Παρέλυσε η ζωή στα νησιά του Αιγαίου την περασμένη Τετάρτη, καθώς οι νησιώτες μπούχτισαν από την αδιαφορία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας και απαιτώντας. Σαν γνήσιο τσιράκι των εφοπλιστών ο ΥΕΝ Μ. Κεφαλογιάννης απαξίωσε να κάνει μια τηλεοπτική έστω εμφάνιση, παρά μόνο άφησε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου του να προσπαθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Τα αιτήματα των νησιωτών είναι απλά και σαφή:
♦ Να δρομολογηθούν σύγχρονα και ασφαλή πλοία με φτηνά εισιτήρια.
♦ Να υπάρχει απρόσκοπτη τακτική σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα χειμώνα-καλοκαίρι και όχι το χειμώνα οι εφοπλιστές να βρίσκουν χίλιες δυο δικαιολογίες για να μειώνουν τα δρομολόγια.
♦ Να μειωθούν οι υψηλοί ναύλοι μεταφοράς επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων, χωρίς να μετακυλιστεί το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό.
♦ Να στηριχτούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι ΝΑΤ, πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, φοιτητές) με διατήρηση όλων των δικαιωμάτων τους.
♦ Βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων στα νησιά, που είναι σε άθλια κατάσταση.
Τοπικοί παράγοντες και κόμματα της αντιπολίτευσης μπαίνουν μπροστά στις κινητοποιήσεις με σκοπό να τις ελέγξουν και να τις θάψουν. Αν οι νησιώτες θέλουν να βρουν το δίκιο τους, ας βάλουν στη μπάντα όλους αυτούς και ας πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, σκληραίνοντας τη στάση τους, γιατί μόνο έτσι μπορεί να καταλάβει η κυβέρνηση.