Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ
  • Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
  • Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν
  • Σαν σήμερα 11 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο… παλικαράς νεοναζιστής Λαγός γλείφει το δικαστήριο και ζητά από τώρα… ελαφρυντικό
Πολιτική

Ο… παλικαράς νεοναζιστής Λαγός γλείφει το δικαστήριο και ζητά από τώρα… ελαφρυντικό

«Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιούν 2022, 09:57

Ηχητικό διάρκειας 10:35 λεπτών, στο οποίο μιλά αποκλειστικά ο Λαγός και αναφέρεται στο εφετείο της δίκης της νεοναζιστικής συμμορίας, αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του νεοναζιστικού μορφώματος ΕΛΑΣΥΝ, που έχει στήσει ο Λαγός με άλλους πρώην χρυσαυγίτες. Ο Λαγός κάνει αρχηγική εμφάνιση και με τα λεγόμενά του επιδιώκει να συσπειρώσει στην ΕΛΑΣΥΝ όλους τους νεοναζιστές που κινούνται γύρω από την Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου και τους «Ελληνες για την Πατρίδα» του Κασιδιάρη.

Ο Λαγός, που το έπαιζε παλικαράς και που με συνήγορο τον πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη ισχυριζόταν ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα ανατρέψει την καταδικαστική απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργμάτων Αθηνών για την εγκληματική οργάνωση ΧΑ, στο διευθυντήριο της οποίας ανήκε και ο ίδιος, ο Λαγός που έβριζε χυδαία τους δικαστές που τον καταδίκασαν, τώρα γλείφει απροκάλυπτα.

Λέει στην αρχή του μονολόγου του που παρουσιάζεται σαν… άρθρο: «Λοιπόν, θα δώσουμε τη μάχη και είμαι βέβαιος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη»! Εκεί που έβριζε τους δικαστές σαν «στημένους», τώρα εκφράζει βεβαιότητα ότι θα τον… αθωώσουν ή τουλάχιστον θα του αναγνωρίσουν… ελαφρυντικά! Το λέει ευθέως: «Γιατί η απεργία πείνας την οποία έκανα και ο αγώνας ο οποίος κάνουμε προκειμένου να ξεκινήσει, όπως και ξεκίνησε, το Εφετείο έχει να κάνει με την αθώωσή μας ή την αναγνώριση ελαφρυντικών»!

Ο «λεβέντης» φεύγει από την πάγια τοποθέτηση της ηγετικής ομάδας της νεοναζιστικής συμμορίας (που ήταν και δική του), ότι είναι αθώοι και ότι η δίκη είναι πολιτική, στημένη από τους πολιτικούς τους αντιπάλους για να τους εξοντώσουν. Και καταλήγει, προτού καν ξεκινήσει η δίκη, σε αίτημα για… αναγνώριση ελαφρυντικών!

Αιτήματα για την αναγνώριση ελαφρυντικών υποβάλλουν στο δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης και όχι οι κατηγορούμενοι. Και μάλιστα, όχι στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, αλλά στην τελευταία φάση της, αφού έχει υπάρξει απόφαση ενοχής. Ο Λαγός υποβάλλει από την αρχή αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών, γλείφοντας και εκλιπαρώντας το δικαστήριο: «Αν δεν με κηρύξετε αθώο, τουλάχιστον δώστε μου ελαφρυντικό, να βγω πιο γρήγορα»!

Καλά θα κάνουν οι συνήγοροί του και ιδιαίτερα ο αντ’ αυτού πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ Ζωγράφος να ενημερώσουν τον «λεβέντη» ότι η απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, στηριζόμενη στο πλούσιο υλικό της δικογραφίας και της ακροαματικής διαδικασίας, είναι πλήρης και άρτια δομημένη νομικά και δεν αφήνει κανένα «παραθυράκι» στους δικαστές του Α’ Πενταμελούς Εφετείου για να δεχτούν έστω και ένα ελαφρυντικό για τους 31 από τους καταδικασθέντες και φυλακισθέντες νεοναζιστές ως διευθύνοντες ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ως συνεργούς στην εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (που είχε στοχοποιηθεί από τη νεοναζιστική συμμορία) και ως συνεργούς στις απόπειρες δολοφονίας των αιγύπτιων ψαράδων. Ας του αναλύσουν την απόφαση για να σταματήσει να το παίζει ξερόλας και να εκτίθεται με τις τζούφιες ρουκέτες του.

Στο προς νεοναζιστές… διάγγελμά του ο Λαγός, «ακονίζοντας τα μαχαίρια», κάνει ευθεία επίθεση στον φίρερ Μιχαλολιάκο, επειδή υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης, αλλά και σε όλους τους συνηγόρους υπεράσπισης των νεοναζιστών και στους κατηγορούμενους νεοναζιστές λέγοντας:

«Γιατί δυστυχώς στο πρωτόδικο που διήρκησε πεντέμισι χρόνια δεν ακούστηκε η φωνή μας πουθενά. Δίνω την υπόσχεσή μου ότι τώρα η φωνή μας θα ακούγεται, όχι μόνο μέσα από το ηχητικό που θα δίνεται κάθε ημέρα, αλλά και κυρίως μέσα από την παρουσία που θα έχουμε στο δικαστήριο.

Το πρώτο σημαντικό ήταν ότι υπήρξε, όπως το γνωρίζαμε σχεδόν όλοι, ένα αίτημα αναβολής από τους συνηγόρους του Νίκου του Μιχαλολιάκου, λόγω του προβλήματος με την υγεία που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Τούτο το ζήτημα είναι αρκετά σημαντικό, γιατί φυσικά πρέπει να εκπροσωπηθεί ο Νίκος ο Μιχαλολιάκος. Γιατί φυσικά, εάν είναι άρρωστος, δεν το συζητάμε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Αλλά από την άλλη και εμείς, εγώ προσωπικά και κάποιοι άλλοι, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε μια τεράστια διακοπή ή αναβολή της δίκης. Γιατί η απεργία πείνας την οποία έκανα και ο αγώνας που κάνουμε προκειμένου να ξεκινήσει, όπως και ξεκίνησε το Εφετείο, έχει να κάνει με την αθώωσή μας, ή την αναγνώριση ελαφρυντικών. Ετσι ώστε να εκτίσουμε την μικρότερη ποινή και κυρίως το να αθωωθούμε.

Αν λοιπόν αυτά γίνουν με τεράστια καθυστέρηση και γίνουν μετά από χρονικό διάστημα δύο ετών, ας πούμε για παράδειγμα, θα είναι χωρίς καμία αξία η προσφυγή μας στο Εφετείο γιατί θα έχουμε εκτίσει μια παντελώς άδικη ποινή. Αυτό λοιπόν θα πρέπει να το προσέξουμε. Γι’ αυτό θα κινηθούμε για να δούμε τι λύσεις υπάρχουν προκειμένου και ο άνθρωπος αυτός να εκπροσωπηθεί κανονικά όπως δικαιούται και όπως πρέπει φυσικά, αλλά και εμείς να μην χάσουμε πολύτιμο χρόνο για να αποδείξουμε την αθωώτητά μας».

Καταρχάς, ο Λαγός γνωρίζει ότι ο φίρερ Μιχαλολιάκος είχε τέσσερις συνηγόρους υπεράσπισης: τον αδελφό του Παναγιώτη Μιχαλόλια από την αρχή (ήταν ο «γενικός κουμανταδόρος» όλων των συνηγόρων υπεράσπισης), τον Παπαδέλλη, τον Παγορόπουλο και τον Ηρειώτη. Και οι τέσσερις αυτοί συνήγοροι αγόρευσαν στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και υποστήριξαν την αθωώτητα του φιρερίσκου.

Δεύτερον, ο Παπαδέλλης, ενώ θα έχει εξουσιοδότηση από τον Μιχαλολιάκο, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως άγγελος για να αναγγείλει ότι ο Μιχαλολιάκος υποβάλλει αίτημα αναβολής της δίκης και δεν έθεσε ζήτημα εκπροσώπησης. Ο Παπαδέλλης, όπως πληροφορηθήκαμε (γιατί στον εξώστη που μας είχε «πετάξει η πρόεδρος αδυνατούσαμε να ακούσουμε τι λένε οι διάδικοι), ανέφερε ότι ο Μιχαλολιάκος δεν μπόρεσε να μελετήσει την απόφαση.

Τρίτον, ο Παπαδέλλης εμφανίστηκε σκόπιμα ως άγγελος για να κερδίσει χρόνο με τη διακοπή της δίκης για αρκετές ημέρες.

Τέταρτο, ο Λαγός, για να κρύψει την πρόθεσή του να κηρύξει πόλεμο στον Μιχαλολιάκο, επειδή αυτός υπέβαλε αίτημα αναβολής, από τη μια δηλώνει την αντίθεσή του σ’ αυτό το αίτημα και από την άλλη ισχυρίζεται ότι είναι υπέρ της εκπροσώπησης του Μιχαλολιάκου, ενώ γνωρίζει ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται, αφού έχει τουλάχιστον τρεις συνηγόρους.

Το αίτημα του φίρερ, ότι θέλει να παρίσταται ο ίδιος στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου είναι εκ του πονηρού. Ο ίδιος δεν πάτησε το πόδι του στις συνεδριάσεις του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παρά μόνο για να απολογηθεί. Ο αδελφός του Π. Μιχαλόλιας είχε το γενικό πρόσταγμα στην υπερασπιστική γραμμή που αναπτύχθηκε από τους νεοναζιστές στη δίκη του πρώτου βαθμού και το ίδιο θα συμβεί και τώρα, αν και θα αφορά μικρότερο αριθμό καταδικασθέντων νεοναζιστών και συνηγόρων υπεράσπισής τους.

Αίσθηση προκάλεσε η στάση της προέδρου του δικαστηρίου να επιτρέπει στο συνήγορο Παπαδέλλη να παρεμβαίνει συχνά στην ακροαματική διαδικασία, ενώ δήλωσε ότι είναι άγγελος!

Και μιας που αναφερόμαστε στην πρόεδρο, θα δηλώσουμε και πάλι την κάθετη διαφωνία μας με την απόφασή της να μας «εξορίσει» στον εξώστη του δικαστηρίου, ενώ υπήρχε χώρος στην αίθουσα. Διαμηνύσαμε μέσω του γραμματέα του δικαστηρίου, ότι διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφασή της και ότι απαιτούμε στις 6  Ιούλη, που θα επαναληφθεί η δίκη, να καθίσουμε πίσω από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, όπως ακριβώς γινόταν στις συνεδριάσεις του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Δημοσιότητα της δίκης δεν υφίσταται με τον Τύπο να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

ΥΓ. Την τελευταία στιγμή ο Λαγός ανακοίνωσε ότι ο «ντούρος» εθνικοσοσιαλιστής Κ. Πλεύρης (πατέρας του σημερινού υπουργού Υγείας) θα είναι ο δεύτερος συνήγορός του. Αυτή η κίνηση προκάλεσε αίσθηση, γιατί ο Πλεύρης ήταν που υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Λαγού στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, προτούν να περάσουν δύο μήνες από την απόρριψη προηγούμενης αίτησης αναστολής, με αποτέλεσμα η αίτηση, που εκδικάστηκε στις 12 Γενάρη του 2022, να απορριφθεί από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών ως ανυπόστατη.

Ο Λαγός κατήγγειλε τότε τον Πλεύρη ότι τον «πούλησε», υποβάλλοντας εσκεμμένα μια άκυρη αίτηση. Ιδού η οργισμένη και δακρύβρεχτη ανάρτησή του:

Γιατί τώρα διόρισε και πάλι συνήγορό του αυτόν που κατήγγειλε ότι τον «πούλησε»; Εκτιμούμε ότι θέλει τον Πλεύρη για να τον βοηθήσει στον αναμενόμενο άγριο ενδοναζιστικό καυγά που θα ξεσπάσει μέσα και έξω από το δικαστήριο.

ΥΓ2. Οπως γράψαμε στο ρεπορτάζ για την πρώτη συνεδρίαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μπαρέκας και Τσορβάς παραιτήθηκαν από την έφεση, αποδεχόμενοι την πρωτόδικη απόφαση για την ενοχή και τις ποινές τους. Πρόκειται για έμμεση ομολογία ενοχής, αλλά και ομολογία του ότι δεν προσδοκούσαν ευνοϊκότερη μεταχείριση στο δεύτερο βαθμό.

ΥΓ3. Αναμένουμε από το δικαστήριο να απορρίψει ομόφωνα τις αιτήσεις αποφυλάκισης των νεοναζιστών Λαγού, Πανταζή, Καλαρύτη και Σταμπέλου, όπως έχει ήδη προτείνει η εισαγγελέας της έδρας.

 Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑ ΛΑΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 17 Ιούνη

«Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

Επόμενο άρθρο Ιμπεριαλιστική αλαζονεία

«Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

Σχετικά Αρθρα

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

Πολιτική 27 Μαρ 2026, 12:55
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

Ημέρα πτήσης του ανθρώπου στο διάστημα.

Ημέρα για τα παιδιά του δρόμου.

1928: Βομβιστική επίθεση κατά του βασιλιά της Ιταλίας Βίκτωρα Εμμανουήλ Γ’, δεκαεπτά νεκροί, τριάντα τραυματίες, ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα.

1942: Απεργία των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, η μεγαλύτερη σε κατεχόμενη περιοχή της Ευρώπης.

1967: Συγκρούσεις απεργών οικοδόμων – αστυνομίας στην Ομόνοια, 75 τραυματίες.

1970: Μεγάλη δίκη της“Δημοκρατικής Αμυνας”, 26 καταδίκες.

1971: Οι ΗΠΑ ρίχνουν 7.500 τόνους βόμβες στο Βιετνάμ.

1981: Βίαιες φυλετικές ταραχές στο Λονδίνο, 165 αστυνομικοί τραυματίες, εκατό συλλήψεις.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Εφετείο 17Ν

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

  • ΕΛΑ

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Εφετείο ΕΛΑ

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

  • Επαναστατικός Αγώνας

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

  • Επικοινωνία

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

  • Όροι χρήσης

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

  • Ποιοι είμαστε

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

  • Επικοινωνία

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

  • Όροι χρήσης

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

    «Ακονίζει τα μαχαίρια» κατά του φίρερ Μιχαλολιάκου

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo