Στον Τύπο διαβάσαμε πρόσκληση για ανοικτή συγκέντρωση στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης από Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Συσπείρωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Οικολογίας. Επιδίωξη (και) αυτής της Πρωτοβουλίας η συγκρότηση πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, «δεδομένου ότι τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα που έρχονται επιβάλλουν τη σύγκλιση και διεύρυνση όλων αυτών των δυνάμεων, όχι μόνο στις επερχόμενες εκλογές, αλλά στην κατεύθυνση της συνέχισης των αγώνων, για μια μονιμότερη διακομματική έκφραση και δράση».
Δεν ξέρουμε ποιοι αποτελούν τη συγκεκριμένη Πρωτοβουλία (έτσι όπως έχουν φθαρεί οι επιθετικοί προσδιορισμοί, ακόμα και κομμάτια του ΣΥΝ αυτοπροσδιορίζονται ως «ριζοσπαστική αριστερά»), όμως θα ήταν πολύ πιο έντιμο οι συγκεκριμένοι να έγραφαν: «ελάτε να συζητήσουμε πώς θα κατέβουμε στις εκλογές και μετά ξαναχωρίζουμε». Οχι να γράφουν για «κατεύθυνση της συνέχισης των αγώνων, για μια μονιμότερη διακομματική έκφραση και δράση». Γιατί εύλογα μπορεί να τους ρωτήσει κάποιος, γιατί το θυμήθηκαν αυτό το πράγμα τώρα, που φτάσαμε στο παραπέντε των εκλογών. Τι έκαναν τόσο καιρό; Από τις προηγούμενες εκλογές, που σίγουρα θα είχαν πάρει κάποια ανάλογη πρωτοβουλία, πώς έδρασαν «στην κατεύθυνση της συνέχισης των αγώνων»;
Εντάξει, να κολυμπούν κάποιοι στο πέλαγος του κοινοβουλευτικού κρετινισμού, αλλά να μη νομίζουν ταυτόχρονα ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους.
ΥΓ1: Μια άλλη πρωτοβουλία, στην οποία συμμετέχουν οργανώσεις και άτομα της ριζοσπαστικής Αριστεράς (ο προσδιορισμός είναι δικός τους), οργανώνει σήμερα σε αθηναϊκό θέατρο ανοιχτή πανελλαδική συνάντηση με θέμα «Η ριζοσπαστική αριστερά και οι εκλογές». Αφού διαπιστώσει ότι υπάρχει «ανάγκη για μια ανυπότακτη, ασυμβίβαστη αριστερά», ανοίγει «τη συζήτηση για το πώς μπορεί να πάρει πολιτική σάρκα και οστά αυτή η αριστερά με πρώτο βήμα μια κοινή κάθοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς στις εκλογές»! Τόμπολα!
ΥΓ2: Το ΜΕΡΑ (ΝΑΡ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ) πραγματοποίησε συγκέντρωση για το ίδιο θέμα, κάνοντας ρελάνς στους προηγούμενους με την επισήμανση ότι «η αγωνιστική ενωτική αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις εκλογές για να έχει φερεγγυότητα, πρέπει να συμβάλλει στη μόνιμη και σταθερή συσπείρωση δυνάμεων σε συνολικό πολιτικό επίπεδο». Ολα τα ζητήματα τακτικής θα λυθούν ενόψει εκλογών και στη διαδικασία αναζήτησης εκλογικής καθόδου. Μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει η… ανάπαυση του πολεμιστή.