Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Μνημόνια και τρόικα μέχρι να αποπληρωθούν τα δάνεια
Πολιτική

Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

Μνημόνια και τρόικα μέχρι να αποπληρωθούν τα δάνεια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Δεκ 2012, 00:00
Μια αλήθεια κι ένα κάρο ψέματα –χωρίς δισταγμό, χωρίς ντροπή– είπαν ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα στις Βρυξέλλες, όταν στήθηκαν μπροστά στις κάμερες για να ανακοινώσουν την έγκριση της δόσης από το Eurogroup. Η αλήθεια αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, που ο Σαμαράς δεν κατονόμασε, αλλά φωτογράφισε. «Κάποιοι όλα αυτά τα είχαν αμφισβητήσει. Και τώρα δεν ξέρω τι θα πουν, αλλά μάλλον ούτε και εκείνοι ξέρουν», είπε ο Σαμαράς και επ’ αυτού –και μόνον επ’ αυτού– είπε αλήθεια. Γιατί μόλις στις 29 Νοέμβρη ο Τσίπρας έλεγε στον Σαμαρά από το βήμα της Βουλής: «Και το αύριο δεν είναι μακριά. Είναι στις 13 του Δεκέμβρη. Οταν σε λίγες μέρες θα έρθετε για μια ακόμη φορά σε αδιέξοδο, τι θα πάτε να πείτε στην κα Λαγκάρντ και στην κα Μέρκελ, αφού σήμερα πανηγυρίζετε ότι σας έδωσαν λύση;»!!!
 
Από εκεί και μετά άρχισαν τα ψέματα.
 
♦ Ο Σαμαράς είπε πως κρίθηκε στο Eurogroup η εκταμίευση της δόσης. Ομως, όπως αναφέρεται στη Σύμβαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την Τετάρτη, χωρίς να γίνει καμιά κυβερνητική ανακοίνωση, η Σύμβαση υπογράφτηκε «την ή περί την 7η Δεκεμβρίου 2012». Η έγκριση, λοιπόν, είχε δοθεί και η Σύμβαση είχε υπογραφεί (γι’ αυτό και η συνεδρίαση του Eurogroup δεν κράτησε παρά δυο ώρες, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν και άλλα θέματα). Απλά παραμύθιαζαν τον ελληνικό λαό, για να φέρουν ως τετελεσμένο και το φορολογικό.
 
♦ Ο Στουρνάρας διαβεβαίωνε στις 28 Νοέμβρη, ότι η επαναγορά ομολόγων θα γίνει με νέο δάνειο: «Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί, όπως ξέρετε πολλοί ρωτούν αν το πρόγραμμα θα έχει νέα χρήματα, βεβαίως έχει νέα χρήματα, όλα αυτά που σας είπα τα πρόσθετα, συμποσούνται γύρω στα   13 με 14 δισεκατομμύρια περίπου, ίσως και περισσότερα. Αρα είναι νέα ποσά αυτά για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας». Τώρα, χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή (και χωρίς, δυστυχώς, να μακραίνει η μύτη του σαν του Πινόκιο), ανακοίνωσε: «Για να σας δώσω μια αίσθηση πως θα κατανεμηθούν αυτά τα χρήματα, τα 34,3 δισεκατομμύρια που θα δοθούν μέχρι τη Δευτέρα κατανέμονται ως εξής: 16 δισεκατομμύρια θα πάνε στις τράπεζες, 7 δισεκατομμύρια θα πάνε για τον προϋπολογισμό και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα 11,3 δισεκατομμύρια για την επαναγορά χρέους». Αρα, δεν υπάρχει νέο δάνειο, αλλά τα 11,3 δισ. που θα δοθούν για την επαναγορά ομολόγων θα αφαιρεθούν από το συνολικό δάνειο και μάλιστα από την πρώτη δόση του! Αυτό το ξέραμε ήδη από την προηγούμενη μέρα, έχοντας διαβάσει την αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση, που αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά: «Τα μέρη συμφώνησαν ότι η Δόση Επαναγοράς Χρέους θα αποτελέσει μέρος της υπάρχουσας Δανειακής Διευκόλυνσης, το δε Ποσό Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης της Δόσης Επαναγοράς Χρέους μαζί με όλα τα υπόλοιπα Ποσά Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης που έχουν εκταμιευτεί υπό την Κύρια Χρηματοδοτική διευκόλυνση δεν θα υπερβαίνει το ποσό των ΕΥΡ 109.100.000. 000». Αρα ξεκίνησαν (τον περασμένο Φλεβάρη, με το Μνημόνιο-2) να διαφημίζουν ένα νέο δάνειο ύψους 130 δισ., το οποίο περιορίζεται στα 109 δισ., εκ των οποίων τα 11,3 δισ. δίνονται αμέσως και υποχρεωτικά για την επαναγορά ομολόγων. Αρα, σε καθαρούς όρους, το δεύτερο δάνειο είναι 97,8 δισ. Για να ξέρουμε τι μας γίνεται το αναφέρουμε και να μη μας παραμυθιάζουν.
 
♦ Ακόμη, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup στις 27 Νοέμβρη και με όσα δήλωσε την επομένη ο Στουρνάρας, η δόση του Δεκέμβρη θα ήταν 34,4 δισ., εκ των οποίων 23,8 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και 10,6 δισ. για ανάγκες του προϋπολογισμού. Τώρα, ο Στουρνάρας ανακοίνωσε: «16 δισεκατομμύρια θα πάνε στις τράπεζες, 7 δισεκατομμύρια θα πάνε για τον προϋπολογισμό και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα 11,3 δισεκατομμύρια για την επαναγορά χρέους». Δηλαδή, τα λεφτά για ανάγκες του προϋπολογισμού είναι πολύ λιγότερα, ενώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα καταναλώσει και την επόμενη δόση, που υποτίθεται ότι θα πήγαινε για τον προϋπολογισμό. Ξεδιάντροπα ο Σαμαράς, όμως, είπε: «Στην αρχή προβλεπόταν να έχουμε στη διάθεσή μας 4 δισεκατομμύρια περίπου προκειμένου να καλύψουμε άμεσες ανάγκες. Από τις επόμενες μέρες θα έχουμε στη διάθεσή μας σχεδόν τα διπλά: 7 δισεκατομμύρια!». Μιλάμε για ξεδιάντροπο ψεύτη. Μείωσε τα 10,4 δισ., που προβλέπονταν αρχικά, σε 4, για να πει ότι τελικά πήρε σχεδόν τα διπλά! Εμείς θυμίζουμε απλά τι γράφαμε πριν από δύο εβδομάδες, στο φύλλο μας της 1ης Δεκέμβρη: «Πού θα βρεθούν τα λεφτά για να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε επαναγορά ομολόγων; Προφανώς θα χρησιμοποιηθούν τα 10,6 δισ. της δόσης του Δεκέμβρη». Δεν πέσαμε έξω.
 
♦ Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Δε θα περισσέψει σχεδόν τίποτα για την αποπληρωμή των πάνω από 9 δισ. που χρωστάει το κράτος σε προμηθευτές. Από τα 7 δισ. που προορίζονται για τον προϋπολογισμό μόνο τα έντοκα γραμμάτια που πρέπει να αποπληρωθούν είναι 3,5 δισ. Βάλτε και το έλλειμμα του προϋπολογισμού και θα δείτε ότι αν περισσέψει 1 δισ. για τους προμηθευτές θα πρόκειται για θαύμα. Θα πρέπει να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμη.
 
♦ Είπαν πολλά ακόμη ψέματα ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα. Για παράδειγμα, είπαν πως επαναγοράστηκε χρέος ονομαστικής αξίας 20 δισ. Με δεδομένο, όμως, ότι το κόστος επαναγοράς έφτασε τα 11,3 δισ. και το μέσο ποσοστό ήταν 33,8% επί της ονομαστικής τιμής, το χρέος που επαναγοράστηκε είναι περίπου 33,5 δισ. Τότε γιατί το υποτίμησαν ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα; Για να κρύψουν ότι τα υπόλοιπα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup στις 27.11.12 δεν είναι 20 δισ., όπως λένε σαν κοινοί λακέδες, αλλά γύρω στα 6,5 δισ.! Γι’ αυτό και κανένα απ’ αυτά τα μέτρα δεν είναι αυστηρά καθορισμένο, όπως ρητά αναφέρεται και στη νέα δανειακή σύμβαση: «Η Δήλωση Eurogroup επεσήμανε επίσης ότι οι εν λόγω πρωτοβουλίες θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα σταδιακά και με την προϋπόθεση της εφαρμογής των συμπεφωνημένων μέτρων αναδιοργάνωσης τόσο κατά την περίοδο εφαρμογής του προγράμματος όσο και κατά το διάστημα που έπεται αυτής».
 
Τα μόνα συμφωνημένα μέτρα (πέρα από την επαναγορά) είναι η 10ετής αναβολή της πληρωμής των τόκων (όχι όμως και των κάθε είδους προμηθειών) και η 15ετής επιμήκυνση της αποπληρωμής των χρεολυσίων του πρώτου δανείου. Βέβαια, οι τόκοι θα τρέχουν κανονικά και θα πληρωθούν όλοι μαζί μετά και δεν ισχύει το «κόπηκαν τα επιτόκια για τα επόμενα δέκα χρόνια», που είπε ο αρχιψευταράς Σαμαράς.
 
♦ Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως επίσημα, στο σώμα της δανειακής σύμβασης, αναφέρεται πως Μνημόνιο και τρόικα-επιτήρηση θα ισχύουν μέχρι να αποπληρωθούν τα δάνεια. Ιδού:

«Η αναβολή καταβολής του τόκου υπόκειται πάντοτε στην προϋπόθεση συμμόρφωσης του Δικαιούχου Κράτους Μέλους με την πολιτική που τίθεται υπό τους όρους του Μνημονίου και την πιστή εφαρμογή από το Δικαιούχο Κράτος Μέλος των συμπεφωνημένων διαρθρωτικών αλλαγών κατά τη διάρκεια της περιόδου επιτήρησης που έπεται της υιοθέτησης του προγράμματος. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το ΕΤΧΣ μπορεί να αναστείλει ή να διακόψει εν όλω ή εν μέρει την αναβολή της καταβολής του τόκου».
 
Υπάρχουν πολλά ακόμη, αλλά ο χώρος δεν επαρκεί να τα αναλύσουμε. Θα επανέλθουμε, λοιπόν, στο επόμενο φύλλο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 13η συνεδρίαση, Παρασκευή 14.12.12
Επόμενο άρθρο

Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 14η συνεδρίαση, Δευτέρα 17.12.12

Σχετικά Αρθρα

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

Πολιτική 17 Οκτ 2025, 10:07

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

Πολιτική 16 Οκτ 2025, 10:43

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

Πολιτική 14 Οκτ 2025, 17:59

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

Πολιτική 13 Οκτ 2025, 19:39

Βορίδης: Είχε ενημερωθεί ότι είναι λαμόγια κι αυτός υπέγραφε ατομικές πράξεις για να πληρωθούν!

Νέα ντοκουμέντα στο φως

Πολιτική 12 Οκτ 2025, 12:17

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

Αγροτικά 10 Οκτ 2025, 14:23
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάιερ (RAF).

1983: Εκτελείται  ο πρωθυπουργός της Γρενάδας Μόρις Μπίσοπ στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος από φράξια του κόμματός του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    17Ν
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Εφετείο 17Ν
  • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    ΕΛΑ
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Ποιοι είμαστε
  • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Επικοινωνία
  • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Όροι χρήσης
  • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Ποιοι είμαστε
  • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Επικοινωνία
  • Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Υπογράφτηκε στα μουλωχτά η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo