Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
  • Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη
  • Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)
  • Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια
  • Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Κούλη, πες αλεύρι, η Σοφία σε γυρεύει
Πολιτική

Κούλη, πες αλεύρι, η Σοφία σε γυρεύει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Φεβ 2023, 22:36

Από παλιότερα, τότε που μεσουρανούσε σαν σταντάρτενφιρερ των φυλακών, με ιδιαίτερη αδυναμία στην «ταλαιπωρία» (δικός της όρος) του Δημήτρη Κουφοντίνα, τον οποίο μετήγαγε παρανόμως στον Δομοκό με δική της απόφαση και όχι με απόφαση της ΚΕΜ, όπως προβλέπει ο νόμος (και αυτό η ίδια το έχει πει, στην εναρκτήρια προεκλογική της εκδήλωση στη Χαλκίδα), είχαμε επισημάνει πως η Σοφία Νικολάου δεν έχει καλές σχέσεις ούτε με τα νομικά ούτε με την ελληνική γλώσσα. Οταν, για παράδειγμα, ένα μέλος πολιτικής ηγεσίας υπουργείου δηλώνει δημόσια ότι «ταλαιπώρησε» τον Κουφοντίνα και μερικούς αναρχικούς, ομολογεί ότι διέπραξε τουλάχιστον παράβαση καθήκοντος. Διότι ο νόμος απαγορεύει τη διακριτική μεταχείριση κρατούμενων επί τη βάσει της ιδεολογικοπολιτικής τους τοποθέτησης ή των αδικημάτων για τα οποία έχουν καταδικαστεί.

Για τις κακές σχέσεις της Νικολάου με την ελληνική γλώσσα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί, γιατί -ιδιαίτερα όταν βρίσκεται υπό το καθεστώς πίεσης- μάς… βοηθάει. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τη νεότερη μακροσκελή ανάρτησή της στο facebook (οι εμφάσεις είναι δικές μας):

«Ποινική δικογραφία σε βάρος των ελεγκτών από τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Εισαγγελίας , κο Μπαρδάκη

Δεν υπάρχει “πόρισμα” ΣΔΟΕ.

Επισκέφθηκα σήμερα το κτήριο του ΣΔΟΕ και συναντήθηκα με τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας κ. Χρήστο Μπαρδάκη. Στη συνάντηση του παρουσίασα σειρά εγγράφων τα οποία αντικρούουν μία προς μία τις κατηγορίες που εμφανίζονται στο υποτιθέμενο «πόρισμα» του ΣΔΟΕ, το οποίο όπως αποδεικνύεται ότι είναι ένα πρώιμο έγγραφο, που βρίθει ανακριβειών και καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό την σπίλωση μου. Κι όμως αυτό βαφτίστηκε πόρισμα!

Στη συνάντηση έδωσα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλες οι συμβάσεις που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι σύννομες και δεν υπάρχει καμία ζημιά για το ελληνικό δημόσιο.

Αξίζει να τονιστεί, ότι ήδη έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, πρώτον για παράβαση καθήκοντος -καθώς υπάρχει σειρά πλημμελειών στην διαχείριση της υπόθεσης και τη σύνταξη του εγγράφου- και δεύτερον για την διαρροή του εγγράφου, το οποίο δεν είναι καν ολοκληρωμένο. Σε αυτό δεν συμπεριλήφθηκαν κρίσιμα έγγραφα τα οποία έχει ζητήσει υπηρεσιακά το ΣΔΟΕ από άλλες αρχές, τα οποία αλλάζουν πλήρως τα συμπεράσματα του «πορίσματος».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ημέρα πριν την διαρροή του «πορίσματος» (στις 14 Φεβρουαρίου) η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, απάντησε στο ΣΔΟΕ με επίσημο έγγραφό της, ότι οι συμβάσεις που εκτέλεσε η ΓΓΑΠ ήταν καθόλα νόμιμες και ακολουθούν κατά γράμμα το ισχύον νομικό πλαίσιο. Επίσης, ακόμη δεν έχει έρθει στο ΣΔΟΕ η αναφορά την οποία ζήτησε η ίδια η υπηρεσία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που θα γνωμοδοτήσει για το αν όντως οι τιμές των υπηρεσιών και προμηθειών που έκανε η ΓΓΑΠ ήταν στο πλαίσιο των τιμών που διακινούνταν τα υγειονομικά προϊόντα κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

Κι όμως, οι ελεγχόμενοι πλέον «ελεγκτές» του ΣΔΟΕ έσπευσαν να διαρρεύσουν την πλημμελή δουλειά τους στο στρατευμένο Documento, με μοναδικό στόχο την συκοφάντηση μου προκειμένου να αποπεμφθώ από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και να μην είναι υποψήφια στο Νομό Εύβοιας.

Φαίνεται πως μόνο αυτό τους «τρώει»!

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι τα πάντα είναι στημένα και γι’ αυτό το λόγο, έχω ήδη έτοιμες τις μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, οι οποίες όμως εμπλουτίζονται καθημερινά με νέα στοιχεία και εντός της εβδομάδας θα κατατεθούν. Επιπροσθέτως θα ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ, προκειμένου να αποκαλυφθεί από ποια κέντρα ζητήθηκε η παραγωγή του συγκεκριμένου «πορίσματος». Αυτονόητο είναι, ότι θα ζητηθεί, το συγκεκριμένο «πόρισμα» να επιστρέψει στο ΣΔΟΕ από την Οικονομική Εισαγγελία στην οποία βρίσκεται, προκειμένου να ολοκληρωθεί σύννομα.

Το αποτέλεσμα της σημερινής επίσκεψης στο ΣΔΟΕ είναι ξεκάθαρο:

Δεν υπάρχει καμία ζημιά του δημοσίου. Υπάρχει όμως ένας έλεγχος ο οποίος συνεχίζεται, μέρος αυτής της έρευνας -που είναι σε πρώιμο στάδιο– είναι η επίμαχη «πορισματική αναφορά» η οποία δεν καταλήγει σε κανένα τελεσίδικο συμπέρασμα για ζημιά του δημοσίου.

Η αλήθεια θα λάμψει»

Κοιτάξτε τώρα τις δικές μας απορίες μετά από όσα ισχυρίζεται η Νικολάου.

  • Δεν υπάρχει πόρισμα αλλά υπάρχει… πορισματική αναφορά! Οχι αυγό, αυγοζούμι…
  • Τι θα πει πρώιμο έγγραφο ή διαδικασία σε πρώιμο στάδιο; Είναι δυνατόν μια πορισματική αναφορά να φτάνει στον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος προφανώς την παρήγγειλε, και να θεωρείται πρώιμη και ημιτελής; Ποιος την έστειλε, δυο ελεγκτές με προσωπική τους πρωτοβουλία; Προϊστάμενο δεν έχουν αυτοί για να τους το απαγορεύσει, αν το έγγραφο είναι ημιτελές; Και ο οικονομικός εισαγγελέας γιατί παρέλαβε το έγγραφο και δεν το επέστρεψε, ώστε να συμπληρωθεί;
  • Το… πρώιμο πόρισμα δεν καταλήγει σε τελεσίδικο συμπέρασμα για ζημιά του δημοσίου. Κάτι καταγράφει, όμως, έτσι δεν είναι; Αν καταγράφει αυτά που δημοσίευσε το Documento και επανέλαβε απαριθμώντας τα ο Πολάκης, δεν υπάρχει πρόβλημα; Γι’ αυτά γιατί δεν λέει τίποτα η Νικολάου;
  • Αφού η Νικολάου δεν είναι απολογούμενη ή έστω κλητευθείσα για παροχή εξηγήσεων, γιατί πήγε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα με τα απαραίτητα στοιχεία (έτσι τα χαρακτηρίζει η ίδια); Τι προσπάθησε να προλάβει;
  • Τα στοιχεία που έδωσε, όπως λέει, χωρίς να της ζητηθούν, πού τα βρήκε; Είναι νόμιμο, ένα κυβερνητικό στέλεχος, φεύγοντας από ένα υπουργείο, να παίρνει μαζί του έγγραφα (πρωτότυπα ή αντίγραφα); Μέσα από ποια διαδικασία τα πήρε; Εβαλε κάποιον συνεργάτη της να γεμίσει μια βαλίτσα με στοιχεία, χωρίς να υποβάλει αίτηση χορήγησης αντιγράφων στην αρμόδια υπηρεσία; Και τι να τα κάνει αυτά τα έγγραφα ο οικονομικός εισαγγελέας, όταν μπορεί να τα πάρει νομίμως από την υπηρεσία με μια απλή διάταξή του (και το πιθανότερο είναι ότι τα πήρε);
  • Γιατί ανακοινώνει η Νικολάου ότι έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος των δύο ελεγκτών; Και τι ακριβώς σημαίνει ποινική δικογραφία; Διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση, απαγγέλθηκαν κατηγορίες ή απλά τους κατήγγειλε η Νικολάου, ο οικονομικός εισαγγελέας παρέλαβε την καταγγελία και αυτό η Νικολάου το χαρακτηρίζει σχηματισμό ποινικής δικογραφίας;
  • Θα ζητηθεί το συγκεκριμένο πόρισμα να επιστρέψει στο ΣΔΟΕ από την οικονομική εισαγγελία. Θα ζητηθεί από τη Νικολάου. Επομένως, ο οικονομικός εισαγγελέας δεν έκρινε (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) ότι το πόρισμα είναι ημιτελές και πρώιμο, γι’ αυτό και δεν το επέστρεψε.
  • Αυτές οι κινήσεις θα μπορούσαν να γίνουν από έναν απλό πολίτη; Δηλαδή, να πάει απρόσκλητος σε εισαγγελικό γραφείο, να προσκομίσει έγγραφα, να υποδείξει τι πρέπει να κάνει ο εισαγγελέας (π.χ. να επιστρέψει το πόρισμα στο ΣΔΟΕ) και να ενημερωθεί (αν ενημερώθηκε) για ποινικό έλεγχο ελεγκτών του Δημοσίου από τον εισαγγελέα; Οταν ένα μέχρι πρότινος στέλεχος της κυβέρνησης, μέλος πολιτικής ηγεσίας υπουργείου και υποψήφια βουλευτίνα του κυβερνώντος κόμματος κάνει τέτοιες κινήσεις, δε δημιουργείται εύλογα το ερώτημα ότι ασκεί πίεση και στον οικονομικό εισαγγελέα και το ΣΔΟΕ; Οταν παραδίδει στον εισαγγελέα έγγραφα που αυτός προφανώς έχει στη διάθεσή του, δεν προσπαθεί να κάνει στον εισαγγελέα «μασάζ», κατά το κοινώς λεγόμενο, υπέρ των ισχυρισμών της; Γιατί δεν περίμενε να την καλέσουν για να δώσει εξηγήσεις, γραπτές και προφορικές, υπό την ιδιότητα του υπόπτου;
  • Ο οικονομικός εισαγγελέας γιατί δέχτηκε τη Νικολάου και παρέλαβε (αν παρέλαβε) έγγραφα, χωρίς να έχει κινηθεί (ακόμη) οποιαδήποτε διαδικασία σε βάρος της; Η Νικολάου βιάζεται, γιατί άκουσε χθες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να την αδειάζει (καθόλου κομψά, μάλιστα) και θέλει να είναι υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος. Η βιασύνη και το ζόρι της Νικολάου, όμως, δεν μπορεί να επηρεάζει την ελεγκτική διαδικασία ενός (υποτίθεται) ανεξάρτητου οργάνου, όπως ο οικονομικός εισαγγελέας. ‘Η δεν είναι έτσι, κύριε εισαγγελέα; Γιατί δεν της είπατε «πηγαίνετε, κυρία μου, και αν σας χρειαστώ θα σας φωνάξω, όπως προβλέπεται από τους δικονομικούς κανόνες»;

Ο Πολάκης απάντησε με δική του ανάρτηση στο facebook. Παραλείπουμε τα μπινελίκια και παραθέτουμε την ουσία:

    • «Και πόρισμα υπάρχει και είναι πολυσέλιδο, αναλυτικό και πλήρες για το πώς ζημιώθηκε το Δημόσιο κατά 2 εκ. ευρώ από το “γαλάζιο πιράνχα” (τουλάχιστον 2 εκ. γιατί το ΣΔΟΕ υπολόγισε τη ζημία με βάση τις ανώτερες τιμές της αγοράς).
    • Και όλα τα έγγραφα που έστειλε η Γ. Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (με το υπ αριθ. πρωτ: 24573/20.12.2021 έγγραφο), λήφθηκαν υπόψη από το ΣΔΟΕ πριν καταλήξει στο πόρισμά του.
    • Και επιχείρηση που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο, ούτε την απαραίτητη κρατική άδεια για να εκτελέσει την προμήθεια, βρέθηκε (Α. Μ.)
    • Και εταιρία μιας χρήσης, βρέθηκε (ΕX. P).
    • Και εταιρία – βιτρίνα άλλης, βρέθηκε (Κ.EE για τη Ν.Ο Ε.Ε).
    • Και εταιρίες χωρίς γραφεία, προσωπικό και τζίρους, βρέθηκαν.
    • Και εταιρία – πλυντήριο που έκανε το ξέπλυμα με τα Iphone και τη Mercedes premium, βρέθηκε (L.G.H).
    • Και εταιρία που φέρεται να προμηθεύθηκε από ανύπαρκτο προμηθευτή, βρέθηκε (Α.Μ από Μ.G).
    • Και εταιρίες με κοινό ιδιοκτήτη που υπέβαλαν δήθεν προσφορές, βρέθηκαν (Ν.Π & Π.Ν).
    • Και εταιρία που δήθεν είχε προμηθευθεί από άλλον ανάδοχο που όμως δεν διέθετε τα είδη, βρέθηκε (Ν.Ο από Α.Μ).
    • Και επιχειρήσεις που διευκόλυναν το πλιάτσικο με εικονικά τιμολόγια, βρέθηκαν (Γ. Κ,  C. MIKE και Σ.-Χ. ΜΙΚΕ).
    • Και τα φυσικά πρόσωπα που βοήθησαν ως συνεργοί, βρέθηκαν (Α.Ν και Χ.Μ)».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Την έπεσε στον Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είχε ανακοινώσει τη Νικολάου ως υποψήφια στην Εύβοια και καταλήγοντας πως «πλέον είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας την κα Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και το κόμμα, τότε απλά εκβιάζεται. Το ερώτημα είναι με τι;».

Το βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ το έστρωσε η ίδια η Νικολάου που εμφανίστηκε στο πρωινάδικο του ΑΝΤ1 και αφού είπε πως μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων καμιά υποψηφιότητα δεν είναι δεδομένη κι αυτό προφανώς ισχύει και για τη δική της, χωρίς να παραλείψει να επισημάνει με νόημα πως η δική της υποψηφιότητα έχει ανακοινωθεί από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο, κατέληξε: «δεν κλήθηκα για εξηγήσεις και δεν σκέφθηκα να παραιτηθώ από υποψήφια».

Αρα, το μπαλάκι βρίσκεται στο τερέν του Μητσοτάκη. Πάντως, και μόνο ότι το θέμα είναι ψηλά στην ειδησεογραφία όλων των αστικών Μέσων, δημιουργεί ένα ακόμη πρόβλημα στον Μητσοτάκη. Ο ακροδεξιός Μπουμπούκος το έχει λυμένο («πλέον έχουν στήσει κανονική συμμορία»), αλλά τις αποφάσεις θα πάρει ο Μητσοτάκης με την πολύ στενή κλίκα που τον περιβάλλει και τον συμβουλεύει.

Εκτύπωση 🖨
ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣήμερα είχαν σειρά οι εργαζόμενοι σε Τουρισμό και Επισιτισμό
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη

Σχετικά Αρθρα

Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη

Πολιτική 31 Ιούλ 2025, 21:01

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

Πολιτική 31 Ιούλ 2025, 10:11

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

Πολιτική 30 Ιούλ 2025, 21:09

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

Καταστολή 29 Ιούλ 2025, 19:29

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

Πολιτική 29 Ιούλ 2025, 11:09

Στο κενό θα πέσουν οι κυβερνητικές απειλές για καταστολή στο αντι-σιωνιστικό κίνημα

Πολιτική 23 Ιούλ 2025, 18:31
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

51 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2025, 08:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη

31 Ιούλ 2025, 21:01
Κόντρες

Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)

31 Ιούλ 2025, 13:13
Πολιτική

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

31 Ιούλ 2025, 10:11
Παιδεία

Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος

31 Ιούλ 2025, 06:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

28 Ιούλ 2025, 20:18
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Ημέρα πολυτέκνων.

Ημέρα προσκοπικού μαντιλιού.

Ελβετία: Ημέρα συνομοσπονδίας (1291).

Ζαΐρ: Ημέρα γονέων.

1834: Καταργείται η δουλεία στη βρετανική αυτοκρατορία και στις αποικίες, 770.000 σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους.

1912: Ιδρύεται το πρώτο εργατικό συνδικάτο στην Ιαπωνία.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

1973: Πεθαίνει (δολοφονείται) ο Νίκος Ζαχαριάδης, εξόριστος στο Σοργκούτ της Σιβηρίας.

1978: Βόμβες καταστρέφουν τέσσερα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo