Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ
  • Σαν σήμερα 23 Απρίλη
  • Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους
  • Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του
  • Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη
  • Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Η ώρα των αντιλαϊκών μέτρων
Πολιτική

Η ώρα των αντιλαϊκών μέτρων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μαρ 2016, 00:00

«Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση. Οι θεσμοί συμφώνησαν να επιστρέψουν. Το ΔΝΤ επίσης συμφώνησε να επιστρέψει, παρά κάποιες διαφορές. Συνεπώς, αναμένουμε τις περαιτέρω συζητήσεις, να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση και να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με το χρέος.  Είμαι βέβαιος ότι λογικοί  άνθρωποι, όταν κάθονται γύρω από το τραπέζι, θα βρουν μια λογική λύση. Σας ευχαριστώ πολύ». Αυτά δήλωσε, με τα άψογα αγγλικά του, ο υπουργός Οικονομικών των Τσιπροκαμμένων Ε. Τσακαλώτος, αποχωρώντας από το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έδωσε. Δεν χρειαζόμαστε, όμως, τη βοήθεια του Τσακαλώτου, μετά από έξι χρόνια μνημονιακής πείρας. Οταν η τρόικα (κουαρτέτο πλέον, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου του ESM) έρχεται για να κλείσει μια αξιολόγηση-επιθεώρηση, έχουν προηγηθεί δύο συμφωνίες: πρώτο, οι ιμπεριαλιστές δανειστές έχουν διευθετήσει -τουλάχιστον καταρχήν- τις τυχόν μεταξύ τους διαφορές και δεύτερο η ελληνική κυβέρνηση έχει προσχωρήσει στο βασικό πλαίσιο των θέσεών τους, αφήνοντας ανοιχτές σε διαπραγμάτευση ορισμένες λεπτομέρειες. Η βασική συμφωνία έχει γίνει με e-mail και τηλεδιασκέψεις, ενώ οι λεπτομέρειες θα ρυθμιστούν «επί του πεδίου» στην Αθήνα.

Βέβαια, οι δουνουτούδες διαμηνύουν από την Ουάσιγκτον ότι επιμένουν στις θέσεις τους. Και ο Σόιμπλε «άδειασε» τον Ντεϊσελμπλούμ (που είπε μετά το Eurogroup ότι ανοίγει η συζήτηση για το χρέος), δηλώνοντας ότι η συζήτηση για το χρέος είναι απλώς θέμα «πρεστίζ», διότι μέχρι το 2025 δεν υπάρχει ζήτημα χρέους. «Δεν υπάρχει κανένα δυνατό επιχείρημα αυτή τη στιγμή για τους γερμανούς βουλευτές και πολίτες για να εστιάσουν στην ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε ο Σόιμπλε, χωρίς να παραλείψει και το καθιερωμένο δηλητηριώδες σχόλιο: δεν πρέπει να επιτραπεί στην ελληνική κυβέρνηση να πει «τώρα που έχουμε τη ρύθμιση του χρέους δεν κάνουμε τίποτα»!

Αν αναλογιστούμε, όμως, την τακτική που παγίως ακολουθεί το ΔΝΤ (το δόγμα του σοκ, ώστε να φτάσει στο τέλος εκεί που θέλει) και το ότι το κόμμα της Μέρκελ έχει την Κυριακή εκλογές σε τρία κρατίδια και ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα με το προσφυγικό (βάλλεται από τα δεξιά), τότε μπορούμε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητα αυτών των δηλώσεων. Ειδικότερα τη σκοπιμότητα της δήλωσης του Σόιμπλε, που για να ενισχύσει τη δεξιά εικόνα του κόμματός του στέλνει ένα μήνυμα σκληρότητας έναντι των «τεμπέληδων Ελλήνων».

Μπορούμε, επίσης, να καταλάβουμε και την απάντηση που έδωσε ο Ντεϊσελμπλούμ στον Μοσκοβισί (χωρίς να προσέξει τα ανοιχτά μικρόφωνα), όταν αυτός του είπε ότι «ανοίγει μεγάλη κουβέντα». Επίτηδες μίλησα για το χρέος, του είπε. Το είχε υποσχεθεί φαίνεται στον Τσακαλώτο, ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει ότι η ελληνική πλευρά δε θα κάνει διαπραγματευτικά «κορδελάκια», αλλά θα κλείσει ένα προς ένα τα ανοιχτά θέματα όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί «καίγεται», όπως επαναλαμβάνει συνεχώς σαν χαλασμένο γραμμόφωνο ο Ευκλειδάκος. Ε, μια κυβέρνηση που θα περάσει μεγάλα ζόρια, αντιμέτωπη με κύματα οργής και διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού, πρέπει να έχει ένα «τυράκι» για να δολώσει τη φάκα (για τους λίγους που θα πιαστούν σ' αυτή). Γι' αυτό και σε βοήθεια του ολλανδού προέδρου του Eurogroup έσπευσε μια μέρα μετά να ταχθεί ο Μισέλ Σαπέν, που δήλωσε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τόσο ευρεία συναίνεση για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. «Το θέμα του χρέους είναι τώρα στο τραπέζι, για να μην κρατάμε τους Ελληνες σε μόνιμη κατάσταση στρες» είπε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως επί της ουσίας ο Ντεϊσελμπλούμ υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτικός. «Χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά, ιδιαίτερα από την ελληνική κυβέρνηση», είπε. «Υπάρχουν δημοσιονομικά κενά που πρέπει να καλυφθούν», ενώ χρειάζεται «εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων». Αρα, κάλυψε πλήρως τους επικεφαλής του κουαρτέτου και κάλεσε -όσο πιο ευγενικά μπορούσε- την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί προς τις θέσεις τους, αν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, την οποία ο Ντεϊσελμπλούμ τοποθέτησε αόριστα «στους επόμενους μήνες».

Ολ' αυτά, βέβαια, δημιουργούν ένα δραματικό κλίμα, που σκοπό έχει και τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να παγώσει και τον κοινοβουλευτικό λόχο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συσπειρώσει («ψηφίστε γιατί χανόμαστε»). Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τα αστικά ΜΜΕ αναλαμβάνουν να φτιάξουν το κλίμα, ανεβάζοντας τους εθνικά δραματικούς τόνους και υποβαθμίζοντας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Οταν ψηφιστούν τα μέτρα, τότε ο καθένας… μπορεί να κάνει την κριτική του. Την κρίσιμη ώρα, όμως, καλό είναι ν' αφήνουμε την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της, γιατί σε περίπτωση εμπλοκής και παράτασης της αβεβαιότητας τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και στο τέλος θα αναγκαστούμε να δεχτούμε χειρότερα μέτρα. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνεται κάθε φορά και δεν πρόκειται να υπάρξει διαφοροποίηση ούτε αυτή τη φορά.

Για να επιστρέψει το κουαρτέτο στην Αθήνα και να πιάσει δουλειά, ο Τσακαλώτος έδωσε διαβεβαιώσεις ότι το μόνο που νοιάζει την κυβέρνησή του είναι να κλείσει η εκκρεμότητα. Αρα, έστω και με λίγη γκρίνια, έστω και με λίγο σπρώξιμο, είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν και να νομοθετήσουν τα πάντα. Αλλωστε, όπως τονίζει συχνά ο Τσακαλώτος, όταν γύρω από το τραπέζι κάθονται λογικοί άνθρωποι, βρίσκουν και λογικές συμβιβαστικές λύσεις!

Ολα είναι έτοιμα για την υπογραφή ενός ακόμα εφιαλτικού μνημονιακού πακέτου και ο μόνος παράγοντας αβεβαιότητας είναι οι αντιστάσεις του ελληνικού λαού.
Μένει ν' αποδειχτεί πού θα φτάσουν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜΑΙΚΛ ΜΟΥΡ – Πού να κάνετε την επόμενη εισβολή;
Επόμενο άρθρο ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ – Μικρή Αρκτος

Σχετικά Αρθρα

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

Πολιτική 22 Απρ 2026, 20:50

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

Πολιτική 22 Απρ 2026, 14:37

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

Αγροτικά 22 Απρ 2026, 11:47

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

Πολιτική 19 Απρ 2026, 21:23

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

Πολιτική 16 Απρ 2026, 22:48

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

Πολιτική 14 Απρ 2026, 09:54
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
Πολιτική

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

22 Απρ 2026, 20:50
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
Αγροτικά

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

22 Απρ 2026, 11:47
Πολιτισμός

Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο

22 Απρ 2026, 10:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

22 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

Ημέρα βιβλίου.

Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.

Ημέρα αγγλικής γλώσσας.

Τουρκία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1920), ημέρα του παιδιού.

Γερμανία: Ημέρα μπύρας.

Αγγλία, Ισπανία: Εθνική γιορτή.

1971: Ενα εκατομμύριο Αμερικανοί διαδηλώνουν ζητώντας να τελειώσει “ο βρώμικος πόλεμος” στο Βιετνάμ.

1972: Δύο βόμβες σε Πειραιά και Γλυφάδα.

1998: Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

2010: Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo