Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Από την εθνικοδημοκρατική επανάσταση στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση
  • Μαργ μπαρ Αμρίκα, μαργ μπαρ Ισραΐλ
  • Σαν σήμερα 25 Μάρτη
  • Ξεπέρασε κάθε όριο η αμερικανόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου: Θέλει να απελάσει τον πρέσβη του Ιράν
  • You can dig down and go get it…
  • Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Καταγγελία για την εισβολή της αστυνομίας στη Φοιτητική Εστία και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πολιτικός τζόγος να γίνεται
Πολιτική

Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικός τζόγος να γίνεται

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιούλ 2012, 00:00

«Η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, είναι μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη παρέμβαση του Κόμματος, που μπορεί και πρέπει να γίνει όπλο στα χέρια του λαϊκού κινήματος». Αυτά έγραφε ο «Ριζοσπάστης» την περασμένη Τρίτη, στο κύριο άρθρο του με τίτλο «Να γίνει υπόθεση του λαού».

Πώς ακριβώς θα γίνει «όπλο στα χέρια του λαϊκού κινήματος» μια πρόταση νόμου, η οποία –στην καλύτερη περίπτωση– μπορεί να οδηγήσει μόνο σε μια κοινοβουλευτική συζήτηση, την οποία κατά κανόνα σνομπάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί (για να μην της δώσουν προπαγανδιστικό βάρος); Οπως έχουμε ξαναγράψει, ο Κανονισμός της Βουλής, σε συνδυασμό με το Σύνταγμα, είναι απαγορευτικός για την προώθηση προτάσεων νόμου της αντιπολίτευσης. Οταν, μάλιστα, οι προτάσεις νόμου συνεπάγονται οικονομική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, δεν τίθενται καν σε ψηφοφορία. Γίνεται απλά μια πολιτική συζήτηση και η πρόταση νόμου απορρίπτεται για τυπικούς λόγους.
Επισκεπτόμενη τον ΟΣΕ, στις 12 Ιούλη, η Παπαρήγα έλεγε για την πρόταση νόμου πως «δεν έχουμε την ελπίδα ότι θα υιοθετηθεί, αλλά είναι μια ευκαιρία να γίνει συζήτηση στη Βουλή και να πούνε γιατί το καταψηφίζουν. Ελεγε, ακόμη, πως την καταθέτουν «για να υποβοηθήσουμε με επιχειρήματα ουσιαστικά αυτόν τον αγώνα και το δικό σας και γενικότερα».

Τα ίδια και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μια μέρα μετά για να παρουσιάσει την πρόταση νόμου: «Εχουμε ελπίδες να υπάρχει πλειοψηφούσα άποψη στη Βουλή; Δεν έχουμε. Ομως, πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση». Πώς, λοιπόν, μια πρόταση που δεν έχει καμιά πιθανότητα να υλοποιηθεί και που γίνεται απλά για να υπάρξει μια συζήτηση στη Βουλή και να τοποθετηθούν τα κόμματα, μετατρέπεται, ελάχιστες μέρες μετά, σε «όπλο στα χέρια του λαϊκού κινήματος»; Δεν είναι αυτό προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζόμενων, ότι δήθεν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχουν ουσιαστικό χαρακτήρα;
 

Στον Περισσό μάλλον δεν προέβλεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάθαινε «κολούμπρα» με την κατάθεση αυτής της πρότασης νόμου. Μάλλον περίμεναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τασσόταν υπέρ της πρότασης για δημαγωγικούς λόγους. Οταν διαπίστωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε μεγάλη ταραχή, κατάλαβαν ότι χτύπησαν φλέβα, γι’ αυτό και… αναβάθμισαν την πρόταση νόμου σε«όπλο στα χέρια του λαϊκού κινήματος», χρησιμοποιώντας την σαν εργαλείο για να ξεβρακώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πράγματι, ακόμα και ο αστικός Τύπος πήρε χαμπάρι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε σφόδρα από την πρόταση νόμου του Περισσού. Παραθέτουμε ενδεικτικά τι έγραψαν μια «γαλάζια» και μια «πράσινη» φυλλάδα: «Η απόφαση του ΚΚΕ να καταθέσει πρόταση νόμου φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου. Παρά το γεγονός ότι στην αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν θετικοί στο νομοσχέδιο, εσχάτως το γυρίζουν και λένε ότι δεν μπο-  ρούν να ψηφίσουν την καταγγελία του Μνημονίου εφόσον αυτή οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους» (Ελεύθερος Τύπος). «Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, δεν συμμερίζεται τη συνολική τοποθέτηση του ΚΚΕ απέναντι στα ζητήματα της κρίσης, γιατί, όπως είπε, συνδέει την απάντηση στη σημερινή οικονομική κρίση “με ζητήματα που είναι έξω από το δικό μας στρατηγικό προσανατολισμό, ό-πως αυτό της απομάκρυνσης από την ΕΕ”» (Εθνος).
 
Οντως, ο Σκουρλέτης, αφού είπε κάτι φτηνιάρικα του τύπου ότι ο Περισσός παραδέχεται, «έστω και καθυστερημένα, ότι το μνημόνιο αποτέλεσε και αποτελεί τη βασική διαχωριστική γραμμή της συγκυρίας», δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «για τη συγκεκριμένη πρόταση, στο βαθμό που αφορά συγκεκριμένους εφαρμοστικούς νόμους τους οποίους ούτως ή άλλως –έχετε δει- κι εμείς έχουμε καταθέσει μια αντίστοιχη πρόταση νόμου για τα ζητήματα της μετενέργειας και του κατώτατου μισθού, προφανώς και θα τα υποστηρίξουμε», έσπευσε όμως να συμπληρώσει, ότι μένει ανοιχτό το τι θα κάνουν στη Βουλή, γιατί δεν συμμερίζονται «τη συνολική τοποθέτηση του ΚΚΕ  απέναντι στα ζητήματα της κρίσης, γιατί συνδέει την απάντηση στη σημερινή οικονομική κρίση με ζητήματα που είναι έξω από το δικό μας στρατηγικό προσανατολισμό, όπως αυτό της απομάκρυνσης από την ΕΕ».
 
Η πρόταση του Περισσού, όμως, είναι σαφής. Δε θέτει ζήτημα εξόδου από την ΕΕ, αλλά προβλέπει την κατάργηση των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των εφαρμοστικών νόμων. Προβλέπει, δηλαδή, αυτό που μέχρι τις 6 Μάη υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι η πρώτη πράξη μιας «κυβέρνησης της Αριστεράς». Τώρα, δεν είναι διατεθειμένοι να πουν «ναι» ούτε σε μια πρόταση νόμου που δεν έχει καμιά πρακτική αξία, που δεν πρόκειται καν να τεθεί σε ψηφοφορία, εν όλω ή εν μέρει. Είναι προφανές ότι αυτό υπαγορεύεται από την «υπευθυνότητα» της «αντιπολίτευσης του 27%». Ούτε σε προπαγανδιστικό επίπεδο πλέον δεν μιλούν για κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Γι’ αυτό και η πρόταση νόμου που οι ίδιοι κατέθεσαν, όπως και η δεύτερη που υποσχέθηκαν ότι κάποια στιγμή θα καταθέσουν, αφορούν μόνο δευτερεύουσες πλευρές του αντεργατικού οργίου της τελευταίας διετίας και αφήνουν άθικτες όλες τις σοβαρές ανατροπές που έχουν γίνει στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης (αναλυτικά γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο).
 
Γεγονός είναι πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάθει μια ταραχή και άρχισαν τη διγλωσσία ακόμα και σ’ αυτό το θέμα. Ο Σκουρλέτης εκφράζει μεν την επίσημη γραμμή, όμως ο Στρατούλης υποστηρίζει ότι «κατά τη γνώμη του» ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στηρίξει το σύνολο της πρότασης νόμου, ο Λαφαζάνης τη βγαίνει από τ’ αριστερά στον Περισσό και δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την πρόταση νόμου, γιατί «εμείς πρώτοι είμαστε υπέρ της κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που προωθούν αυτά τα μνημόνια», ενώ ο πονηρός Παπαδημούλης δηλώνει πως την πρόταση νόμου θα την εξετάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και θ’ αποφασίσει τη στάση της (ψέγει, δηλαδή, τον Σκουρλέτη για βιασύνη).
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενα σύστημα βουτηγμένο στις μίζες
Επόμενο άρθρο

Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Στα χνάρια των Χιτλερικών

Σχετικά Αρθρα

Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;

Πολιτική 23 Μαρ 2026, 19:45

Oι μάσκες έπεσαν: επίσημα στον πόλεμο η Ελλάδα!

Συστοιχία ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία έβαλε κατά ιρανικών πυραύλων

Πολιτική 19 Μαρ 2026, 13:24

Predator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Πολιτική 18 Μαρ 2026, 13:13

Εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…

Πολιτική 16 Μαρ 2026, 14:43

Η σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση των νεοναζιστών εγκληματιών επιβεβαίωσε ότι αυτοί θεωρούνται σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος

Πολιτική 14 Μαρ 2026, 11:42

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πολιτική 12 Μαρ 2026, 00:03
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Από την εθνικοδημοκρατική επανάσταση στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση

Γάζα, το πρότυπο του σύγχρονου αγώνα για τη λευτεριά

25 Μαρ 2026, 11:37
Διεθνή

Μαργ μπαρ Αμρίκα, μαργ μπαρ Ισραΐλ

25 Μαρ 2026, 10:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάρτη

25 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ξεπέρασε κάθε όριο η αμερικανόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου: Θέλει να απελάσει τον πρέσβη του Ιράν

Οξεία αντίδραση από το μπλοκ της Αντίστασης

24 Μαρ 2026, 22:42
Κόντρες

You can dig down and go get it…

24 Μαρ 2026, 20:16
Καταστολή

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Καταγγελία για την εισβολή της αστυνομίας στη Φοιτητική Εστία και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών

24 Μαρ 2026, 13:58
Διεθνή

Με ή χωρίς γεφύρια, η Λιβανέζικη Αντίσταση εξακολουθεί να γράφει το νέο έπος της

24 Μαρ 2026, 13:55
Καταστολή

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Kαταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη καταστολή στη φοιτητική εστία του ΕΚΠΑ και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών

24 Μαρ 2026, 13:13
Διεθνή

Ο σιωναζιστής υπουργός Άμυνας ζήτησε συγγνώμη από τους στρατιώτες που κατηγορήθηκαν για βιασμό στο Σντε Τεϊμάν

Και διέταξε την επανένταξή τους στο σιωναζιστικό στρατό

24 Μαρ 2026, 11:58
Καταστολή

Οι ασφαλίτες σκευωροί βυσσοδομούν: Κατηγορούν (για κακουργήματα) αγωνιστή, με εφτά χρόνια καθυστέρηση

24 Μαρ 2026, 11:28
Διεθνή

Σιωναζιστική φρίκη: Βασάνισαν βρέφος για να ανακρίνουν τον πατέρα του!

Εσβησαν τσιγάρα στα πόδια του βρέφους και τα τρύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο

24 Μαρ 2026, 09:11
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ανήκε, ανήκει και θα ανήκει στους φοιτητές

24 Μαρ 2026, 07:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάρτη

24 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;

23 Μαρ 2026, 19:45
Διεθνή

Βάζει την ουρά στα σκέλια ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

Το Ιράν διέψευσε τα περί διαπραγματεύσεων σε εξέλιξη

23 Μαρ 2026, 14:53
Κόντρες

H Oρχήστρα του Πράσινου Στρατού

23 Μαρ 2026, 12:08
Διεθνή

Το σιωνιστικό όνειρο για κατοχή του νοτίου Λιβάνου συντρίβεται για μια ακόμα φορά στο ατσάλινο τείχος της Αντίστασης

23 Μαρ 2026, 10:05
Διεθνή

Δεν υπάρχει χρόνος για χαμένους: Γιατί ο πόλεμος που προοριζόταν να σώσει το Ισραήλ μπορεί να το καταστρέψει

23 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάρτη

23 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Τρεις βδομάδες χερσαίας εισβολής και ούτε την Χιάμ δεν έχουν πάρει οι σιωναζιστές

Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

22 Μαρ 2026, 20:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάρτη

Ημέρα για κρατούμενους και αγνοούμενους υπαλλήλους του ΟΗΕ.

Ημέρα μνήμης για θύματα δουλείας.

1957: Υπογράφεται στη Ρώμη η συνθήκη για την ίδρυση της ΕΟΚ από Δυτική Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο.

1973: Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού της ΕΑΝ στο Καλαμάκι.

1975: Δολοφονείται ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Φαϊζάλ ιμπν Αμπντουλαζίζ.

2000: Δολοφονείται από τον ασφαλίτη Ατματζίδη στη Θεσσαλονίκη ο 17χρονος πρόσφυγας από τη Γεωργία Νίκος Λεωνίδης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    17Ν
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο 17Ν
  • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    ΕΛΑ
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης
  • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Πρόταση νόμου από τον Περισσό, ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo