Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός
  • «Ρουά» της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη διπλωματική σκακιέρα
  • H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ
  • Σαν σήμερα 1 Ιούνη
  • «Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3
  • Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Η παραπολιτική ως εργαλείο πολιτικής εξαπάτησης των λαών
Πολιτική

Η παραπολιτική ως εργαλείο πολιτικής εξαπάτησης των λαών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Μάι 2021, 22:18

Μεγαλεία για τη Φώφη. Ο ισπανός πρωθυπουργός και ηγέτης του PSOE, Πέδρο Σάντσεθ, της αφιέρωσε λίγα λεπτά. Ακόμα και αν η συνάντησή τους έγινε στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, σημασία έχει ότι έγινε και κυρίως ότι δεν υπήρξε συνάντηση Σάντσεθ-Τσίπρα.

Η δήλωση της Φώφης ήταν… τυπική δήλωση Φώφης. Βαθυστόχαστη: «Την επόμενη ημέρα από την πανδημία, είναι πολύ σημαντικό εμείς οι σοσιαλιστές να είμαστε πρωταγωνιστές, γιατί υπάρχει η απειλή συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές να οδηγήσουν σε νέα κοινωνική κρίση και σε αδιέξοδα την Ευρώπη. Οφείλουμε λοιπόν να πρωταγωνιστήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης και για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που θα εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση και θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες».

Ο Σάντσεθ δεν έκανε δηλώσεις, όμως το «περιβάλλον» της Φώφης (παρακαλούμε μην γελάτε, ναι έχει και η Φώφη «περιβάλλον») διέρρευσε ότι ο ωραίος Πέδρο είπε στην αχτύπητη Φώφη ότι «εσείς είστε η πολιτική μου οικογένεια στην Ελλάδα»!

Ο Σάντσεθ δεν μπορεί παρά να είναι χαρούμενος από την πολιτική αποστρατεία του Ιγκλέσιας και μάλλον η μη συνάντησή του με τον Τσίπρα σηματοδοτούσε κάτι σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ξέρει ότι μόνο αν «καταπιεί» τους Podemos ή έστω ένα μεγάλο κομμάτι της εκλογικής τους πελατείας, μπορεί να σώσει την παρτίδα. Γιατί οι περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης είχαν νικητή (τη Δεξιά του PP με την Ισαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο), είχαν έναν ηττημένο σε προσωπικό επίπεδο (τον αλαζόνα Πάμπλο Ιγκλέσιας, που νόμισε ότι έχει τόσο μεγάλο πολιτικό κύρος ώστε να εκτοπίσει τη Δεξιά στη Μαδρίτη μετά από 26 χρόνια συνεχούς κυριαρχίας), όχι όμως και σε κομματικό επίπεδο, καθώς οι Unidas Podemos αύξησαν σημαντικά το εκλογικό τους ποσοστό. Αντίθετα, σε κομματικό επίπεδο οι μεγάλοι ηττημένοι ήταν το PSOE και προσωπικά ο Σάντσεθ, που είχε πάρει πάνω του την εκλογική μάχη.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, κύριος στόχος του Σάντσεθ είναι να ξαναστηλώσει στα πόδια του το κόμμα του. Αλλιώς, θα υποστεί συντριπτική ήττα στις επόμενες εκλογές και οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι (που δεν είναι λίγοι) θα του δείξουν την πόρτα της εξόδου, μόνιμα αυτή τη φορά και όχι προσωρινά όπως το 2016. Εχουν έτοιμο και το διάδοχο, την πρωθυπουργό της Ανδαλουσίας, Σουσάνα Ντίαθ. Και όπως είπαμε, αν δε συρρικνώσει τους Unidas Podemos, ο Σάντσεθ δεν πρόκειται να δει χαΐρι.

Καθαρά για λόγους πολιτικού συμβολισμού, λοιπόν, ο Σάντσεθ απέφυγε να δει τον Τσίπρα (επικαλούμενος τη στενότητα του προγράμματός του) και είδε τη Φώφη. Ηταν σαν να έστελνε ένα μήνυμα στην Κουμουνδούρου: Κόψτε τα «ΣΥΡΙΖΑ Ποδέμος βενσερέμος», αν θέλετε να έχουμε στενές σχέσεις.

Βέβαια, όσο προσπαθούσε να αποσπάσει την κοινοβουλευτική στήριξη των Unidas Podemos, χωρίς την οποία δεν μπορούσε να σχηματίσει η κυβέρνηση, ο Σάντσεθ δεν έχανε ευκαιρία να συναντηθεί και κυρίως να φωτογραφιστεί με τον Τσίπρα. Σε κάθε σύναξη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, όπου ο Τσίπρας συμμετέχει ως παρατηρητής, ο Σάντσεθ έκανε και μια γεμάτη πλατιά χαμόγελα μαζί του. Δε θεωρούσε, φυσικά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να ασκήσει άμεση πίεση στους Unidas Podemos, οι συναντήσεις αυτές όμως δημιουργούσαν ένα κλίμα «εξ αντανακλάσεως» πίεσης στον Ιγκλέσιας και την παρέα του, προκειμένου να συμπράξουν κυβερνητικά με το PSOE. Η σύμπραξη έγινε τελικά, όχι όμως με τους όρους του Σάντσεθ, αλλά με τους όρους του Ιγκλέσιας, ο οποίος πήρε την αντιπροεδρία και μερικά υπουργεία.

Τώρα, όμως, έχουν αλλάξει τα «κόζα». Ο Ιγκλέσιας έπεσε θύμα της άμετρης αναζονείας του και αποχώρησε από την πολιτική. Επομένως, οι Unidas Podemos έχουν μείνει χωρίς αυτόν που θεωρούνταν ο φυσικός τους ηγέτης. Ο Σάντσεθ θα προσπαθήσει να τους περιθωριοποιήσει όσο μπορεί, γι’ αυτό και δε χρειάζεται τον Τσίπρα. Αντίθετα, κρατώντας αποστάσεις από τον Τσίπρα, ενισχύει (αυτό νομίζει τουλάχιστον) την «υγειονομική ζώνη» γύρω από τους παραζαλισμένους Unidas Podemos που αναγκαστικά θα βυθιστούν σ’ αυτό που οι αστοί πολιτικοί ονομάζουν «εσωστρέφεια».

Περιττεύει να πούμε ότι ο Σάντσεθ δεν είναι βλάκας για να ποντάρει στη Φώφη και το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, θεωρώντας ότι μαζί θα ξανακάνουν μεγάλη την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Ενδεχομένως σύντομα να τον δούμε να ξανασυναντιέται με τον Τσίπρα, αν αυτό του χρειάζεται για το ισπανικό εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι. Και ν’ ακούσουμε τον Τσίπρα να κάνει σπονδές στην «ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων», που στην Ισπανία μπορεί να υλοποιηθεί υπό τον Σάντσεθ και το PSOE, που πρέπει ν’ ακολουθήσουν οι Unidas Podemos, τώρα που ο «εριστικός» Ιγκλέσιας έφυγε από τη μέση.

Ολ’ αυτά δε θα άξιζαν κανενός σχολιασμού, καθώς ανήκουν καθαρά στη σφαίρα της παραπολιτικής, αν δε χρησιμοποιούνταν –με αποτελεσματικό τρόπο μάλιστα- ως εργαλείο πολιτικής εξαπάτησης των λαϊκών μαζών, οι οποίες άγονται και φέρονται μεταξύ των αστικών κομμάτων και γοητεύονται από την προπαγάνδα λαοπλάνων αστών πολιτικών. Η αστική πολιτική στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει εδώ και χρόνια «εξαμερικανιστεί». Οσο περισσότερο ασκείται με όρους παραπολιτικής, με όρους θεάματος, τόσο περισσότερο διαφθείρονται πολιτικά οι εργαζόμενες μάζες, τόσο περισσότερο πέφτει το πολιτικό τους επίπεδο.

Ιδού ένας επιπλέον σημαντικός λόγος για την ανάγκη πολιτικής συγκρότησης της εργατικής τάξης. Μόνο ένα επαναστατικό-κομμουνιστικό κόμμα της εργατικής τάξης μπορεί να ορθωθεί ως αντίπαλο δέος στον αστισμό σε όλες τις αποχρώσεις του.

Εκτύπωση 🖨
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΑΝΤΣΕΘ ΤΣΙΠΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροSelf-test: Και κερατάδες και δαρμένοι οι εργαζόμενοι
Επόμενο άρθρο Την ανηφόρα τραβούν τα κρούσματα στις ηλικίες 0-17 ετών

Σχετικά Αρθρα

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

Πολιτική 31 Μάι 2025, 00:05

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

Πολιτική 30 Μάι 2025, 13:56

Αθλια μεθόδευση Μητσοτάκη για να θαφτούν οριστικά οι κακουργηματικές ποινικές ευθύνες του ίδιου και του Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική 29 Μάι 2025, 22:00

Εφεση κατά της αθώωσης των κασιδιαραίων νεοναζιστών κατέθεσε η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας: Η δίκη τους θα επαναληφθεί σε δεύτερο βαθμό

Καταλυτικός ο ρόλος της αρθρογραφίας του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr

Πολιτική 27 Μάι 2025, 16:33

Το ΕΒΕΠ αναγκάστηκε να ακυρώσει την προκλητική εκδήλωση με τους σιωναζιστές

Πολιτική 27 Μάι 2025, 14:43

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπλένει τα εγκλήματα των σιωναζιστών

Πολιτική 26 Μάι 2025, 09:05
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

1 Ιούν 2025, 12:43
Διεθνή

«Ρουά» της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη διπλωματική σκακιέρα

Η Χαμάς, με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των αντιστασιακών οργανώσεων, απάντησε στην πρόταση ΗΠΑ-Ισραήλ

1 Ιούν 2025, 12:16
Αθλητισμός

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

1 Ιούν 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3

Μνημόσυνο στη σιωνιστική οντότητα για τις 600 μέρες ενός χαμένου πολέμου

31 Μάι 2025, 09:01
Παιδεία

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

31 Μάι 2025, 06:38
Πολιτική

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

31 Μάι 2025, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Χειρότερη και από τη Μπριζίτ

30 Μάι 2025, 21:33
Καταστολή

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

30 Μάι 2025, 21:32
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 2

Και εκκαθάριση ομάδας δωσίλογων

30 Μάι 2025, 20:07
Πολιτική

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

30 Μάι 2025, 13:56
Διεθνή

Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνουν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση σιωναζιστές και Αμερικάνοι

Η Χαμάς κρατάει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση, ξέροντας ότι τελικά οι σιωναζιστές θα συρθούν στους όρους της Αντίστασης

30 Μάι 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2025, 00:01
Πολιτική

Αθλια μεθόδευση Μητσοτάκη για να θαφτούν οριστικά οι κακουργηματικές ποινικές ευθύνες του ίδιου και του Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

29 Μάι 2025, 22:00
Διεθνή

Παγίδες θανάτου τα αμερικανο-σιωνιστικά «κέντρα διανομής βοήθειας» στη Γάζα

Προς οριστική κατάρρευση βαδίζει ο βρόμικος αυτός μηχανισμός

29 Μάι 2025, 14:06
Διεθνή

Aπό το «Σπάσιμο του Ξίφους» στις «Πύλες της Κόλασης» και από εκεί στις «Πέτρες του Δαβίδ»

29 Μάι 2025, 12:05
Αθλητισμός

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

29 Μάι 2025, 10:53
Η παπάρα

Ντιμπέιτ πολιτικών απατεώνων: νικητής ο ακροδεξιός

29 Μάι 2025, 10:08
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

Ημέρα γάλακτος.

1945: Η ΚΕ του ΕΑΜ καταγγέλλει ότι μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας έχουν δολοφονηθεί πεντακόσιοι και φυλακιστεί 30.000 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, ενώ κυκλοφορούν στην ύπαιθρο 150 ομάδες της δεξιάς με 20.000 οπλοφόρους.

1964: Καθιερώνεται με νόμο η υποχρεωτική συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων (πλην στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας) μετά τη συμπλήρωση 35ετίας.

1973: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αυτοδιορίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

1979: Βόμβα στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Νέα Ιωνία (ΕΛΑ).

1979: Καταδικάζονται δέκα μέλη της ακροδεξιάς Οργανώσεως Εθνικής Αποκαταστάσεως.

1987: Εκρήγνυται στον αέρα ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ρασίντ Καραμέ (νεκρός) από εκρηκτικό μηχανισμό.

1989: Βόμβα στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα της Γάζας έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Γι’ αυτό και ασκούνται πιέσεις διπλωματικές διεθνώς και μεμονωμένα, για να αρθεί ο αποκλεισμός και η απαγόρευση, η παρεμπόδιση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Παρακολουθώ τις προσπάθειες της χώρας μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, που συμβαίνει, όπως ξέρετε, κύριε Πρόεδρε, τον τελευταίο μήνα να είμαστε προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό την ιδιότητα του μη μονίμου μέλους. Και θα αναφερθώ μόνο σε αυτά, χωρίς να θέλω ούτε να υποτιμήσω ούτε να υπερτιμήσω αυτές τις πρωτοβουλίες που συνήθως είναι συλλογικές.

Κωνσταντίνος Τασούλας

(Ο Φάμελλος, κάνοντας πως δε θυμάται τους εναγκαλισμούς του Τσίπρα με τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου και τις συμφωνίες -και στρατιωτικής συνεργασίας- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους σιωναζιστές του Τελ Αβίβ, πήγε στον Τασούλα για να του πει ότι «η θηριωδία, η οποία εξελίσσεται στη Γάζα και στην Παλαιστίνη, μας αφορά όλους και οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες»! Του είπε, ακόμα, ότι «οι πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής και οι επιλογές της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει συμπαραταχθεί μαζί με τους ηγέτες άλλων χωρών και ευρωπαϊκών χωρών είναι αναντίστοιχες με τις σοβαρές ευθύνες που έχουμε». Και ο Τασούλας, προετοιμασμένος καλά καθώς γνώριζε το θέμα της επίσκεψης Φάμελλου, αφού διαπίστωσε ότι «το θέμα της Γάζας» -έτσι ακριβώς, «το θέμα της Γάζας», όχι η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα παρόμοια- άρχισε να απαριθμεί από στήθους, με ημερομηνίες και λεπτομέρειες, τις… πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των Παλαιστίνιων! Πρέπει να ζήλεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την άνεση με την οποία ο Τασούλας εκφωνούσε το αισχρό αφήγημά του. Αιφνιδιασμένος από την προκλητική απάντηση Τασούλα, σε στιλ κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο Φάμελλος κλείστηκε στο καβούκι του, λέγοντας αμήχανα: «Και εγώ, κύριε Πρόεδρε, χωρίς κανένα σχόλιο, όπως είπατε και εσείς, θα διατυπώσω την άποψή μου και στη συνέχεια, οφείλω να καταθέσω προτάσεις για να είναι η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας που είναι η πλευρά της ανθρωπιάς και της ειρήνης». Ηταν ένα σύντομο ντιμπέιτ μεταξύ πολιτικών απατεώνων, στο οποίο νικητής βγήκε ο ακροδεξιός Τασούλας, που έδωσε στον Μητσοτάκη την ικανοποίηση της σκέψης ότι καλώς τον έβαλε στο προεδρικό μέγαρο, καθώς είναι αποφασισμένος να συμπεριφέρεται όχι σαν «ρυθμιστής του πολιτεύματος», αλλά ως φανατικός δεξιός και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo