Φαντάζεστε την τσαντίλα της Φώφης; Να έχει γυρίσει όλα τα «νταμάρια» παριστάνοντας την αρχηγό ενός κόμματος σε ελεύθερη πτώση και μιλώντας σε ακροατήρια μερικών δεκάδων ατόμων, να της έχουν στήσει ο Ψυχάρης με τον Μπόμπολα αντίπαλο κόμμα μ' έναν τυχάρπαστο δημοσιογραφίσκο του «κλαψ-κλαψ», να έχει υποφέρει τα συνεχή πισώπλατα μαχαιρώματα του Βενιζέλου και εσχάτως και της ομάδας Ανδρουλάκη-Ξεκαλάκη, και τώρα που φάνηκε κάποιο φως στο βάθος του τούνελ, τώρα που τα μεγάλα αφεντικά αποφάσισαν να αποσύρουν την υποστήριξή τους από τον Τσίπρα και να βοηθήσουν την «Κεντροαριστερά» να ξαναπιάσει διπλάσιο νούμερο και να έχει ελπίδες για μεγαλύτερη άνοδο στο μέλλον, να έρχεται ο κάθε τυχάρπαστος «ξωτικός» και να διεκδικεί την αρχηγία του «νέου» φορέα. Και να ξέρει ότι είναι τα μεγάλα αφεντικά που «σπρώχνουν» μερικούς απ' αυτούς τους «ξωτικούς».
Γιατί, βέβαια, ούτε η Φώφη ούτε -κατά μείζονα λόγο- ο Σκανδαλίδης με τον Λαλιώτη, που αποτελούν τους βασικούς της συμβούλους είναι χαζοί για να μην καταλαβαίνουν ότι ο Καμίνης «σπρώχνεται» από ισχυρά κέντρα της κεφαλαιοκρατίας, που θέλουν να δουν αν μπορούν να κατασκευάσουν τον «έλληνα Μακρόν». Οπως καταλαβαίνουν ότι ο Ραγκούσης, ένα δημιούργημα του Γιωργάκη, που τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στην Πάρο (το 'χει, άραγε, ακόμα το μπιφτεκάδικο;), κάποιους συμβουλεύτηκε (ή από κάποιους ενθαρρύνθηκε) για να παρατήσει στα κρύα του λουτρού την Διαμαντοπούλου και τον Φλωρίδη, να προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως άτομο και τώρα να διεκδικεί την αρχηγία της.
Κοντά από τους Καμίνη και Θεοδωράκη, που έχουν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους, έρχεται μάλλον και ο Θεοδωράκης, που άρχισε τις σχετικές διαρροές από τη Σεβαστουπόλεως. Προσθέστε τους Μανιάτη και Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και τον Θεοχαρόπουλο από τη ΔΗΜΑΡ και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι τα πράγματα δυσκολεύουν για τη Φώφη, αν αποφασιστεί να γίνει ανοιχτή ψηφοφορία από το Διαδίκτυο, όπως θέλει ο Αλιβιζάτος, που η ίδια η Φώφη τον έβαλε επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής. Μόνος σταθερός σύμμαχός της, πέρα από την ομάδα της στο ΠΑΣΟΚ, είναι ο Γιωργάκης, που δεν ενδιαφέρεται τώρα για την αρχηγία και δηλώνει δεξιά κι αριστερά ότι «η Φώφη δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία» (ώστε, αν τα ψιλοκαταφέρει, να επανέλθει μετά αυτός).
Εχουμε γράψει κι άλλες φορές ότι η «Κεντροαριστερά» δε θα μας αφήσει να πλήξουμε. Ο καυγάς τώρα εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εκλογή αρχηγού σε ένα κόμμα που ακόμα δεν έχει ιδρυθεί και κανείς δεν ξέρει αν θα είναι ενιαίο κόμμα ή συνομοσπονδία κομμάτων (σκεφτείτε μόνο πόσο φαιδρό θα είναι να αποφασίσουν ότι θα είναι συνομοπονδία και στο μεταξύ να έχει εκλεγεί αρχηγός ο Καμίνης που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα). Δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα δεχτεί εκλογή από το Διαδίκτυο χωρίς φιξαρισμένους εκλογικούς καταλόγους και μην παίρνετε όρκο ότι το εγχείρημα θα φτάσει στο τέλος του και δε θα διαλυθούν ξανά «εις τα εξ ων συνετέθησαν».