ή/και βοοειδή:

3. Στο άρθρο 40 η παράγραφος 6 αντικαθίσταται ως εξής:

6. Για να είναι επιλέξιμες, οι εκτάσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στον ορισμό του επιλέξιμου εκταρίου καθ’ όλο το ημερολογιακό έτος, εκτός από περίπτωση ανωτέρας βίας ή εξαιρετικών περιστάσεων. Η επιλεξιμότητα των εκτάσεων ελέγχεται στο πλαίσιο των επιτόπιων ελέγχων του δείγματος ως εξής:

Α. Για τις αρόσιμες εκτάσεις σε παραγωγή σύμφωνα με την παρ. 4.α του άρθρου 2, ελέγχεται η ύπαρξη καλλιέργειας, ή η συγκομιδή προϊόντων, ή η ύπαρξη υπολειμμάτων καλλιέργειας.

Β. Για τους βοσκότοπους σε παραγωγή σύμφωνα με την παρ. 4.α του άρθρου 2, η διατήρηση ζωικού κεφαλαίου τουλάχιστον 0,7 ΜΜΖ/εκτάριο.

Γ. Για τους δενδρώνες σε παραγωγή σύμφωνα με την παρ. 4.α του άρθρου 2, η συγκομιδή ή το κλάδεμα καρποφορίας, ή ο καθαρισμός του υποορόφου του δενδρώνα ετησίως.

Δ. Για τις αρόσιμες εκτάσεις σε καλή γεωργική κατάσταση σύμφωνα με την παρ. 4.β του άρθρου 2, η εφαρμογή μίας άροσης ανά έτος.

Ε. Για τους βοσκότοπους σε καλή γεωργική κατάσταση σύμφωνα με την παρ. 4.β του άρθρου 2, η κοπή και απομάκρυνση της βλάστησης ώστε η ποώδης βλάστηση να μην υπερβαίνει το ύψος των εβδομήντα εκατοστών.

ΣΤ. Για τους δενδρώνες σε καλή γεωργική κατάσταση σύμφωνα με την παρ. 4.β του άρθρου 2, ο καθαρισμός του υποορόφου του δενδρώνα ανά 2 έτη ή η εφαρμογή κλαδέματος κλαδοκάθαρου το αργότερο ανά δύο έτη.

Η παράγραφος 6 του άρθρου 40 της απόφασης του Καρασμάνη (κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων), που τροποποίησε ο Αποστόλου ήταν η εξής:

«6. Για να είναι επιλέξιμες, οι εκτάσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στον ορισμό του επιλέξιμου εκταρίου καθ’ όλο το ημερολογιακό έτος, εκτός από περίπτωση ανωτέρας βίας ή εξαιρετικών περισστάσεων».

Τη διάταξη αυτή του Αποστόλου, ότι δηλαδή, για να είναι επιλέξιμοι οι βοσκότοποι για κοινοτικές επιδοτήσεις, αρκούσε και μόνο η κοπή και απομάκρυνση της βλάστησης, ώστε η ποώδης βλάστηση να μην υπερβαίνει τα εβδομήντα εκατοστά, τη γνώριζαν ο Ν. Χλύκας και ο Ηλ. Καλφούτζος (και όχι μόνο). Ετσι, ο μεν πρώτος έβαλε τα δύο παιδιά του (μια δικηγόρο Αθηνών και έναν ανεπάγγελτο), με μισθωτήρια της πλάκας, να φέρονται ως ενοικιαστές δημόσιων βοσκότοπων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν δάση και δασικές εκτάσεις, ενώ ο δεύτερος έβαλε τη μάνα του, την αδελφή του και τη γυναίκα τους σαν ιδιοκτήτες δημόσιων εκτάσεων, με μια πλαστή διαθήκη του πατέρα του Γεώργιου Καλφούτζου!

Η εισαγγελέας Νταγιάντα έκρινε νομικά σωστά, ότι η απόφαση του Αποστόλου είναι άκυρη, διότι παραβιάζει κοινοτικό Κανονισμό (ο οποίος ενσωματώνεται αυτοδίκαια στο εθνικό δίκαιο, χωρίς να χρειαστεί ψήφισή του από τη Βουλή). Ο Βορίδης παρεμβαίνει ενάντια στην πρόταση της εισαγγελέα σε μια εν εξελίξει ποινική δίκη και σε άλλες με παρόμοιο ποινικό περιεχόμενο. Μπορεί να μην το κατάλαβε ο Παπαχρήστος, το μήνυμα όμως έφτασε καθαρά στον πρόεδρο του Δ’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων που οσονούπω θα βγάλει απόφαση για την υπόθεση Χλύκα-Καλφούτζου.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στην πολιτική διάσταση των όσων διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες.

Κουκούλωμα και παραγραφή

Η πρόταση του Μητσοτάκη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αποσκοπεί

  • στο πλήρες κουκούλωμα του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω του ανοίγματος του χρόνου της υποτιθέμενης διερεύνησης, που φτάνει σχεδόν τις τρεις δεκαετίες (27 χρόνια για την ακρίβεια),
  • στην απόρριψη κάθε ποινικής ευθύνης κυβερνητικών στελεχών,
  • ενώ για τον Βορίδη θα επέλθει και παραγραφή (οι ευρωπαίοι εισαγγελείς έχουν σημειώσει τις 6 Οκτώβρη του 2025 ως ημερομηνία παραγραφής για τις ποινικές ευθύνες του Βορίδη).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυψε τη στόχευση του Μητσοτάκη: Οι πολιτικές ευθύνες έχουν αναληφθεί με τις παραιτήσεις υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων, ενώ στις 3.000 σελίδες της δικογραφίας δεν υπάρχουν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες υπουργών!

Ποιο θα είναι, επομένως, το αντικείμενο της Εξεταστικής; Να μοιράσει τις πολιτικές ευθύνες και στους άλλους, στη λογική «όλοι μαζί φταίμε που δεν εντοπίσαμε έγκαιρα το πρόβλημα»!

Ξανά στο απυρόβλητο ο Μητσοτάκης

Το ΠΑΣΟΚ από τη μια και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΝέΑρ από την άλλη κατέθεσαν δύο ξεχωριστές προτάσεις για σύσταση Προανακριτικής και άρχισαν ήδη να καυγαδίζουν στη βάση του «εμείς καταθέσαμε πρώτοι, γιατί δεν στηρίζετε την πρότασή μας;».

Το ΠΑΣΟΚ ζητά να διερευνηθεί ο Βορίδης για συνέργεια σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ο Αυγενάκης για συνέργεια και ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία. ΣΥΡΙΖΑ-ΝέΑρ ζητούν να ελεγχθούν και οι δύο πρώην υπουργοί για συνέργεια και ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία.

Ο Μητσοτάκης στο απυρόβλητο και πάλι. Σαν να είναι «ανεύθυνος άρχων». Ενώ ο ίδιος έφτιαξε το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» και έναν πολυπλόκαμο αυτοκρατορικού τύπου μηχανισμό στο μέγαρο Μαξίμου, για να ελέγχει τα πάντα: τους υπουργούς, τα υπουργεία, τη νομοθετική πρωτοβουλία, τις πρακτικές κινήσεις των υπουργών. Ολα γίνονταν εν γνώσει του και με την έγκρισή του.

Θα μας πείτε: «υπήρχε περίπτωση να περάσει πρόταση για παραπομπή του Μητσοτάκη;». Γιατί υπάρχει περίπτωση να περάσει πρόταση για παραπομπή των Βορίδη και Αυγενάκη; Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν πρόκειται να αποσυσπειρωθεί, για λόγους κομματικής αυτοσυντήρησης και αυτοσυντήρησης του κάθε βουλευτή.

Εχει διαφορετική βαρύτητα, όμως, να ζητηθεί η παραπομπή του Μητσοτάκη, ως κορυφής του σκανδάλου. Κι ας μην περάσει ποτέ. Μια πρόταση παραπομπής θα ήταν πλήρης, μόνο αν περιλάμβανε και τον επικεφαλής του «επιτελικού κράτους», τον αυτοκρατορίσκο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γιατί δεν μιλούν για εγκληματική οργάνωση;

Επίσης, ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ-ΝέΑρ δεν ζητούν την παραπομπή των Βορίδη και Αυγενάκη για εγκληματική οργάνωση.

Και στις δύο προτάσεις αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά την τέλεση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης.

Γράφει η πρόταση του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ:

«Οι υπογράφουσες Ευρωπαίες Εντεταλμένες Εισαγγελείς διαβίβασαν προς την Βουλή δια του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τα άρθρα 86 Σ, 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και 5 Ν. 3126/2003 την σχετική δικογραφία (η οποία έχει λάβει ΑΒΜ ΕΕΕ 2024/98 – Reference Number 1299/2024), όπως αυτή έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί κατά την συνεχιζόμενη προκαταρκτική εξέταση, η οποία διενεργείται αυτοπροσώπως για την διακρίβωση τυχόν τέλεσης των ακόλουθων αξιόποινων πράξεων σε βαθμό κακουργήματος: α) Απιστία σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε., από την οποία προκλήθηκε ζημία άνω των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, β) συνέργεια στην ως άνω πράξη, κατ’ εξακολούθηση και γ) εγκληματική οργάνωση (άρθρα 26α, 27, 47, 94, 98, 187 παρ. 1 και 390 παρ. 1, 2 ΠΚ και 24 παρ. 4, 26 παρ. 1 και 3 Ν. 4689/2020)».

Γράφει η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΝέΑρ:

«Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 367/25/19-6-25 έγγραφο του Ελληνικού Γραφείου των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων στο πλαίσιο της αυτοπρόσωπης προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται για την διακρίβωση τυχόν τέλεσης των ακόλουθων πράξεων: α) Απιστία σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε., από την οποία προκλήθηκε ζημία άνω των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, β)συνέργεια στην ως άνω πράξη, κατ’ εξακολούθηση και γ) εγκληματική οργάνωση (άρθρα 26α, 27,47,94,98,187 παρ.1 και 390 παρ. 1,2 ΠΚ και 24 παρ. 4, 26 παρ. 1 και 3 Ν. 4689/2020».

Απ’ όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας (του κόσμου οι απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν δημοσιευτεί – κι εμείς έχουμε στα χέρια μας αρκετές τέτοιες απομαγνητοφωνήσεις από τη δικογραφία) φαίνεται καθαρά ότι λειτουργούσε «ο ορισμός» της εγκληματικής οργάνωσης. Από πάνω μέχρι κάτω.

Γράφει το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ στην πρότασή του:

«Τα συντριπτικά αυτά στοιχεία καταδεικνύουν μία ανεπανάληπτη, πασιφανή σε κάθε αρμόδιο και παντελώς αδικαιολόγητη στρέβλωση, που δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε τυχαία, ούτε σποραδικά, παρά μόνο μέσα από μία οργανωμένη εγκληματική δράση με κάλυψη σε κορυφαίο επίπεδο, για την λειτουργία της οποίας εντοπίζονται σοβαρές ενδείξεις στην δικογραφία, οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. (…) Η επί σειρά ετών υπονόμευση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας και των αγροτών φαίνεται πως αναπτύχθηκε και εδραιώθηκε από έναν παράνομο μηχανισμό με όλα τα χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε καθετοποιημένη δομή και κεντρική καθοδήγηση…».

Παρά ταύτα, ούτε το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ούτε οι ΣΥΡΙΖΑ-ΝέΑρ ζητούν την παραπομπή των Βορίδη-Αυγενάκη για εγκληματική οργάνωση. Τι λένε, εμμέσως πλην σαφώς; Οτι εγκληματική οργάνωση ήταν ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος, ο Καλφούτζος, άντε και μερικά μεγαλοστελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, άντε και μερικά μέλη του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ οι υπουργοί ήταν… στην απέξω! Οι άνθρωποι είναι πραγματικά για φτύσιμο.

Η γαργάρα του Μάξιμου

Ο βουλευτής της ΝΔ και κάποτε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στις 3 Ιούλη στο TALK RADIO 989 FM ζήτησε να ακολουθηθεί και για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ το παράδειγμα της ανάκρισης για τη Χρυσή Αυγή. Είπε:

«Δεν τιμά τη χώρα το ότι η υπόθεση αυτή διερευνάται με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Εισαγγελέως. Βεβαίως, για να μην αδικούμε κανέναν, υπάρχουν διάφορες υποθέσεις που ελέγχονται από την ελληνική δικαιοσύνη. Αλλά νομίζω ότι από τη στιγμή που δημιουργείται αυτή η εικόνα, ότι εδώ έχουμε μια συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, όπως λέει η Ευρωπαία Εισαγγελέας, νομίζω ότι όλες αυτές οι υποθέσεις θα πρέπει να ελεγχθούν συγκεντρωτικά κατά το προηγούμενο που είχε κάνει ο Νίκος Δένδιας με τις υποθέσεις που αφορούσαν τότε την Χρυσή Αυγή. Δεν είναι μεμονωμένες υποθέσεις από τη στιγμή που υπήρχε ένα οργανωμένο κέντρο που συντόνιζε όλα αυτά».

Οταν δε ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να γίνει Προανακριτική, απάντησε:

«Οταν σκοντάψει σε πρώην υπουργούς και οι ενέργειες αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, ο δικαστής στέλνει την υπόθεση στην Βουλή, προκειμένου να αποφανθεί η Βουλή για τα περαιτέρω. Κατά την προσωπική μου γνώμη, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, θεωρώ αδιανόητο να μην διευκολύνει η Βουλή το έργο της Ευρωπαίας Εισαγγελέως. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί ως απόπειρα συγκάλυψης -φοβούμαι- και δεν πρέπει να στείλουμε τέτοια μηνύματα στην ελληνική κοινωνία».

Στις 7 Ιούλη, σε συνέντευξή του στον Parapolitika 90,1 FM, ζήτησε να ακολουθηθεί «Μοντέλο Τριαντόπουλου για ΟΠΕΚΕΠΕ». Και πρόσθεσε:

«Επομένως, όταν λέμε ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνουν πολιτικοί, ούτε ως εισαγγελείς, ούτε ως ανακριτές στη διαλεύκανση υποθέσεων στις οποίες σκοντάφτει η δικαιοσύνη σε πολιτικά πρόσωπα, δεν μπορεί, λοιπόν, τώρα να λέμε ότι δεν θα δεχθούμε το δικαστικό συμβούλιο να διερευνήσει εάν υπάρχει πράγματι εμπλοκή πολιτικού προσώπου. Μακάρι να μην υπάρχει».

Εκτοτε, τα περί συγκέντρωσης όλων των υποθέσεων της εγκληματικής οργάνωσης, όπως έγινε με τη Χρυσή Αυγή, τα έχει κάνει γαργάρα. Δεν τα επανέλαβε ούτε σε συνέντευξη ούτε σε ομιλία του (και έχει δώσει κάμποσες). Ως φαίνεται, του τράβηξαν το αυτί από το μέγαρο Μαξίμου και… ίσιωσε. Ανεξάρτητα του τι κάνει ο Χαρακόπουλος, όμως, το ζήτημα παραμένει. Και η άποψή του καταγράφτηκε. Scripta manent…

Ο Χαρακόπουλος θεωρούσε αδιανόητο να μη συσταθεί Προανακριτική και εκτιμούσε πως οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί ως απόπειρα συγκάλυψης. Το «άλλο» προέκυψε και είναι η Εξεταστική. Θα την ψηφίσει; Οπως σας βλέπουμε και μας βλέπετε (πλην συγκλονιστικού απροόπτου).

Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει καθήκον να συνενώσει όλες τις υποθέσεις σε μία υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία συστήθηκε και δρούσε για να διαπράττει κακουργήματα όπως η απιστία κ.ά. Eχει αυτή τη δυνατότητα.

Εκτύπωση 🖨
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝέΑρ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 17 Ιούλη

Σχετικά Αρθρα

Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 19:13

Ολη η Ελλάδα Παλαιστίνη

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 18:09

Η απάντηση των Εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων σε άρθρο μας και η δική μας ανταπάντηση

Οι Εντεταλμένοι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς είναι αρμόδιοι για τη συνένωση όλων των δικογραφιών του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ, υπό τη βασική κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» - Κακώς «πετούν το μπαλάκι» στις εθνικές εισαγγελικές αρχές

Πολιτική 10 Αυγ 2025, 10:29

Ντοκουμέντα: Ετσι φούσκωσαν τον αριθμό των αιγοπροβάτων

Αποδείξεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 8 Αυγ 2025, 11:52

Αγιος Νικόλαος: Σιωνιστής επιτέθηκε σε εργαζόμενες, συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα

Η αστική Δικαιοσύνη θεραπαινίδια και του σιωναζισμού

Πολιτική 6 Αυγ 2025, 08:43

Ανταρσία στο Deree. Δεκάδες μαθητες καταδικάζουν τη συνεργασία με το Ισραήλ

Πολιτική 3 Αυγ 2025, 07:01
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτική

Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε

11 Αυγ 2025, 19:13
Πολιτική

Ολη η Ελλάδα Παλαιστίνη

11 Αυγ 2025, 18:09
Καταστολή

Πλεύρη – Κούλη, τα υπογλώσσια!!!

Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) στην υπόθεση C-97/24 (Ιρλανδία/Δικαίωμα ασύλου)

11 Αυγ 2025, 17:46
Κόντρες

Ο Μο Σάλαχ ξεσκίζει την ΟΥΕΦΑ

11 Αυγ 2025, 14:20
Διεθνή

Eπαναπροσδιορίζοντας τη δημοσιογραφία

11 Αυγ 2025, 12:15
Διεθνή

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Ανάς Αλ-Σαρίφ και άλλους τέσσερις συναδέλφους του

Στόχευσαν τη σκηνή του προσωπικού του Αλ-Τζαζίρα έξω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα

11 Αυγ 2025, 10:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Τα όμορφα μαυραγορίτικα όμορφα καίγονται…

10 Αυγ 2025, 19:04
Κόντρες

Από τις ελάχιστες εξαιρέσεις στο σιωνιστικό κανόνα

10 Αυγ 2025, 17:31
Πολιτική

Η απάντηση των Εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων σε άρθρο μας και η δική μας ανταπάντηση

Οι Εντεταλμένοι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς είναι αρμόδιοι για τη συνένωση όλων των δικογραφιών του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ, υπό τη βασική κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» - Κακώς «πετούν το μπαλάκι» στις εθνικές εισαγγελικές αρχές

10 Αυγ 2025, 10:29
Αγροτικά

H ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει και ο Τσιάρας αναγγέλλει για τρίτη φορά την ίδια επιτροπή

10 Αυγ 2025, 08:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Δεν θα έπρεπε να χρειαστεί να φτάσουμε ως εδώ για να αρχίσουν οι κυρίαρχες φωνές να μιλούν για τη Γάζα

9 Αυγ 2025, 10:54
Αθλητισμός

Oι σιωναζιστικές σφαίρες δεν κάνουν διακρίσεις – Δολοφονήθηκε και ο «Παλαιστίνιος Πελέ»

Καθώς περίμενε να πάρει λίγα τρόφιμα για την οικογένειά του

9 Αυγ 2025, 08:52
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

9 Αυγ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικό «γεράκι» ζητά συμφωνία τερματισμού του πολέμου στη Γάζα

8 Αυγ 2025, 18:02
Κόντρες

Σιχαμάρα

8 Αυγ 2025, 14:16
Αγροτικά

Ντοκουμέντα: Ετσι φούσκωσαν τον αριθμό των αιγοπροβάτων

Αποδείξεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Αυγ 2025, 11:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

Ημέρα νεολαίας.

Οκλαχόμα, Μασαχουσέτη: Ημέρα Ινδιάνων.

Τέξας: Ημέρα εξερευνητών.

1942: Aπόπειρα εκτέλεσης του ιάπωνα πρωθυπουργού Τόγιο.

1954: Αποκαλύπτεται το δίκτυο του ΚΚΕ στη Θεσσαλία, περισσότερες από εκατό συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο Χαρίλαος Φλωράκης.

1968: Έκρηξη βόμβας στο «Ζάππειο».

1975: Μπράβος του Θεοφιλογιαννάκου γρονθοκοπεί στο στρατοδικείο τον βουλευτή Σαβούρα.

1983: Δεκαεπτά νεκροί στο Σαντιάγο από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση κατά του Πινοσέτ (Χιλή).

1986: Εμπρησμός υποκαταστήματος της «Citibank» στο Παλαιό Φάληρο (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo