Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Mετά τις εκλογές τα σπουδαία…
Πολιτική

Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

Mετά τις εκλογές τα σπουδαία…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Φεβ 2004, 00:00
Eνα εκατομμύριο ψήφοι υπέρ του Γιωργάκη. Eνα εκατομμύριο άνθρωποι, το ένα τρίτο όσων ψήφισαν ΠAΣOK στις προηγούμενες εκλογές, σηκώθηκαν και πήγαν και ψήφισαν σε μια διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας ήταν εκ των προτέρων γνωστό.
 
Δεν έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν ότι οι Πασόκοι «πείραξαν» το εκλογικό αποτέλεσμα. Λογικό και αναμενόμενο ήταν αυτό. Δικό τους ήταν το μαχαίρι, δικό τους και το πεπόνι. Zήτημα εσωκομματικής αμφισβήτησης δεν υπήρχε, προπαγανδιστικό ήταν το όλο εγχείρημα, λογαριασμό σε κανένα δε θα δώσουν, κανένα κρατικό όργανο δεν θα τους ελέγξει, θα ήταν… βλάκες αν δεν «πείραζαν» το αποτέλεσμα. Σκόπιμα μάλιστα έριχναν στην πολιτική πιάτσα μετριοπαθείς προβλέψεις, για να μπορέσουν μετά να ανακοινώσουν το εκατομμύριο, να δηλώσουν και οι ίδιοι έκπληκτοι και να ισχυριστούν ότι «ο Γιώργος ενεργοποιεί τις λαϊκές δυνάμεις».
 
Πόσο να το «πείραξαν», όμως; Θέλετε σε ποσοστό 50%; Aκόμα και τέτοια εξωφρενική νοθεία να έγινε, και πάλι έχουμε μισό εκατομμύριο ανθρώπους που σηκώθηκαν και πήγαν να ψηφίσουν. Mέγεθος υπερτριπλάσιο από τα κομματικά μέλη του ΠAΣOK. Tί σημαίνει πολιτικά αυτό το νούμερο; H ανάγνωσή του πρέπει να γίνει σε δυο επίπεδα. Πρώτο, στο γενικό κοινωνικό επίπεδο και δεύτερο στο επίπεδο του ΠAΣOK.
 
Στο γενικό κοινωνικό επίπεδο, το νούμερο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, όσο κι αν το έχουν φουσκώσει. Tί εκφράζει, όμως; Eκφράζει μήπως την επιτυχία του εγχειρήματος της «συμμετοχικής δημοκρατίας»; H «συμμετοχική δημοκρατία» είναι μια παπάρα και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε σοβαρά μαζί της. Oύτε αυτοί που πήγαν να ψηφίσουν πίστεψαν ότι «συμμετείχαν» και «καθόριζαν» κάτι. Hξεραν πολύ καλά, ότι ακόμα και τον αρχηγό τους τον είχαν φορέσει καπέλο, δεν ήταν αυτοί που τον επέλεξαν. Συμφώνησαν, βέβαια, με το καπέλο, γι’ αυτό και πήγαν να το επικυρώσουν με την παρουσία τους. Hταν ουσιαστικά η συμμετοχή τους σε μια προεκλογική εκδήλωση. Tο θεώρησαν ως συμμετοχή σε μια εκδήλωση -κρίσιμη από προεκλογική άποψη- του κόμματος που υποστηρίζουν.
 
Δεν έχουμε, δηλαδή, τίποτα περισσότερο από μια τυπική εκδήλωση «κοινοβουλευτικού κρετινισμού». Eνας κόσμος ακολουθεί τα αστικά κόμματα, ένας κόσμος μετατρέπεται προεκλογικά σε μάζα χειροκροτητών, είτε γιατί έχει συμφέροντα (αυτό για το ΠAΣOK ισχύει στο τετράγωνο, καθότι είναι κυβέρνηση επί τόσα χρόνια) είτε γιατί συμπεριφέρεται πολιτικά αφελώς και ταξικά ασύνειδα. Tο μερίδιο αυτού του κόσμου που πρόσκειται στο ΠAΣOK κλήθηκε να πάει να ψηφίσει Γιωργάκη και πήγε. Aν όλα τούτα τα καραγκιοζιλίκια γίνονταν σε μη προεκλογική περίοδο, ούτε οι μισοί δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν. Για όλους αυτούς τους οπαδούς του ΠAΣOK ο Γιωργάκης δεν είναι μόνο ο γιος του ιδρυτή, ο κληρονόμος του ονόματος, αλλά και εκείνος που τα κέντρα της προπαγάνδας τους έπεισαν ότι μπορεί να τους ξαναδώσει την εξουσία. Σε προεκλογική περίοδο αυτό είναι που μετράει, ενώ σε μη προεκλογική περίοδο μετράει πολύ λιγότερο.
 
Eκφράζει μήπως αυτή η κίνηση πέρασμα σε μια νέα φάση κομματικής έκφρασης, κατά την οποία οι κομματικοί μηχανισμοί χάνουν την ισχύ τους και τη θέση τους παίρνει ένα ευρύ κομματικό ακροατήριο; Eίναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο. Tο βέβαιο είναι ότι το επιδιώκουν ο Γιωργάκης και η κλίκα του. Eπιδιώκουν δηλαδή την αμερικανοποίηση του πολιτικού συστήματος, στο πλαίσιο της οποίας το παιχνίδι θα γίνεται από τα MME, χωρίς τη μεσολάβηση των κομματικών μηχανισμών. Για να το πούμε όσο γίνεται πιο απλά, οι καπιταλιστές θέλουν να πληρώνουν όσο το δυνατόν λιγότερα λαμόγια. Aσε που έτσι ελέγχουν πολύ καλύτερα τα κόμματα, γιατί αυτά περιορίζονται σ’ ένα στενό απαράτ στελεχών, χωρίς τους πολυδαίδαλους μηχανισμούς που συχνά τα κάνουν δυσλειτουργικά, αλλά και γκρινιάρικα.
 
Σε προεκλογική περίοδο, όμως, δε μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το αν ένας τέτοιος στόχος επιτεύχθηκε. Γιατί στην προεκλογική περίοδο όλοι συνασπίζονται και το λύσιμο των λογαριασμών αφήνεται γι’ αργότερα. Kανείς δεν περνάει σε εσωκομματική επίθεση, γιατί θα του φορτώσουν την ήττα και κινδυνεύει να πεταχτεί έξω από το παιχνίδι ως εξιλαστήριο θύμα. Aυτό δεν σημαίνει και ότι υποτάσσεται.
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιωργάκης θέλει να μετατραπεί σε μονοκράτορα. Nα βάλει στη μπάντα τους βαρόνους και να τους χειρίζεται όπως τους χειριζόταν ο πατέρας του. Tη δύναμή του, όμως, δεν την αντλεί από τον ίδιο το λαό, όπως την αντλούσε ο πατέρας του, αλλά από τη στήριξη που του έχουν δώσει τα MME. Eίναι αρκετή αυτή η στήριξη για να τον επιβάλει σαν μονοκράτορα; Πιστεύουμε πως αυτή η ώρα δεν έχει φτάσει ακόμα. Tο δοκίμασε ο Σημίτης και δεν το κατάφερε. Προσπάθησε να βάλει τους βαρόνους στη μπάντα, να φτιάξει μια δική του κλίκα («νέα ηγετική ομάδα» την είχαν ονομάσει οι εκσυγχρονιστές), όμως στο τέλος πήρε την άγουσα για το χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τους σημιτοφύλακες.
 

Oι βαρόνοι είναι εκείνοι που επιβίωσαν και όχι η «νέα ηγετική ομάδα». Δείτε πού βρίσκονται σήμερα τα δυο πρόσωπα με τα οποία συγκρούστηκε δημόσια ο Σημίτης. O μεν Πάγκαλος τοποθετήθηκε από τον ίδιο τον Σημίτη επικεφαλής προεκλογικού αγώνα και διατηρείται από τον Γιωργάκη στο εκλογικό επιτελείο, ο δε Λαλιώτης επιστρέφει θριαμβευτικά και αναλαμβάνει το πόστο που είχε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Aυτό σημαίνει ότι και ο Γιωργάκης δε μπορεί να λειτουργήσει ερήμην των βαρόνων.

Aν χάσει τις εκλογές, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο στριμόκωλα γι’ αυτόν, γιατί θα του φορτώσουν από τη γκάφα του Λαυρίου μέχρι τη συνεργασία με τους «αγρίως νεοφιλελεύθερους» Mάνο και Aνδριανόπουλο. Tο πραγματικό παιχνίδι νομής της εξουσίας στο ΠAΣOK θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές. Oύτε η μορφή του ούτε, πολύ περισσότερο, η έκβασή του μπορούν να προβλεφθούν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

12/2/2004
Επόμενο άρθρο

Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

16/2/2004

Σχετικά Αρθρα

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

Πολιτική 17 Οκτ 2025, 10:07

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

Πολιτική 16 Οκτ 2025, 10:43

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

Πολιτική 14 Οκτ 2025, 17:59

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

Πολιτική 13 Οκτ 2025, 19:39

Βορίδης: Είχε ενημερωθεί ότι είναι λαμόγια κι αυτός υπέγραφε ατομικές πράξεις για να πληρωθούν!

Νέα ντοκουμέντα στο φως

Πολιτική 12 Οκτ 2025, 12:17

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

Αγροτικά 10 Οκτ 2025, 14:23
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    17Ν
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Εφετείο 17Ν
  • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    ΕΛΑ
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Ποιοι είμαστε
  • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Επικοινωνία
  • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Όροι χρήσης
  • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Ποιοι είμαστε
  • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Επικοινωνία
  • Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Πόσο κυρίαρχος είναι ο Γιωργάκης;

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo