Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία
  • Maple Leaf Rag
  • Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση
  • Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»
  • Σαν σήμερα 30 Απρίλη
  • Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πρετεντέρης: Είστε «στόκοι», γι’ αυτό πεθαίνετε!
Πολιτική

Πρετεντέρης: Είστε «στόκοι», γι’ αυτό πεθαίνετε!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Δεκ 2020, 11:58

Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους κολαούζους της είναι η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ, που οδηγεί σε πολιτική φθορά της κυβέρνησης. Δεν τους νοιάζει πόσοι θα πεθάνουν, αλλά πώς θα πεθάνουν ή -για να είμαστε ακριβέστεροι- ποια θα είναι η εικόνα του θανάτου τους. Αλλο να πεθαίνουν άνθρωποι υπό «συνθήκες Μπέργκαμο», οπότε θα κατηγορηθεί ευθέως η κυβέρνηση ότι δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για την απαραίτητη ενίσχυση του ΕΣΥ και επομένως ευθύνεται η ίδια για πολλούς θανάτους, και άλλο να πεθαίνουν άνθρωποι σε ένα σύστημα που λειτουργεί εύρυθμα (έστω και υπό πίεση), οπότε η ευθύνη μπορεί να μετακυλιστεί -εύκολα ή δύσκολα- στην κοινωνία, τα μέλη της οποίας δεν είχαν την ατομική ευθύνη να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους.

Η στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ αποτελεί πλέον παρελθόν. Το ΕΣΥ έχει επί της ουσίας καταρρεύσει. Οταν ο κόσμος ακούει ότι το σύστημα «ζορίζεται», «έχει φτάσει στα όριά του» και διάφορα… ηρωικά για τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, ξέρει ότι το σύστημα έχει καταρρεύσει. Οταν ο κόσμος βλέπει τον Μητσοτάκη να στήνει φιέστες στην καρδιά της πανδημίας, σε μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ξέρει ότι πίσω από τις φιέστες υπάρχει η κατάρρευση. Οταν ο κόσμος βλέπει πρωτοσέλιδα σε μεγάλης κυκλοφορίας αστικές εφημερίδες περί ψευδών στοιχείων του ΕΟΔΥ και παράλληλου συστήματος καταγραφής, που έστησε ο Αρκουμανέας, αντιλαμβάνεται ότι το σκάφος βυθίζεται και τα ποντίκια τρέχουν να σωθούν. Οσο περισσότερες διαψεύσεις γίνουν τόσο πιο εδραία γίνεται η πεποίθηση ότι εγκλημάτισαν και τώρα ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, με τους «θριαμβευτές» της πρώτης φάσης της πανδημίας να καταρρέουν υπό το βάρος της οργής για το ανεξέλεγκτο φούντωμα της πανδημίας και την απουσία κάθε ουσιαστικής ενίσχυσης του ΕΣΥ, ώστε να μπορέσει να την αντιμετωπίσει, έχει ήδη αρχίσει να επικρατεί ο πανικός. Γι’ αυτό και κάποιοι κολαούζοι βγάζουν σεριάνι τη γνωστή πολιτική αλητεία: «εσείς φταίτε που πεθαίνετε»!

Ο Πρετεντέρης ενοχλείται από τις προειδοποιήσεις «να μη γίνουμε Μπέργκαμο». Κι επειδή ξέρει ότι ήδη «έχουμε γίνει Μπέργκαμο» (δε χρειάζεται να δούμε τις πομπές των στρατιωτικών καμιονιών με τα φέρετρα, αρκεί η κατάρρευση του ΕΣΥ), ανέλαβε να μας εξηγήσει (από τη στήλη του στα χτεσινά «Νέα») τι συνέβη στο Μπέργκαμο.

Ρωτάει: γιατί είχε πολλούς νεκρούς το Μπέργκαμο; Και απαντά: «Είχαμε νεκρούς διότι σαράντα χιλιάδες κάτοικοι της πόλης (το 1/3 του πληθυσμού της…) πήγαν στο Μιλάνο να δουν το ματς της Αταλάντα, της ομάδας του Μπέργκαμο, με τη Βαλένθια για το Τσου Λου. Είχαν και πριν κάποια κρούσματα. Αλλά από τότε, 19 Φεβρουαρίου, το πράγμα ξέφυγε και κατέρρευσαν οι υποδομές υγείας… Με άλλα λόγια, το μάθημα του Μπέργκαμο δεν είναι ότι κατέρρευσαν οι υποδομές υγείας. Απεριόριστες υποδομές δεν υπάρχουν πουθενά. Αλλά ότι εν μέσω κορωνοϊού σαράντα χιλιάδες στόκοι στοιβάχτηκαν σε ένα γήπεδο για να δουν μπάλα…

…αυτό που ακούω είναι ότι “δεν πρέπει να στοχοποιούμε τη νεολαία όταν το ρίχνει έξω“, ούτε τα πάρτι, ούτε τις διαδηλώσεις, ούτε τις κινητοποιήσεις. Και τότε ποιον πρέπει να στοχοποιούμε; Την πολιτεία που δεν φρόντισε να έχει αρκετά κρεβάτια, αρκετές ΜΕΘ ή αρκετούς γιατρούς για να περιθάλψει τον κάθε ανόητο που θέλει να παρτάρει, να διαδηλώνει, να αγωνίζεται και να στοιβάζεται στα γήπεδα; Διότι στο Μπέργκαμο ούτε τουρισμό είχαν, ούτε μετρό, ούτε πρόβλημα με τα λεωφορεία. Είχαν μόνο ομάδα».

Πότε κήρυξε ο ΠΟΥ πανδημία; Στις 11 Μάρτη του 2020 (όταν η κατάσταση στην Ιταλία είχε ξεφύγει, με 827 νεκρούς). Πότε έγινε ο αγώνας Αταλάντα-Βαλένθια στο Μιλάνο; Στις 19 Φλεβάρη. Ουδείς προειδοποίησε τους οπαδούς της Αταλάντα να μην πάνε στο Μιλάνο, ουδείς απαγόρευσε το ταξίδι με τρένα και λεωφορεία και κυρίως ουδείς απαγόρευσε το στοίβαγμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στις κερκίδες ενός γηπέδου. Αργότερα, όταν πλέον η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και άλλες χώρες είχαν πληρώσει βαρύτατο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, είπαν ότι στη φάση της εξάπλωσης της πανδημίας οι ποδοσφαιρικοί αγώνες ήταν υγειονομική βόμβα.

Ουδείς διανοήθηκε να κατηγορήσει τους φιλάθλους της Αταλάντα ως «στόκους», οι οποίοι -παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών- πήγαν και στριμώχτηκαν στο γήπεδο του Μιλάνου. Πώς θα μπορούσε να τους κατηγορήσει, άλλωστε, όταν δεν υπήρχε ούτε απαγόρευση ούτε καν προειδοποίηση; Ούτε το Μιλάνο είχε «κλείσει», ούτε λοκντάουν (έστω και μερικό) υπήρχε. Και στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας δε γινόταν καν έλεγχος ασθενών για κοροναϊό! Μόνο αν υπήρχε άμεση σύνδεση του ασθενούς με ταξίδι από την Κίνα γινόταν έλεγχος. Και βέβαια, το Μπέργκαμο είναι μια πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων (με τα περίχωρά του), που και μέσα μαζικής μεταφοράς διαθέτει και κατοίκους που δουλεύουν στη μεγάλη βιομηχανία και το χοντρεμπόριο της ευρύτερης περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 26 Φλεβάρη η επιστημονική επιτροπή της Ιταλίας απέρριψε πρόταση για επιβολή λοκντάουν στο Μπέργκαμο. Και στις 28 Φλεβάρη το τοπικό παράρτημα της Confindustria, της Ενωσης των Βιομηχάνων, δημοσίευε διαφημιστικό σποτάκι με τίτλο «Το Μπέργκαμο εργάζεται»! «Ο κίνδυνος λοίμωξης είναι χαμηλός», ακουγόταν να λέει η φωνή του αφηγητή στο σποτάκι, το οποίο επικαλούνταν τις εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών της ιταλικής κυβέρνησης.

Οχι μόνο «στόκοι» δεν ήταν οι φίλαθλοι που πήγαν από το Μπέργκαμο στο Μιλάνο για να δουν την αγαπημένη τους Αταλάντα, αλλά αντίθετα έγιναν τα ανυποψίαστα θύματα μιας εγκληματικής πολιτικής. Κάποιοι απ’ αυτούς μπορεί να έχασαν τη ζωή τους, άλλοι θρηνούν συγγενείς, φίλους, γείτονες. Ο Πρετεντέρης, όμως, πρέπει να βρίσει ακόμα και τους νεκρούς, για να βγάλει λάδι την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που «έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει», ρίχνοντας την ευθύνη για όσα τραγικά ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες στους «στόκους» της Ελλάδας, που συμπεριφέρονται όπως οι «στόκοι» του Μπέργκαμο.

Οταν όμως ξεπέφτεις στο έσχατο επίπεδο γκεμπελισμού, ακόμα κι αν είσαι ο Πρετεντέρης, αποκαλύπτεις χωρίς να το θέλεις ότι τα αφεντικά σου διακατέχονται από πανικό κι εσύ βρίσκεσαι σε απόγνωση καθώς δεν μπορείς να βρεις κάτι επιεικώς αξιόπιστο για να τα στηρίξεις.

Εκτύπωση 🖨
ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ ΝΕΚΡΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 1 Δεκέμβρη
Επόμενο άρθρο Κραυγή από τα κελιά: Αποσυμφόρηση των φυλακών τώρα!

Σχετικά Αρθρα

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

Πολιτική 29 Απρ 2026, 21:51

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

Πολιτική 28 Απρ 2026, 20:56

Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Πολιτική 27 Απρ 2026, 19:45

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

Πολιτική 23 Απρ 2026, 14:28

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

Πολιτική 22 Απρ 2026, 20:50

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

Πολιτική 22 Απρ 2026, 14:37
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
Εργατικά

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

29 Απρ 2026, 10:42
Η παπάρα

Τόλμη και γοητεία

29 Απρ 2026, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

29 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

28 Απρ 2026, 20:56
Διεθνή

Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία

28 Απρ 2026, 19:55
Εργατικά

Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις

28 Απρ 2026, 14:14
Κόντρες

Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα

28 Απρ 2026, 14:08
Εργατικά

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση

28 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Maariv: Το Ισραήλ χάνει αυτόν τον γύρο στον Λίβανο καθώς η αντίσταση εντείνεται υπό πολιτικούς περιορισμούς

28 Απρ 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Απρίλη

28 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

27 Απρ 2026, 19:45
Παιδεία

Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»

Και δώρο η κατοχή της ιταλικής γλώσσας

27 Απρ 2026, 17:53
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

Ημέρα jazz.

Ημέρα κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών.

Βιετνάμ: Ημέρα απελευθέρωσης.

1911: Δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες της Πορτογαλίας.

1921: Γίνεται υποχρεωτική διά νόμου η εκπαίδευση στην Ελλάδα για παιδιά 6-14 ετών.

1935: Οι δικαστικές αρχές του Βερολίνου εγκρίνουν πρόταση του Χίτλερ σύμφωνα με την οποία η μη πίστη και αφοσίωση στις αρχές του ναζισμού αποτελεί λόγο διαζυγίου.

1948: Αντάρτες χτυπούν με χειροβομβίδα αυτοκίνητο της Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη, τέσσερις νεκροί.

1954: Συλλαμβάνεται ο Γρηγόρης Λιόλος (καπετάν Γόλης).

1967: Οι «Λαμπράκηδες» Μ. Θεοδωράκης, Α. Μανωλάκος, Χρ. Μίσσιος, Γ. Βότσης και Θ. Μπανούσης ιδρύουν το «Πατριωτικό Μέτωπο» (αργότερα ΠΑΜ).

1968: Υψώνεται πανό στους Αγίους Θεοδώρους και για επτά λεπτά μεταδίδονται μηνύματα του ΠΑΜ από μαγνητόφωνο.

1972: Ανάρτηση πανό της ΚΝΕ σε κεντρικό σημείο της Λιβαδειάς.

1987: Βόμβες σε Β’ Δημόσιο Ταμείο και εφορία κληρονομιών, στην Α’ ΔΟΥ και στα γραφεία της «Union Carbite» (ΕΛΑ).

2007: Επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στο Β’ αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας («γαζώθηκε» με 25 σφαίρες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo