Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη
  • Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής
  • Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση
  • «Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι
  • Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης
  • Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»«Φροντίδα πολιτικού περιβάλλοντος» και «ιδιωτική χρηματοδότηση πέρα από τις συνδρομές», κοινώς μίζα
Πολιτική

«Φροντίδα πολιτικού περιβάλλοντος» και «ιδιωτική χρηματοδότηση πέρα από τις συνδρομές», κοινώς μίζα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Σεπ 2009, 00:00

Το γενικότερο χάλι που έχει η κυβέρνηση της ΝΔ δεν της επέτρεψε να χειριστεί επ’ ωφελεία της τις εξελίξεις στην υπόθεση Χριστοφοράκου. Επιδεικνύοντας ασυγχώρητο ερασιτεχνισμό, έσπευσε να διοχετεύσει στα ΜΜΕ ότι ανακριτής, εισαγγελέας και ασφαλίτες πηγαίνουν στο Μόναχο και επιστρέφουν με τον Χριστοφοράκο εντός εικοσιτετράωρου, για να εισπράξει την «απανταχούσα» από το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο. Δεν υπολόγισαν οι αφελείς, ότι ο Χριστοφοράκος δεν είναι κάποιος συλληφθείς ως μέλος της 17Ν για να πετιούνται στα σκουπίδια τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά του, αλλά ένα επίλεκτο στέλεχος ενός μονοπωλιακού κολοσσού και γερμανός πολίτης, στον οποίο το γερμανικό δικαιικό σύστημα δεν μπορούσε παρά να αναγνωρίσει τα δικαιώματά του. Ετσι, ο Χριστοφοράκος θα παραμείνει κι άλλο στη Γερμανία και έχει τη δυνατότητα να καθορίσει ο ίδιος τη στιγμή της παράδοσής του στην Ελλάδα, αφού, όπως αφήνουν να φανεί οι μεγαλοδικηγόροι που τον εκπροσωπούν, διαθέτει και άλλα ένδικα μέσα πέρα από την προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο της Καρσλρούης.

Εννοείται πως ο Χριστοφοράκος έχει κατακτήσει ήδη μια σημαντική νομική νίκη. Για να μην επαναλαμβάνουμε όσα έχουν κατά κόρον γραφεί στις εφημερίδες μέσα στον Αύγουστο, ο Χριστοφοράκος αποκλείεται να μείνει στη φυλακή πάνω από ένα εξάμηνο. Κι αυτό θα το κάνει στη Γερμανία, όχι στην Ελλάδα. Αν πρέπει να σημειώσουμε κάτι, είναι πως αυτό το εξασφάλισε επειδή στην Ελλάδα του προσφέρθηκαν όλες οι δυνατότητες να το κάνει. Του έδωσαν τη δυνατότητα να την κοπανήσει στη Γερμανία κι εκεί να κάνει όλους τους χειρισμούς του, εκμεταλλευόμενος όχι μόνο την ιδιότητα του γερμανού πολίτη, αλλά και τις ρυθμίσεις που ήδη έχουν γίνει στη Γερμανία για όλα τα μεγαλοστελέχη της Siemens. Ρυθμίσεις που έκλεισαν το θέμα, με αποτέλεσμα οι γερμανικές αρχές να δυσφορούν που οι ελληνικές αρχές εξακολουθούν να ασχολούνται με το θέμα και να προκαλούν ζημιά στη Siemens.

Οι ρυθμίσεις έγιναν εδώ και πολύ καιρό. Πρώτα τα βρήκαν η Siemens με τη General Electric και τα άλλα αμερικάνικα μονοπώλια, που τη χτύπησαν όταν πήγε να κάνει χοντρό μπάσιμο στη Wall Street και την αμερικάνικη αγορά. Η Siemens αναγκάστηκε να προσλάβει διάσημη αμερικάνικη δικηγορική φίρμα, η οποία έκανε την εσωτερική εκκαθάριση της εταιρίας. Υστερα, ανέλαβε η γερμανική δικαιοσύνη, που έκανε τις δικές της συμφωνίες με μεγαλοστελέχη που διαχειρίστηκαν τα «μαύρα ταμεία» (δες υπόθεση Ζίκατσεκ). Τα ηγετικά στελέχη της εταιρίας έμειναν στο απυρόβλητο, λες και τις μίζες τις έδιναν οι διάφοροι Ζίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ και Χριστοφοράκοι, χωρίς το ΔΣ του μονοπώλιου να ξέρει τίποτα. Ενώ, λοιπόν, η υπόθεση στη Γερμανία έχει ουσιαστικά κλείσει (ζήτημα αν μένουν κάποιες «ουρές»), ήρθε η Ελλάδα και το ανακίνησε, καθώς το υλικό προσφερόταν για την κομματική αντιπαράθεση για την εξουσία. Λογικό, λοιπόν, ήταν οι Γερμανοί να μη γουστάρουν. Γι’ αυτό και η εισαγγελέας του Μονάχου έκλεισε συμφωνία και με τον Χριστοφοράκο, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή και πρόστιμο, δεχόμενη την ομολογία του ότι για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα έδινε λεφτά στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέσω των ταμιών των δυο κομμάτων, Βαρθολομαίου και Γείτονα. Εδωσε ο Χριστοφοράκος και αποδεικτικά στοιχεία; Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε.

Με το που έγιναν γνωστές αυτές οι εξελίξεις στη Γερμανία, η ΝΔ συμπεριφέρθηκε σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του. Σήκωσε το θέμα, ποντάροντας στο ότι θα πληγεί και το ΠΑΣΟΚ, αν όχι κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Οχυρώθηκε, βέβαια, και πίσω από το θάνατο του Βαρθολομαίου, αγνοώντας τον κίνδυνο ο Χριστοφοράκος να εμφανίσει κάποια επιταγή. Το ΠΑΣΟΚ άρχισε να «ψιθυρίζει» ότι η ΝΔ έκλεισε συμφωνία με τον Χριστοφοράκο, αν και αυτό δεν μας φαίνεται εξαιρετικά πιθανό, δεδομένου ότι στελέχη σαν τον Χριστοφοράκο δεν «χρωματίζονται» εύκολα πολιτικά.  Οπως αποδείχτηκε, ο Χριστοφοράκος ποντάρει κυρίως στις γερμανικές επαφές του, παρά στη βοήθεια που μπορεί να πάρει από την Ελλάδα, η οποία άλλωστε εξαντλήθηκε στη διευκόλυνσή του να φύγει για τη Γερμανία, ενώ πλέον δεν την χρειάζεται άλλο, αφού όλα πλέον βρίσκονται στα χέρια των γερμανικών δικαστικών αρχών.

Το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του βρέθηκε αναμφισβήτητα σε δύσκολη θέση. Ομως, από τη μια οι καλοκαιρινές διακοπές, που υποβίβασαν τον αντίκτυπο της υπόθεσης, και από την άλλη οι πυρκαγιές, που έβγαλαν εντελώς την υπόθεση από τα πρωτοσέλιδα, βοήθησαν τους «πράσινους» να αποφύγουν το σκόπελο. Ο Παπανδρέου δεν τόλμησε να ακουμπήσει τον Γείτονα (ο οποίος ανήκει στην παλιά φουρνιά των στελεχών που τον στήριξαν όταν έδινε τη μάχη για την αρχηγία) και με την επιστολή προς τους συνηγόρους του Χριστοφοράκου να του δώσουν στοιχεία (ξέροντας ότι τέτοια περίπτωση δεν υπήρχε) προσπάθησε να δείξει ότι ο ίδιος είναι καθαρός και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μάλιστα, η απάντηση του γερμανού δικηγόρου, ότι ο ίδιος δεν διαθέτει στοιχεία, σερβιρίστηκε από το ΠΑΣΟΚ σαν… δικαίωσή του.

Ο Δένδιας, στον οποίο οι συνάδελφοί του χρεώνουν το φιάσκο της μη παράδοσης του Χριστοφοράκου, προχώρησε σε μια άλλη σπασμωδική κίνηση, ζητώντας μέσω του πατριώτη του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε την ανάθεση της ανάκρισης σε εφέτη ειδικό ανακριτή. Εύλογα αναρωτιέται κάποιος, πώς γίνεται επί ένα και περισσότερο χρόνο ο Ζαγοριανός να θεωρείται «άριστος δικαστής» και πλέον να θεωρείται ανίκανος και να του αφαιρείται η υπόθεση. Η απάντηση είναι απλή: ο Ζαγοριανός τους έκανε μια χαρά τη δουλειά. Πλέον, όμως, χρήσιμος τους είναι μόνο ως αποδιοπομπαίος τράγος. Θα φορτώσουν σ’ αυτόν (και σε κάποιους απελθόντες από το «σύστημα Σανιδά») την ευθύνη για τους χειρισμούς και ο εφέτης ανακριτής θ’ αναλάβει να μαζέψει τ’ απόνερα, για να κλείσει η υπόθεση όμορφα κι ωραία. Ο,τι πολιτικό κόστος ήταν να σηκώσουν το σήκωσαν ήδη.

Επί της ουσίας δεν υπάρχει τίποτα που να πρέπει να προστεθεί. Ο Σκανδαλίδης, σε πρόσφατη συνέντευξή του (Βήμα, 23.8.09) έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αναφερόμενος στην περίοδο που ο ίδιος ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ: «Οταν αναφέρεστε σε “μαύρο” χρήμα υπονοείτε μια έκνομη δραστηριότητα οικονομικής συναλλαγής. Οχι, τέτοια δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως σαφώς –όπως και σε όλα ανεξαρτήτως τα κόμματα– ιδιωτική χρηματοδότηση πέρα από τις συνδρομές και μέσω οικονομικών εξορμήσεων». Οταν ρωτήθηκε πώς λειτουργεί ο μηχανισμός αυτής της «ιδιωτικής χρηματοδότησης», υπήρξε εξίσου σαφής: «Με κουπόνια για την κάλυψη προεκλογικών δαπανών που ήταν υπέρογκες. Η διαδικασία είναι κοινή για τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ισχύει για ολόκληρη τη μεταπολιτευτική περίοδο. Μια διαδικασία που προτού ακόμη γίνω Γραμματέας την πρώτη περίοδο ως υπουργός Εσωτερικών ζήτησα να νομιμοποιηθεί ή να αλλάξει ριζικά. Γι΄ αυτό θεωρώ υποκριτικές και ανειλικρινείς τις κραυγές που θέλουν να ενοχοποιήσουν συλλήβδην μια παράταξη εναντίον της άλλης, από όπου και αν προέρχονται αυτές».

Σύμφωνα με τον Σκανδαλίδη, υπάρχει μίζα με την ευρεία έννοια και μίζα με τη στενή έννοια. Η πρώτη δεν είναι μίζα, δεν συνιστά παρανομία. Είναι οι χρηματοδοτήσεις που παίρνουν τα κόμματα από καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Παρανομία υπάρχει μόνο αν κάποια μίζα ή κάποιο τμήμα μίζας δεν πάει στα ταμεία του κόμματος, αλλά στην τσέπη κάποιου στελέχους. «Το να παραδεχθείς την ιδιωτική χρηματοδότηση είναι αυτονόητη στάση. Το να διαλευκανθεί το σκάνδαλο και η πιθανή ιδιοποίηση χρημάτων είναι υποχρέωση της Δικαιοσύνης», σημειώνει ο Σκανδαλίδης και κανείς δεν τόλμησε να τον αντικρούσει. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι οι καπιταλιστές χρηματοδοτούν τα κόμματα, πέρα από τις χρηματοδοτήσεις προς πολιτικούς που μπορούν να επηρεάσουν αποφάσεις υπέρ τους (υπουργούς, βουλευτές και μεγαλοστελέχη που κάνουν «λόμπινγκ»). Αυτό που ο Σκανδαλίδης αποκαλεί «ιδιωτική χρηματοδότηση πέρα από τις συνδρομές», στη Siemens το αποκαλούσαν «φροντίδα πολιτικού περιβάλλοντος»! Στη γλώσσα με την οποία συνεννοούνται οι άνθρωποι αποκαλείται μίζα. Για το ίδιο πράγμα μιλάμε.

Ετσι που είναι μπλεγμένα τα πράγματα, με μίζες σε κόμματα χωρίς να ζητιέται άμεσο αντάλλαγμα, με μίζες σε κόμματα με άμεσο αντάλλαγμα, με μίζες σε πολιτικούς για να τους έχουν γενικά υπέρ τους, με μίζες σε πολιτικούς με άμεσο αντάλλαγμα (το κλείσιμο κάποιας δουλειάς), άντε να βγάλει κανείς άκρη ποιο είναι το νόμιμο και το παράνομο. Αυτά τα δύο μπλέκονται τόσο πολύ, διαπηδούν τόσο το ένα μέσα στο άλλο, που τελικά δεν μπορούν να διαχωριστούν. Η κεφαλαιοκρατία οφείλει να στηρίζει τα κόμματα που διαχειρίζονται το σύστημά της. Η κεφαλαιοκρατία οφείλει να μεταβιβάζει ένα μέρος από τα κέρδη της προς το πολιτικό της προσωπικό, στο οποίο πρέπει να εξασφαλίζει ένα υψηλότατο στάνταρ ζωής (αλλιώς γιατί να της κάνει τη δουλειά;). Αυτή η λειτουργία, όμως, μπλέκεται πρώτο με τον επιχειρηματικό ανταγωνισμό και δεύτερο με τον πολιτικό ανταγωνισμό. Κάποια επιχείρηση θέλει να πάρει μια δουλειά σε βάρος των ανταγωνιστών της. Κάποιο κόμμα (συνήθως αυτό που κυβερνά) θέλει να πάρει τη μερίδα του λέοντος. Οταν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο, τις περισσότερες φορές λόγω του επιχειρηματικού ανταγωνισμού και τις λιγότερες λόγω του πολιτικού ανταγωνισμού, τότε έχουμε το ξέσπασμα ενός σκανδάλου. Επομένως, αυτό που ονομάζουμε σκάνδαλο δεν είναι παρά η αποκάλυψη ενός μέρους μιας πραγματικότητας η οποία παραμένει επιμελώς κρυμμένη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ Ιστορία δεν ξαναγράφεται
Επόμενο άρθρο Περιμένοντας τον χοντρό

Σχετικά Αρθρα

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 19:24

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 14:25

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

Πολιτική 12 Φεβ 2026, 13:55

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 20:07

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 11:15

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

Πολιτική 10 Φεβ 2026, 23:00
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
Εργατικά

Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου

16 Φεβ 2026, 05:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

Λιθουανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1918).

1833: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» (ΦΕΚ).

1923: Παύει να ισχύει για την Ελλάδα το ιουλιανό ημερολόγιο και τίθεται σε ισχύ το γρηγοριανό.

1942: Ιδρύεται ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός.

1945: Αφοπλισμός του ΕΛΑΣ.

1968: Διασπάται το ΚΚΕ.

1973: Πρώτη κατάληψη της Νομικής από 2.500 φοιτητές, έξοδος υπό μορφή πορείας και συμπλοκές με την αστυνομία και παρακρατικούς ΕΚΟΦίτες.

2003: Εκλέγεται Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo