Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Το καινούργιο «τουτού» του Κούλη έμεινε από μπαταρία
Πολιτική

Το καινούργιο «τουτού» του Κούλη έμεινε από μπαταρία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Αυγ 2021, 14:58

Προτού πούμε οτιδήποτε για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που έκανε σήμερα ο Μητσοτάκης, θέλουμε να ρωτήσουμε όλους εσάς που μας διαβάζετε: πόσους ανασχηματισμούς έχετε δει ο καθένας και η καθεμιά σας; Θυμόσαστε έστω και μία φορά ο ανασχηματισμός να οδήγησε σε αλλαγή πολιτικής; Δε θα ρωτήσουμε αν θυμόσαστε κάποιον ανασχηματισμό που να άλλαξε κάτι προς το καλύτερο στη ζωή σας, διότι θα ήταν σαν να σας προκαλούμε. Ρωτάμε μόνο αν θυμόσαστε κάποιον ανασχηματισμό που να άλλαξε κάτι στη δεδομένη πολιτική της όποιας κυβέρνησης. Είμαστε σίγουροι ότι δε θυμόσαστε κάτι σχετικό, ακόμη και οι μεγαλύτεροι στην ηλικία που έχετε δει ανασχηματισμούς και ανασχηματισμούς.

Τότε τι είναι ο ανασχηματισμός; Ο Γ. Παπαχρήστος, μεγαλοστέλεχος του Συγκροτήματος Μαρινάκη, που κάθε άλλο παρά αντίπαλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να χαρακτηριστεί, γράφει σήμερα στα «Νέα» ότι ο Μητσοτάκης θέλει τον ανασχηματισμό για ν’ ανέβει με νέα κυβέρνηση στη ΔΕΘ, όπως κάποιος που αγοράζει καινούργιο αυτοκίνητο και περνάει από την πλατεία για να τον καμαρώσουν όλοι. Αυτόν και το καινούργιο «τουτού» του. Ενδιαφέρουσα παρομοίωση, αλλά καθόλου τιμητική για τον Μητσοτάκη.

Και τώρα, ας μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες του μάξι ανασχηματισμού του Κούλη (ο μίνι ανασχηματισμός είχε γίνει, ως γνωστόν, τον Αύγουστο).

  • Καταρχάς, να παρατηρήσουμε ότι ο Κούλης έκανε νέο ρεκόρ… «επιτελικού κράτους». Κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ μεγέθους υπουργικού συμβουλίου, που ήταν και πάλι δικό του. Συμπεριλαμβανόμενου του αντιπροέδρου-γλάστρας Π. Πικραμμένου, το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει 22 υπουργούς, 5 αναπληρωτές υπουργούς και 30 υφυπουργούς. Μαζί με τον Μητσοτάκη 58 άτομα (το 2019 είχε ξεκινήσει με 51)! Αυτό έγινε για να βολευτούν περισσότερα άτομα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, γεγονός που αναδύει και ένα άρωμα εκλογών (έστω και ασθενές).

Oπως δε κάθε ανασχηματισμό που… σέβεται τον εαυτό του, έγινε και σήμερα το «φύγε εσύ, έλα εσύ». Εξω η Αραμπατζή, υφυπουργός… αλιευτικής πολιτικής ο Σίμος Κεδίκογλου, μπας και καταφέρει να κάνει τίποτα με την Εύβοια. Εξω ο Βλάσσης, μέσα ο Κατσανιώτης, για να στηριχτεί λίγο η γαλάζια προπαγάνδα στην Αχαΐα, που ποτέ δεν ήταν προνομιακή περιοχή για τη ΝΔ. Πώς θα στηριχτεί; Με τον… πατροπαράδοτο τρόπο του ρουσφετιού.

  • Ξηλώνοντας τα δίδυμα Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά (αρμόδιοι για την πολιτική προστασία στο υπουργείο Προ-Πο) και Κικίλια-Κοντοζαμάνη (αρμόδιοι για τη διαχείριση της πανδημίας στο υπουργείο Υγείας), ο Μητσοτάκης έδειξε πού «πονάει». Από τους τέσσερις διασώθηκαν οι δύο. Ο Κικίλιας αντικαθιστά τον Θεοχάρη (και πολύ κάθησε ο γυρολόγος της αστικής πολιτικής) ως υπουργός Τουρισμού, ενώ ο Χαρδαλιάς αντικαθιστά τον απόστρατο Στεφανή στο υπουργείο Αμυνας (θέσεις «ψυγείου» και οι δύο). Χρυσοχοΐδης και Κοντοζαμάνης «πήραν τον πούλο». Τον πρώτο δεν μπορούσε να τον σώσει ούτε η προστασία της γνωστής πρεσβείας (έσωσε άλλους, όμως, όπως ο Κικίλιας και ο Χαρδαλιάς), διότι εκτός από την κλασική ανικανότητά του έγινε και ρόμπα με τις γελοίες, «αλλού ‘ντ’ αλλού» δηλώσεις του, ενώ ο Κοντοζαμάνης χρεώθηκε τη διαχείριση της πανδημίας και ιδιαίτερα την πλήρη αποτυχία του εμβολιασμού (ήταν αυτός που έβγαινε μπροστά και όχι ο Κικίλιας).
  • Στη θέση του Χρυσοχοΐδη τοποθετήθηκε ο Θεοδωρικάκος (πρώην κνίτης, πρώην πασόκος, νυν νεοδημοκράτης). Προφανώς, επανέρχεται στο στενό επιτελείο του Κούλη για να σχεδιάσει την κυβερνητική προπαγάνδα μέχρι τις επόμενες εκλογές. Γνωστό είναι, βέβαια, πως άμα το προϊόν δεν πουλάει, δεν το σώνει η αλλαγή συσκευασίας.
  • Και ποιοι κλήθηκαν να αντικαταστήσουν το δίδυμο Κικίλια-Κοντοζαμάνη; Ο ακροδεξιός Θ. Πλεύρης και η πανελίστρια των καναλιών Μ. Γκάγκα. Εχουν μεγάλη πλάκα τα παπαγαλάκια της λίστας Πέτσα όταν μιλούν για την… επιστημονική επάρκεια του Πλεύρη! Και ποιο είναι το έσχατο επιχείρημά τους, όταν τους θυμίζουν ότι δικηγόρος είναι; Οτι ήταν… νομικός σύμβουλος του υπουργείου Υγείας επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη (κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων)! Μιλάμε για σπαρταριστή προπαγάνδα. Γελάνε και τα τσιμέντα στην Αριστοτέλους. Τους καταλαβαίνουμε, βέβαια. Τι να πουν, ότι ο Πλεύρης μπήκε στην κυβέρνηση (όπου ήδη βρίσκονταν οι ομόσταβλοί του στο ΛΑΟΣ Βορίδης και Γεωργιάδης), προκειμένου να αποδυναμωθεί η ομάδα Σαμαρά (στην κυβέρνηση είναι και άλλοι της ίδιας ομάδας, όπως ο Μηταράκης και η Βούλτεψη) και να μπορέσει κάποια στιγμή ο Μητσοτάκης να περάσει από τη Βουλή τα πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Η Γκάγκα είναι γιατρός (συντονίστρια διευθύντρια σε πνευμονολογική κλινική του «Σωτηρία»), όχι όμως και να μας την παρουσιάζουν σαν… ανεξάρτητη. Υποψήφια της ΝΔ ήταν στις τελευταίες εκλογές και ενάμιση χρόνο τώρα, ως πανελίστρια, κάνει προπαγάνδα υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής. Και γιατί να πετύχει αυτή εκεί που απέτυχε ο Κοντοζαμάνης, όταν δεν έχει την παραμικρή κυβερνητική εμπειρία, ούτε εμπειρία διοίκησης πέρα από την κλινική ενός νοσοκομείου;

Είναι προφανές ότι τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει στη διαχείριση της πανδημίας. Η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει το ίδιο εγκληματική. Η αλλαγή των προσώπων δεν είναι παρά μια απεγνωσμένη προσπάθεια του Μητσοτάκη να δείξει ότι κάνει… νέα αρχή.

  • Η έκπληξη, βέβαια, ήταν η ανακοίνωση της υπουργοποίησης του απόστρατου Αποστολάκη, σε χωριστό υπουργείο που παίρνει τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική. Ο Αποστολάκης δεν υπήρξε απλώς ο υπουργός Αμυνας που αντικατέστησε τον Καμμένο στην τελευταία κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά ανήκε έκτοτε και στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, ως σύμβουλος του Τσίπρα. Γι’ αυτό και η Κουμουνδούρου αντέδρασε αστραπιαία:

«Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του. Πανηγύριζε για την “επιτυχή“ διαχείριση της πανδημίας και έδιωξε τον κ. Κικίλια για να βάλει έναν ακροδεξιό. Πανηγύριζε γιατί “ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε“ και έδιωξε τους αρμόδιους υπουργούς. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης. Οποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους».

«Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ» έδωσαν και λεπτομέρειες του παρασκήνιου που προηγήθηκε: «Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία. Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της Δεξιάς. Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουνότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Ο Αποστολάκης δεν άντεξε την πίεση και δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τη θέση! Ο ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε, με νέα ανακοίνωση, να εξάρει τη στάση του ως ανθρώπου που δεν ξεπουλιέται. Μέσα σε ένα δίωρο ο Αποστολάκης μετατράπηκε από πουλητάρι σε… ήρωα!

Το καινούργιο «τουτού» του Κούλη έμεινε από μπαταρία προτού προλάβει να κάνει το γύρο της πλατείας! Η επικαιρότητα κατακλύστηκε από την «υπόθεση Αποστολάκη» και όχι από τον ανασχηματισμό. Πρόκειται, ασφαλώς για πολιτικό φιάσκο. Ο,τι και να κάνει, ό,τι και να πει το Μαξίμου, ό,τι κι αν αποκαλύψει, το φιάσκο θα παραμείνει φιάσκο. Κανένας δεν πρόκειται ν’ ασχοληθεί με τον ασήμαντο Αποστολάκη, τον οποίο άρχισε να «λούζει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας τον για δειλία. Με τον… αρχηγό των α(χ)ρίστων Μητσοτάκη θα ασχοληθούν όλοι. Οπως αντιλαμβάνεστε, μ’ αυτά θα διασκεδάζουμε τις επόμενες μέρες. Καλό όμως είναι να οργιστούμε, γιατί από άποψη ασκούμενης πολιτικής τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Κι αυτό είναι που πρέπει να μας ενδιαφέρει.

ΥΓ. Θα κλείσουμε διασκεδαστικά, όπως αρχίσαμε. Ηταν Γενάρης του 2019, όταν ο Μητσοτάκης την έπεσε στον Τσίπρα για την υπουργοποίηση Αποστολάκη: «Ποτέ καμιά κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Αμυνας. Κάνατε κάτι αδιανόητο. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν όταν ανέλαβε το υπουργείο ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης. Ο αρχηγός του ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Αμυνας της Χούντας».

Ο Τσίπρας ζήτησε το λόγο (στη Βουλή έγιναν αυτά τα σπαρταριστά) και είπε: «Ζήτησα το λόγο διότι θεωρώ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέπεσε σε ατόπημα, όχι απέναντι στο πρόσωπο αλλά απέναντι στις Ενοπλες Δυνάμεις . Συνέκρινε τον  Ευάγγελο Αποστολάκη με το στρατηγό της Χούντας Σπαντιδάκη. Είναι μία μεγάλη προσβολή απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο που από το 1976 έχει υπηρετήσει τις Ενοπλες Δυνάμεις».

Ο Κούλης, που είχε ήδη αποκτήσει αέρα νικητή, επανήλθε: «Δεν καταλαβαίνετε τι λέω μέσα στον πανικό σας. Είπα ότι ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε θέση υπουργού Αμυνας ήταν ο στρατηγός Σπαντιδάκης. Διότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα του διαχωρισμού πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Το κάνατε εσείς. Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη. Θεωρώ ότι έκανε μεγάλο λάθος να αποδεχτεί την πρόταση. Μη μου κουνάτε το δάχτυλο και μη μου κάνετε υποδείξεις δημοκρατικών φρονημάτων».

Η σεμνή τελετή έκλεισε με ένα μνημειώδες tweet του τέως υπουργού και τέως συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου, το οποίο παραθέτουμε όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε, διότι ήταν και προφητικό καθώς μιλούσε για το… πήδημα του βατράχου:

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΒασιλική φαμίλια
Επόμενο άρθρο Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Σχετικά Αρθρα

Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;

Παρακάμπτοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογράφοντας ο ίδιος να πληρωθούν τα λαμόγια, ο Βορίδης διέπραξε - απολύτως συνειδητά - ποινικά αδικήματα

Αγροτικά 17 Αυγ 2025, 13:05

Eλληνική συμμετοχή στο έγκλημα της ρίψης «βοήθειας» από αέρα στη Γάζα

Διεθνή 16 Αυγ 2025, 13:27

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βορίδης, εν πλήρη συνειδήσει, υπέγραφε να πληρωθούν τα λαμόγια της εγκληματικής οργάνωσης του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

Με γκεμπελίστικα ψεύδη παραμύθιασε την Ολομέλεια της Βουλής

Πολιτική 12 Αυγ 2025, 20:08

Μεγάλη νίκη των σπουδαστών του Deree. Ακυρώνεται η συμμετοχή στο «εκπαιδευτικό» ταξίδι στο Ισραήλ

Πολιτική 12 Αυγ 2025, 18:01

Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 19:13

Ολη η Ελλάδα Παλαιστίνη

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 18:09
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo