Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
  • Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα
  • Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
  • Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Η απεγνωσμένη άμυνα του Αντώνη Σαμαρά
Πολιτική

Η απεγνωσμένη άμυνα του Αντώνη Σαμαρά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Δεκ 2014, 00:00

Ευτυχώς που υπήρξε και ο Μελάς, γιατί αλλιώς δε θα είχαν τι να κουβεντιάζουν οι πολιτικοί συντάκτες για να γεμίσουν τις εκπομπές τους. Εκεί που τον είχαν για σίγουρο, έριξε ένα ξεγυρισμένο «παρών» και περιόρισε τη συγκυβέρνηση στη μιζέρια των 160 ψήφων, ακυρώνοντας την αντίστροφη εφαρμογή του κόλπου του Ταμτάκου (το 161 φαίνεται διαφορετικό από το 160). Μετά, βγαίνοντας από τη Βουλή και με τις κάμερες να τον περιμένουν, έσπευσε να πει πως στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισε «παρών», ακούγοντας το 20% του εαυτού του, αλλά στις επόμενες δύο ψηφοφορίες θα ακούσει το 80% του εαυτού του και θα ψηφίσει «σε θετική κατεύθυνση»! Εμείς τι να πούμε; Ευτυχώς που υπάρχουν οι Μελάδες για να κάνουν πιο καθαρή την ξεφτίλα του αστικού κοινοβουλευτισμού.

Η σούμα της πρώτης ψηφοφορίας έφτασε τους 160. Στους 155 της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προστέθηκαν οι πρώην Δημαρίτες και νυν Ποταμικοί Λυκούδης, Ψαριανός και Μάρκου, ο κολλητός του Λοβέρδου Αηδόνης και ο πρώην Ανελίτης Νταβρής. Σ’ αυτούς πρέπει να προστεθούν ακόμη ο Μελάς, ο Οικονόμου, οι δυο απόντες «μετανοημένοι» νεοναζί (Μπούκουρας και Αλεξόπουλος) και οι άλλοι δύο απόντες (Γιοβανόπουλος και Κασαπίδης). Η πραγματική σούμα της πρώτης ψηφοφορίας, δηλαδή, θα πρέπει να λογίζεται στους 166 και σ’ αυτό το επίπεδο (με τάση προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω) αναμένεται να μείνει και στη δεύτερη ψηφορορία, της ερχόμενης Δευτέρας. Δεν αναμένονται συγκλονιστικά απρόοπτα στο προσκήνιο, γιατί κάθε πλευρά κρατάει κλειστά τα χαρτιά της, ώστε να τα παίξει στο παρασκήνιο στο διάστημα από τις 22 μέχρι τις 29 Δεκέμβρη.

Ο Σαμαράς έκανε τα τυπικά που έπρεπε να κάνει. Το πρωί της Τετάρτης έκανε μια δήλωση σύμφωνα με την οποία «η θετική ψήφος των βουλευτών  δεν εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ της κυβέρνησης», χωρίς βέβαια να πιστεύει ότι αυτή η δήλωση θα μπορούσε να μαζέψει περισσότερους. Απλά έπρεπε να την κάνει. Από την προηγούμενη κιόλας μέρα φρόντισε να μαζέψει τα μαντρόσκυλα της Δεξιάς από τα ΜΜΕ και να εκδώσει ανακοίνωση ότι δε θα απαντά στις ύβρεις του ΣΥΡΙΖΑ! Τυπικό ήταν κι αυτό, αλλά σ’ ένα βαθμό αποτέλεσε και παραδοχή ότι η τακτική με τα μαντρόσκυλα δεν ήταν και τόσο αποδοτική, τουλάχιστον για το κοινοβουλευτικό παιχνίδι.

Αντίθετα, ο Βενιζέλος φαίνεται να είναι σε άλλο μήκος κύματος. Εμφανίζεται ως εγγυητής της ηπιότητας και αφήνει να εννοηθεί ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες. Είναι άραγε σε συνεννόηση με τον Σαμαρά και ετοιμάζουν κάτι ή απλά κάνει προεκλογικό παιχνίδι για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ; Προς το παρόν, φαίνεται να ισχύει το δεύτερο. Δηλαδή, ο Βενιζέλος να παίζει το χαρτί της «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» που θα λειτουργήσει ως «εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης», ώστε αν ο Σαμαράς υποχωρήσει, να φαίνεται ότι υποχώρησε κάτω από τη δική του πίεση, κι αν προκληθούν εκλογές, να χρησιμοποιήσει αυτό το ιδεολόγημα ως βασική πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ και μετά, ανάλογα με το αποτέλεσμα, να διεκδικήσει ρόλο και στην επόμενη κυβέρνηση. Το «στιλ Γκένσερ» το έχει αφομοιώσει καλά, αφού από το 2011 αποτελεί το Νο 2 σε τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις και έχει βάλει ως στόχο να φτιάξει… καρέ με δυάρια.

Ο Σαμαράς, όμως, δεν μπορεί να βγει μπροστά με την ίδια γραμμή. Αν το κάνει από τώρα, θα του ζητήσουν κι άλλα: να αποσυρθεί από την πρωθυπουργία (η εκδίκηση του Γιωργάκη!) και να περάσει σε αφανή ρόλο, πράγμα που θα αντιμετωπιστεί ως τελική ήττα και θ’ αποτελέσει την έναρξη μιας διαδικασίας απόσυρσής του. Γι’ αυτό και τα μηνύματα από το Μαξίμου είναι, προς το παρόν, για «καθαρές λύσεις» (ή πρόεδρος ή εκλογές), αν και σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό περιβάλλον τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο μέχρι το τέλος.

Για να επανέλθουμε στην αριθμητική της κάλπης, αν προσθέσουμε στους 166 τους Ανδρουλάκη, Τατσόπουλο, Κουράκο, Ιατρίδη, Πολύδωρα  και Καπερνάρο (όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κόψει» τους Βουδούρη, Παραστατίδη, Μπόλαρη, Μουτσινά, Μακρή και Γιαταγάνα), ο αριθμός φτάνει τους 172. Και πάλι πολύ μακριά από την ευτυχία.  Κάτι που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ο Σαμαράς βγαίνοντας από τη Βουλή, όταν δήλωσε ότι «ευελπιστεί» (και όχι ότι είναι σίγουρος) πως θα εκλεγεί πρόεδρος.

Αρα, για τους Σαμαρά-Βενιζέλο υπάρχουν δυο δυνατότητες: ή να «τραβήξουν» ένα από τα δυο μικρότερα αντιπολιτευτικά κόμματα (ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ) ή να «σπάσουν» οχτώ βουλευτές από αυτά τα δύο κόμματα. Με τα σημερινά δεδομένα, το πρώτο φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο (για τον Καμμένο, απίθανο), ενώ το δεύτερο έχει πιθανότητες. Και πάλι, όμως, για να «σπάσουν» βουλευτές από ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, θα χρειαστεί «φως» από τη μεριά του Σαμαρά. «Φως» και στο πολιτικό επίπεδο και στο επίπεδο του παρασκήνιου.

Υπάρχουν οι τρεις Δημαρίτες (Τσούκαλης, Φούντα, Ψύρρας), υπάρχουν και τουλάχιστον έξι Ανελίτες (Κόλλια-Τσαρουχά, Χαϊκάλης, Ουζουνίδης, Δαμαβολίτης, Δημαράς, Αβραμίδης) που έχουν μπει στο στόχαστρο των κυβερνητικών. Ο αριθμός είναι οριακός (γιατί δεν είναι και σίγουρο ότι θα έχουν όλους τους άλλους), γι’ αυτό και τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι την απάντηση για τους χειρισμούς θα τη δώσει τελικά ο Σαμαράς. Θα δεχτεί να τεθεί σε ομηρία ή θα επιχειρήσει «ηρωική έξοδο» από την κυβέρνηση (μέσω εκλογών), συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις του στο συμμάζεμα της ΝΔ, από το εσωτερικό της οποίας πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα δεχτεί πλήγματα, αν δεν καταφέρει να εκλέξει πρόεδρο και μετά χάσει τις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ηδη, το μητσοτακαίικο βρίσκεται με το όπλο παρά πόδα. Η Ντόρα βρίσκεται καθημερινά στα ΜΜΕ και ζητάει «πολιτικές πρωτοβουλίες», ο Δρακουμέλ συναντήθηκε με τον Καμμένο και μετά έκανε γραπτή δήλωση ζητώντας να εκλεγεί πρόεδρος, ενώ ο Κυριάκος «πουσάρεται» από αμερικάνικα ΜΜΕ ως ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ. Κανείς δε θα μπορεί να κατηγορήσει τους Μητσοτάκηδες ότι δεν χρησιμοποίησαν όλη την ισχύ τους για να βοηθήσουν στην εκλογή προέδρου, ενώ αυτοί θα μπορούν να κατηγορήσουν τον Σαμαρά και την ακροδεξιά παρέα του ότι τα ‘καναν μαντάρα, με τη διχαστική τους συμπεριφορά, με την πόλωση που επεδίωξαν, με τη χρήση της οικονομικής τρομοκρατίας, με το άνοιγμα της ΝΔ προς τα δεξιά και όχι προς το κέντρο κτλ.

Αυτή την προοπτική πρέπει να την πάρει πολύ σοβαρά υπόψη του ο Σαμαράς, που αν δεν κάνει μια θεαματική πολιτική κίνηση θα φανεί ότι επέλεξε τις εκλογές και θα χρεωθεί εξ ολοκλήρου το κόστος της ήττας. Και βέβαια, ενδέχεται πάνω του να ασκηθεί πίεση και από μεγαλοκαπιταλιστές, οι οποίοι δρουν πάντοτε στο παρασκήνιο, αποφεύγοντας να εκτεθούν στο πολιτικό προσκήνιο. Προς το παρόν, ο Σαμαράς διαρρέει ότι δε δέχεται να αναλάβει «πολιτική πρωτοβουλία», πρωτίστως γιατί καμία από τις προτάσεις που κατατίθενται δεν έχει εξασφαλισμένους τους 180. Αυτό το επιχείρημα περισσότερο μοιάζει με προεκλογική άμυνα. Μοιάζει να ετοιμάζεται για εκλογές, φορτώνοντας την ευθύνη της αποτυχίας στους άλλους και όχι στον εαυτό του και στο επιτελείο του, που είχαν αναλάβει να μαζέψουν τα «κουκιά».

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα θα τις πάρουμε τις επόμενες μέρες και, πιστέψτε μας, δεν αγωνιούμε καθόλου. Γιατί αυτό το παιχνίδι, είτε σταματήσει στην πρώτη φάση (προεδρική εκλογή) είτε έχει και δεύτερη (εθνικές εκλογές), δεν έχει καμιά σημασία για τον ελληνικό λαό, ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει ν’ αλέθεται από τις μυλόπετρες της κινεζοποίησης.

ΥΓ: Υπάρχει, βέβαια, και το «τρελό» ενδεχόμενο: να ψηφίσουν σύσσωμοι οι χρυσαυγίτες στην τρίτη ψηφοφορία και να βγάλουν αυτοί τον Δήμα πρόεδρο, αφήνοντάς τους όλους σύξυλους (και πρώτον τον ίδιο τον Δήμα)! Θα είναι σουρεαλιστικό, αλλά σε συνθήκες πολιτικής κρίσης και μ’ ένα τσούρμο μαδημένες κότες, όλα πρέπει να τα περιμένουμε.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο3η δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις, Πέμπτη 18.12.14
Επόμενο άρθρο ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σχετικά Αρθρα

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

Πολιτική 17 Οκτ 2025, 10:07

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

Πολιτική 16 Οκτ 2025, 10:43

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

Πολιτική 14 Οκτ 2025, 17:59

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

Πολιτική 13 Οκτ 2025, 19:39

Βορίδης: Είχε ενημερωθεί ότι είναι λαμόγια κι αυτός υπέγραφε ατομικές πράξεις για να πληρωθούν!

Νέα ντοκουμέντα στο φως

Πολιτική 12 Οκτ 2025, 12:17

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

Αγροτικά 10 Οκτ 2025, 14:23
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ημέρα μυοσκελετικού τραύματος.

Ημέρα υπέρ των κακοποιημένων παιδιών.

Μαλάουι: Ημέρα μητέρας.

1920 : Ο Μάικ Φίτζεραλντ γίνεται ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας (Ιρλανδία).

1941: Οι ναζί εκτελούν 250 άνδρες 16-60 ετών των χωριών Ανω και Κάτω Κερδύλλια Σερρών σε αντίποινα για το φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

1974: Ιδρύεται η ΟΝΝεΔ.

2006: Η Λατίφα αλ Γκαούντ εκλέγεται ως η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Μπαχρέιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo