Μετά την καθιερωμένη ανάγνωση του απουσιολόγιου από την πρόεδρο Μ. Τζανακάκη, το τρομοδικείο ασχολήθηκε με την εξέταση μιας συνταξιούχου αστυνομικού, η οποία ισχυριζόταν ότι δήθεν η Σ. Αντωνίου την είχε επισκεφθεί δύο ημέρες πριν συλληφθεί. Μετά την κατάθεσή της, ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας ανέπτυξε την πρότασή του επί μιας σειράς ενστάσεων και αιτημάτων των συνηγόρων υπεράσπισης και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τη δευτερολογία των συνηγόρων επί της πρότασης του εισαγγελέα.
Η συνταξιούχος αστυνομικός, απαντώντας στις πρώτες ερωτήσεις της προέδρου κατέθεσε ότι υπηρετούσε στο τμήμα οπλισμού του Α.Τ. Καλλιθέας και ότι αναγνώρισε την Αντωνίου (όπως είπε, την είχε επισκεφθεί δύο μέρες πριν συλληφθεί), η οποία κάτι έψαχνε, αλλά ρωτούσε ασυνάρτητα πράγματα! Απάντησε, ακόμη, ότι δεν πήγε μόνη της να καταθέσει, γιατί δεν ήθελε να μπλέξει, αλλά ενημέρωσε το διοικητή του τμήματος. Η πρόεδρος την ενημέρωσε ότι η Αντωνίου ισχυρίζεται ότι λέει ψέματα και της ζήτησε να γυρίσει προς τους κατηγορούμενους και να δείξει ποια από τις δύο γυναίκες είναι η Αντωνίου (δεν ακολουθήθηκε και πάλι η διαδικασία που προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για τις αναγνωρίσεις). Η μάρτυρας δεν το έκανε, φοβούμενη προφανώς μην κάνει καμία γκάφα. Αλλωστε, όπως αποδείχτηκε μετά τις ερωτήσεις του συνηγόρου Χ. Λαδή, η Αντωνίου δεν είχε επισκεφθεί ποτέ το Α.Τ. Καλλιθέας.
Ο συνήγορος άρχισε τις ερωτήσεις του ζητώντας από τη μάρτυρα να πει μία έστω από τις ασυναρτησίες που υποτίθεται ότι της είπε η Αντωνίου. Και σ' αυτή την ερώτηση και στις επόμενες η μάρτυρας απαντούσε ότι… δεν θυμάται ή ότι… έχει και προσωπικά προβλήματα.
Μετά από τις πολλές και επίμονες ερωτήσεις του συνηγόρου και τις απαντήσεις που έδωσε η μάρτυρας επιβεβαιώθηκαν μερικά πράγματα για το πώς η Αντιτρομοκρατική και οι επικεφαλής της στήνουν τα κατηγορητήρια. Το κατηγορητήριο κατά της Αντωνίου ήταν διάτρητο και στο ακροατήριο δεν μπορούσε (δεν μπορεί, μετά και την κατάθεση της αστυνομικού) να σταθεί. Επρεπε, λοιπόν, να επινοήσουν τη δήθεν επίσκεψη της Αντωνίου σ’ ένα Α.Τ. και μάλιστα σε μια υπηρεσία του που είναι αρμόδια για τη φύλαξη ακόμα και βαριού οπλισμού. Επίσκεψη που μάλιστα έγινε δύο μέρες πριν συλληφθεί η Αντωνίου.
Η Σ. Αντωνίου δήλωσε ότι η μάρτυρας αυτή είναι ψευδομάρτυρας. Ο συνήγορος Χ. Λαδής κάνοντας χρήση του άρθρου 358 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σχολίασε την κατάθεση της μάρτυρα, λέγοντας ότι μετά την αλλοπρόσαλλη κατάθεσή της θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις το πώς τέτοιες καταθέσεις εισάγονται στα βουλεύματα και στηρίζουν τα κατηγορητήρια. Ο εισαγγελέας δεν έπρεπε να καλέσει αυτή τη μάρτυρα, τόνισε.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο εισαγγελέας και ανέπτυξε διεξοδικά την πρότασή του επί όλων των αιτημάτων και ενστάσεων για τα οποία είχαν επιφυλαχθεί ο ίδιος και το τρομοδικείο. Μερικά από τα αιτήματα που υποβλήθηκαν και τα οποία είχαν επουσιώδη σημασία τα έκανε δεκτά. Για παράδειγμα, έκανε δεκτό το αίτημα να έρθουν οι φωτογραφίες από τις σακούλες σκουπιδιών που μαζεύτηκαν από τους κάδους απορριμμάτων στο Βόλο, να προβληθεί το βίντεο από τη σύλληψη του Μ. Νικολόπουλου κ.ά. Δεν έκανε, όμως, δεκτά αιτήματα, όπως το να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες οι αναγραφόμενοι ως αποστολείς των βομβοδεμάτων (π.χ. Ι. Πανούσης,τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Τζωίτης, Παπαθανασάκης και Κανέλος και ο Μ. Χρυσοχοίδης). Για την πρότασή του να μη κληθούν οι τρεις της Αντιτρομοκρατικής συμπλήρωσε, ότι θα είχε νόημα να κληθούν εάν προβαλλόταν η άποψη ότι πρόκειται για σκευωρία. Ομως τέτοια άποψη δεν διατυπώθηκε από την πλειονότητα των κατηγορούμενων, που δήλωσαν ότι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη και όσον αφορά την ποινική ευθύνη ας την αναζητήσει το δικαστήριο. Υπάρχουν δε και τέσσερις που δεν έχουν αποσαφηνίσει τις θέσεις τους.
Η τελευταία τοποθέτηση του εισαγγελέα ήταν επόμενο να προκαλέσει την αντίδραση των δύο παριστάμενων από τους τέσσερις κατηγορούμενους, του Α. Μητρούσια και του Γ. Καραγιαννίδη, οι οποίοι για μια ακόμη φορά επανέλαβαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη ΣΠΦ, ενώ για τον οπλισμό που βρέθηκε στην κατοχή τους θα μιλήσουν στις τελικές τους τοποθετήσεις.
Οσον αφορά την ένσταση για εκκρεμοδικία, ο εισαγγελέας δήλωσε ότι επιφυλάσσεται. Επιφυλάχθηκε επίσης για την τοποθέτηση του συνηγόρου Σπ. Φυτράκη, που αφορά την προκλητική διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του εντολέα του Χ. Χατζημιχελάκη (έχει «προαχθεί σε διευθυντή», όπως χαρακτηριστικά λέει ο συνήγορους).
Από τους παριστάμενους συνηγόρους τοποθετήθηκε βασικά ο Φρ. Ραγκούσης, που είχε υποβάλει τα περισσότερα από τα αιτήματα. Επέμεινε στην ικανοποίηση των βασικών απ’ αυτά, τα οποία επισημάναμε παραπάνω. Συμπληρωματικά τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι Α. Παπαρρούσου, Σταν και Δ. Κατσαρής.
Η πρόεδρος δήλωσε ότι το δικαστήριο θα συσκεφθεί για να αποφασίσει επί των αιτημάτων και ενστάσεων των συνηγόρων και επί της πρότασης του εισαγγελέα, διαδικασία που δεν μπορούσε να γίνει στον υπολοιπόμενο μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης χρόνο.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη.