Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
  • Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Θλιβερή σκανδαλομαχία μνημονιακών κομμάτων
Πολιτική

Θλιβερή σκανδαλομαχία μνημονιακών κομμάτων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Οκτ 2016, 00:00

Οι συνεχείς κραυγές με τις οποίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διέκοπταν τον Μητσοτάκη, αναγκάζοντας τον Βούτση να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να τους επαναφέρει στην τάξη ονοματίζοντάς τους σε πολλές περιπτώσεις, έσβησαν από το χάρτη τις εντυπώσεις που λίγο πριν είχε προσπαθήσει να κερδίσει ο Τσίπρας με την επιθετική του ομιλία. Κραυγάζοντας και διακόπτοντας συνεχώς, οι συριζαίοι βρέθηκαν -χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται- σε θέση άμυνας. Ο Κούλης εμφανίστηκε -με δική τους ευθύνη- σαν κάποιος που τους έπιανε από τ' αχαμνά κι αυτοί τσίριζαν.

Την προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση για τη διαφθορά την προκάλεσε, όπως είναι γνωστό, ο Τσίπρας. Στριμωγμένος στη γωνία, κυρίως μετά την καλογριτσιάδα, έχοντας έτσι κι αλλιώς χάσει το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα», αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση λέει ένα παλιό ρητό (ακόμα κι όταν η επίθεση έχει βαρύ τίμημα). Στη σκέψη των Τσιοραίων μέτρησε η σύγκριση: εμείς δεν προλάβαμε να γεμίσουμε τα ντουλάπια μας με σκελετούς, είμαστε φρέσκοι ακόμα στο κουρμπέτι, ενώ αυτοί (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) σπρώχνουν με τον ώμο τα ντουλάπια για να κλείσουν, καθώς οι σκελετοί ξεχειλίζουν.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, λοιπόν, οφείλουμε να μιλήσουμε για την ουσία. Και η ουσία είναι πως αστική πολιτική και διαφθορά πάνε πακέτο. Εχουμε αναφερθεί κατ' επανάληψη αναλυτικά σ' αυτό (εδώ ο χώρος δεν επιτρέπει να επεκταθούμε). Η διαφθορά αφορά και την εξυπηρέτηση καπιταλιστικών συμφερόντων, τα οποία με τη σειρά τους ενισχύουν το εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα, και το «βόλεμα» των αστών πολιτικών, που ως επαγγελματίες διαχειριστές των συμφερόντων της κεφαλαιοκρατίας πρέπει να πάρουν την αμοιβή τους (που δεν μπορεί να είναι στο σύνολό της «πάνω από το τραπέζι»).

Οσο για τα σκάνδαλα, ο ίδιος ο καπιταλισμός είναι το μέγα σκάνδαλο. Και η διαχείριση των συμφερόντων του είναι μια εξ ορισμού ανήθικη πράξη, την οποία μόνο πολιτικοί διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι μπορούν να κάνουν. Ποιο «ηθικό πλεονέκτημα» μπορεί να επικαλείται μια μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία και το λαό εξαπάτησε με τον πιο αισχρό τρόπο, και την κινεζοποίηση προωθεί με τον πιο βάρβαρο τρόπο, και τον αποικισμό της χώρας δέχεται με συμπεριφορά δωσιλογικής κυβέρνησης;

Εξ ορισμού, λοιπόν, τέτοιες κοινοβουλευτικές συζητήσεις είναι αποπροσανατολιστικές. Κι αυτοί που καταφεύγουν σ' αυτές το κάνουν ακριβώς γι' αυτό. Αναζητούν ένα πεδίο συγκρίσεων που να τους βολεύει (έστω και προσωρινά), ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν συμψηφισμό, ζητώντας από τους αντιπάλους τους ανακωχή σ' αυτό το μέτωπο. Και βέβαια, οι αντιπαραθέσεις σ' αυτό το πεδίο είναι αναγκαστικά άθλιες. Το είδαμε για μια ακόμα φορά, καθώς τα στοιχεία που κυριάρχησαν ήταν οι καταλήψεις που έκανε ο Τσίπρας και τα πτυχία που πήρε ο Κούλης, ο Καλογρίτσας και ο Χριστοφοράκος της Siemens.

Ο Τσίπρας, ξέροντας ότι πάνω του θα είναι στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας, επέλεξε ένα πολύ επιθετικό ύφος, με συνεχείς αναφορές όχι μόνο στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον Μητσοτάκη και τη Γεννηματά. Ηταν το προνομιακό του πεδίο, αφού στην (παρακάτι) διετία που βρίσκεται στην κυβέρνηση, ο ίδιος φαίνεται να βαρύνεται μόνο με την Καλογριτσιάδα, ενώ και τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ από τράπεζες είναι απείρως μικρότερα απ' αυτά των γαλαζοπράσινων.

Εκείνο που πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όμως, ήταν ο «κλάδος ελαίας» που πρόσφερε στην αντιπολίτευση ο Τσίπρας, χρησιμοποιώντας ως «αντ' αυτού» τον Παπαγγελόπουλο. Ναι, ο Παπαγγελόπουλος ήταν ο υπουργός που ανέλαβε να παρουσιάσει το… κυβερνητικό πρόγραμμα κατά της διαφθοράς και να προτείνει ανακωχή ανάμεσα στα αντιμαχόμενα στρατόπεδα.

Παπαγγελόπουλος αντί Τσίπρα

Παπαγγελόπουλος και αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, βέβαια, είναι contradictio in terminis (αντίφαση στους όρους). Να τα ξαναπούμε επιγραμματικά. Δεξιός (καραδεξιός για την ακρίβεια), πρωταγωνίστησε στο κουκούλωμα μιας σειράς σκανδάλων. Από το σκάνδαλο της Mayo, που αφορούσε τον Μητσοτάκη πατέρα, μέχρι τα σκάνδαλα των υποκλοπών και της απαγωγής των Πακιστανών επί πρωθυπουργίας Καραμανλή. Διακρίθηκε ως ο εισαγγελέας που απειλούσε τους γιατρούς με δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αν δεν έκαναν υποχρεωτική σίτιση στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ανταμείφθηκε με την τοποθέτησή του ως επόπτη της Αντιτρομοκρατικής και μετά αναδείχτηκε σε διοικητή της ΕΥΠ/ΚΥΠ.

Ο Παπαγγελόπουλος, λοιπόν, αφού δήλωσε ότι θα είναι διακριτικός, απηύθυνε έκκληση ομόνοιας του πολιτικού κόσμου για «να κηρύξουμε πανστρατιά κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής»! Κατά τον Παπαγγελόπουλο, το «παρακράτος της διαπλοκής» κατασκεύασε «το βρώμικο '89» κατά του Α. Παπανδρέου, «προσπάθησε να φυλακίσει τον Δημήτρη Τσοβόλα, τον έντιμο αγωνιστή δημοκράτη», «έριξε την Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993», «πολέμησε την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή», «καθαίρεσε τον Γιώργο Παπανδρέου». Κι επειδή «το παρακράτος είναι αυτό που ετοιμάζει την παλινόρθωση των “ορφανών“ του εκσυγχρονισμού», θα «πρέπει να προσέξουν και η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης: Η παλινόρθωσή τους είναι εις βάρος τους»!

Πρέπει να είναι κάποιος εξαιρετικά αφελής για να πιστέψει ότι ο Παπαγγελόπουλος επιλέχτηκε να μιλήσει εκ μέρους της κυβέρνησης σ' αυτή τη διαδικασία και εξέφρασε προσωπικές απόψεις. «Ξενιστής» των προτάσεων του Μαξίμου ήταν.

ΥΓ. «Διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής μιντιακού πραξικοπήματος με όπλα την προπαγάνδα και τη συκοφαντία» κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Τσίπρας. Δε θα ρωτήσουμε ποιο είναι το παλιό, πιο το μοντέρνο και ποιο το μεταμοντέρνο, διότι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των λογογράφων του Τσίπρα να κάνουν λίγο ντόρο με πομπώδεις φράσεις, έστω κι αν είναι κενές περιεχομένου. Θα παρατηρήσουμε μόνο, ότι πραξικόπημα διά του Τύπου μπορεί να γίνει  μόνο σε βάρος μιας κυβέρνησης κι ενός κόμματος που δεν έχει καμιά επαφή με το λαό (τουλάχιστον). Αν αυτή η κυβέρνηση έχει επαφή με το λαό, αν ικανοποιεί έστω κάποια στοιχειώδη αιτήματά του, καμιά παραπλανητική προπαγάνδα δεν μπορεί να πιάσει. Μια γύρα των στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος σε πόλεις και χωριά θα ήταν αρκετή για να διαλύσει τα δηλητηριώδη νέφη αυτής της προπαγάνδας. Οταν, όμως, πρόκειται για μια κυβέρνηση που εφαρμόζει με συνέπεια και αποφασιστικότητα την αντιλαϊκή πολιτική, τότε η αντιπολιτευόμενη προπαγάνδα δεν έχει παρά να μεταδώσει εκείνες τις ειδήσεις που υπό άλλες συνθήκες δε θα μετέδιδε, προστατεύοντας την κυβέρνηση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚόμμα βαστάζος
Επόμενο άρθρο Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα: ο ΕΑ προειδοποιούσε για τις βόμβες, παραδέχεται απόστρατος στρατηγός της ΕΛΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

Πολιτική 21 Οκτ 2025, 08:43

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

Αγροτικά 20 Οκτ 2025, 09:21

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

Πολιτική 17 Οκτ 2025, 10:07

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

Πολιτική 16 Οκτ 2025, 10:43

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

Πολιτική 14 Οκτ 2025, 17:59

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

Πολιτική 13 Οκτ 2025, 19:39
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα εισβάλει και καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo