«Αμεση ήταν η συνεργασία με του δύο τρικαλινούς Υπουργούς κ. Παπαστεργίου και Σκρέκα, καθώς και με τον διοικητή της ΣMΥ ταξίαρχο Ιωάννης Κορέλη, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Τρικάλων Πύραρχο Βαγγέλη Τσιορλίδα, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων υπό την ευθύνη του Αστυνομικού Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων, Αστυνομικού Διευθυντή Δημ. Μήτραινα και του ΕΚΑΒ. Προορισμός των απεγκλωβισθέντων είναι το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, όπου επίσης ο Δήμος Τρικκαίων είχε οργανώσει σημείο υποδοχής. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της κακοκαιρίας είχαν απεγκλωβιστεί μεμονωμένα, πολίτες από σημεία της πόλης και από άλλα χωριά». Αυτό είναι απόσπασμα από ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων.
Ξεδιάντροπα, απροκάλυπτα, αντιθεσμικά (όπως θα έλεγε ένας αστός παρατηρητής), ο δήμαρχος στα Τρίκαλα λιβανίζει δυο υπουργούς που εκλέγονται στο νομό, ο ένας εκ των οποίων ήταν προκάτοχος του δημάρχου. Ο Παπαστεργίου είναι υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Σκρέκας υπουργός Ανάπτυξης. Οι αρμοδιότητές τους δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική προστασία, με την πυροσβεστική, το στρατό, την αστυνομία, τη δημοτική και περιφερειακή διοίκηση. Πήγαν στα Τρίκαλα, την εκλογική τους περιφέρεια για να τους βλέπει ο κόσμος και να κάνουν ψηφοθηρία μαυρογιαλούρικου τύπου.
Ο Σκρέκας το τερμάτισε. Στον Real fm, στο δελτίο ειδήσεων του Στραβελάκη (που προφανώς ήταν στον κόλπο) παρενέβη «στα ξεκούδουνα» κάποια κυρία Λογαρά, η οποία είπε ότι ήταν εγκλωβισμένη με το σύζυγό της και την 90χρονη πεθερά της στο σπίτι τους στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, ότι έκαναν σήματα στα ελικόπτερα χωρίς επιτυχία, ότι έπαιρναν τηλέφωνο σε υπηρεσίες και τους αγνοούσαν, μέχρι που κάποιοι συγγενείς τους επικοινώνησαν με τον Σκρέκα, ο οποίος πήρε μια βάρκα της ΕΜΑΚ και πήγε ο ίδιος νυχτιάτικα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, και τους απεγκλώβισε, κάνοντας μάλιστα κουπί σαν έμπειρος θαλασσόλυκος.
«Χθες το βράδυ σώθηκα, χάρη στην παρέμβαση του κ. Σκρέκα. Τον ευχαριστώ δημόσια που με δική του πρωτοβουλία έφερε φουσκωτό με άνδρες της ΕΜΑΚ, τους ευχαριστώ και αυτούς. Θέλω να τονίσω την ανθρώπινη πλευρά του κ. Σκρέκα, έκανε ο ίδιος κουπί. Ο υπουργός έκανε κουπί, έφτασε το φουσκωτό στον πρώτο όροφο, στην βεράντα». Και ξανά, για να τονιστεί ο ρόλος του Σκρέκα: «Ηρθε ο υπουργός να μας σώσει κάνοντας κουπί ο ίδιος. Με την καθοδήγηση της ΕΜΑΚ. Απεγκλώβισε εμένα, τον σύζυγό μου, την 90χρονη πεθερά μου. Το φουσκωτό έφτασε τα κάγκελα του πρώτου ορόφου, περάσαμε από πάνω με τα πόδια μας και μπήκαμε μέσα».
Ο αναρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης διατάζει την ΕΜΑΚ να «εξυπηρετήσει» κατά προτεραιότητα την εκλογική του πελατεία. Μπαίνει ο ίδιος στο φουσκωτό, όχι για να κάνει κουπί (σιγά μη χρειάζονταν τον Σκρέκα οι ΕΜΑκίτες), αλλά για να δει η εκλογική πελατεία πως αν δεν ήταν αυτός, ακόμα θα περίμεναν στο μπαλκόνι του ορόφου, όπως τόσοι άλλοι πλημμυρόπληκτοι. Για να καταλάβει η εκλογική πελατεία πως ψηφίζοντας Σκρέκα εξασφαλίζει προνομιακή μεταχείριση. Κι επειδή το γεγονός πρέπει να γίνει γνωστό σε όλη την εκλογική πελατεία (για να «σκάσει από το κακό του» και ο τοπικός ανταγωνιστής Παπαστεργίου), στήνεται το εξίσου άθλιο σκηνικό της ραδιοφωνικής διαφήμισης.