Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ
  • Σαν σήμερα 31 Μάη
  • Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη
  • Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αρμονική συγκατοίκηση «αριστεράς»-δεξιάς
Πολιτική

Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

Αρμονική συγκατοίκηση «αριστεράς»-δεξιάς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Φεβ 2015, 00:00
Την ώρα που έκλεινε η ύλη της «Κ», ο Προκόπης Παυλόπουλος εκλεγόταν πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας 233 ψήφους (από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΑΝΕΛ, με ελάχιστες διαρροές, σημαντικότερη από τις οποίες ήταν αυτή του Κυριάκου). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι «ένας πολύ καλός πρόεδρος», όπως ήταν και οι προκάτοχοί του (όπως θα ήταν και ο Δήμας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι δεν πήγαιναν για εκλογές τον περασμένο Δεκέμβρη). Το μόνο που έχει να κάνει θα είναι να παρευρίσκεται στις παρελάσεις, να μοιράζει ξίφη στους αποφοιτούντες ευέλπιδες, ναυτικούς δοκίμους και ικάρους, να υποδέχεται κάναν ξένο ηγέτη εθιμοτυπικά και να πραγματοποιεί εξίσου εθιμοτυπικά ταξίδια στο εξωτερικό, να δέχεται τις ευχές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας την πρωτοχρονιά και να κάνει μια δεξιωσούλα κάθε 24 Ιούλη.
 
Πρέπει, βέβαια, και να προσυπογράφει τους νόμους που θα ψηφίζει η Βουλή και τα προεδρικά διατάγματα που θα εκδίδει η κυβέρνηση. Και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, βεβαίως, που κάποια στιγμή θα τις δούμε και από τη σημερινή κυβέρνηση. Και να κάνει και «σιβυλλικές» δηλώσεις κάπου-κάπου (κάτι σαν παππούς του έθνους). Κι αν διαφωνεί; Αν διαφωνεί έχει μόνο μια επιλογή: να παραιτηθεί, προκαλώντας πολιτική κρίση και εκλογές.
 
Αυτό θέλει να «πουλήσει» ο Τσίπρας στους ιμπεριαλιστές δανειστές: «ορίστε, έβαλα πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν παραδοσιακό δεξιό, έναν άνθρωπο που θήτευσε χρόνια δίπλα στον Καραμανλή τον πρεσβύτερο, έναν ορκισμένο ευρωπαϊστή, ο οποίος έχει το όπλο της παραίτησης στη φαρέτρα του, που αποτελεί εγγύηση και για εσάς, αν αμφιβάλλετε για το δικό μας ευρωπαϊσμό».
 
Και γιατί τον Παυλόπουλο και όχι τον Αβραμόπουλο; Ειλικρινά την ακριβή απάντηση δεν την ξέρουμε. Ξέρουμε μόνο ότι ο Αβραμόπουλος το είχε σίγουρο και είχε κατσικωθεί τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα, περιμένοντας να βγει άσπρος καπνός από την καμινάδα του Μαξίμου. Τελικά άσπρος καπνός βγήκε, αλλά για τον Προκόπη, όχι για τον ίδιο. Θέλησε ο Τσίπρας να μιμηθεί τον Α. Παπανδρέου του 1985; Αν το σκέφτηκε, τότε θα επιβεβαιώσει τον Χέγκελ που έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ο Παπανδρέου το 1985 «έριξε» τον Καραμανλή και έβαλε τον Σαρτζετάκη που κανένας δεν τον είχε στα υπόψη του. Ο μεν Καραμανλής παραιτήθηκε χολωμένος, ο δε Παπανδρέου έκανε εκλογές, τις κέρδισε πανηγυρικά και έκανε και συνταγματική αναθεώρηση μετατρέποντας το πολίτευμα σε πρωθυπουργοκεντρικό (από προεδροκεντρικό που το είχε φτιάξει για την πάρτη του ο Καραμανλής το 1975). Το να αλλάξεις τον Αβραμόπουλο με τον Παυλόπουλο, έναν δεξιό με έναν άλλο δεξιό της ίδιας κοψιάς, δεν σημαίνει τίποτα.
 
Και μάλιστα χωρίς λέξη για συνταγματική αναθεώρηση. Οταν αναφέρεσαι σε θεσμικά ζητήματα, όπως γίνεται κάθε φορά με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ξετυλίγεις και την πολιτική σου στα συνταγματικά ζητήματα. Οταν όμως δε θέλεις καμιά συζήτηση για την απλή αναλογική, την οποία έχεις υποσχεθεί ότι θα την κατοχυρώσεις συνταγματικά, τότε οι λέξεις «συνταγματική αναθεώρηση» είναι απαγορευμένες για το λεξιλόγιό σου.
 
Το πιθανότερο είναι τον Αβραμόπουλο να τον «έκοψε» ο Γιούνκερ, που δεν ήθελε αλλαγές στη σύνθεση της Κομισιόν του. Εδώ και καιρό είχε γραφτεί στον αστικό Τύπο κι αυτά τα πράγματα δεν γράφονται τυχαία. Ο Τσίπρας «χρωστάει» στον Γιούνκερ που παίζει μεσολαβητικό ρόλο αυτή την περίοδο (ας θυμηθούμε μόνο το περιβόητο «σχέδιο Μοσκοβισί» για την ανακοίνωση του Eurogroup), γι’ αυτό και θυσίασε τη δυνατότητά του να μεταθέσει τον Αβραμόπουλο στην Ηρώδου του Αττικού και να βάλει έναν συριζαίο στην Κομισιόν. Εχασε κι ο Παπαδημούλης -που ζαχάρωνε τη θέση- την ευκαιρία και πλέον πρέπει να περιοριστεί στα καθήκοντα του ευρωβουλευτή.
 
Γελοία ήταν η δικαιολογία που πρόβαλε ο Τσίπρας για να απορρίψει την εισήγηση του Λαφαζάνη, του Γλέζου και άλλων για «αριστερό πρόεδρο». Δε θα έβγαινε από την πρώτη ψηφοφορία, είπε! Ε, και; Εχει καμιά ιδιαίτερη σημασία με πόσες ψήφους θα εκλεγεί ένας χωρίς ουσιαστικά καθήκοντα πρόεδρος; Οι άλλοι θα μπορούσαν να του απαντήσουν, ότι με ένα «δικό μας» πρόεδρο δε θα έχουμε τον κίνδυνο να παραιτηθεί και να μας ρίξει. Δε θα έχουμε μια συνεχή απειλή από τις δυνάμεις της αντίδρασης, που εκπροσωπεί ο Παυλόπουλος.
 
Δεν του απάντησαν. Δεν μίλησε κανένας. Ολα είχαν ρυθμιστεί παρασκηνιακά. Αλλωστε, πόσο αριστερή (με τα συριζαίικα έστω μέτρα) είναι η Καρυστιάνη, η στενή φίλη του Καραμανλή του νεότερου, που πέρναγε ολόκληρα απογευματινά και βραδινά στη Ραφήνα, όταν ο Λούλης ήθελε να μεταμορφώσει τον δάμαλο σε… πνευματική προσωπικότητα, διασκεδάζοντας τη φήμη που τον ακολουθούσε ότι έβλεπε μόνο μπάλα και DVD με χολιγουντιανά «μπλοκμπάστερ»; Απλά, ο Λαφαζάνης έπρεπε να πει την κουβέντα του, να σημειώσει τη «διαφορετικότητά» του μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πήγε την Κυριακή στο Μαξίμου, φρόντισε να διαρρεύσει την πρότασή του και ο Φλαμπουράρης φρόντισε να διευκρινίσει ότι δεν έβαλε κάποιο βέτο. Τις ίδιες διευκρινίσεις έδωσε και ο Γλέζος, που επίσης μίλησε για «αριστερό πρόεδρο».
 
Ο Πάκης, λοιπόν, ένας χαμηλών τόνων δεξιός, ούνα φάτσα ούνα ράτσα με τον Αβραμόπουλο, για να σηματοδοτηθεί η συγκατοίκηση «αριστεράς»-δεξιάς στο «κοινό μας σπίτι». Και για να μην γκρινιάξουν οι συριζαίοι που δε ρωτήθηκαν καν για το ποιον θα προτείνει το κόμμα τους (το ξέψυχο χειροκρότημα όταν άκουσαν το όνομα Παυλόπουλος έδειξε τις διαθέσεις τους), ο Τσίπρας τους πρόσφερε ένα ακόμη σόου «σκληρής διαπραγμάτευσης», ενώ φρόντισε να ανακοινώσει και δυο σχετικά ανώδυνα νομοσχέδια (απαγόρευση πώλησης στεγαστικών δανείων σε distress funds και 100 δόσεις), ώστε να εισπράξει το απαραίτητο χειροκρότημα.
 
Αυτός ο συμβολισμός, η συγκατοίκηση «αριστεράς»-δεξιάς, δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται σήμερα δυνατός, όμως ξέρει πολύ καλά ότι το τρίτο Μνημόνιο, που θα ξεκινήσει με τη «γέφυρα» και θα υπογραφεί κάποια στιγμή το καλοκαίρι, καθώς και η αδυναμία του να υλοποιήσει αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά (ακόμη και αυτό το άθλιο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»), θα τον φέρουν σε αντιπαράθεση με τον ελληνικό λαό και τότε θα χρειαστεί στήριξη από παραδοσιακά αστικά κέντρα εξουσίας. Ο Παυλόπουλος είναι άνθρωπος του Καραμανλή, είναι πιστός (καμιά σύγκριση με τον Αβραμόπουλο), έχει επαφές με την οικονομική ολιγαρχία και ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει στη βοήθειά του. Ο Τσίπρας και η παρέα του δίνουν στους αστούς έναν καταδικό τους πρόεδρο, για να δείξουν ότι και τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τον δουν σαν δικό τους κόμμα.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

Μνημόνιο και δανειακή σύμβαση πάνε πακέτο
Επόμενο άρθρο

Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

Γερμανικές επανορθώσεις μόνο για εσωτερική κατανάλωση

Σχετικά Αρθρα

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

Πολιτική 27 Μάι 2026, 23:23

Γκαμπόρ Ματέ: Η γενοκτονία στη Γάζα είναι χειρότερη από το Αουσβιτς

Πολιτική 27 Μάι 2026, 15:01

Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη

Πολιτική 26 Μάι 2026, 18:25

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

Πολιτική 25 Μάι 2026, 13:03

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

Πολιτική 23 Μάι 2026, 10:34

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

Πολιτική 22 Μάι 2026, 18:15
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διατάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξαναβάλει στη φυλακή τον Αλ. Γιωτόπουλο

31 Μάι 2026, 09:34
Εργατικά

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

31 Μάι 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2026, 00:01
Αγροτικά

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

30 Μάι 2026, 10:45
Καταστολή

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

30 Μάι 2026, 08:45
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

30 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

29 Μάι 2026, 20:55
Κόντρες

Follow the money

29 Μάι 2026, 20:41
Διεθνή

Times of Israel: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η σιωνιστική οντότητα

29 Μάι 2026, 14:04
Υγεία

Για τα μάτια της Σταμάτας…

29 Μάι 2026, 12:22
Διεθνή

Το Ιράν έχει κερδίσει τον πόλεμο. Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την ώρα του απολογισμού

Η ισορροπία δυνάμεων έχει μεταβληθεί και τα κράτη της Μέσης Ανατολής δεν θα αποδεχτούν πλέον μια περιφερειακή τάξη που υπαγορεύεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

29 Μάι 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

28 Μάι 2026, 19:00
Η παπάρα

Eνας ακούραστος φιδέμπορας

28 Μάι 2026, 18:39
Διεθνή

«Ελεύθεροι και δυνατοί, όχι άθλιοι σκλάβοι»

28 Μάι 2026, 13:03
Καταστολή

Λαθροχειρία συνηγόρου υπεράσπισης των βασανιστών του γιου του καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

28 Μάι 2026, 11:41
Υγεία

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

28 Μάι 2026, 09:19
Πολιτισμός

ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

28 Μάι 2026, 06:19
Παιδεία

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

28 Μάι 2026, 05:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

Ημέρα κατά του καπνίσματος.

Ζιμπάμπουε : Ημέρα ανεξαρτησίας.

1866: Ιδρύεται η Ku Klux Klan στο Tennessee των ΗΠΑ.

1906: Βομβιστική επίθεση κατά του ισπανού βασιλιά Αλφόνσο αμέσως μετά τον γάμο του, δεκαοκτώ νεκροί (ο ίδιος επέζησε).

1957: Σκοτώνεται από αυτοκίνητο που οδηγούσε αμερικανός λοχίας ο πρώην αρχηγός του ΕΛΑΣ και βουλευτής της ΕΔΑ Στέφανος Σαράφης.

1962: Εκτελείται στο Ισραήλ δι’ απαγχονισμού ο ναζί Αντολφ Αϊχμαν.

1968: Η δικτατορία καθιερώνει το υποχρεωτικό κούρεμα με την «ψιλή» των μαθητών και την κορδέλα των μαθητριών.

1969: Γενική απεργία στην Αργεντινή, 23 νεκροί σε ταραχές.

1977: Βόμβα σε κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης που πρόβαλε την ταινία «Επιδρομή στο Εντεμπε».

1979: Βόμβες σε λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ στις τρεις γέφυρες.

1991: Δύο ρουκέτες κατά της ζυθοποιίας «Λέβενμπροϊ» στην Αταλάντη (17Ν).

2001: Σφαγή της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ από τον πρίγκηπα διάδοχο που στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    17Ν
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Εφετείο 17Ν
  • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    ΕΛΑ
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Ποιοι είμαστε
  • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Επικοινωνία
  • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Όροι χρήσης
  • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Ποιοι είμαστε
  • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Επικοινωνία
  • Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Ο συμβολισμός της εκλογής Παυλόπουλου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo