Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο δήμαρχος Ιεράπετρας αβανταδόρος της πολιτικής των σιωναζιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την οποία στηρίζεται
  • Θάνατος Μαζωνάκη: Δεν μας τα λέει καλά ο ακροδεξιός Θάνος Πλεύρης
  • ΠΟΓΕΔΥ: «Τα ψέματα για τον αφθώδη στη Μυτιλήνη»
  • Να σταματήσει η δίωξη του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Γιώργου Καββαδία
  • Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη
  • Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Να δικαιωθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Novartis: Κουκουλώνουν οριστικά το σκάνδαλο
Πολιτική

Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

Novartis: Κουκουλώνουν οριστικά το σκάνδαλο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Σεπ 2019, 00:00

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, συμμετέχοντας στη διαμάχη σχετικά με τη νέα φάση του σκανδάλου Novartis, δήλωσε στον ΣΚΑΙ: «Με ικανοποίηση θα δεχτούμε, αν υπάρξει πρωτοβουλία της κυβέρνησης, να γίνει οποιαδήποτε επιτροπή έτσι ώστε συνολικά η υπόθεση της Novartis, η οποία κατά κοινή ομολογία είναι όχι μόνο διεθνές αλλά και μεγάλο σκάνδαλο που στην ελληνική περίπτωση έχει τις δικές του πτυχές, να εξεταστεί από τη Βουλή».
 
Και γιατί, ρε Βούτση, δεν το έκανε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ με σένα πρόεδρο της Βουλής; Για ηλίθιους μας περνάτε; Ενδιαφέρεστε τώρα να εξεταστεί από τη Βουλή συνολικά το σκάνδαλο Novartis, όταν είχατε αυτή την ευκαιρία και κάνατε ό,τι περνούσε από το χέρι σας για να τη θάψετε και συνολικά και στα επιμέρους τμήματά της;
 
Τι μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να κάνει μια εξεταστική επιτροπή και να διερευνήσει όλες τις πτυχές του σκανδάλου. Να μιλήσει για τις κομπίνες με τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές, για τα πανάκριβα ογκολογικά φάρμακα και τις κομπίνες μ' αυτά, για όλα όσα συμβαίνουν στο κύκλωμα του φαρμάκου. Κι αν στο τέλος έβγαινε και κάτι αξιόποινο για πολιτικά πρόσωπα (πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς), να τα παραπέμψει σε προανακριτική επιτροπή. Ολα τα αδικήματα ήταν παραγεγραμμένα και ποινικές ευθύνες δε θα μπορούσαν να αποδοθούν, όμως μια ενδελεχής εξέταση του σκανδάλου θα καταδείκνυε τις πολιτικές ευθύνες, τη συνενοχή των κυβερνήσεων στις κομπίνες των φαρμακευτικών μονοπωλίων και στο τέλος θα μπορούσε να καταλήξει και σε κάποιους μηχανισμούς προστασίας του κρατικού χρήματος και του χρήματος των ασφαλισμένων απ' αυτές τις κομπίνες.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν ήθελε να κάνει αυτό που υποκριτικά λέει σήμερα ο Βούτσης. Kαι δεν το έκανε. Απόδειξη, το γεγονός ότι συνέχισε την ίδια πολιτική στο φάρμακο. Εκανε καμιά αλλαγή και δεν το πήραμε χαμπάρι; Στρίμωξε μήπως τη Novartis και τα άλλα φαρμακευτικά μονοπώλια, αλλά και τους εγχώριους φαρμακοβιομήχανους και φαρμακοεισαγωγείς, στη γωνία; Η Novartis έκανε την «εσωτερική της κάθαρση», αντικατέστησε τον «κακό» Φρουζή με κάποιο άλλο στέλεχος και συνέχισε το θεάρεστο έργο της όπως και προηγουμένως. Αυτό που δεν έκαναν εκείνοι ζητούν τώρα να το κάνει η ΝΔ! Πρόκειται πραγματικά για πολιτική αγυρτεία.
 
Το μόνο που ενδιέφερε τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν να βγάλει πολιτική υπεραξία σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό ο Παπαγγελόπουλος μιλούσε για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», βγαίνοντας νυχτιάτικα από το Μαξίμου με τον Κοντονή, μετά από σύσκεψη με τον Τσίπρα και τους επιτελείς του (φωτογραφία).
 
Οπως όλοι γνωρίζουμε, ο σχεδιασμός αυτός δεν τους βγήκε. Από νομικής άποψης ήταν εντελώς στον αέρα, ενώ και πολιτικά αποδείχτηκαν ερασιτέχνες. Υποτίθεται ότι θα στρίμωχναν στη γωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στο τέλος βρέθηκαν αυτοί στριμωγμένοι ως σκευωροί. Με τη δικογραφία να φτάνει στη Βουλή, μετά από τις μηνύσεις των Σαμαρά, Αβραμόπουλου και Βενιζέλου, που ανασύρθηκαν από το αρχείο όσο ακόμα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και με τον Τσίπρα να δηλώνει ότι «φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης» και να «προκαλεί τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή, ειδικά δικαστήρια, ό,τι ταιριάζει, για να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».
 
Ο Μητσοτάκης, ενώ στην αρχή διέρρεε ότι θα κάνει εξεταστική επιτροπή, στο τέλος αποφάσισε να κάνει αυτό που τον συμφέρει περισσότερο αυτή τη στιγμή. Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και μόνο για τον Παπαγγελόπουλο. Τον Τσίπρα, τον οποίο ο Σαμαράς κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό της σκευωρίας, η οποία στήθηκε με δικές του εντολές, τον αφήνει απέξω.
 
«Εγώ, τους πολιτικούς αντιπάλους μου δεν τους στέλνω στα δικαστήρια» έλεγε η δήλωση Μητσοτάκη που διέρρευσε από το Μαξίμου την Τρίτη. Και συμπλήρωνε: «Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας». Τα ίδια την επομένη, στη δήλωση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Καλαφάτη: «Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία της δικογραφίας δεν προτείνει τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής σε βάρος του τέως πρωθυπουργού κ. Αλέξιου Τσίπρα. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή μιας υπεύθυνης πολιτικής παράταξης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αποδίδονται κατηγορίες σε πρώην πρωθυπουργούς, παρά μόνον αν προκύπτουν αδιάσειστες αποδείξεις. Διαφορετικά, δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου».
 
Ο Κούλης επανέλαβε μια φράση του Καραμανλή του πρεσβύτερου, τον οποίο δεν είχε ακούσει ο Μητσοτάκης πατέρας, επιλέγοντας να στείλει τον Α. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ο Παπανδρέου αθωώθηκε, έστω και με οριακή πλειοψηφία, και μετά από τρία χρόνια επανήλθε στην κυβέρνηση με το εμφατικό 48%. Ο Μητσοτάκης υιός φοβάται μην πάθει το ίδιο και αφήνει τον Τσίπρα στο ποινικό (όχι όμως και στο πολιτικό) απυρόβλητο. Θυμίζουμε ότι ανάλογη τακτική είχε ακολουθήσει και ο Α. Παπανδρέου το 1993, όταν έβαλε στο αρχείο τη δίωξη κατά Κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο της ΑΓΕΤ.
 
Ο Παπαγγελόπουλος είναι αμελητέο πολιτικό μέγεθος. Ακόμα και στο Ειδικό Δικαστήριο να τον στείλουν, δεν τρέχει τίποτα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Τσίπρα, όμως, δε συμφέρει τον Μητσοτάκη να τον ηρωποιήσει. Τον στολίζει, όμως, με το στίγμα της πολιτικής αμνηστείας. Δε λέει ότι δεν είναι ένοχος, αλλά ότι επιλέγει να μην τροφοδοτήσει τα πολιτικά πάθη διώκοντας τον αρχηγό του αντίπαλου κόμματος. Ταυτόχρονα, σπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε υπεράσπιση του Παπαγγελόπουλου, που θα είναι οπωσδήποτε μια τραυματική εμπειρία (για τον ΣΥΡΙΖΑ). Γιατί ο δεξιός πρώην εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής και πρώην αρχηγός της ΚΥΠ, ο άνθρωπος που καθάρισε τόσα σκάνδαλα επί κυβέρνησης Καραμανλή, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για ένα κόμμα που θέλει να λέγεται αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό. Στέλνοντας τον Παπαγγελόπουλο σε προκαταρκτική εξέταση από πολιτικό όργανο, ο Μητσοτάκης τον «χρεώνει με 108» στον ΣΥΡΙΖΑ. Καθιστά εκ των πραγμάτων Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο «αυτοκόλλητους». Είναι σίγουρο ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδρά και θα καταγγέλλει ρεβανσισμούς και τακτικισμούς (το τελευταίο το είπε η Αχτσιόγλου!) τόσο η ΝΔ θα συνδέει Τσίπρα με Παπαγγελόπουλο, επιδιώκοντας την πολιτική τους φθορά. Γιατί ο καθένας σκέφτεται το απλούστατο (που ήδη το δουλεύουν τα παπαγαλάκια του Μαρινάκη): δεν είναι δυνατόν ο Παπαγγελόπουλος να ενήργησε ερήμην του Τσίπρα.
 
Από την άλλη, μ' αυτόν τον τρόπο ο Μητσοτάκης κλείνει οριστικά την υπόθεση, κάνοντας τον ίδιο χειρισμό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ: όχι εξεταστική επιτροπή, άρα όχι διερεύνηση του σκανδάλου στην ουσία του. Η προκαταρκτική εξέταση είναι μια ανακριτική διαδικασία (το μόνο που αλλάζει είναι ότι εν προκειμένω την ασκεί ένα πολιτικό όργανο) και ως τέτοια θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο αν ο Παπαγγελόπουλος έστησε σκευωρία σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ουσιαστικά ζητήματα του σκανδάλου Novartis (ή σκανδάλου των φαρμακευτικών εταιριών) δε θα θιγούν, όπως δε θίχτηκαν και με την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους δέκα πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς.
 
Ομως, και στο ζήτημα της προκαταρκτικής, η ΝΔ φαίνεται πως προσανατολίζεται να επαναλάβει την… πρωτοτυπία του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην εξετάσει την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, αλλά να τη στείλει πεσκέσι στην τακτική Δικαιοσύνη για να τη χειριστεί αυτή. Πρώτη το είπε η Ντόρα, δηλώνοντας ότι είναι προσωπική της άποψη. Ο Παπαγγελόπουλος, είπε, δεν έχει βουλευτική ασυλία, άρα αρμόδια γι' αυτόν είναι η τακτική Δικαιοσύνη (μόνο που ο Παπαγγελόπουλος κατηγορείται για πράξεις που έκανε ως υπουργός). Ο Καλαφάτης, ανακοινώνοντας την επίσημη γραμμή της ΝΔ, είπε ότι η επιτροπή που θα συστήσει η Βουλή θα κρίνει «εάν υφίσταται αρμοδιότητα της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης για τα υπό διερεύνηση αδικήματα» και μόνο «σε καταφατική περίπτωση, θα προχωρήσει στη νομική τους αξιολόγηση με την έκδοση σχετικού πορίσματος προς την Ολομέλεια της Βουλής». Πριν κάνει τη δήλωση ο Καλαφάτης, είχε διαρρεύσει από το Μαξίμου ότι η ΝΔ προσανατολίζεται στην τακτική ΣΥΡΙΖΑ: μια-δυο συνεδριάσεις της επιτροπής και μετά αποστολή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. Κι ας προσπαθήσει ο Παπαγγελόπουλος να καθαρίσει με τους πρώην συναδέλφους του, μεταξύ των οποίων δεν έχει και την καλύτερη φήμη (οι μισοί θέλουν να τον σκίσουν και οι άλλοι μισοί απλώς τον σιχαίνονται, ενώ όσοι ευεργέτησε είναι λίγοι και θα βρεθούν εκτός πόστων).
 
Αυτή φαίνεται να είναι η άποψη που επικρατεί στο επιτελείο Μητσοτάκη. Εκτός αν επικρατήσουν άλλες σκέψεις και η νεοδημοκρατική πλειοψηφία αποφανθεί ότι η Βουλή είναι αρμόδια για τα αδικήματα, οπότε θ' αρχίσει ανακριτικές πράξεις (καταθέσεις κυρίως). Δε φαίνεται πιθανό αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει ως ενδεχόμενο.
 
Σε κάθε περίπτωση, το σκάνδαλο Novartis θα περιοριστεί σε κάποιους γιατρούς, ενδεχομένως και σε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες, λες και οι τελευταίοι έπαιρναν τις αποφάσεις για τα φάρμακα. Αν βρεθεί τίποτα και γι' αυτούς. Οταν δε θα βρεθεί σε κάποια αίθουσα ακροατηρίου, θα έχουν περάσει τόσα χρόνια που κανείς δε θα ενδιαφέρεται (όπως συνέβη με τη Siemens, με το Βατοπέδι και με τόσα άλλα σκάνδαλα).
 
Θεωρητικά, ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει μόνο ένα πρόβλημα. Αυτό ακούει στο όνομα Σαμαράς. Είναι αυτός που ονομάτισε τον Τσίπρα, αυτός που έλεγε «θα τους πάω μέχρι το τέλος». Επίσημη αντίδραση από τον Σαμαρά δεν υπήρξε μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ενας όψιμος σύμμαχος του Σαμαρά, ο Μαρινάκης, έβαλε τα παπαγαλάκια του να κάνουν κριτική στον Μητσοτάκη για την αμνήστευση Τσίπρα. Η κριτική, όμως, περιορίζεται στο επίπεδο της «λανθασμένης τακτικής», δε φτάνει σε κραυγές για «συμπαιγνία», «παρασκήνιο» κτλ.
 
Θα το τραβήξει ο Σαμαράς; Ισως είναι μια ευκαιρία για τον Μητσοτάκη να τελειώσει μαζί του, παίρνοντας εκδίκηση και για λογαριασμό της «οικογένειας». Οψόμεθα…
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

Μόνο στα σαλόνια και όχι στα αλώνια
Επόμενο άρθρο

Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

Βραχεία μνήμη

Σχετικά Αρθρα

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας αβανταδόρος της πολιτικής των σιωναζιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την οποία στηρίζεται

Πολιτική 16 Σεπ 2026, 14:51

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

Πολιτική 9 Σεπ 2026, 11:08

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

Πολιτική 7 Σεπ 2026, 19:12

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας αβανταδόρος της πολιτικής των σιωναζιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την οποία στηρίζεται

16 Σεπ 2026, 14:51
Υγεία

Θάνατος Μαζωνάκη: Δεν μας τα λέει καλά ο ακροδεξιός Θάνος Πλεύρης

Ασθενής μνήμη και άτυπη μαρτυρία υπεράσπισης του γιατρού του Κολωνακίου

16 Σεπ 2026, 13:18
Αγροτικά

ΠΟΓΕΔΥ: «Τα ψέματα για τον αφθώδη στη Μυτιλήνη»

16 Σεπ 2026, 11:51
Παιδεία

Να σταματήσει η δίωξη του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Γιώργου Καββαδία

16 Σεπ 2026, 05:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2026, 00:01
Εργατικά

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Να δικαιωθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

15 Σεπ 2026, 21:36
Παιδεία

Προκλητικά και με όλα τα μέσα το υπουργείο Παιδείας στηρίζει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» – πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

15 Σεπ 2026, 21:31
Υγεία

Παριστάνουν τους αγανακτισμένους, αλλά είναι όλοι τους στο κόλπο της «ιατρικής» κονόμας

15 Σεπ 2026, 21:27
Πολιτισμός

Ο Macklemore απαντά για τον αποκλεισμό του από το υπόλοιπο της περιοδείας του Ed Sheeran

«Αν οι λέξεις Free Palestine μου κόστισαν τη σκηνή, τότε αυτή ήταν η πιο επιτυχημένη περιοδεία που έχω κάνει ποτέ»

15 Σεπ 2026, 18:12
Εργατικά

Η επιδότηση ανεργίας είναι ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζόμενων και όχι κρατικό προνοιακό επίδομα

Ο Π. Μαρινάκης δεν πρωτοτύπησε: ακολουθεί το δρόμο όλων των αστικών κυβερνήσεων

15 Σεπ 2026, 12:01
Διεθνή

Η AfD συνδέει την παραγωγή όπλων με τις απελάσεις, καθώς η ισραηλινή Elbit εξετάζει την επέκτασή της στη Γερμανία

15 Σεπ 2026, 09:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Γερμανία: Εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen μετατρέπεται σε εργοστάσιο όπλων για ισραηλινή πολεμική εταιρία

14 Σεπ 2026, 20:09
Πολιτισμός

Μαζικός κοινωνικός εκφασισμός: Με επικεφαλής τη σιωνιστική αντιπολίτευση ζητούν την «εξόντωση» των δημιουργών του «ΝΑΖΑ»

14 Σεπ 2026, 19:47
Αγροτικά

Εγκλημάτησαν κατά των κτηνοτρόφων και τώρα επιβάλλουν… στρατιωτικό νόμο στη Λέσβο!

Τεράστια η καταστροφή από τον αφθώδη πυρετό στους κτηνοτρόφους του νησιού

14 Σεπ 2026, 17:02
Υγεία

Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει

Οχετός υποκρισίας και αποποίησης ευθυνών μετά το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

14 Σεπ 2026, 14:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους

13 Σεπ 2026, 19:54
Διεθνή

«Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»

Δήλωση βουλευτή της Χεζμπολά

13 Σεπ 2026, 11:29
Παιδεία

Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά

13 Σεπ 2026, 10:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

Ημέρα προστασίας του όζοντος.

Μαλαισία, Σιγκαπούρη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1963).

Μεξικό: Εθνική γιορτή (1810).

Νέα Γουινέα (Παπούα): Εθνική γιορτή (1975).

1848: Καταργείται η δουλεία σε όλα τα γαλλικά εδάφη.

1920: Βόμβα στο χρηματιστήριο της Wall Street (ΗΠΑ), τριάντα νεκροί και τριακόσιοι τραυματίες.

1968: Μετάδοση αντιδικτατορικών συνθημάτων του ΠΑΜ επί δεκάλεπτο με μαγνητόφωνο στην Αιόλου.

1969: Το ΕΔΚ ανατινάζει δύο πυλώνες της ΔΕΗ στην Ελευσίνα με σκοπό τη διακοπή ρεύματος κατά την έναρξη των πανευρωπαϊκών αγώνων.

1982: Σφαγές Παλαιστινίων στα λιβανέζικα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα από τον ισραηλινό στρατό.

1982: Εκτελείται ως προδότης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Σαντέκ Γκομπτζαντέχ.

1991: Βομβιστική ενέργεια των μαοϊκών ανταρτών “Φωτεινό μονοπάτι” προκαλεί τον θάνατο επτά ατόμων (Περού).

1994: Ο ΕΛΑ ανατινάζει με τηλεχειριζόμενη βόμβα υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ στον Περισσό, νεκρός ο 42χρονος αξιωματικός Απόστολος Βέλιος και εννιά τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    17Ν
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Εφετείο 17Ν
  • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    ΕΛΑ
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Ποιοι είμαστε
  • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Επικοινωνία
  • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Όροι χρήσης
  • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Ποιοι είμαστε
  • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Επικοινωνία
  • Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Με την εργαλειοποίησή του για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo