Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Αυγούστου
  • Οταν σε υμνεί η Δεξιά
  • Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»
  • Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε
  • Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
  • Σαν σήμερα 11 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Γνήσιο το ναζιστικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής
Πολιτική

Γνήσιο το ναζιστικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιούλ 2018, 00:00

Οπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, οι συνήγοροι υπεράσπισης του φίρερ της ΧΑ, Γ. Μιχαλόλιας και Π. Μιχαλόλιας, καθώς και ο συνήγορος υπεράσπισης του Κασιδιάρη είχαν υποβάλει, για λογαριασμό μόνο του φίρερ, ένσταση πλαστότητας των Αναγνωστέων Εγγράφων 254 και 255. Την ένσταση υποστήριξε προφορικά μόνο ο Γ. Μιχαλόλιας, ενώ οι άλλοι δύο απουσίασαν από την συνεδρίαση. Στις 9 Ιούλη, με ομόφωνη απόφασή του, το δικαστήριο έδωσε τη χαριστική βολή στην ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης για την πλαστότητα των εγγράφων 254 και 255.

Παραθέτουμε την απόφαση του δικαστηρίου, όπως την ανακοίνωσε η πρόεδρος Μ. Λεπενιώτη: 

«Τα έγγραφα λοιπόν αυτά, το 254 και 255 του κατηγορητηρίου, για τα οποία προβλήθηκε ένσταση περί πλαστότητας, είναι έγγραφα με σαφώς ιδεολογικό περιεχόμενο, περιεχόμενο το οποίο από μόνο του δεν έλκει του ποινικού. Αλλωστε, όταν υποβλήθηκε από τον Μιχαλολιάκο αίτημα διενέργειας γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης των εγγράφων αυτών, με το σκεπτικό το ίδιο απορρίφθηκε το σχετικό αίτημα. Λοιπόν, κατόπιν αυτών, τα έγγραφα αυτά θα αναγνωστούν και θα συνεκτιμηθούν με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία».

Η απόφαση προκάλεσε πανικό στις γραμμές των νεοναζιστών της  ΧΑ, γιατί ενώ το καταστατικό δεν είναι προσωπική υπόθεση του Μιχαλολιάκου, η ένσταση υποστηρίχτηκε μόνο απ΄ αυτόν. Με το κείμενο της ένστασης, εμμέσως πλην σαφώς, αφήνονται αιχμές κατά του Χρ. Παππά, στο σπίτι του οποίου στα Γιάννενα βρέθηκαν έγγραφα με τα οποία επιβεβαιώνεται ότι τα έγγραφα 254 και 255 είναι της Χρυσής Αυγής, έγγραφα με σαφές εθνικοσοσιαλιστικό περιεχόμενο. Και το κυριότερο, είναι καταστατικοί κανόνες με τους οποίους λειτουργούν από παλιά οι εθνικοσοσιαλιστές της ΧΑ και συνεχίζουν να λειτουργούν.

Μετά την ανακοίνωση της απορριπτικής απόφασης από την πρόεδρο, ο συνήγορος     υπεράσπισης  Γ.  Μιχαλόλιας αποχώρησε και δεν επέστρεψε ούτε στη συνεδρίαση της 11ης Ιούλη. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των Γ. και Π. Μιχαλόλια από τις συνεδριάσεις στις 9 και 11 Ιούλη, όταν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχολίασαν εμπεριστατωμένα  εκατοντάδες Αναγνωστέα Εγγραφα και ανέδειξαν τον εγκληματικό χαρακτήρα και δράση του νεοναζιστικού μορφώματος. Στην ιστοσελίδα μας θα «ανεβάσουμε» τα πλήρη κείμενα των σχολιασμών των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Την Τετάρτη 11 Ιούλη, μίλησε και η συνήγορος υπεράσπισης Δ. Βελέτζα, που είναι και στέλεχος της ΧΑ. Η φράση της: «δεν θα σχολιάσω από εκεί και πέρα ούτε γνώμες, ούτε απόψεις, ούτε ομιλίες, διότι αυτές δεν έχουν νομικό ενδιαφέρον» επιβεβαιώνει τον πανικό της ίδιας και των υπόλοιπων υπερασπιστών των νεοναζιστών της. Πριν από λίγο καιρό, η ίδια υπέβαλε αιτήματα (παράκαιρα μάλιστα), ζητώντας είτε να μη διαβαστούν Αναγνωστέα Εγγραφα είτε να μη ληφθούν υπόψη. Και ξαφνικά «ανακάλυψε» ότι αυτά τα Αναγνωστέα Εγγραφα (και όχι μόνον αυτά) δεν αξίζουν σχολιασμού από τη μεριά της, γιατί αναφέρονται σε γνώμες, απόψεις και ομιλίες, που… δεν έχουν νομικό ενδιαφέρον! Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…

Η Βελέτζα χρησιμοποίησε αυτό το ευτελές σόφισμα, πρώτον γιατί τα αιτήματά της απορρίφθηκαν και δεύτερον γιατί θορυβήθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου ότι τα Αναγνωστέα Εγγραφα 254 και 255 (το Καταστατικό της ΧΑ και το έγγραφο Πρωτεσίλαος) είναι γνήσια, έχουν σαφώς ιδεολογικό περιεχόμενο (εθνικοσοσιαλιστικό δηλαδή) και θα συνεκτιμηθούν με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία. Προσπαθεί, λοιπόν, να υποβαθμίσει το γεγονός ότι τα έγγραφα αυτά, συνεκτιμόμενα με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία, αποδεικνύουν τον εγκληματικό χαρακτήρα και δράση του νεοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ.

Στα έγγραφα αυτά δεν υπάρχουν απλά γνώμες, απόψεις και ομιλίες του φίρερ και άλλων στελεχών της ΧΑ, νομικά αδιάφορες, όπως ισχυρίζεται η Βελέτζα (αν ήταν νομικά αδιάφορες, δε θα υπέβαλαν ενστάσεις μη ανάγνωσης αυτών των εγγράφων). Η άποψη που διατύπωσε ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης (Αναγνωστέο Εγγραφο 350), σε ομιλία του στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του ναζιστικού μορφώματος στη Νίκαια, λέγοντας μεταξύ των άλλων «ό,τι κινείται σφάζεται», δεν είναι προσωπική του. Δεν είναι μια «νομικά αδιάφορη» γνώμη, αλλά περιγράφει τον πυρήνα του εγκληματικού χαρακτήρα και της δράσης των νεοναζιστών της ΧΑ.

Στα έγγραφα αυτά καταγράφεται διαχρονικά όλη η εγκληματική δράση των νεοναζιστών της ΧΑ, ενώ η λατρεία για τον Χίτλερ και τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό «χτυπάει κόκκινο». Στο Αναγνωστέο Εγγραφο 422 οι χρυσαυγίτες ομολογούν το λόγο για τον οποίο χρησιμοποιούν τον όρο «εθνικιστές» και όχι «εθνικοσοσιαλιστές». Παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο με τίτλο «Εθνικιστές ή Ναζιστές», που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή», τεύχος Ιούνη-Ιούλη του 2005:

«Παλαιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του Κινήματός μας ο όρος εθνικοσοσιαλισμός.Το γεγονός, ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες. Απλά, θεωρούμε περισσότερο πολιτικά δόκιμο το να χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους γιατί είναι γεγονός ότι ο όρος  “εθνικοσοσιαλισμός“ προκαλεί παρανοήσεις μετά από έναν ωκεανό προπαγάνδας εξήντα ολόκληρων ετών»!

Ομολογούν, λοιπόν, οι νεοναζιστές ότι δεν άλλαξαν ιδέες, ότι παραμένουν εθνικοσοσιαλιστές, αλλά χρησιμοποιούν πλέον παραπλήσιους όρους, για λόγους τακτικής και μόνο. Ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι απλά ένας όρος. Είναι μια ολόκληρη ιδεολογία και πρακτική, όχι μόνο της περιόδου του Χίτλερ, αλλά και πολύ αργότερα, μέχρι και σήμερα.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα έγγραφα 254 και 255 είναι έγγραφα με σαφώς ιδεολογικό περιεχόμενο, περιεχόμενο το οποίο από μόνο του δεν έλκει του ποινικού. Δεν είναι αληθές ότι η ιδεολογία από μόνη της δε διώκεται ποινικά. Δε χρειάζεται να ανατρέξουμε στην πολύχρονη δίωξη του επαναστατικού ΚΚΕ  με ηγέτη τον Ν. Ζαχαριάδη. Για την οικονομία του χώρου θα σταθούμε στο ΝΔ 59/1974. Σύμφωνα μ’ αυτό, τα κόμματα και οι οργανώσεις που θέλουν να πάρουν μέρος στις εκλογές πρέπει να δηλώσουν ότι καταδικάζουν τη βίαιη ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Μ’ αυτή τη δήλωση δεν επιδιώκεται η αφυδάτωση της επαναστατικής ιδεολογίας που είναι ο μαρξισμός-λενινισμός; Δε διώκεται, εμμέσως πλην σαφώς, αυτή η ιδεολογία, προτού αυτοί που την υπερασπίζονται αρχίσουν να δρουν; Η συγκρότηση και η ένταξη σε ένοπλες οργανώσεις ανταρτών πόλης δε διώκεται ως αυτοτελές αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, ακόμη και πριν την εκδήλωση της οποιασδήποτε δράσης; Είναι αναληθές, λοιπόν, ότι στην αστική δημοκρατία δε διώκεται η ιδεολογία.

Το Καταστατικό της Χρυσής Αυγής και το έγγραφο Πρωτεσίλαος δεν είναι μόνο δύο έγγραφα με σαφές ιδεολογικό περιεχόμενο. Είναι έγγραφα που σε αυτά αποτυπώνεται ιστορικά η δράση της νεοναζιστικής συμμορίας, είναι έγγραφα που οι διατάξεις τους εφαρμόζονται στο ακέραιο και σήμερα. Εγγραφα που περιγράφουν την Αρχή του Αρχηγού, που είναι ισόβιος. Εγγραφα λεπτομερέστατα που περιγράφουν ακόμη και ποια πρέπει να είναι η υποχρεωτική αμφίεση (άρθρο 28 του εσωτερικού κώδικα), πότε πρέπει να ανοίγουν τα γραφεία κτλ. Από τον τεράστιο όγκο των Αναγνωστέων Εγγράφων αποκαλύπτεται μια πλούσια εγκληματική δράση των νεοναζιστών της ΧΑ, που αναπτύσσεται σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις.

Στο άρθρο 8 του Εσωτερικού Κώδικα, που είναι τμήμα του Καταστατικού, αναφέρεται: «Ο τρόπος ζωής μας ως εθνικοσοσιαλιστών υπαγορεύεται μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια από την κοσμοθεωρία μας». Νομίζουμε ότι πιο απροκάλυπτη ομολογία δε θα μπορούσε να υπάρξει. Αυτό το Καταστατικό θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γραφεί  σήμερα, καθώς περιγράφει αυτά τα οποία προέκυψαν από τα αποδεικτικά στοιχεία, από βίντεο, από sms, από τηλεφωνικές συνομιλίες.

Ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι κάποια ιδεολογικά λόξα, παρά τον διάχυτο ανορθολογισμό του. Ως φασιστική ιδεολογία συνυπάρχει με την εγκληματική δράση. Οι απόπειρες ανθρωποκτονίας των αιγύπτιων ψαράδων και των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι δολοφονίες όπως αυτές του μετανάστη Σατζάκ Λουκμάν και του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα δεν είναι τυχαίες ενέργειες, ούτε ατομικές παρεκτροπές. Είναι συνεπής πρακτική εφαρμογή της ιδεολογίας του εθνικοσοσιαλισμού.

ΥΓ. Στην ιστοσελίδα μας θα «ανεβάσουμε» το Καταστατικό της ΧΑ (Αναγνωστέο 254) και το έγγραφο Πρωτεσίλαος (Αναγνωστέο 255).

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπέκτησε και γκαλοπατζίδικο ο ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθρο Στις συμπληγάδες του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού

Σχετικά Αρθρα

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

Πολιτική 31 Ιούλ 2026, 13:21

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

Πολιτική 29 Ιούλ 2026, 11:14

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 19:57

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 09:40
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

Ημέρα νεολαίας.
Οκλαχόμα, Μασαχουσέτη: Ημέρα Ινδιάνων.
Τέξας: Ημέρα εξερευνητών.
1942: Δολοφονική απόπειρα κατά του ιάπωνα πρωθυπουργού Τόγιο.
1954: Αποκαλύπτεται το δίκτυο του ΚΚΕ στη Θεσσαλία, περισσότερες από εκατό συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο Χαρίλαος Φλωράκης.
1968: Εκρηξη βόμβας στο «Ζάππειο».
1975: Μπράβος του Θεοφιλογιαννάκου γρονθοκοπεί στο στρατοδικείο τον βουλευτή Σαβούρα.
1983: Δεκαεπτά νεκροί στο Σαντιάγο από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση κατά του Πινοσέτ (Χιλή).
1986: Εμπρησμός υποκαταστήματος της «Citibank» στο Παλαιό Φάληρο (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo