Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές
  • Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας
  • Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αμνηστεύουν προληπτικά την εγκληματική πολιτική τους
Πολιτική

Αμνηστεύουν προληπτικά την εγκληματική πολιτική τους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Απρ 2021, 12:19

Η τελευταία φορά που έγινε προληπτική αμνήστευση στελεχών που ασκούν δημόσια διοίκηση (με την ευρεία έννοια του όρου) ήταν όταν με νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ απαίτηση της τρόικας, αμνηστεύτηκαν προληπτικά για όλες τις αποφάσεις τους τα μέλη του ΤΧΣ. Μετά τους τραπεζίτες, ήρθε η ώρα των κυβερνητικών λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων, αλλά και των κρατικών στελεχών που συμμετέχουν στην «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19», στην «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» και στην «Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».

Ο Κοντοζαμάνης εμφανίστηκε χτες στις 2 το μεσημέρι στη Βουλή και κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης μια άσχετη και εκπρόθεσμη τροπολογία (δημοσιεύεται στο τέλος), η οποία περιλαμβάνει διαφορετικές μεταξύ τους ρυθμίσεις. Τα τρία πρώτα άρθρα αναφέρονται σε ζητήματα του εμβολιασμού (επέκταση εμβολιαστικών κέντρων, ωράριο λειτουργίας, αποζημίωση προσωπικού στις αργίες, δυνατότητα για εμβολιασμούς από τον ιδιωτικό τομέα) και των ΚΟΜΥ (αποζημίωση προσωπικού στις αργίες).

Μετά απ’ αυτά τα τρία άρθρα «φυτεύτηκε» η προληπτική αμνήστευση των μελών των τριών επιτροπών, για την οποία δεν είχε γίνει η παραμικρή δημόσια συζήτηση (το περιεχόμενο των τριών πρώτων άρθρων το είχε προαναγγείλει ο Κικίλιας μια μέρα νωρίτερα). Ούτε ο Κοντοζαμάνης κατέθεσε κάποια επιχειρηματολογία για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, την παντελώς άσχετη με τα τρία πρώτα άρθρα της εκπρόθεσμης τροπολογίας. Απλά επανέλαβε συνοπτικά τι προβλέπει η ρύθμιση: «Τέλος, με το άρθρο 4 της συγκεκριμένης τροπολογίας ορίζεται ότι τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».

Ο μόνος που πήρε το λόγο εκείνη τη στιγμή ήταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος, που ρώτησε διευκρινιστικά, για να γραφεί στα πρακτικά, όπως είπε, αν η εξαίρεση της δίωξης για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση αφορά τα εσωτερικά της Επιτροπής. Ο Κοντοζαμάνης απάντησε καταφατικά και ο Ξανθόπουλος έμεινε με την ικανοποίηση ότι διευκόλυνε τον αναπληρωτή υπουργό να κάνει μια απαραίτητη διευκρίνιση.

Αργότερα πήραν χαμπάρι τι γίνεται και «άρχισαν τα όργανα». Ο Ραγκούσης ανέβασε τους τόνους. Ο Κεγκέρογλου είπε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν ψηφίζει αυτή την τροπολογία και δεν παρέλειψε ότι τα ίδια είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μέλη του ΤΧΣ. Ο Ξανθόπουλος διαφοροποιήθηκε από τον Ραγκούση: «Δεν είμαστε επί της αρχής αντίθετοι, αλλά θέλουμε διευκρινίσεις. Το ζήτησε κάποιος; Το ζήτησαν κάποιοι; Υπάρχει ένα αίτημα στην Κυβέρνηση; Υπάρχει κάποιο έγγραφο που μπορείτε να μας δείξετε; Υπάρχει μια ανάγκη για την οποία δεν έπρεπε να έρθουμε τα κόμματα και να κάνουμε μία ασπίδα θεσμικής προστασίας στην ελευθεροφροσύνη και στην έκφραση κρίσης και γνώμης αυτών των ανθρώπων;».

Ο Πλεύρης έκανε σπέκουλα με την εμφανή διαφοροποίηση μεταξύ εισηγητή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ξανθόπουλος αναγκάστηκε να «μαζευτεί» δηλώνοντας: «Είπα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια βάση συζήτησης, ούτε επί της αρχής ούτε επί των άρθρων. Και εγκαλώ την Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία ότι για ένα ενδεχομένως υπαρκτό θέμα δεν προχώρησε σε μια τέτοια διαδικασία. Αυτό είπα»!

Επί της ουσίας, η υπεράσπιση που προσπάθησε να αρθρώσει ο Πλεύρης (ο Κοντοζαμάνης απαξίωσε να πάει στη Βουλή για να υπερασπιστεί την τροπολογία του) κατέστησε προφανέστατη τη σκοπιμότητα αυτής της προκλητικής προληπτικής αμνήστευσης:

«Από τι όμως τους προστατεύει, κύριοι συνάδελφοι; Τους προστατεύει από τον κανιβαλισμό που ζούμε -να το πω ευθέως- από ψεκασμένους και από fake news. (…) Στην  ουσία από τι κινδυνεύουν; Από κακόβουλες μηνύσεις που θα γίνουν από όσους είναι εναντίον των εμβολιασμών -γι’ αυτό λέει μέσα και για την Επιτροπή Εμβολιασμού- από όσους είναι εναντίον των μέτρων. Δεν ξέρετε ότι γίνονται μηνύσεις για τις μάσκες; Στα σχολεία τα ζουν οι καθηγητές. Τους μηνύουν γιατί το παιδί πρέπει να πάει χωρίς μάσκα ή το παιδί πρέπει να πάει στο σχολείο χωρίς να κάνει self test»!

Αλήθεια, τους καθηγητές γιατί δεν τους αμνηστεύουν προληπτικά; Τους γιατρούς γιατί δεν τους αμνηστεύουν για ό,τι κάνουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (αντίθετα, ο Κοντοζαμάνης έχει υπαινιχθεί παλαιότερα ότι οι θάνατοι διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ είναι ευθύνη των γιατρών); Και γιατί μαζί με τους λοιμωξιολόγους, επιδημιολόγους και λοιπούς «ενσωματωμένους» επιστήμονες αμνηστεύουν προληπτικά και κυβερνητικά στελέχη όπως ο Πρεζεράκος, ο Θεμιστοκλέους, ο Αρκουμανέας; (Τα μέλη της κυβέρνησης έτσι κι αλλιώς προστατεύονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών).

Δεν υπάρχουν εισαγγελείς για να κρίνουν αν μια μήνυση είναι «ψεκασμένη» και να τη βάλουν κατευθείαν στο αρχείο; Δεν έχει η κυβέρνηση εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, όπως διακηρύσσει με κάθε ευκαιρία;

Και γιατί προεξοφλείται ότι τυχόν μηνύσεις θα είναι μόνο από «ψεκασμένους» και θύματα των «fake news»; Γιατί δεν αφήνεται στο δικαστικό μηχανισμό (που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος) να κρίνει όλες τις νομικές ενέργειες που θα γίνουν από πολίτες, αλλά αναλαμβάνει η Βουλή (η κυβέρνηση δηλαδή) να απαλλάξει εκ των προτέρων τους πάντες, στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα που τους αναγνωρίζει η συνταγματική τάξη της αστικής δημοκρατίας;

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δε φοβούνται τους «ψεκασμένους». Φοβούνται μηνύσεις και αγωγές πολιτών που θα έχουν πραγματική νομική βάση. Και σπεύσουν από τώρα να τους χαρακτηρίσουν όλους «ψεκασμένους», όπως κάποτε βάφτιζαν «ψεκασμένους» όσους κατέφευγαν σε νομικές ενέργειες ενάντια στα Μνημόνια.

Αμνηστεύοντας προληπτικά τα μέλη των Επιτροπών (και αυτά με επιστημονική ιδιότητα και αυτά με κρατική ιδιότητα), η κυβέρνηση Μητσοτάκη αμνηστεύει προληπτικά τον εαυτό της. Αυτή είναι η ουσία. Και δεν είναι τυχαίο ότι θυμήθηκαν την προληπτική αμνήστευση ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας. Τώρα βαθαίνει η κρίση της διαχείρισης, τώρα έχουν φανεί οι τραγικές συνέπειες αυτής της εγκληματικής διαχείρισης και σπεύδουν να προσφέρουν αυτή την προκλητική προστασία σε έναν βασικό κρίκο αυτής της διαχείρισης, για να μην αρχίσουν οι διαρροές και το φευγιό. Τους προσφέρουν το απόλυτο ακαταδίωκτο για να τους κρατήσουν στο μαντρί.

ΥΓ. Μένει να μάθουμε ποιοι/ποιες ζήτησαν από την κυβέρνηση αυτή την προστασία, με την αποστέρηση ενός συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών.

ΑΣΥΛΙΑ_ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ

Εκτύπωση 🖨
ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 23 Απρίλη
Επόμενο άρθρο Χαλάλι 10.000 νεκροί, αν είναι να δοξάσουμε τον Μωυσή-Κούλη

Σχετικά Αρθρα

Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;

Παρακάμπτοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογράφοντας ο ίδιος να πληρωθούν τα λαμόγια, ο Βορίδης διέπραξε - απολύτως συνειδητά - ποινικά αδικήματα

Αγροτικά 17 Αυγ 2025, 13:05

Eλληνική συμμετοχή στο έγκλημα της ρίψης «βοήθειας» από αέρα στη Γάζα

Διεθνή 16 Αυγ 2025, 13:27

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βορίδης, εν πλήρη συνειδήσει, υπέγραφε να πληρωθούν τα λαμόγια της εγκληματικής οργάνωσης του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

Με γκεμπελίστικα ψεύδη παραμύθιασε την Ολομέλεια της Βουλής

Πολιτική 12 Αυγ 2025, 20:08

Μεγάλη νίκη των σπουδαστών του Deree. Ακυρώνεται η συμμετοχή στο «εκπαιδευτικό» ταξίδι στο Ισραήλ

Πολιτική 12 Αυγ 2025, 18:01

Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 19:13

Ολη η Ελλάδα Παλαιστίνη

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 18:09
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι σιωνιστές

24 Αυγ 2025, 13:03
Εργατικά

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

24 Αυγ 2025, 08:52
Καταστολή

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

24 Αυγ 2025, 06:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo