Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία
  • Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο
  • Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά
  • Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Λασπομαχία κι όποιος αντέξει
Πολιτική

Λασπομαχία κι όποιος αντέξει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Απρ 2019, 06:00

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι στις εκλογές θα πάμε με λασπομαχία/σκανδαλομαχία. Εν αναμονή των πρώτων διώξεων πολιτικών προσώπων για τη Novartis, που είχαν σχεδιαστεί να είναι το βαρύ πυροβολικό του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπολίτευση πέρασε πρώτη στην επίθεση, ξαναζεσταίνοντας την υπόθεση Πετσίτη.  Ηταν τόσο καλοσχεδιασμένη αυτή η αντεπίθεση που κατάφεραν σε χρόνο μηδέν να βγάλουν από την ατζέντα τις διώξεις για τα δάνεια των κομμάτων, τις οποίες οι συριζαίοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν σαν επίθεση προφυλακής μέχρι να ξεκινήσει το βαρύ πυροβολικό της Novartis.
 
Μπορεί ο Τζανακόπουλος να μιλά για «ανύπαρκτο θέμα», όμως μέσα στον ορυμαγδό που έχουν προκαλέσει τα αντιπολιτευόμενα Μέσα και με τις παρεμβολές ατόμων όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κάθε Τζανακόπουλος ελάχιστα πειστικός ακούγεται. Υπάρχουν, άλλωστε και κάποιοι συριζαίοι που δεν αντέχουν στην πίεση, σαν τον Σάκη Παπαδόπουλο που δήλωσε ότι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις «εκείνοι που τον είχαν στενό φίλο», φωτογραφίζοντας τον Παππά. Μπορεί μετά να προσπάθησε να τα μαζέψει (ποιος ξέρει τι του έσουρε από το τηλέφωνο ο Παππάς), αλλά η ζημιά είχε γίνει.
 
Εκαναν «δουλίτσα» οι άνθρωποι της αντιπολίτευσης. Καταρχάς, ξεσκόνισαν ό,τι βίντεο υπήρχε διαθέσιμο από εκδηλώσεις στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου και ανακάλυψαν τον Πετσίτη να βρίσκεται πίσω από τον Τσίπρα και δίπλα στον Παππά, είτε στην κατάθεση λουλουδιών στο θυσιαστήριο της Καισαριανής, είτε στους πανηγυρισμούς για το δημοψήφισμα στο Μαξίμου. Εβαλαν και κάποια καινούργια βίντεο (ο Πετσίτης, εκτός των άλλων, είναι και επιδειξιομανής) και έφτιαξαν μια ωραία σαλάτα, ικανή να εξάψει τη φαντασία των θεατών. Το βίντεο με τον «Μανόλο», τυλιγμένο με πετσέτα σε κάποιο κυπριακό spa, να λέει  παπάρες, σε συνδυασμό με το βίντεο από το Μαξίμου, με το κεφάλι του Πετσίτη να σημειώνεται με κύκλο σε κάθε καρέ, έχει την επικοινωνιακή του δύναμη.
 
Ξέρετε γιατί; Γιατί ακόμα κι εκείνος που δε ρέπει στη σκανδαλοθηρία, μπορεί να κάνει μερικές απλές σκέψεις. Αυτός ο άνθρωπος έβγαζε φωτογραφίες στο Μαξίμου και τώρα τον βλέπουμε και σε βίντεο. Αρα, δεν ήταν ένα απλός «εθελοντής», όπως προσπάθησε να τον εμφανίσει αρχικά ο Παππάς. Αν ήταν τέτοιος, δε θα είχε πρόσβαση στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου, πάντα δίπλα στον Τσίπρα και στους στενούς του συνεργάτες. Ούτε θα συμμετείχε στο γνωστό τζόγο με τα εκλογικά ποσοστά, μαζί με τον Τσίπρα, τον Φλαμπουράρη και τους υπόλοιπους της στενής ηγετικής παρέας του Μαξίμου. Ηταν τσαντοκουβαλητής του Παππά, λέει η Κωνσταντοπούλου και δικαιώνεται, καθώς ο Παππάς πλέον τον βαφτίζει πρώην «συνεργάτη» του, που από το 2016 άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρίες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση.
 
Τα διαβάζει ή τ' ακούει αυτά ο πλέον καλόπιστος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται. Και πώς κατάφερε αυτό το παιδί από σερβιτόρος να βρεθεί στέλεχος επιχειρήσεων και να σοδειάζει κατοστάρες και διακοσάρες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο; Με την αξία του ανέβηκε ή επειδή ήταν «εκπρόσωπος υπηρεσιών του μεγάρου Μαξίμου», όπως δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑ Κιτσάκος, που δεν είναι κάποιος άχρωμος μάνατζερ, αλλά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; Οσο οι συριζαίοι δεν απαντούν σ' αυτό το ερώτημα τόσο η πετσιτιάδα πιάνει τόπο και παράγει αποτελέσματα σε βάρος τους.
 
Υπάρχει και το άλλο. Ο Πετσίτης (με στοιχεία πλέον) εκπροσωπούσε κύπριους δικηγόρους που είναι «μανούλες» στις off shore εταιρίες. Ενας απ' αυτούς είναι και ο περιβόητος πλέον Αρτέμης Αρτεμίου (στέλεχος του ΑΚΕΛ, πέραν των άλλων). Ο Αρτεμίου είχε συνταξιδέψει με τον Παππά στη Βενεζουέλα, σ' εκείνο το θρυλικό ταξίδι που είχε υποτίθεται ως σκοπό να πουλήσουν αγροτικά προϊόντα και ν' αγοράσουν πετρέλαιο, για λογαριασμό του ομίλου Βαρδινογιάννη (ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση τότε). Ε, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση η σχέση του Πετσίτη με τον Αρτεμίου, με δεδομένες τις σχέσεις Πετσίτη-Παππά και Αρτεμίου-Παππά. Ο Παππάς είναι ο συνδετικός ιστός των άλλων δύο. Ο Αρτεμίου είχε «συλληφθεί» κάποτε να βγαίνει από το Μαξίμου νυχτιάτικα. Στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν απάντησε ότι πήγε να καταθέσει σημαντική επενδυτική πρόταση πελατών του. Δε νομίζουμε ότι ο Πετσίτης ήταν τόσο δυνατός, ώστε να κάνει προσωπικά ραντεβού με «συνεργάτες» του στο Μαξίμου. Ο Αρτεμίου συναντήθηκε ή με τον Παππά ή με τον Φλαμπουράρη ή με τον Τσίπρα (ή με κάποιο συνδυασμό αυτών των τριών). Καμιά εξήγηση γι' αυτή τη συνάντηση δεν έχει δοθεί, ούτε είδαμε ποτέ την «επενδυτική πρόταση» των πελατών του Αρτεμίου. Οσο δε δίνονται πειστικές εξηγήσεις και γι' αυτό τόσο ενισχύονται τα… ευκόλως εννοούμενα.
 
Τέλος, ο Παππάς πιάστηκε να «ρετάρει» και σε κάτι άλλο. Δήλωσε ότι ο Πετσίτης έπαψε να είναι συνεργάτης του από το 2016. Ομως βγήκαν χαρτιά που δείχνουν τον Πετσίτη να εκπροσωπεί κύπριους δικηγόρους από το 2014, πριν να εγκατασταθούν Τσίπρας και σία στο Μαξίμου.
 
Η αντιπολίτευση κατάφερε να εμπλέξει και την Αρχή καταπολέμησης βρόμικου χρήματος, κατηγορώντας την επικεφαλής της Αννα Ζαΐρη ότι έδιωξε στέλεχος που ασχολούνταν με τα «κατορθώματα» του Πετσίτη και ότι κωλυσιεργεί, μολονότι η ομόλογος Αρχή της Κύπρου της έχει στείλει στοιχεία. Οι συριζαίοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να δεχτούν την κλήση της Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου αναμένεται να παιχτεί το επόμενο «ντέρμπι» της Πετσιτιάδας.
 
Αν στο μεταξύ προλάβει η Τουλουπάκη να στείλει κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση σε πρώην υπουργούς για το σκάνδαλο Novartis, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιθανότητες να ρεφάρει και να πάρει κεφάλι. Γιατί οι κλήσεις θα σταλούν στη Βουλή που πρέπει να δώσει την έγκρισή της. Ετσι, πέραν του μιντιακού ντόρου, θα δοθεί η ευκαιρία για μια ακόμα «μονομαχία» Τσίπρα-Κούλη στην Ολομέλεια. Ετσι θα το πάνε κι όποιος αντέξει.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπειροι λόγοι για να γυρίσουμε την πλάτη στις κάλπες τους
Επόμενο άρθρο Πευκοδάσος Παλιουρίου: Θα τολμήσουν να εγκληματίσουν;

Σχετικά Αρθρα

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

Καταστολή 7 Νοέ 2025, 11:34

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ που πρώτος κατήγγειλε το σκάνδαλο κυνηγήθηκε υπηρεσιακά και απειλήθηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Ανατριχιαστικά περιστατικά προκύπτουν από επίσημα έγγραφα που «θάβονταν»

Πολιτική 31 Οκτ 2025, 20:00

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στην κατ’ έφεση δίκη των νεοναζιστών εγκληματιών της ΧΑ και των παρακλαδιών της

Στις 12 Δεκέμβρη η αγόρευση της εισαγγελέα

Πολιτική 31 Οκτ 2025, 18:13

Φασίστες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη!

Τι δουλειά είχε η ακροδεξιά «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία» στη στρατιωτική παρέλαση;

Πολιτική 30 Οκτ 2025, 08:53

Kίνητρα στην αστυνομία για να κόβει αβέρτα πρόστιμα-χαράτσια του ΚΟΚ

Πολιτική 27 Οκτ 2025, 18:40

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

Καταστολή 22 Οκτ 2025, 14:50
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo