Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 20 Νοέμβρη
  • Σιωναζιστική σφαγή αμάχων σε καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο
  • Απόφαση για Απεργία-Αποχή από κάθε διοικητικό έργο που συνδέεται με τις διαγραφές φοιτητών
  • Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»
  • Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Νομιμοποίηση του μαυραγοριτισμού
Πολιτική

Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

Νομιμοποίηση του μαυραγοριτισμού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Δεκ 2018, 00:00

Το σκηνικό είχε τις προδιαγραφές μιας χολιγουντιανής υπερπαραγωγής. Λίγο πριν το μεσημέρι της 28ης του Νοέμβρη, ο ταξίαρχος επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ο αστυνομικός υποδιευθυντής εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ στήθηκαν μπροστά στους δημοσιογράφους και ανακοίνωσαν την εξάρθρωση «δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής». Το σόου προέβλεπε και φωτογραφίες και βίντεο με τα προϊόντα του εγκλήματος. Είπαμε, υπερπαραγωγή!
 
Μετά το διάλειμμα, ήρθε η ώρα του πρωταγωνιστή. Ο Alexis Tsipras ανέβηκε αργά στο βήμα της Βουλής, έριξε μια ματιά στα έδρανα της ΝΔ, φόρεσε εκείνο το αλά Μπρους Γουίλις χαμόγελό του, το ακαταμάχητο, και είπε: «Βλέπω, κύριε Τσιάρα, ότι κάθεστε στη θέση του Αρχηγού σας. Μάλλον δεν θα έρθει και σήμερα». Ηταν μια ακόμα κωλοπαιδίστικη συμπεριφορά, γιατί ο ίδιος δεν είχε ενημερώσει ότι θα πάει να μιλήσει, ώστε να το ξέρει ο Κούλης και να πάει κι αυτός για να μονομαχήσουν. «Δεν μας ειδοποιήσατε, κύριε πρόεδρε», είπε ο Τσιάρας, αφήνοντας αναπάντητη την πρόκληση.
 
Ο Alexis ζάρωσε το μέτωπο, μισόκλεισε τα μάτια (κι αυτό από τον Μπρους Γουίλις το έχει ξεσηκώσει) κι άρχισε να ειρωνεύεται τον απόντα Μητσοτάκη. Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος (εδώ σκλήρυνε λίγο το ύφος για να θυμίζει Στίβεν Σίγκαλ): «Δεν θα έχω, βεβαίως, και την τύχη να δεχθώ καμμία ερώτηση τις επόμενες μέρες για τα θέματα ασφάλειας και ανομίας, διότι είχαμε και σημαντικές επιτυχίες τις τελευταίες μέρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα λέω αυτά εισαγωγικά, διότι είμαι βέβαιος ότι δεν θα δούμε το βράδυ στα δελτία των ειδήσεων αυτές τις επιτυχίες. Βλέπουμε άλλα ζητήματα (…) Και σήμερα, είχαμε μια ακόμη πιο σημαντική επιτυχία, την εξάρθρωση ενός δικτύου, μιας εγκληματικής οργάνωσης. Εχουμε ήδη πενήντα εννέα συλληφθέντες με χειροπέδες και φυσικά του εγκεφάλου. Και αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία, διότι, ξέρετε, συνήθως για τους εγκληματίες με τα “λευκά κολάρα“ δεν ασχολούνται και πολύ ούτε τα μέσα ενημέρωσης ούτε η δική σας ρητορική».
 
Ενας Alexis, όμως, δε θα μπορούσε ποτέ να περιοριστεί στο ρόλο ενός ταπεινού εκπροσώπου Τύπου της μπατσαρίας. Η δική του μπατσαρία δεν πιάνει απλά τους «κακούς», αλλά με ιδιαίτερη επιμονή και επιδεξιότητα τους «κακούς» που έχουν αντιλαϊκή δράση. Συνέχισε, λοιπόν, ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπία, με τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και να του χαρίζουν απανωτά «στάντινγκ οβέισον»: «Αναφέρομαι σε ένα δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό δίκτυο ΡΙΧΑΡΔΟΣ, που είχε ξεζουμίσει τα πρώτα χρόνια της κρίσης ιδίως δεκάδες χιλιάδες, θα έλεγε κανείς, συμπολίτες μας, που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, να μένουν άνεργοι, να βρίσκονται στην ανέχεια, στην απελπισία. Και μέσα στην απελπισία τους, προσπάθησαν πολλοί εξ αυτών να βρουν τη δυνατότητα έστω ενός πρόσκαιρου βοηθήματος -όχι εισοδήματος, αλλά βοηθήματος- ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε “τιμή ευκαιρίας“». Ηταν σαν να έλεγε στους πασοκονεοδημοκράτες: εσείς δημιουργήσατε τους «Ριχάρδους», αλλά εμείς τους βάζουμε στη φυλακή.
 
Ξανακοιτάζοντας -λίγο περιπαικτικά, λίγο αυστηρά- προς τα έδρανα της ΝΔ, έκλεισε τον μονόλογό του ως άλλος Μάρκος Αντώνιος (όχι διά χειρός Σέξπιρ, αλλά διά χειρός Καρτερού): «Αυτές, λοιπόν, είναι οι επιτυχίες των τελευταίων ημερών. Αρα, δεν θα έχω την τιμή, σύντομα τουλάχιστον, να αντιπαρατεθώ με τον αρχηγό σας, διότι δεν θα μου κάνει, σύντομα τουλάχιστον, ερώτηση για την ανομία και την εγκληματικότητα».
 
Υστερα, δεν ήρθαν οι μέλισσες, αλλά… ο Κούγιας. Αναλαμβάνοντας τον «Ριχάρδο» Μυλωνά, έβαλε το νομικό επιτελείο του γραφείου του να ψάξει τα αδικήματα και διαπίστωσαν ότι οι εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία είναι ελεύθερες, άρα δεν υπάρχει το κακούργημα της λαθρεμπορίας και κατά συνέπεια ούτε εγκληματική οργάνωση ούτε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα! Εθεσε το ζήτημα στην ανακρίτρια, αυτή απευθύνθηκε προφορικά στην ΑΑΔΕ και η ΑΑΔΕ απάντησε αμέσως και εγγράφως δικαιώνοντας τον Κούγια. Το πολύ να υπάρχουν φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, οι οποίες ελέγχονται διοικητικά (από τα τελωνεία) και όχι ποινικά.
 
Η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, είχε προλάβει να προφυλακίσει τον «Ριχάρδο» και άλλους εφτά. Τους 23 της δεύτερης -κατά τους μπάτσους και την εισαγγελία- εγκληματικής οργάνωσης τους άφησε ελεύθερους το βράδυ της Δευτέρας. Την Τρίτη, ζήτησε από τον εισαγγελέα -όπως προβλέπεται- να απαντήσει αν συμφωνεί στην άρση της προσωρινής κράτησης των οχτώ, «διότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν οι προσωρινές κρατήσεις». Η εισαγγελία, όμως, που είχε συμφωνήσει να μην προφυλακιστούν οι 23, διαφώνησε στην αποφυλάκιση των οχτώ! Ετσι, το ζήτημα θα κριθεί από το δικαστικό συμβούλιο. Και ο «Ριχάρδος» μεταφέρθηκε την ίδια μέρα από τον Κορυδαλλό στο Ναύπλιο.
 
Συνεχίστηκε, δηλαδή, το καραγκιοζιλίκι. Ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πρέπει να αποφυλακιστεί όταν το θέμα θα έχει εξαντληθεί κάπως επικοινωνιακά και δε θα έχει την ίδια ένταση. Κινήσεις της απελπισίας, από ανθρώπους παραζαλισμένους από το φιάσκο. Εστησαν μια υπερπαραγωγή και την είδαν να βυθίζεται στο… box office (για να μιλήσουμε με χολιγουντιανούς όρους που ενδεχομένως να τους καταλαβαίνει και ο εραστής του «Die hard» Τσίπρας).
 
Δε χρειάζεται να πούμε ότι στα παρασκήνια παίζεται από την Τρίτη το έργο «ο πρωταγωνιστής υστερίασε». Δυο φορές έκανε δικαστικά… προγνωστικά ο Τσίπρας, και τις δύο πήγε «κουβά». Η πρώτη ήταν με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Τον είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει απόφαση που θα δικαιώνει τους καναλάρχες. Τους πίστεψε, βγήκε και το είπε στη ΔΕΘ, για να εισπράξει στο τέλος τη χλεύη των καναλαρχών, του Κούλη και της Φώφης. Τώρα, τον διαβεβαίωσαν ότι η υπόθεση είναι δεμένη απ' όλες τις μπάντες, αστυνομικά και δικαστικά, το πήρε πάνω του (αδιαφορώντας ακόμα και για τα τυπικά, όπως το τεκμήριο αθωότητας του «Ριχάρδου», επί του οποίου ένας αστός πρωθυπουργός οφείλει να είναι προσεκτικός) και πριν προλάβει να κατέβει από το βήμα της Βουλής, η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε φιάσκο.
 
Την προηγούμενη φορά την είχε πληρώσει ο Παππάς, ο οποίος από το Μαξίμου «εξορίστηκε» στην Καλλιθέα για να… πετάει δορυφόρους. Τώρα, ποιος θα την πληρώσει, ο Τζανακόπουλος; Γιατί μη μας πείτε ότι δεν ήξερε ή ότι δεν ήλεγξε. Εμάς όμως μας πονάει η ατυχία της Ολγάρας, της τσίφτισσας, της καραμπουζουκλούς. Στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών πλήρωσε την προθυμία της να εμφανιστεί στο «γυαλί» μεταμεσονύκτιες ώρες (κι ενώ ήταν… άρρωστη, γεγονός που την υποχρέωσε σε διάφορα «χικ») και να τραβήξει τον γνωστό «φιλιππικό» ενάντια στο ΣτΕ, που αφήνει τόσες χιλιάδες παιδάκια εκτός παιδικών σταθμών κτλ. Τώρα, πληρώνει την ασχετοσύνη της περί τα νομικά και τα μπατσικά.
 
Της ζήτησαν μια υπόθεση με την οποία ο Τσίπρας να μπορεί να «ταπώσει» στη Βουλή τον Μητσοτάκη, που σηκώνει συνεχώς σκόνη με καταγγελίες για «ανομία», «εγκληματικότητα», «διάλυση της αστυνομίας» κτλ. Αυτή απευθύνθηκε στους υφισταμένους της και οι μπάτσοι τη διαβεβαίωσαν ότι έχουν όχι λαβράκι, αλλά ροφό εικοσάκιλο (και με κοινωνική διάσταση, αφού πρόκειται για κύκλωμα ενεχειροδανειστών). Το έστειλε κι αυτή στο Μαξίμου και περίμενε με αδημονία την έγκριση, όντας σίγουρη ότι θα απογειωθεί και η δική της πολιτική καριέρα, μέσω ενός υπουργείου που δεν το ήθελε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της (ως γνωστόν, πήγε στο μπατσοϋπουργείο όταν ο Τσίπρας της το έθεσε διλημματικά: take it or leave it).
 
Μη μας πείτε ότι στο Μαξίμου κατάπιαν αμάσητο το σανό που τους έστειλαν οι μπάτσοι. Πρέπει να το έψαξαν. Δεν μπορεί να μην απευθύνθηκαν στον Παπαγγελόπουλο, που έχει τα «κονέ» με τους εισαγγελείς (τον Καλογήρου ίσως και να μην τον ρώτησαν, αν και αυτός θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος για το πρώην αφεντικό του, τον Κούγια). Ο Τζανακόπουλος δεν μπορεί να μη ζήτησε τη γνώμη της «θείας Ξένης», της σημερινής εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που τον έχει σαν παιδί της, λόγω της στενής φιλίας της με τη μητέρα του. Προφανώς, τους διαβεβαίωσαν ότι η υπόθεση είναι «δεμένη», γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι οι εισαγγελικές αρχές επόπτευαν το έργο των μπάτσων (έδιναν τις εγκρίσεις/εντολές για άρσεις απορρήτου κτλ.) και μετέτρεψαν σε κατηγορητήριο το διαβιβαστικό των μπάτσων. Το ίδιο ισχύει και για την ανακρίτρια που αποφάσισε τις πρώτες προφυλακίσεις και έπεσε από τα σύννεφα όταν της ήρθε το χαρτί από την ΑΑΔΕ.
 
Τώρα, οι δυο αυτοί πόλοι των κατασταλτικών μηχανισμών αλληλοκατηγορούνται με διαρροές. Οι μπάτσοι λένε ότι «για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμόδιων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την ανακριτική έρευνα σε όλα τα στάδια», οι εισαγγελείς λένε πως αυτοί απλώς έδιναν κάποιες τυπικές άδειες που ζητούσαν οι μπάτσοι (αυτή είναι η… «ασφάλεια δικαίου» στις προανακρίσεις που κάνει η αστυνομία;), το Μαξίμου (δηλαδή ο Τζανακόπουλος) διαρρέει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προ-Πο (δηλαδή η Γεροβασίλη) «είχε την πρωτοβουλία της ενημέρωσης του πρωθυπουργού», οι μπάτσο-αξιωματικοί κλαίνε τα γαλόνια που δε θα πάρουν, κάποιοι υπουργοί περιμένουν την ετυμηγορία του κυρ-Αλέκου (μόνον αυτός μπορεί να κουλαντρίσει τον Τσίπρα) και γενικά όλοι τους -και σε πολιτικό και σε επιχειρησιακό επίπεδο- είναι… μια ωραία ατμόσφαιρα.
 
Η ΝΔ,  επιχαίροντας  για το φιάσκο, διέρρευσε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της «στοχευμένης πίεσης» που ασκήθηκε από την κυβέρνηση στην αστυνομία, ώστε να υπάρξουν επιτυχίες και να μπορέσει ο πρωθυπουργός να αντικρούσει την κριτική του Μητσοτάκη.  Το Μαξίμου απάντησε με non paper που έλεγε ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση το σχόλιο πηγών της ΝΔ περί φιάσκου για την υπόθεση του Ριχάρδου. Από πότε βάλθηκαν στη ΝΔ να δουλεύουν και για λογαριασμό των συνηγόρων υπεράσπισης κλεπταποδόχων χρυσού; Αυτή είναι η δήθεν έγνοια τους για την ανομία και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας; Λίγη περισσότερη υπομονή και εμπιστοσύνη στις δικαστικές Αρχές δεν θα έβλαπτε».
 
Η λαθρεμπορία (που οδήγησε σε φιάσκο) αντικαθίσταται τώρα από την κλεπταποδοχή (ποινικά: αποδοχή προϊόντων εγκλήματος). Τέτοια κατηγορία, όμως, δεν υπάρχει στη δικογραφία! Εχουν κάποια στοιχεία; Μέχρι στιγμής, έχουμε μόνο τις αναφορές των δύο αξιωματικών της μπατσαρίας στη θριαμβευτική συνέντευξη Τύπου της 28ης Νοέμβρη: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι μέρος αυτών ήταν προϊόντα εγκλήματος». Εκαναν και διάφορες διαρροές στα παπαγαλάκια για συνεργασία με τη «συμμορία των Ρομά» κτλ., όμως στη δικογραφία δεν έβαλαν κάτι σχετικό. Εμειναν στο λαθρεμπόριο.
 
Για το ότι πρόκειται για φιάσκο (αστυνομικό, δικαστικό και κυρίως πολιτικό) δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής τη σύλληψη εγκληματικής οργάνωσης και τα μέλη της είτε δεν προφυλακίστηκαν είτε προφυλακίστηκαν και η ίδια η ανακρίτρια ζητά την αποφυλάκισή τους. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι με τις διαδικασίες που προβλήθηκε αυτή η υπόθεση από τον ίδιο τον Τσίπρα, νομιμοποιήθηκε πολιτικά ο σύγχρονος μαυραγοριτισμός! Αυτοί που υποδείχτηκαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται μόνο για λαθρεμπορία (που ήδη κατέπεσε) και ενδεχομένως να κατηγορηθούν για κλεπταποδοχή (αν οι μπάτσοι έχουν κάποια στοιχεία). Προς το παρόν, ο «αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης» είναι ένας «καθωσπρέπει επιχειρηματίας»!  Το γεγονός ότι τόσα χρόνια τώρα, οι συγκεκριμένοι «σαράφηδες» και πολλοί άλλοι, μικροί και μεγάλοι, εκμεταλλεύονται τη φτώχεια που έσπειραν τα Μνημόνια και παίρνουν «μπιρ παρά» τα τιμαλφή του κοσμάκη, θεωρείται μια απολύτως νόμιμη δραστηριότητα. Ούτε που πέρασε από το μυαλό των «αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ να την απαγορεύσουν. Μένουν στην κοινωνική απαξία, η οποία -φυσικά- ουδόλως ενοχλεί τους μαυραγορίτες που μετατρέπουν τη δυστυχία σε κέρδος.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

Απολογισμός
Επόμενο άρθρο

Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

Παιχνίδια προπαγάνδας με πρόστιμα της πλάκας

Σχετικά Αρθρα

Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

Αρχισε η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό, μετά από εισαγγελική έφεση στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση

Πολιτική 19 Νοέ 2025, 13:04

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη

Πολιτική 19 Νοέ 2025, 09:20

Πολιτική αλητεία: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σαν «δώρο» στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, αυτό που η κυβέρνησή του είχε νομική υποχρέωση να κάνει πριν από ενάμιση χρόνο

Αγροτικά 18 Νοέ 2025, 14:02

Ο Βορίδης διέπραξε ποινικά αδικήματα με δόλο και ο Μητσοτάκης τον καλύπτει, γιατί ο Βορίδης τον «κρατάει»

Αγροτικά 17 Νοέ 2025, 06:05

Προκλητικά επιεικείς οι όροι αποφυλάκισης του νεοναζιστή φιρερίσκου Μιχαλολιάκου – Δεν υπάρχει κατ’ οίκον περιορισμός

Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

Πολιτική 16 Νοέ 2025, 10:08

17 Νοέμβρη 2025: Διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Kάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πολιτική 16 Νοέ 2025, 05:59
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Νοέμβρη

20 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστική σφαγή αμάχων σε καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο

Τουλάχιστον 21 νεκροί και 94 τραυματίες

19 Νοέ 2025, 19:43
Παιδεία

Απόφαση για Απεργία-Αποχή από κάθε διοικητικό έργο που συνδέεται με τις διαγραφές φοιτητών

Από το  8ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

19 Νοέ 2025, 14:37
Πολιτική

Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

Αρχισε η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό, μετά από εισαγγελική έφεση στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση

19 Νοέ 2025, 13:04
Πολιτισμός

Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ υποκλίνονται στον παλαιστινιακό λαό μ' ένα καινούργιο τραγούδι

19 Νοέ 2025, 11:45
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη

19 Νοέ 2025, 09:20
Διεθνή

Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις

Υστερικές αντιδράσεις φιλο-σιωνιστών αμερικανών γερουσιαστών

19 Νοέ 2025, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη

19 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ψήφισμα ΣΑ του ΟΗΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Κι αυτό το ψήφισμα θα μείνει στα χαρτιά

18 Νοέ 2025, 21:47
Αγροτικά

Πολιτική αλητεία: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σαν «δώρο» στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, αυτό που η κυβέρνησή του είχε νομική υποχρέωση να κάνει πριν από ενάμιση χρόνο

18 Νοέ 2025, 14:02
Αγροτικά

Εδώ και τώρα να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και το απολεσθέν εισόδημα στους κτηνοτρόφους που θανάτωσαν τα κοπάδια τους

18 Νοέ 2025, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Νοέμβρη

18 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

Αγνωστος Στρατιώτης: Η πρώτη καταδίκη με εφαρμογή του ιδιώνυμου ποινικού τερατουργήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

17 Νοέ 2025, 13:50
Εργατικά

Τα σαπάκια της Hellenic Train και το αποικιοκρατικό πλιάτσικο του μονοπώλιου Ferrovie dello Stato Italiane

24ωρη απεργία αύριο από όλο το προσωπικό της Hellenic Train

17 Νοέ 2025, 12:07
Κόντρες

Ο αυτοκρατορίσκος και οι χαμηλόβαθμοι αυλικοί του

17 Νοέ 2025, 10:35
Ιστορία

52 XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Προσυγκέντρωση: Πλ. Κολοκοτρώνη 3 μμ

17 Νοέ 2025, 06:25
Αγροτικά

Ο Βορίδης διέπραξε ποινικά αδικήματα με δόλο και ο Μητσοτάκης τον καλύπτει, γιατί ο Βορίδης τον «κρατάει»

17 Νοέ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Νοέμβρη

17 Νοέ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

16 Νοέ 2025, 22:34
Διεθνή

Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις: Οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Γάζα απορρίπτεται

16 Νοέ 2025, 21:43
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Νοέμβρη

Ημέρα για την εκβιομηχάνιση της Αφρικής.

Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού.

Ημέρα μνήμης υπερφυλικών.

Μεξικό: Ημέρα επανάστασης (1910).

1920: Εκτελούνται από τον IRA δεκατέσσερις πράκτορες βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

1953: Η Γιουγκοσλαβία χορηγεί αμνηστία σε 7.194 πολιτικούς κρατούμενους.

1967: Βόμβες (ΔΕΑ) σε δρόμους της Καλλιθέας.

1972: Νόθες εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, της Πάτρας και των Ιωαννίνων με ενεργό βοήθεια καθηγητών. Επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική Αθηνών για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες.

1977: Δύο βόμβες στις εγκαταστάσεις της «Bosch» στην Ιερά Οδό, άλλη μία στη «Bosch» Ζωγράφου και μία στη «VolksWagen» (ΕΛΑ).

1990: Αποτυχημένη απόπειρα με εκτόξευση ρουκέτας της 17Ν κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

1991: Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και τεσσάρων αγνώστων στα Σεπόλια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    17Ν
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Εφετείο 17Ν
  • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    ΕΛΑ
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Ποιοι είμαστε
  • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Επικοινωνία
  • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Όροι χρήσης
  • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Ποιοι είμαστε
  • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Επικοινωνία
  • Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo