Πολιτική κίνηση (και όχι κόμμα), με όνομα «Ρίζες» ανακοίνωσε ότι ιδρύει ο Μπαλτάκος, για να καλύψει το κενό που υπάρχει στο χώρο της Δεξιάς, όπως είπε.
Πιστός στο προφίλ του σκληρού ακροδεξιού, είπε πως η ΝΔ «τώρα πια δεν είναι Δεξιά, είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα και τώρα που συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ κινείται σε κεντρώες πολιτικές». Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στους Καπερνάρο και Ζώη, οι οποίοι -όπως είπε- συμφωνούν με την κίνησή του. Την ίδια στιγμή, όμως, είπε πως η σχέση του με τον Σαμαρά ποτέ δεν έπαψε να υφίσταται, λέγοντας ότι «ξέρω τι κάνει, ξέρει τι κάνω».
Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν μας αρέσουν, αλλά εν προκειμένω δύο εκδοχές υπάρχουν. ‘Η ο Μπαλτάκος έχει «σαλτάρει» και αναζητά την προσωπική του δικαίωση ή ότι ενεργεί σε πλήρη συνεννόηση με το Μαξίμου. Η πρώτη εκδοχή δεν μας φαίνεται πιθανή. Ο Μπαλτάκος υπήρξε πάντοτε άνθρωπος του παρασκήνιου και δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει ρόλο στο προσκήνιο. Θα μπορούσε,όμως, να λειτουργήσει ως Δούρειος Ιππος, επαναφέροντας κάποιους παράγοντες στη ΝΔ (ως εκλογικά συνεργαζόμενους).







