Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις
  • Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν
  • Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη
  • Σαν σήμερα 10 Απρίλη
  • Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους
  • Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Τελευταίες καντρίλιες πριν τη συμφωνία
Πολιτική

Τελευταίες καντρίλιες πριν τη συμφωνία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούν 2015, 00:00

Η τρέχουσα εβδομάδα εξελίχτηκε σ’ ένα κλίμα κρίσης ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών δανειστών. Αν όμως δούμε τα πράγματα σφαιρικά, θα διαπιστώσουμε ότι αυτή η κρίση έμεινε στο φραστικό επίπεδο, ενώ όλες οι πλευρές φρόντισαν να μην ξεφύγει η κατάσταση και προκύψει κάποιο «ατύχημα».

Το Σαββατοκύριακο, ο Τσίπρας έστειλε στις Βρυξέλλες υψηλόβαθμη υπουργική τρόικα (Δραγασάκης, Παππάς, Τσακαλώτος), η οποία κουβαλούσε στις αποσκευές της τη «βελτιωμένη» πρόταση ως προς το δημοσιονομικό σκέλος της νέας συμφωνίας. Η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε να καλύψει «δημοσιονομικό κενό» ύψους 1,1% του ΑΕΠ για το 2015 και 1,9% για το 2016, προτείνοντας και τα μέτρα με τα οποία θα γίνει η κάλυψη αυτού του δημοσιονομικού κενού (αναλυτικά γράφουμε σε διπλανές στήλες).

Στην τρόικα των υπουργών επιφυλάχτηκε εξευτελιστική μεταχείριση. Δεν έγινε δεκτή από τον Γιούνκερ ή κάποιον αντιπρόεδρό του. Δε συνομίλησε καν με τους επικεφαλής της τρόικας, αλλά με χαμηλόβαθμους υπαλλήλους της, οι οποίοι έκαναν παρατηρήσεις, χωρίς να έχουν καμιά εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση και συμφωνία επί κάποιων έστω παραμέτρων της πρότασης.

Η ξεφτίλα του Σαββατοκύριακου έληξε με μια εξίσου εξευτελιστική δήλωση του Δραγασάκη, που παραδέχτηκε ότι «δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά». Η δήλωση έκλεινε με έκφραση «ετοιμότητας για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας».

Ο χειρισμός του Δραγασάκη προφανώς δεν άρεσε στον Τσίπρα και την παρέα του, που αποφάσισαν να σηκώσουν τους τόνους, από τη μια για να γλιτώσουν την κατακραυγή για το ξεφτιλίκι και από την άλλη για να σύρουν και τον ΣΥΡΙΖΑ (ιδιαίτερα την κοινοβουλευτική ομάδα), αλλά και τον ελληνικό λαό σε υποστήριξη του μνημονιακού πακέτου που είχε ήδη αποδεχτεί η κυβέρνηση. Αποφάσισαν να χορέψουν τις τελευταίες καντρίλιες πριν υπογράψουν τη μνημονιακή συμφωνία, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα την τακτική του χότζα: οι δανειστές μας ζητούν εξωφρενικά πράγματα, επομένως αν μείνουμε στα δικά μας, άντε και κάτι χειρότερο, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.

Η απάντηση από την πλευρά των δανειστών υπήρξε σφοδρή, αφού ο ίδιος ο Γιούνκερ βγήκε μπροστά και κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι λέει ψέματα, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος του παρουσίασε προτάσεις που δεν περιλαμβάνουν αυτά που ο Τσίπρας λέει ότι του ζητούν. Το πράγμα χόντρυνε, ο Σακελλαρίδης πήρε εντολή να βγάλει τον Γιούνκερ από το κάδρο των καταγγελιών, όμως ο Τσίπρας έδωσε ένα ακόμη σόου την Τρίτη, συγκαλώντας εσπευσμένα την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία απέσπασε -μέσω των θυελλωδών χειροκροτημάτων- την έγκριση να υπογράψει συμφωνία στη βάση των κυβερνητικών προτάσεων, οι οποίες βέβαια περιλαμβάνουν και την απαραίτητη… ελαστικότητα. Ο Τσίπρας ανέβασε τους τόνους ιδιαίτερα κατά του ΔΝΤ, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας οι Αμερικανοί φρόντισαν να διαρρεύσουν πως ο Τζακ Λιου τηλεφώνησε στον Τσίπρα και του είπε σε αυστηρό τόνο να σταματήσει να καταφέρεται κατά του ΔΝΤ!

Την Τετάρτη άρχισε η αποφόρτιση της κρίσης σε κεντρικό επίπεδο. Ο καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν επισκέφτηκε την Ελλάδα και δεν έκρυψε ότι συνομίλησε με την Μέρκελ και τον Γιούνκερ (αυτά δημόσια, γιατί πίσω από τις κλειστές πόρτες είπε σίγουρα πολλά περισσότερα στον Τσίπρα). Ο ίδιος εμφανίστηκε πολύ αγαπησιάρης, δείχνοντας κατανόηση σ’ αυτά που ο Τσίπρας εμφανίζει ως «κόκκινες γραμμές» (αν και ο όρος δεν χρησιμοποιείται πλέον από την κυβέρνηση). Ο Τσίπρας παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα συμμόρφωσης της κυβέρνησης ως προς την κάλυψη του «δημοσιονομικού κενού» που ζητά η τρόικα, ανακοίνωσε νέα «βελτίωση» στο ζήτημα της πρόωρης συνταξιοδότησης (αναλυτικά γράφουμε δίπλα) και στο τέλος δεν παρέλειψε ένα μικρό λεονταρισμό, για να μην φανεί ότι κάνει κωλοτούμπα σε όσα έλεγε την προηγούμενη μέρα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της. Το μόνο που ειπώθηκε (ανεπίσημα) ήταν πως ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα πως θα στείλει νέα πρόταση, στην οποία θα πρέπει να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να γεφυρωθεί η διαφορά. Ο Τσίπρας είχε ήδη αφήσει να διαφανεί ότι η κυβέρνησή του θέλει συνέχιση της διαπραγμάτευσης (άρα μπορεί να «βελτιώσει» κι άλλο τις προτάσεις της), ενώ το ίδιο ανέφερε και η δήλωση Δραγασάκη όταν αποχωρούσε από τις Βρυξέλλες.

Την ίδια μέρα, η Μέρκελ έκανε αγαπησιάρικες δηλώσεις στη γερμανική Βουλή, ο Σόιμπλε δε μίλησε καθόλου, ενώ ο ρόλος του «κακού» ανατέθηκε σε κοινοβουλευτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Αγαπησιάρικες δηλώσεις έκανε και ο Βαλς μιλώντας στη γαλλική Βουλή. Αν δεν είχαμε και το «επεισόδιο» Κωνσταντοπούλου-Στουρνάρα, όλα θα έδειχναν ειδυλλιακά, αφού και τα διεθνή πρακτορεία έκαναν λόγο για προετοιμασία έκτακτης συνόδου κορυφής το Σαββατοκύριακο, για να κλείσει τις τελευταίες εκκρεμότητες.

Την Πέμπτη το σκηνικό ξεκίνησε εξίσου ειδυλλιακά, αλλά το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, είχαμε ένα μπαράζ σκληρών δηλώσεων από Ντεϊσελμπλούμ, Ρέγκλινγκ και Λαγκάρντ, με την τελευταία μάλιστα να κατηγορεί τον Μπαρουφάκη (χωρίς φυσικά να τον κατονομάζει) για παιδιαρίσματα. Κι ενώ οι διαρροές μιλούσαν για συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ το Σάββατο, ο Τουσκ ανακοίνωσε έκτακτη σύνοδο κορυφής τη Δευτέρα.

Λένε πως πριν από την καταιγίδα προηγείται μια απειλητική ηρεμία. Στη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου με τους δανειστές συμβαίνει το αντίθετο. Οι δανειστές δοκιμάζουν τα έσχατα σημεία αντοχής της ελληνικής κυβέρνησης. Ας θυμηθούμε από πού ξεκίνησε η διαπραγμάτευση (ας θυμηθούμε την περίοδο της… δημιουργικής ασάφειας, όταν ακούγονταν μόνο οι παπαριές του ακκιζόμενου Μπαρουφάκη) και πού έχει φτάσει, πάντα σύμφωνα με όσα διαρρέει η ελληνική πλευρά. Οταν ο Τσίπρας λέει «ως εδώ» το εννοεί πραγματικά ή κάνει τα τελευταία νάζια πριν από μια ακόμη υποχώρηση; Το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε πως «όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου θα διαψευστούν» από τη σύνοδο κορυφής, στην οποία «θα υπάρξει λύση». Στο παρασκήνιο μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στη νέα συμφωνία, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας δε γνωρίζουμε. Το μόνο βέβαιο είναι πως έρχεται καταιγίδα νέων μνημονιακών μέτρων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαταιγίδα νέων μνημονιακών μέτρων
Επόμενο άρθρο Κομματική υπόθεση το «μασάζ»

Σχετικά Αρθρα

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

Πολιτική 27 Μαρ 2026, 12:55
Ροή Ειδήσεων
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν

Η μπλόφα του Τραμπ αφορούσε τους αμερικανούς πολίτες, όχι το Ιράν

8 Απρ 2026, 11:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οταν ένα Quadcopter ερωτεύεται ένα Namer…

7 Απρ 2026, 22:24
Διεθνή

Ο ναζί Τραμπ απειλεί, το Ιράν οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή του

7 Απρ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

7 Απρ 2026, 20:49
Παιδεία

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

7 Απρ 2026, 18:30
Διεθνή

Η Δαμασκός φλέγεται – Τι αποκαλύπτει η εισβολή στην πρεσβεία των ΗΑΕ

7 Απρ 2026, 10:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

1919: Δολοφονείται ο Εμιλιάνο Ζαπάτα.

1965: Ανεπιτυχής απόπειρα εκτέλεσης του σάχη του Ιράν.

1968: Συλλήψεις νέων του «Ρήγα Φεραίου» και του ΠΑΜ.

1970: Επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στους Δελφούς.

1971: Βόμβα στα γραφεία της παρεκκλησιαστικής οργάνωσης «Ζωή».

1982: Περισσότερες από πενήντα χώρες υπογράφουν συνθήκη που απαγορεύει τα βιολογικά όπλα.

1989: Βόμβα έξω από την πόρτα του διαμερίσματος του προϊσταμένου του Εφετείου Αθηνών αρεοπαγίτη Σαμουήλ Σαμουήλ (1η Μάη).

1993: Δολοφονείται ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Νότιας Αφρικής Κρις Χάνι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo