Ξεκατινιάσματος συνέχεια

0

Ο Παπαστεργίου της ΚΕΔΕ έχει φιλοδοξίες και δεν είναι διατεθειμένος ν’ αφήσει να του τις ψαλιδίσουν, χρησιμοποιώντας τον ως αποδιοπομπαίο τράγο. Mόλις άκουσε τον Κοντοζαμάνη και τον Μαγιορκίνη να του φορτώνουν την ευθύνη για τις μάσκες μαμούθ, πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση.

Πρώτα εξέδωσε δελτίο Τύπου με τίτλο: «Η Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα βγαίνει μπροστά. Δεν φοβόμαστε τις ευθύνες, δεν κρυβόμαστε πίσω από αρμοδιότητες, δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν “μπαλάκι“ στο κρυφτούλι ανευθυνο-υπεύθυνων γραφειοκρατών». Η ανακοίνωση υποστήριζε ότι την ευθύνη για τις προδιαγραφές και τα μεγέθη των μασκών την είχε αποκλειστικά η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και πως η ΚΕΔΕ είχε απλώς την ευθύνη να κάνει το διαγωνισμό. Ταυτόχρονα, την έπεφτε στον Κοντοζαμάνη για τη δήλωση περί «παρεξήγησης» και δήλωνε ότι οι προδιαγραφές πήγαν από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εσωτερικών που με απόφασή του τις διαβίβασε στην ΚΕΔΕ. Αποκάλυπτε ότι στην επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχε και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος ουδέποτε αμφισβήτησε τις προδιαγραφές, ούτε έθεσε θέμα διευκρινίσεων.

Η ανακοίνωση σημειώνει: Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ηθικό να γίνεται προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών, όταν η Κ.Ε.Δ.Ε., ενημέρωσε τους αρμόδιους του Υπ. Υγείας για το μέγεθος των μασκών, χωρίς να

Εισακουστεί». Δηλαδή; Είδαν ότι οι μάσκες είναι τεράστιες, ενημέρωσαν το υπουργείο Υγείας και από εκεί τους είπαν να συνεχίσουν»; Τότε δεν μιλάμε για φιάσκο, αλλά για σκάνδαλο!

Μαζί με το δελτίο Τύπου, ο Παπαστεργίου έγραψε και επιστολή στον Κοντοζαμάνη (με κοινοποίηση σε Κικίλια και Πρεζεράκο), στην οποία επαναλάμβανε τα ίδια. Και φυσικά, φρόντισε να δοθεί στη δημοσιότητα. Στην επιστολή προσέθετε ότι μέχρι την έκδοση του δελτίου Τύπου δεν είχε φτάσει στην ΚΕΔΕ το απαραίτητο έγγραφο με τις ορθές προδιαγραφές για την κατασκευή των μασκών.

Ο Κοντοζαμάνης πήρε το μήνυμα και μαζεύτηκε. Δεν έδωσε συνέχεια. Κι ήταν ο Πέτσας αυτός που ανέλαβε το έργο του… ειρηνοποιού.

Μίλησε για… «ανορθογραφία» που «διορθώθηκε», για την οποία «η ευθύνη είναι συλλογική». «Οι μάσκες που είχαμε πει ότι θα δοθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, θα δοθούν κανονικά χωρίς καμία παραπάνω επιβάρυνση για τον έλληνα φορολογούμενο», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δηλαδή ποιος θα πληρώσει για τις μάσκες-σώβρακα; Θα πληρώσουν τα μέλη της κυβέρνησης για τη «συλλογική ανορθογραφία»; Σε ηλίθιους νομίζεις ότι απευθύνεσαι, ρε Πέτσα; Ο κρατικός προϋπολογισμός θα πληρώσει.

Και κάτι τελευταίο. Μήπως να μας έδινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάποια εξήγηση για την εταιρία αλουμινίου που πήρε τη μερίδα του λέοντος στο «διαγωνισμό»;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: