Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Aκόμα και δικοί τους μάρτυρες τινάζουν στον αέρα τους ψεύτικους ισχυρισμούς των νεοναζιστών και των υπερασπιστών τους
Πολιτική

Aκόμα και δικοί τους μάρτυρες τινάζουν στον αέρα τους ψεύτικους ισχυρισμούς των νεοναζιστών και των υπερασπιστών τους

Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μάι 2023, 14:01

Σήμερα (Τετάρτη, 31 Μάη του 2023), συνεχίζεται στο Εφετείο στη Λουκάρεως η δίκη (σε δεύτερο βαθμό) της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με τη συνέχιση της εξέτασης των αιγύπτιων ψαράδων Αχμεντ και Μοχάμεντ, που δέχτηκαν άγρια επίθεση από δεκάδες χρυσαυγίτες στο σπίτι τους στο Πέραμα στις 3:10 τη νύχτα της 12ης Ιούνη του 2012. Το ότι δεν υπήρξαν και αυτοί θύματα της άγριας δολοφονικής επίθεσης, όπως ο φίλος τους Εμπάρακ που κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού, οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες δεν μπόρεσαν να μπουν στο σπίτι παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο. 

Στις 9 Μάη του 2023, σε άρθρο μας με τίτλο: Οργανωμένη από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας η δολοφονική επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες, αποδείξαμε με πληρότητα ότι αυτή η επίθεση οργανώθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας.

Στις 10 Μάη του 2023 κατέθεσε στο δικαστήριο η αστυνομικός Ε. Πολυχρονίδου, η οποία, μετά από σήμα της Αμεσης Δράσης ότι στις 3:10 πμ της 12ης Ιούνη του 2012 έγινε δολοφονική επίθεση στο Πέραμα, σε σπίτι που κατοικούν αιγύπτιοι ψαράδες, εντόπισε ως πλήρωμα περιπολικού πέντε άντρες και μια ανήλικη, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, τους οποίους προσήγαγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου.

Η αστυνομικός εξετάστηκε πρώτα από την πρόεδρο του δικαστηρίου. Παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ερωτήσεις και απαντήσεις:

Πρόεδρος : Το σήμα που πήρατε τι έλεγε;

Αστυνομικός: Να αναζητήσουμε κάποια ύποπτα άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλα, γιατί είχε γίνει κάποια έκνομη ενέργεια στο Πέραμα.

Πρόεδρος: Δεν σας έλεγε για κάποια ιδιότητα που είχαν τα άτομα;

Αστυνομικός: Πιθανόν.

Πρόεδρος: Γιατί δεν το λέτε. Δύο φορές το έχετε πει και δεν το λέτε από μόνη σας. Επρεπε εγώ να σας πιέσω για να το πείτε. Πιθανόν της Χρυσής Αυγής είπατε;

Αστυνομικός: Μάλιστα. Ηταν τρία δίκυκλα σταματημένα, αυτοί ήταν κάτω από τα δίκυκλα και στέκονταν όρθιοι. Ηταν στην Λ. Σχιστού, εκεί έχει μια καντίνα.

Πρόεδρος: Και τι τους είπατε;

Αστυνομικός: Αποφασίσαμε να κάνουμε έλεγχο και ζητήσαμε ενισχύσεις. Τους ζητήσαμε ταυτότητες και τους ρωτήσαμε τι κάνανε εκεί πέρα και μας είπαν ότι καθόντουσαν. Ηρθαν ενισχύσεις από δύο περιπολικά και επειδή διαπιστώσαμε ότι δύο φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής, τους προσαγάγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου. 

Πρόεδρος: Σας φάνηκε κάποιος αρχηγός;

Αστυνομικός: Αυτός που μιλούσε περισσότερο ήταν ο Πανταζής. Οταν ρωτούσαμε, κάτι απαντούσε αυτός.

Πρόεδρος: Σας είπαν, ότι και οι έξι ήταν στην καφετέρια Beet; 

Αστυνομικός: Μάλιστα.

Πρόεδρος: Αυτό το διασταυρώσατε;

Αστυνομικός: Πήγαμε στην καφετέρια, ήταν εκεί ο υπάλληλος, δεν θυμάμαι τι μας είπε, ό,τι έχω πει στην κατάθεσή μου.

Στη συνέχεια η πρόεδρος ρωτούσε την αστυνομικό για διάφορα και αυτή απαντούσε «ό,τι έχω πει στην κατάθεσή μου». Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός, ότι η πρόεδρος ούτε μια φορά δεν κατέφυγε στα όσα κατέθεσε η αστυνομικός στο πρωτόδικο, για να της υποβοηθήσει τη μνήμη.

Πρόεδρος: Εχετε κάνει αναφορά στη υπηρεσία σας;

Αστυνομικός: Με το δελτίο συμβάντων, την ίδια ημέρα.

Πρόεδρος: Εκεί αναφέρατε τα ονόματα;

Αστυνομικός: Ναι, τα ανέφερα.

Συνεχίζουμε με μερικές από τις ερωτήσεις που έκανε στην αστυνομικό ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας Θανάσης Καμπαγιάννης:

Θ. Καμπαγιάνης: Τα έξι άτομα τα οποία προσαγάγατε ήταν τα άτομα τα οποία στη συνέχεια πήγατε στη ΓΑΔΑ και καταρτίστηκε η δικογραφία;

Αστυνομικός: Μάλιστα.

Θ. Καμπαγιάννης: Ηταν σε απόσταση μεταξύ τους; Το ρωτάω αυτό γιατί προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι δύο άτομα ήταν σε απόσταση 100 μέτρων.

Αστυνομικός: Οχι απ’ ό,τι θυμάμαι.

Θ. Καμπαγιάνης: Από τις φωτογραφίες μπορείτε να αναγνωρίσετε πότε ελήφθησαν;

Αστυνομικός: Στις 13 Ιούνη του 2012.

Θ. Καμπαγιάννης: Από τις πέντε φωτογραφίες που σας επιδεικνύονται που απεικονίζονται το ένα λευκό μπλουζάκι και στο άλλο λευκό καρό πουκάμισο. Ηταν αυτά που φορούσαν το βράδυ που έγινε η προσαγωγή;

Αστυνομικός: Δεν ήταν αυτά που φορούσαν.

Θ. Καμπαγιάννης: Εσείς είσαστε βεβαία ότι δεν ισχύει ο ισχυρισμός τους;

Αστυνομικός: Ο Πανταζής κι ο Αγριογιάννης δεν φορούσαν αυτά τα ρούχα.

Θ. Καμπαγιάννης: Είπατε στο πρωτόδικο δικαστήριο ότι ο Πανταζής και ο Αγριογιάνης δεν φορούσαν αυτά τα ρούχα. Το επιβεβαιώνετε;

Αστυνομικός: Μάλιστα.

Θ. Καμπαγιάννης: Δεχθήκατε κάποια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για αυτά που είπατε στο πρωτόδικο δικαστήριο;

Αστυνομικός: Οχι.

Συνεχίζουμε με ερωτήσεις που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας Θόδωρος Θεοδωρόπουλος.

Θ. Θεοδωρόπουλος: Κα μάρτυρα, είπατε σήμερα, όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, ότι αναγνωρίσατε δύο άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Θέλω να μου πείτε το Χρυσής Αυγής πως το συναγάγατε. Από το μαύρο χρώμα, είχανε γράμματα πάνω. Το θυμάστε;

Αστυνομικός: Δεν θυμάμαι τι είχαν πάνω. Πάντως θυμάμαι ότι είχε κάποιο σήμα επάνω.

Ο Θ. Θεοδωρόπουλος της διάβασε απόσπασμα από την κατάθεσή της στο πρωτόδικο (σελίδα 2400 της ιστορικής απόφασης 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών): «Ηταν μπλούζες της Χρυσής Αυγής γιατί το έγραφαν πάνω, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν μπροστά, ούτε με τι γράμματα, ούτε το χρώμα αυτών των γραμμάτων».

Θ. Θεοδωρόπουλος: Είναι έτσι;

Αστυνομικός: Ναι.

Θ. Θεοδωρόπουλος: Είπατε ότι εκτός από την κατάθεσή σας κάνατε και αναφορά στην υπηρεσία σας;

Αστυνομικός: Πάντα με το δελτίο συμβάντων αναφέρουμε.

Θ. Θεοδωρόπουλος: Περιγράψατε τι είδατε; Αναφέρατε ότι δύο φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής;

Αστυνομικός: Μάλιστα.

Θ. Θεοδωρόπουλος: Ισχύει αυτό που είπατε στη σελίδα 2401 της απόφασης 2644 του 2020: «Οταν ήμουν στο αστυνομικό τμήμα και έπαιρνα τα στοιχεία τους, τους είχα μπροστά μου και δεν είχαν αλλάξει ρούχα, φορούσαν ακριβώς τα ίδια»; Είναι αλήθεια αυτό;

Αστυνομικός: Μάλιστα. Οπως τα έχω πει στην κατάθεσή μου εκείνο το βράδυ, τα ίδια ανέφερα.

Θ. Θεοδωρόπουλος: Αρα, λοιπόν, για τις μπλούζες της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίσατε ότι οι δύο τις φορούσαν και το είπατε και στην αναφορά;

Αστυνομικός: Μάλιστα.

Θ. Θεοδωρόπουλος: Ευχαριστώ.

Συνεχίζουμε με την κατάθεση της αστυνομικού στο πρωτόδικο, που δόθηκε στις 11 Οκτώβρη του 2016:

Σελίδα 2388, δέκατη ένατη σειρά από την αρχή: «Διαπιστώσαμε ότι στη λεωφόρο Σχιστού, η οποία είναι συνέχεια της λεωφόρου Σαλαμίνος, ήτανε έξι άτομα και τρία δίκυκλα».

Σελίδα 2388, εικοστή όγδοη σειρά από την αρχή: «Μπροστά μας ήταν έξι άτομα και τα τρία δίκυκλα σταματημένα και τα άτομα όρθια δίπλα από τα δίκυκλα».

Σελίδα 2389, δέκατη πέμπτη σειρά από την αρχή: «Ενημερώσαμε το κέντρο να προσέλθουνε και άλλοι σταθμοί (σ.σ. περιπολικά) να μας ενισχύσουν, γιατί είμασταν δύο άτομα και δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς θα συναντούσαμε, πλησιάσαμε τα άτομα, είδαμε ότι οι δύο εξ αυτών φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής και αποφασίσαμε να τα προσεγγίσουμε στο τμήμα».

Σελίδα 2390, δέκατη τέταρτη σειρά από το τέλος: «Μετά λάβαμε σήμα στις 5:15, 5:30 να μεταβούμε εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα… Αυτός ήταν εργαζόμενος εκείνο το βράδυ στο «Beet». Ηταν υπάλληλος και όχι ιδιοκτήτης… εκεί ήτανε ο κύριος αυτός και άλλη μία κοπέλα… αλλάζανε βάρδιες εκείνη την ώρα για να σχολάσει ο κύριος και να αναλάβει βάρδια η άλλη κοπέλα. Το ότι αλλάζανε βάρδιες μου το είπε η κυρία που ήτανε εκεί υπάλληλος… Δεν λειτουργούσανε το μαγαζί και οι δύο».

Σελίδα 2400, ενδέκατη σειρά από το τέλος. «Στην επισήμανσή σας ότι στην κατάθεσή μου εκείνο το βράδυ στην αστυνομία δεν αναφέρω τα ονόματα, απαντώ ότι εάν είπα ονόματα στην κατάθεσή μου θα τα έγραψα στην αναφορά μου. Στη Λεωφόρου Σχιστού ότι οι δύο φορούσαν μπλούζες της Χρυσής. Ηταν μπλούζες της Χρυσής Αυγής γιατί το έγραφαν πάνω, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν μπροστά, ούτε με τι γράμματα, ούτε το χρώμα αυτών των γραμμάτων».

Σελίδα 2401, πέμπτη σειρά από την αρχή: «Οταν ήμουν στο αστυνομικό τμήμα και έπαιρνα τα στοιχεία τους, τους είχα μπροστά μου και δεν είχαν αλλάξει ρούχα, φορούσαν ακριβώς τα ίδια».

Σελίδα 2401, πέμπτη σειρά από το τέλος: «Τον Πανταζή δεν τον είδα ποτέ να φοράει άσπρη μπλούζα. Ούτε είδα άλλον να φοράει άσπρη μπλούζα. Δεν θυμάμαι εάν εκτός από την τσάντα πήραμε άλλο αντικείμενο από αυτούς. Μπιτόνι δεν θυμάμαι να πήραμε».

Σελίδα 2402, ενδέκατη σειρά από την αρχή: «Οταν κάναμε τον εντοπισμό και βρήκαμε τα άτομα και τα πλησιάσαμε, τα άτομα αυτά ήταν όλα μαζί. Κατά 99% θεωρώ, επειδή τα είδαμε και τους πλησιάσαμε, ήταν κοντά όλα τα άτομα. Αποκλείεται οι δύο απ’ αυτούς να ήταν στα εκατό μέτρα πιο μακρυά… Δεν φορούσε κανένας καρό πουκάμισο, ήταν σκούρα όλα τα ρούχα. Δεν φορούσαν ριγέ, καρέ πουκάμισο».

Σελίδα 2403, δεύτερη σειρά από την αρχή: «Δεν θυμάμαι να φορούσε κάποιος νάρθηκα στο δάκτυλο. Είμαι παρατηρητική, πιστεύω ότι αν φορούσε κάτι τέτοιο θα το πρόσεχα».

Σελίδα 2404, πρώτη σειρά: «Την αναφορά μας την δίνουμε την ίδια μέρα στη λήξη της βάρδιας».

Ο συνήγορος υπεράσπισης των «τεσσάρων πι», των νεοναζιστών Πατέλη, Πανταζή, Παναγιώταρου και Παππά, Δ. Γκαβέλας, εφάρμοσε κατά την εξέταση της αστυνομικού τη γνωστή τακτική του, να υποβάλει παραπειστικές ερωτήσεις στους μάρτυρες του κατηγορητηρίου, και πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι ο εντολέας του (Πανταζής, ο πυρηνάρχης και επικεφαλής του τάγματος εφόδου Περάματος) δεν φορούσε μπλούζα της ΧΑ. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του φίρερ Μιχαλολιάκου, Δ. Παπαδέλης, εφάρμοσε επίσης την τακτική των παραπειστικών ερωτήσεων, αμφισβητώντας αυτή καθαυτή την αναγνώριση των έξι νεοναζιστών από τα θύματα στο ΑΤ Κερατσινίου, και έθεσε ζήτημα διάκρισης στην κλήση των μαρτύρων.

Στο πρωτόδικο κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης των νεοναζιστών Θ. Μαρία και Δ. Αγριογιάννη. Παραθέτουμε αποσπάσματα από τις καταθέσεις της Μ. Μπαντινάκη και του Ν. Κουλούρη, μαρτύρων υπεράσπισης του Μαρία, που δήλωσαν ότι φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής, ότι ο Μαρίας δεν τους ανέφερε τίποτα για τις αναγνωρίσεις και ότι στη δικογραφία υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία γι’ αυτόν. 

Μαρία Μπαντινάκη

Σελίδα 7942, τέταρτη σειρά από το τέλος: «Δεν μου είπε ότι τον αναγνώρισαν τα άτομα, οι παθόντες».

Σελίδα 7943, πρώτη σειρά από την αρχή: «Δεν μου ανέφερε ότι πριν την καντίνα είχαν σταθεί σε άλλο μαγαζί. Για το θέμα της αναγνώρισης δεν μου μίλησε καθόλου».

Σελίδα 7943, ενδέκατη σειρά από την αρχή: «Στην κατάθεσή μου, τώρα που το λέτε, θυμάμαι ότι μου είπε ο Θωμάς (σ.σ. Μαρίας) ότι ήταν περισσότερα άτομα, ήταν με μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Υπήρχαν άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής στην καντίνα εκείνο το βράδυ, αλλά όχι ο Θωμάς».

Νικόλαος Κουλούρης

Σελίδα 7946, όγδοη σειρά από την αρχή: «Δεν μου είπε ότι στη δικογραφία υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία γι’ αυτόν».

Σελίδα 7947, ένατη σειρά από την αρχή. «Μου είχε πει ότι στο αστυνομικό τμήμα αναγνώρισαν όλους και όχι μόνο τον Θωμά».

Εκτύπωση 🖨
ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροOταν έχεις καταπιεί τον ασβό, δε θα κωλώσεις στα σκατά του

Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

Επόμενο άρθρο Οι δημαγωγοί λαοπλάνοι και η ανάγκη για την ταξική-πολιτική συγκρότηση της εργατικής τάξης

Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

Σχετικά Αρθρα

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 19:55

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 19:16

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 18:28

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

Πολιτική 29 Ιούν 2025, 10:06

O Μητσοτάκης «παραίτησε» τον Βορίδη

Για να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο

Αγροτικά 27 Ιούν 2025, 18:58

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης αυτοδιαψεύδεται

Η άθλια δικολαβίστικη υπεράσπιση ενός ακροδεξιού

Αγροτικά 27 Ιούν 2025, 13:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Εφετείο 17Ν

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

  • ΕΛΑ

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

  • Επικοινωνία

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

  • Όροι χρήσης

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

  • Ποιοι είμαστε

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

  • Επικοινωνία

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

  • Όροι χρήσης

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

    Η δολοφονική επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων οργανώθηκε από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo