Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη
  • Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής
  • Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση
  • «Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι
  • Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης
  • Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Λιακάδα με… κέρατα
Πολιτική

Λιακάδα με… κέρατα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Δεκ 2022, 14:03

Λιακάδα είχε χθες στην Αλβανία. Γι’ αυτό και ακούστηκε εντελώς γελοία η δικαιολογία του Μητσοτάκη ότι λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να πετάξει το ελικόπτερο και να τον πάει στα χωριά της ελληνικής μειονότητας, που είχε προαναγγείλει ότι θα επισκεπτόταν. Αν ήθελε να κάνει την επίσκεψη, θα μπορούσε να την κάνει και με το αυτοκίνητο. Λίγες ώρες από τα Τίρανα είναι κι ακόμη λιγότερες από τα Γιάννενα, αν το πρωθυπουργικό αεροπλάνο τον μετέφερε πρώτα εκεί.

Είναι προφανές ότι η επίσκεψη ματαιώθηκε για πολιτικούς-διπλωματικούς λόγους. Τηρουμένων των αναλογιών, ήταν ένα ακόμη διπλωματικό φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά το φιάσκο του Δένδια στη Λιβύη. Προγραμμάτισαν και ανακοίνωσαν κάτι και μετά διαπίστωσαν (είτε μόνοι τους είτε με τη… βοήθεια της αλβανικής κυβέρνησης) ότι αυτό που είχαν προγραμματίσει θα προκαλούσε προβλήματα. Και το ματαίωσαν με γελοίες δικαιολογίες.

Καταρχάς, από πού κι ως πού είναι εθνικά Ελληνες οι ελληνόφωνοι της Χειμάρρας; Οταν καταγγέλλουν τους ιθύνοντες της Τουρκίας ότι βαφτίζουν Τούρκους τους μειονοτικούς της Θράκης, επικαλούμενοι τις συνθήκες που αναγνωρίζουν μουσουλμανική μειονότητα (δηλαδή, με θρησκευτικό και όχι με εθνικό προσδιορισμό), γιατί κρατούν διαφορετική στάση στην Αλβανία, όπου οι συνθήκες (Παρίσι 1921) δεν περιλαμβάνουν την περιοχή της Χειμάρρας στην ελληνική εθνική μειονότητα;

Ακόμη και σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού ΥΠΕΞ, στο κεφάλαιο «Ελληνική Εθνική Μειονότητα Αλβανίας» δεν υπάρχει καμιά σαφής γεωγραφική ή πληθυσμιακή περιγραφή της ελληνικής μειονότητας. Διαβάζουμε, όμως, ότι «η πλήρης κατοχύρωση της ελεύθερης άσκησης του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη δυνατότητα άσκησης των μειονοτικών δικαιωμάτων, βρίσκεται στον πυρήνα των ζητημάτων που θέτει η ελληνική πλευρά στην αλβανική». Αλήθεια, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού γιατί δεν αναγνωρίζεται στην τουρκική μειονότητα της Θράκης;

Πηγαίνοντας στη Χειμάρρα, ο Μητσοτάκης θα παραβίαζε τις συνθήκες για το στάτους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, η οποία έχει εντοπιστεί γεωγραφικά σε περίπου 100 χωριά στις περιοχές Γκιροκάστερ (Αργυροκάστρου) και Σαραντίου (Αγιοι Σαράντα). Βεβαίως, υπάρχουν μειονοτικοί που με το πέρασμα των χρόνων μετοίκησαν σε άλλες πόλεις της Αλβανίας, αλλά πέρα από την αναγνώριση της εθνικής τους ταυτότητας δεν μπορούν να έχουν άλλα μειονοτικά δικαιώματα (π.χ. να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα σε ένα σχολείο του Ελμπασάν, επειδή υπάρχει εκεί ένα παιδί μειονοτικής οικογένειας).

Τα τελευταία χρόνια, κάτοικοι της Χειμάρρας βρίσκονται σε διαμάχη με το αλβανικό κράτος για κάτι εκτάσεις-φιλέτα στη λεγόμενη «αλβανική Ριβιέρα», που το αλβανικό κράτος υποστηρίζει ότι έχουν καταπατηθεί. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι τα οικόπεδα είναι δικά τους (ελληνικής καταγωγής ή και Αλβανοί, που για την περίσταση μεταμφιέζονται σε Ελληνες) βάζουν μπροστά το μειονοτικό. Θέλουν να τους πάρουν τα οικόπεδα, λένε, επειδή είναι μειονοτικοί. Μειονοτικοί, βέβαια, δεν είναι, παίζουν όμως αυτό το παιχνίδι για να βάλουν μπροστά το ελληνικό κράτος να αναμιχθεί σε μια υπόθεση για την οποία αρμόδια είναι αποκλειστικά τα όργανα του αλβανικού κράτους και το εσωτερικό δίκαιο της Αλβανίας. Το είχε κάνει ο Τσίπρας τον Απρίλη του 2019 (τα ψηφαλάκια γύρευε), μάλλον ετοιμαζόταν να το κάνει και ο Μητσοτάκης.

Και στη Χειμάρρα και στα δύο μειονοτικά χωριά που σκόπευε να επισκεφθεί ο Μητσοτάκης ετοιμαζόταν υποδοχή «απελευθερωτή». Υποδοχή επιθετικού εθνικισμού, με στόχο την αναβίωση του «βορειοηπειρωτικού». Τότε που το ελληνικό κράτος βάφτιζε Ελληνες όλους τους ορθόδοξους της Αλβανίας και ανέβαζε την ελληνική μειονότητα στο μισό σχεδόν του τότε πληθυσμού της Αλβανίας!

Το «βορειοηπειρωτικό» συνετρίβη μια φορά στις αρχές του εικοστού αιώνα και άλλη μία στα μισά του, όταν μεγάλο κομμάτι των ελλήνων μειονοτικών δεν ακολούθησε τους «βορειοηπειρώτες» κατσαπλιάδες, αλλά εντάχθηκε στα υπό τον Ενβέρ Χότζια και τους συντρόφους του του Κ.Κ. Αλβανίας παρτιζάνικα εθνικοαπελευθερωτικά σώματα. Κι όταν οι παρτιζάνοι απελευθέρωσαν την Αλβανία από το ναζιφασιστικό ζυγό, Αλβανοί και Ελληνες γιόρταζαν αδερφωμένοι τη λευτεριά και τιμούσαν τους νεκρούς τους.

Το ελληνικό ακροδεξιό και το «βορειοηπειρωτικό» κατακάθι δε θα είχε κανένα πρόβλημα από τη δημιουργία μια τεχνητής όξυνσης στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, ακόμη και με το χύσιμο αίματος (όπως τότε με τον Κατσίφα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Το εθνικιστικό δηλητήριο μετατρέπεται σε αίμα

Ο Μητσοτάκης και οι άνθρωποί του, σίγουρα με «σπρώξιμο» και από την πλευρά της αλβανικής κυβέρνησης, το ξανασκέφτηκαν και διαπίστωσαν ότι δεν τους παίρνει. Θα κέρδιζαν μεν ακροδεξιές ψήφους στο εσωτερικό, όμως την ίδια στιγμή θα γίνονταν υπόλογοι έναντι της ΕΕ και του πολιτικού και οικονομικού project «Δυτικά Βαλκάνια», ενώ θα αντιμετώπιζαν και την ειρωνεία από τουρκικής πλευράς, η οποία θα θεωρούσε πως ο Μητσοτάκης δικαίωσε τη δική της πολιτική στη Δυτική Θράκη.

Εκαναν, λοιπόν, την ανάγκη φιλοτιμία, βάφτισαν τη λιακάδα… ομίχλη και ο Μητσοτάκης συναντήθηκε σε φιλικό κλίμα με τον Εντι Ράμα και την… παρδαλή γραβάτα του (ο Ράμα, ως ζωγράφος, χρησιμοποιεί το χρώμα ως στοιχείο προσέλκυσης του φωτογραφικού φακού κατά το πρότυπο των ποπ σταρ).

ΥΓ. Για όσες και όσους απεχθάνονται τον εθνικισμό και τον φασίζοντα μεγαλοϊδεατισμό και πιστεύουν στη φιλία και την αδελφοσύνη των λαών, μια συγκλονιστική στιγμή. Ο μεγάλος Λαβέρ Μπαρίου (Laver Bariu), ο δάσκαλος της Σχολής Σαζέτ της Πρεμετής (Permet), μοιρολογάει το 2007 έλληνες νεκρούς του πολέμου του ’40, που θάφτηκαν ως άγνωστοι στα αλβανικά βουνά. Στα 78 του χρόνια και έχοντας αποσυρθεί από τη σκηνή (μετά από εφτά χρόνια πέθανε) παίζει το διάσημο μοιρολόι του (Kaba). Αυτός, τα οστά των νεκρών, η μοναξιά του κάμπου και ο θρήνος του κλαρίνου του.

https://www.youtube.com/watch?v=J_Dqcw354rY

Οσες και όσοι αγαπούν την καλή μουσική μπορούν να ακούσουν εδώ ολόκληρο το μοιρολόι του Λαβέρ, που γράφτηκε για την ταινία «Ο στρατηγός γραμμόφωνο» (Gjeneral Gramafoni) του 1977, στην οποία πρωταγωνίστησε. (Και) η μουσική ενώνει τους λαούς, όταν είναι γνήσια και σπουδαία.

Εκτύπωση 🖨
ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ δύναμη του συλλογικού αγώνα
Επόμενο άρθρο Οι άσημοι Μαροκινοί έτριψαν στη μούρη της FIFA το no politica

Σχετικά Αρθρα

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 19:24

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 14:25

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

Πολιτική 12 Φεβ 2026, 13:55

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 20:07

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 11:15

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

Πολιτική 10 Φεβ 2026, 23:00
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
Εργατικά

Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου

16 Φεβ 2026, 05:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

Λιθουανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1918).

1833: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» (ΦΕΚ).

1923: Παύει να ισχύει για την Ελλάδα το ιουλιανό ημερολόγιο και τίθεται σε ισχύ το γρηγοριανό.

1942: Ιδρύεται ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός.

1945: Αφοπλισμός του ΕΛΑΣ.

1968: Διασπάται το ΚΚΕ.

1973: Πρώτη κατάληψη της Νομικής από 2.500 φοιτητές, έξοδος υπό μορφή πορείας και συμπλοκές με την αστυνομία και παρακρατικούς ΕΚΟΦίτες.

2003: Εκλέγεται Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo