Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Μάη
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 16 Μάη
  • Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν
  • 78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Κυβέρνηση υπό πολλαπλή ομηρία και υπό προθεσμία
Πολιτική

Κυβέρνηση υπό πολλαπλή ομηρία και υπό προθεσμία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούλ 2015, 00:00

«Ο καθένας έχει την πολιτική ευθύνη να συνειδητοποιήσει ποιο πολιτικό σχέδιο υπηρετεί. Αν υπηρετεί το πολιτικό σχέδιο της ενότητας και της διατήρησης της αριστερής κυβέρνησης ή το πολιτικό σχέδιο αυτών που θέλουν να τη ρίξουν». Σ’ αυτά τα λόγια του Τσίπρα, από τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της περασμένης Τρίτης, αποτυπώνεται η πλήρης επιβεβαίωση του τίτλου που έφερε το σχετικό με την ανάλυση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος άρθρο στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας: «Πύρρειος νίκη Τσίπρα, μεγάλη ήττα του ελληνικού λαού».

Από το πρωί της περασμένης Δευτέρας, όταν βγήκε λευκός καπνός από την καμινάδα του κτιρίου που φιλοξενούσε την Ευρωσύνοδο στις Βρυξέλλες, έγινε σαφές και στους πλέον δύσπιστους, ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Τσίπρα και την περί αυτόν ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (στην πραγματικότητα, η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει από τις 20 Φλεβάρη). Οσοι μιλούσαν για τον «μεγάλο τακτικιστή», που με τις κινήσεις του καταφέρνει να κατακτά την ηγεμονία και στο λαό και στον αστικό πολιτικό χώρο, αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά αναλυτές της συμφοράς, που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους. Που δεν μπόρεσαν να διακρίνουν ότι αυτό που ονόμαζαν «σχεδιασμένο τακτικισμό» του Τσίπρα και της παρέας του δεν ήταν παρά κινήσεις της στιγμής, που δεν εντάσσονταν σε κανένα μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Μέχρις ενός σημείου κάποιες απ’ αυτές τις κινήσεις τους έβγαιναν, γιατί στην πραγματικότητα έπαιζαν χωρίς εσωτερικό αντίπαλο. Οταν όμως κάθησαν στο τραπέζι απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, τους ιμπεριαλιστές ηγέτες, τότε η παιδική χαρά χέστηκε πάνω της.

Οσο για το δημοψήφισμα, όσοι το θυμούνται το κάνουν είτε για να καταγγείλουν τον Τσίπρα για την άφρονα ενέργειά του είτε για να τον καταγγείλουν επειδή πρόδωσε τη θέληση του ελληνικού λαού.  Ο μεγάλος νικητής βάλλεται πλέον πανταχόθεν, και από τα δεξιά και από τ’ αριστερά κι έχει φτάσει στο σημείο να έχει ως βασικό υποστηρικτή του στα τηλεοπτικά παράθυρα τον… Φίλη! Η άμυνα των Τσιπραίων έναντι των καταγγελιών και των μεν και των δε είναι πραγματικά πανικόβλητη. Τα δε επιχειρήματα που επιστρατεύουν είναι τόσο γελοία που και οι ίδιοι δεν καταφέρνουν να βρουν έναν πειστικό τρόπο για να τα εκφέρουν.
Από την Παρασκευή πριν τη συμφωνία φάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς σημαντική διάσπαση και όχι προς μια πολιτικά διαχειρίσιμη απώλεια μερικών ψήφων, που δε θα έθετε καν σε κίνδυνο τη δεδηλωμένη.
Στην ψηφοφορία για τον πρώτο προκαταρκτικό εφαρμοστικό νόμο του Μνημόνιου-3, που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, ο ΣΥΡΙΖΑ μέτρησε 32 «όχι», 6 «παρών» (κυρίως από ταλαντευόμενους της ομάδας των «53», που έχει υποστεί και εσωτερική διάσπαση) και 1 απουσία. Τους υπολογίζαμε σε 45, σχολίασε στωικά την επομένη ο Βούτσης. Πάλι καλά που δεν είπε ότι το αποτέλεσμα αποτελεί νίκη.

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. Ο,τι φαίνεται να γίνεται στην αντίθετη κατεύθυνση δεν είναι παρά μέρος του φραξιονιστικού παιχνιδιού, με στόχο να τραβήξει τους ταλαντευόμενους. Οταν ο Λαφαζάνης δηλώνει ότι δεν ψηφίζει τα μέτρα, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση, κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Οταν η Κωνσταντοπούλου φιλάει με συντροφική αγάπη τον Τσίπρα και μετά τον εξευτελίζει, παρουσιάζοντάς τον σαν έναν χέστη πρωθυπουργό, που υπέκυψε στον εκβιασμό, και μόνο η κοινοβουλευτική του ομάδα μπορεί να τον σώσει ψηφίζοντας «όχι», κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.

Κι όταν ο Τσίπρας προσπαθεί να  προκαλέσει τον Μεϊμαράκη λέγοντάς του «αν αγωνιάτε τόσο για την κυβερνητική συνοχή, γιατί δεν κάνετε μια πρόταση μομφής; Ή ακόμα-ακόμα γιατί δεν ζητάτε εκλογές;», επίσης κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Οσο για τους βουλευτές του, που χειροκρότησαν αυτή την ατάκα, τι να πει κανείς; Μας προσέφεραν ένα λαμπρό δείγμα του… ήθους της πολιτικής αλητείας. Ο Βαγγέλας, όμως, δεν τσίμπησε. Γελώντας σαρδόνια, είπε στον Τσίπρα: «Θέλετε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση; Αμα χρειάζεστε, να την κάνουμε αύριο (την πρόταση δυσπιστίας), δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Η πολιτική κατάσταση που χαρακτηρίζει σήμερα το ελληνικό αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα δεν έχει προηγούμενο. Εχουμε γνωρίσει κυβερνήσεις με ισχυρές πλειοψηφίες, κυβερνήσεις που στηρίζονταν σε μια ισχνή πλειοψηφία και παραιτήθηκαν χωρίς καν να υποστούν τη βάσανο μιας πρότασης δυσπιστίας (Μητσοτάκη το 1993), συγκυβερνήσεις περιορισμένης διάρκειας (Τζαννετάκη και Ζολώτα το 1989-1990), κυβερνήσεις ειδικού σκοπού (Παπαδήμου), συγκυβερνήσεις με φιλοδοξία να μακροημερεύσουν (Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και μετά μόνο Σαμαρά-Βενιζέλου), ήρθε ο καιρός να γνωρίσουμε και μια συγκυβέρνηση μειοψηφίας, η  οποία και ειδικού σκοπού θα είναι και υπό πολλαπλή ομηρία και υπό προθεσμία.

Τα δεδομένα στο πολιτικό σύστημα έχουν ως εξής:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διασπασμένος. Η τυπική διάσπαση είναι ζήτημα χρόνου και θα γίνει αφού προηγηθεί ένας άγριος φραξιονιστικός αγώνας για το ποιος θα τραβήξει τους περισσότερους. Οι δύο βασικές φράξιες (τσιπρικοί – λαφαζανικοί) προσπαθούν να αναγκάσουν η μία την άλλη να κάνει πρώτη το βήμα προς τη ρήξη. Πεδίο αυτής της ρήξης θα είναι καταρχήν η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Τσίπρας μιλάει στην ΚΟ και βάζει ουσιαστικά ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά δεν τολμά να το βάλει και επίσημα από το βήμα της Βουλής. Οι λαφαζανικοί δηλώνουν υποκριτικά ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και την ίδια στιγμή ψηφίζουν «όχι» στα βασικά νομοθετήματα της κυβέρνησης, αυτά που καθορίζουν την πολιτική της.

– Η αντιπολίτευση ξεκαθάρισε ότι δε θέλει ούτε εκλογές ούτε το σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού (καθαρά τεχνοκρατών ή μικτή, με ή χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό).  Το είπαν καθαρά και ο Μεϊμαράκης και η Γεννηματά. Ο Βαγγέλας μάλιστα προειδοποίησε: εμείς θα ψηφίζουμε όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια που θα φέρνετε, μη διανοηθείτε όμως να μας δοκιμάσετε και σε κανένα άλλο νομοσχέδιο (π.χ. παιδεία), γιατί δε θα το ψηφίσουμε.

– Ο Τσίπρας σκουπίζει τις ροχάλες από τα μούτρα του, αποφαίνεται ότι ψιχαλίζει και δηλώνει λεβέντικα: «Και σε ό,τι με αφορά, είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα δραπετεύσω από αυτήν την ευθύνη. Είμαι, όμως, και ο τελευταίος ο οποίος οικειοθελώς θα προσχωρήσω στο σχέδιο των αντιπάλων, δηλαδή, ο τελευταίος ο οποίος θα προχωρήσω, με τη δική μου επιλογή, στο να διευκολύνω το σχέδιο απομάκρυνσης από τα κυβερνητικά έδρανα ετούτης εδώ της Κυβέρνησης, που έδωσε τον αγώνα με θάρρος, με αξιοπρέπεια, με τόλμη, όλους αυτούς τους μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης».

Είναι προφανές ότι η «παιδική χαρά» του Μαξίμου, έχοντας χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθεί να αγοράσει χρόνο. Δεν έχει κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Μένουμε στην κυβέρνηση, βλέποντας και κάνοντας είναι το δόγμα που κυριαρχεί σήμερα στους Τσιπραίους. Αυτό το «βλέποντας και κάνοντας», όμως, έχει πολιτικό κόστος. Το επόμενο τρίμηνο η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα πρέπει κατά σειρά να διεκπεραιώσει τα εξής: να ψηφίσει όλα τα προκαταρκτικά εφαρμοστικά νομοσχέδια, να τα εφαρμόσει στην πράξη, να ολοκληρώσει με την τρόικα τη διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο-3 (θεωρούμε δεδομένο ότι θα ανάψει το πράσινο φως από το ιμπεριαλιστικό διευθυντήριο) και να ολοκληρώσει την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση μέχρι τα τέλη Οκτώβρη. Ολ’ αυτά θα τα περνάει από τη Βουλή με τις ψήφους της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) και χωρίς τις ψήφους της σαραντάδας των βουλευτών που διαχωρίστηκαν. Αρα, θα είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας, που θα επιβιώνει χάρη στην ανοχή της αντιπολίτευσης, η οποία θα γίνεται ολοένα και πιο επιθετική στις τοποθετήσεις της, σε μια προσπάθεια να φορτώσει το μεγαλύτερο τμήμα του πολιτικού κόστους στους Τσιπραίους.

Ολο το πολιτικό σύστημα θα βρίσκεται υπό την ομηρία των ιμπεριαλιστών. Η κυβέρνηση θα ετοιμάζει τα μνημονιακά νομοσχέδια (και με τον κρατικό μηχανισμό θα τα εφαρμόζει), ενώ η αντιπολίτευση θα είναι υποχρεωμένη να τα ψηφίσει. Τα ιμπεριαλιστικά κέντρα έχουν στείλει σαφείς προειδοποιήσεις στη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, μέσω ΕΛΚ και ΕΣΚ, να μη διανοηθούν να ρίξουν την κυβέρνηση κατά την ψήφιση κάποιας μνημονιακής ρύθμισης.

«Εχω κανένα λόγο να θέλω εκλογές; Δεν έχω κανένα λόγο να θέλω εκλογές», είπε ο Τσίπρας στη στημένη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Οι εκλογές, όμως, δεν αποτελούν επιλογή του. Θα καταστούν αναπόφευκτες μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του νέου «προγράμματος». Μέχρι τα τέλη του χρόνου δηλαδή. Οσο καθυστερήσουν τόσο οι Τσιπραίοι θα καταναλώνουν το όποιο πολιτικό τους κεφάλαιο. Εκτός αν σε όλους επιβληθεί η λύση μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, η οποία θα ισοδυναμεί με μια χούντα με κοινοβουλευτικό ένδυμα.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτόχος η εμπέδωση της ξενοδουλείας
Επόμενο άρθρο Τακτικισμοί απελπισίας

Σχετικά Αρθρα

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Πολιτική 15 Μάι 2026, 13:03

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

Πολιτική 14 Μάι 2026, 21:42

Προκαλούν οι Ουκρανοί

Πολιτική 14 Μάι 2026, 14:26

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

Πολιτική 13 Μάι 2026, 10:06

Οι άρχοντες των βυσμάτων και η υπάκουη Δικαιοσύνη

Πολιτική 12 Μάι 2026, 22:18

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

Πολιτική 12 Μάι 2026, 14:21
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
Διεθνή

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

13 Μάι 2026, 19:56
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

Ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Ημέρα τηλεπικοινωνιών.

1959: Η Κούβα εθνικοποιεί τις μεγάλες γεωργικές εκτάσεις.

1968: Η χούντα εγκαινιάζει το πεδίο βολής του ΝΑΤΟ στην Κρήτη.

1974: 34 άνθρωποι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Δουβλίνου.

1979: Συλλαμβάνεται ο Απ. Πρωτοπαππάς, βομβιστής της “Οργάνωσης Εθνικής Αντίστασης“.

1983: Δύο βόμβες στο ψυχικό με στόχο το αυτοκίνητο του σύριου πρέσβη και το σχολείο της λιβυκής πρεσβείας (ΕΛΑ).

2003: Πέντε βομβιστικές επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα, 41 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo