Η Φώφη και το ΠΑΣΟΚ νίκησαν κατά κράτος! Αυτό είναι το πολιτικό συμπέρασμα που βγαίνει από τις τελικές αποφάσεις της επιτροπής Αλιβιζάτου για τις εκλογές αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς (που δεν ξέρουν και δεν ξέρουμε ούτε τι μορφή θα έχει ούτε ποια ακριβώς θα είναι η πολιτική στρατηγική του). Ηλεκτρονική ψηφοφορία δε θα διεξαχτεί, όπως ήθελαν όλοι οι υποψήφιοι εκτός από τη Φώφη. Και η ημερομηνία των εκλογών μετατέθηκε μόνο για μια βδομάδα, όπως απαιτούσε η Φώφη, και όχι για περισσότερο, όπως ήθελαν οι υπόλοιποι για να κερδίσουν λίγο περισσότερο χρόνο για την προεκλογική τους εκστρατεία.
Οσο για τα περιβόητα debate, μάλλον θα γίνουν μόνο δύο, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία κοινού και όχι με τον τρόπο που γίνονται τα debate πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Πάλι όπως ήθελε η Φώφη, που αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις, με δημοσιογράφους που κάνουν στημένες ερωτήσεις, δεν είναι το… δυνατό της σημείο. Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη τηλεοπτική εκπομπή που οργανώθηκε, η Φώφη αρνήθηκε να συμμετάσχει και άφησε τους άλλους να χτυπιούνται μεταξύ τους. Αυτηνής της φτάνει ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί και της οργανώνει συγκεντρώσεις στις οποίες μιλάει μόνη της, με τον αέρα του φαβορί.
Για την τιμή των όπλων και μόνο, το Ποτάμι κατέθεσε νέα, «βελτιωμένη» πρόταση για την ηλεκτρονική (εξ αποστάσεως) ψηφοφορία, για να την απορρίψουν ασυζητητί οι υπόλοιποι (όπως και η επιτροπή Αλιβιζάτου), ενώ υπέβαλε ενστάσεις και για τον ορισμό του πρώτου γύρου στις 12 Νοέμβρη, μέρα που θα διεξάγεται ο Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας. Η επιτροπή Αλιβιζάτου πήρε πάνω της την απάντηση, δηλώνοντας ότι δόθηκε παράταση στο χρόνο ψηφοφορίας, ώστε να μπορούν να ψηφίσουν και οι μαραθωνοδρόμοι και όσοι θ' αντιμετωπίσουν εμπόδια στη μετακίνησή τους το πρωί. Ετσι, ο Θεοδωράκης έμεινε να γκρινιάζει από εδώ και από εκεί για τέτοιες λεπτομέρειες, μπας και καταφέρει να ξεκουνήσει τους χίπστερ από το πληκτρολόγιο και πάνε κάποιοι να στηθούν στην ουρά για να ψηφίσουν, παρέα με τους «βρωμύλους» του ΠΑΣΟΚ.
Εκλεισε, λοιπόν, ο προπαρασκευαστικός κύκλος και ο θίασος αρχίζει να παίζει το νέο έργο: «Ο καλύτερος αρχηγός», με στοιχεία «ριάλιτι», φυσικά. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Η Φώφη λογικά θα είναι στο δεύτερο γύρο, με έναν από τους Θεοδωράκη-Καμίνη (χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη). Για τον δεύτερο γύρο, όμως, ποιος μπορεί να πάρει όρκο; Τόσα και τόσα έχουν δει τα μάτια μας. Ο Βενιζέλος φερόταν ως φαβορί, όμως ο Γιωργάκης τον έκανε μια χαψιά. Το ίδιο έκανε ο Σαμαράς στη Ντόρα. Ενώ τις τελευταίες εκλογές της ΝΔ τις κέρδισε «χαλαρά» ο Κούλης που όλοι τον είχαν για τρίτο και καταϊδρωμένο.
Ας επιστρέψουμε, όμως, στο νέο έργο του θιάσου, το οποίο ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή ουβερτούρα.
Από το έδαφος των Βρυξελλών, ο Καμίνης κατηγόρησε τη Φώφη για «φυγομαχία», χαρακτηρίζοντας «προσχηματική» την απουσία της από τη Βουλή όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου. Η Φώφη, βλέποντας ότι ο Καμίνης πάει να κάνει παιχνίδι στις νεότερες ηλικίες (που είναι γενικά δεκτικές σε τέτοια ζητήματα), αντεπιτέθηκε αμέσως, μιλώντας για «προκλήσεις και μικρότητες» και συστήνοντας «ψυχραιμία και μέτρο». «Η ενότητα εξυπηρετείται και εμβαθύνεται όταν οι διαδικασίες στηρίζονται σε κοινό πολιτικό αξιακό πλαίσιο», ανταπάντησε ο Καμίνης, συμπληρώνοντας ότι «φυσικά δε συνιστά μικρότητα, ούτε σε προσωπικό όφελος αποσκοπεί, η επιμονή στον διάλογο, στην κριτική και στην απαίτηση να κάνουμε πράξη τις κοινές μας αξίες».
Ο Θεοδωράκης, που έδωσε μάχη στη Βουλή υπέρ του νομοσχέδιου, εν αντιθέσει με το ΠΑΣΟΚ που με το «παρών» και τις σκόπιμες απουσίες έδειξε ότι θέλει να γλείψει το συντηρητικό ακροατήριο, βλέποντας ότι ο Καμίνης πάει να του αρπάξει τη μπουκιά από το στόμα, τράβηξε από τη φαρέτρα του άλλο βέλος και το κάρφωσε στο σώμα του Καμίνη: «Τον άκουσα να λέει ότι θα παραμείνει δήμαρχος και θα είναι και πρόεδρος της παράταξης. Πιστεύει κανείς ότι είναι απογευματινή εργασία η παράταξη; Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να διαχειρίζεται τον Δήμο Αθηναίων και έναν νέο φορέα;».
Στο πλευρό του Θεοδωράκη τάχθηκε και ο Θεοχαρόπουλος, δηλώνοντας στο πολιτικό συμβούλιο της ΔΗΣΥ ότι «η πλήρης αφοσίωση της νέας εκλεγμένης ηγεσίας στο εγχείρημα είναι απολύτως απαραίτητη, μακριά από λογικές διπλών θέσεων και ρόλων». Τα βέλη Θεοδωράκη και Θεοχαρόπουλου δεν αφορούν μόνο τον Καμίνη, αλλά και τον Ανδρουλάκη, που έχει δηλώσει ότι αν εκλεγεί αρχηγός θα κρατήσει και την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Οπως αντιλαμβάνεστε, τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα δούμε πολλές ακόμα πολιτικές… χαριτωμενιές από τον θίασο των δέκα υποψηφίων για την αρχηγία του νέου φορέα. Μια μικρή γεύση για το συνονθύλευμα που φιλοδοξεί να γίνει κόμμα (και θα παραμείνει συνονθύλευμα γιατί κανένας από τους υποψήφιους δεν έχει το ηγετικό εκτόπισμα να παραμερίσει τους άλλους) μας έδωσαν στη Βουλή με την πανσπερμία θέσεων που παρουσίασαν στο νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου. Οι βουλευτές του Ποταμιού υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, όπως και ο Θεοχαρόπουλος, ενώ το ΠΑΣΟΚ διχοτομήθηκε ανάμεσα σ' αυτούς που έμειναν στη Βουλή και ψήφισαν «παρών» και σ' αυτούς που φρόντισαν να λείψουν (μεταξύ των οποίων και τρεις υποψήφιοι αρχηγοί: Φώφη, Μανιάτης, Κωνσταντινόπουλος).
Τελευταία Νέα :
- O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του
- Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
- Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
- Σαν σήμερα 7 Ιούλη
- Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
- Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι