Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
  • Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
  • Νέο unfair από τον Τασούλα
  • Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος
  • «Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»
  • Σαν σήμερα 15 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Κοκορομαχία με μισόλογα και υπεκφυγές
Πολιτική

Κοκορομαχία με μισόλογα και υπεκφυγές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Φεβ 2022, 13:34

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε χθες την εξής ανακοίνωση (οι εμφάσεις δικές μας): «Τις αποφάσεις του εισαγγελέα για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων των κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, ας τις κρίνουν οι πολίτες και οι συνάδελφοί τους δικαστές. Στα πορίσματα ωστόσο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, πέραν της αρχειοθέτησης προκύπτουν ερωτηματικά που δεν μπορεί να μένουν αναπάντητα. Ο κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός και Αρχηγός της ΝΔ οφείλει να δώσει μια απάντηση: Ο ίδιος θεωρεί πως είναι όλα καλώς καμωμένα; Θεωρεί δηλαδή ότι είναι φυσιολογικό και νόμιμο να βρίσκονται στους λογαριασμούς του ενός νυν υπουργού του και αντιπρόεδρου του Κόμματος, 350.000 ευρώ και στου άλλου, πρώην υπουργού και κεντρικού στελέχους του, 1.000.000 ευρώ “αδιευκρίνιστα ποσά“; Θεωρεί ότι κανείς δεν οφείλει διευκρινίσεις για τα αδιευκρίνιστα; Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή του».

Αν δεν κάνουμε λάθος (που δεν κάνουμε), τον Γεωργιάδη και τον Αβραμόπουλο τους παρέπεμψε στην τακτική Δικαιοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλα οχτώ πολιτικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά, Βενιζέλο, Πικραμμένο, Λοβέρδο, Στουρνάρα, Κουτρουμάνη, Σαλμά, Λυκουρέντζο). Μάλιστα, ακολουθήθηκε μια… πρωτότυπη διαδικασία. Πρώτα οργανώθηκε μια νυχτερινή σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στο Μαξίμου, με τους δημοσιογράφους να έχουν ειδοποιηθεί να περιμένουν… συγκλονιστικά νέα. Βγήκαν από τη σύσκεψη ο Παπαγγελόπουλος με τον Κοντονή και ο πρώτος εριξε τη «βόμβα»: έχει αποκαλυφθεί «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους». Ο Κοντονής, που σήμερα καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για δοσοληψίες με το λεγόμενο οικονομικό έγκλημα, συμφώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό. Τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα απέκτησε όταν ο Τσίπρας τον έδιωξε από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή, όπου η πλειοψηφία πήρε απόφαση συγκρότησης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης (είναι αυτή που έχει τυποποιηθεί να αποκαλείται Προανακριτική) και για τους δέκα. Η Προανακριτική, όμως, δεν λειτούργησε! Με συνοπτικές διαδικασίες, η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη. Δηλαδή, ακύρωσαν την Προανακριτική που οι ίδιοι είχαν προτείνει και ψηφίσει! Πέταξαν το μπαλάκι στην τακτική Δικαιοσύνη, για να μη γίνουν οι ίδιοι ρόμπες. Ηξεραν καλά τι έκαναν, καθώς η ίδια η εισαγγελέας Διαφθοράς Τουλουπάκη άρχισε να βάζει στο αρχείο τη μία μετά την άλλη τις υποθέσεις όλων των κατηγορηθέντων. Κατηγορία απαγγέλθηκε μόνο κατά του Λοβέρδου (για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση), ενώ σε εκκρεμότητα παρέμεναν για χρόνια οι φάκελοι των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, που αρχειοθετήθηκαν πρόσφατα από τον διάδοχο της Τουλουπάκη στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Δεν μπορεί, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να το παίζει Πόντιος Πιλάτος και να αποφαίνεται ότι τις αρχειοθετήσεις «ας τις κρίνουν οι πολίτες και οι συνάδελφοί τους δικαστές». Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ πώς τις κρίνει; Πώς κρίνει τις προηγούμενες εφτά αρχειοθετήσεις; Πού πήγε «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους»; Ενα από τα δυο ισχύει: ή δεν υπήρχε σκάνδαλο με εμπλοκή πολιτικών προσώπων και ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε μια σκευωρία κατά των πολιτικών του αντιπάλων (όπως ισχυρίζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχουν ήδη παραπέμψει τον Παπαγγελόπουλο και την Τουλουπάκη στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με την υπόθεση να βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της τακτικής ανάκρισης), είτε υπήρξε σκάνδαλο με εμπλοκή πολιτικών προσώπων και ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε σκατά στη διερεύνησή του, με αποτέλεσμα όλοι να τη σκαπουλάρουν.

Επ’ αυτών θα περίμενε κανείς να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την… προσμονή θα μείνει. Τυπικά, πάντως, η τακτική Δικαιοσύνη, στην οποία -επαναλαμβάνουμε- η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρέπεμψε την υπόθεση, αποφεύγοντας να κάνει προκαταρκτική εξέταση στην Επιτροπή της Βουλής που οι ίδιοι συνέστησαν, έχει απαλλάξει από κάθε κατηγορία τους εννέα από τους δέκα. Τη συντριπτική πλειοψηφία, μάλιστα, τους εφτά από τους δέκα, την απάλλαξε η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τουλουπάκη.

Αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε «αδιευκρίνιστα ποσά» που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του Γεωργιάδη (350.000 ευρώ) και του Αβραμόπουλου (1 εκατ. ευρώ). Τι εννοεί; Οτι αυτά τα ποσά συνδέονται με μίζες από τη Novartis; Τότε γιατί δεν έψαξε την υπόθεση στη Βουλή, τότε που είχε την ευκαιρία να το κάνει (στο πλαίσιο της Προανακριτικής); Γιατί δεν βρήκε κάτι σχετικό η Τουλουπάκη, ώστε να απαγγείλει κατηγορία; Αυτός είναι ο λόγος που η υπόθεση σερνόταν για τόσο καιρό; Επαναλαμβάνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως οιονεί εισαγγελέας σ’ αυτή την υπόθεση, δεν μπορεί να απευθύνει… πονηρά ερωτήματα. Οφείλει να τοποθετηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος, για όλες τις φάσεις που πέρασε «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», που στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε τζούφιο.

Ο Μητσοτάκης, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε τα ερωτήματα, δεν απάντησε. Απάντησε, όμως, ο Γεωργιάδης με μια δήλωση 420 λέξεων, την οποία μάλιστα διένειμε από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης και όχι από το προσωπικό του Γραφείου, ως όφειλε. Λέει πολλά, για τον «Ρασπούτιν» και τους «ελεγχόμενους ποινικά εισαγγελείς», για την «πρωτοφανή για κράτος του Δυτικού κόσμου θεσμικά ανώμαλη κατάσταση» που βιώνει, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «καταπατά αδιάκοπτα και αδίστακτα τον απαράγραπτο και απαραβίαστο κανόνα, που ισχύει στα μη φασιστικά καθεστώτα περί σεβασμού των Δικαστικών Αποφάσεων», για το ότι «στον έλεγχο που διενεργήθηκε σε μένα, οι Αρχές δεν βρήκαν καθόλου ενδείξεις για να μου ασκηθεί ποινική δίωξη όπως ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, ο οποίος διαφέρει από τον Κώδικα του Τσίπρα και του Πολάκη, τους σιαμαίους αδελφούς».

Τι αναφέρει, όμως, για τα «αδιευκρίνιστα ποσά»; «Η αποκρουστική παραπλάνηση της κοινής γνώμης με τις δήθεν αδιευκρίνιστες καταθέσεις βρίσκουν πλήρη απάντηση στο ίδιο το εισαγγελικό πόρισμα, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας, όπου δεν βρέθηκε τίποτε μεμπτό, αλλά και με την αναφορά στους δηλωμένους και φορολογημένους τζίρους των εταιριών μου, που υπερκαλύπτουν πολλαπλάσια αυτά τα ποσά. Η δυσώδης λάσπη για το αν οι καταθέσεις μου καλύπτονται από τις δηλώσεις του Πόθεν Εσχες μου, βρίσκει απάντηση στον Ελεγχο του Πόθεν Εσχες μου από τη μόνη κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή, δηλαδή την επιτροπή της Βουλής και μάλιστα επί Σύριζα και με Πρόεδρο της Επιτροπής, την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι οι εισαγγελικές αρχές έχουν βρει «αδιευκρίνιστες καταθέσεις», ο Γεωργιάδης μιλά για «δήθεν αδιευκρίνιστες καταθέσεις». Προσέξτε, όμως, λίγο τη δήλωσή του. Καταρχάς, αυτός που δε βάζει γλώσσα μέσα, «ξέχασε» να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα, που βρίσκεται στα χείλη όλων: γιατί καθυστέρησε τόσο καιρό η εκκαθάριση της δικής του υπόθεσης (και του Αβραμόπουλου); Οι υποθέσεις των άλλων οχτώ εκκαθαρίστηκαν αμέσως, των επτά με αρχειοθέτηση, του Λοβέρδου με απαγγελία κατηγορίας. Αυτών των δύο γιατί καθυστέρησε η εκκαθάριση; Μήπως επειδή υπήρχαν αυτές οι «αδιευκρίνιστες καταθέσεις»; Δύσκολα υποθέτει κάποιος ότι «ξέχασε» να αναφερθεί σ’ αυτό.

Από την άλλη, όταν αναφέρεται στις δικαστικές αρχές, μιλά για τους δηλωμένους τζίρους των εταιριών του που υπερκαλύπτουν αυτό το ποσό. Κάποιος έλεγχος έγινε, λοιπόν. Δεν μπορείς, όμως, να συσχετίζεις καταθέσεις με τζίρους. Τι εννοεί δηλαδή, ότι είχε πολύ μεγάλους τζίρους που δικαιολογούν τις καταθέσεις; Τότε πώς προέκυψε πρόβλημα; Μήπως αυτές τις καταθέσεις δεν τις δήλωσε στο «πόθεν έσχες» και γι’ αυτό τον έψαχναν τόσα χρόνια, εν αντιθέσει με τους οχτώ άλλους πολιτικούς; Τι, τέλος πάντων, συμβαίνει, γιατί δεν απαντά με σαφήνεια αλλά τα μασάει;

Οταν αναφέρεται στο «πόθεν έσχες», καλύπτεται πίσω από τον έλεγχο που έκανε η Επιτροπή της Βουλής, για την οποία σημειώνει με νόημα ότι είναι «η μόνη κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή». Τι σημαίνει αυτό; Μήπως ότι οι εισαγγελείς βρήκαν όντως «αδιευκρίνιστα ποσά» και ο Γεωργιάδης λέει ότι τα δικαιολογούν οι τζίροι των μαγαζιών του, ενώ το «πόθεν έσχες» του μόνο η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής μπορεί να το ελέγξει και όχι η Εισαγγελία;

Αυτή η Επιτροπή της Βουλής, βέβαια, κανέναν έλεγχο δεν κάνει (τα ξεπετάει όλα), όμως η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να απαντήσουν. Είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει συνέχεια στην κοκορομαχία. Προς το παρόν περιοριζόμαστε να σημειώσουμε τα μισόλογα και τις υπεκφυγές και των δύο πλευρών.

Εκτύπωση 🖨
NOVARTIS ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓκεμπελίστικη προπαγάνδα από Πλεύρη-Μητσοτάκη
Επόμενο άρθρο O oδοστρωτήρας του ρατσισμού ισοπεδώνει τον αστικό Διαφωτισμό

Σχετικά Αρθρα

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46

Στη «βαθιά κατάψυξη» της ΑΑΔΕ η Παρασκευή Τυχεροπούλου: την πέταξαν εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ»

Στις θέσεις και τις αρμοδιότητές τους όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, που κατονομάζονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Πολιτική 7 Ιαν 2026, 20:14

Πληρωμένη απάντηση στον Μητσοτάκη από τον ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Ομως και το τσαβικό καθεστώς επικαλείται επιλεκτικά το αστικό διεθνές δίκαιο

Διεθνή 5 Ιαν 2026, 19:08
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
Κόντρες

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

13 Ιαν 2026, 14:11
Πολιτισμός

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

13 Ιαν 2026, 12:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Γενάρη

13 Ιαν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo