Συνεδρίαση ουσιαστικά δεν έγινε, αφού μάρτυρες δεν προσήλθαν, παρά τις αποφάσεις για βίαιη προσαγωγή τους. Μετά την καθιερωμένη ανάγνωση του απουσιολόγιου κατηγορούμενων και συνηγόρων, η πρόεδρος του τρομοδικείου Μ. Τζανακάκη διάβασε εννιά διαβιβαστικά έγγραφα αστυνομικών τμημάτων που προσπάθησαν να βρουν τους μάρτυρες εναντίον των οποίων είχε εκδοθεί απόφαση για βίαιη προσαγωγή. Μετά τις αναγνώσεις των εγγράφων, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι δύο από τους μάρτυρες είναι αγνώστου διαμονής και γι' αυτό σταματά η περαιτέρω αναζήτησή τους και πρέπει να αναγνωστούν οι καταθέσεις τους. Οι συνήγοροι που ζήτησαν τη βίαιη προσαγωγής αυτών των μαρτύρων δεν ήταν παρόντες και έτσι δεν γνωρίζουμε την αντίδρασή τους στην άποψη της προέδρου για ανάγνωση των καταθέσεων.
Ο συνήγορος υπεράσπισης Ν. Σωτηρίου υπενθύμισε στο δικαστήριο ότι είχε υποβάλει αίτημα να κληθεί ένας τεχνικός ασφαλείας της ΥΠΑ. Πρόεδρος και εισαγγελέας αναγνώρισαν ότι πράγματι ο συνήγορος έχει υποβάλει το αίτημα, για το οποίο επιφυλάχτηκαν να αποφασίσουν. Ο εισαγγελέας, μάλιστα, ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί συνολικά δεκατέσσερα αιτήματα επί των οποίων έχει επιφυλαχτεί, δηλώνοντας ότι εν ευθέτω χρόνω θα διατυπώσει τις προτάσεις του.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η σύντομη αυτή συνεδρίαση, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο θα διακόψει για είκοσι ημέρες λόγω καλοκαιρινών διακοπών, ενώ απαντώντας σε αίτημα των Γερ. Τσάκαλου και Μ. Νικολόπουλου να είναι μικρότερη η διακοπή, είπε πως έχουν κοπεί εισιτήρια και δεν γίνεται πλέον να μειωθούν οι μέρες της διακοπής.
Είναι γεγονός, ότι παλιότερα οι μηχανισμοί καταστολής εκμεταλλεύτηκαν τις πολυήμερες διακοπές των τρομοδικείων σε περιόδους διακοπών και διασκόρπισαν τα μέλη της ΣΠΦ σε διάφορες φυλακές της χώρας, προκειμένου να δυσκολέψουν την οργάνωση της υπερασπιστικής τους τακτικής. Γι' αυτό και έχουν βάση οι διαμαρτυρίες των Γερ. Τσάκαλου και Μ. Νικολόπουλου, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο πρώτος επικαλέστηκε στην αρχή άλλο λόγο και στην τοποθέτησή του εμφιλοχώρησαν και μερικά «γαλλικά». Ο Μ. Νικολόπουλος συνέδεσε τη μεγάλη διακοπή των συνεδριάσεων με τον κίνδυνο του διασκορπισμού τους σε διάφορες φυλακές της Ελλάδας, τοποθέτηση με την οποία συμφώνησε τελικά και ο Γερ. Τσάκαλος.
Αυτός ο υπαρκτός κίνδυνος δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος από κανένα παράγοντα της δίκης. Τα τρομοδικεία που χειρίστηκαν τις υποθέσεις της 17Ν και του ΕΛΑ διέκοπταν τον Αύγουστο, όμως οι κατηγορούμενοι συνέχιζαν να κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα, στην περίπτωση που το τρομοδικείο επιμείνει στην απόφασή του για εικοσαήμερη διακοπή των συνεδριάσεων. Αυτό το εικοσαήμερο πρέπει όλοι οι κατηγορούμενοι αυτής της υπόθεσης να παραμείνουν στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας, τέλος, πρότεινε να συνεχιστεί η αναζήτηση των μαρτύρων του κατηγορητήριου και να οριστεί η επόμενη συνεδρίαση για τη Δευτέρα 29 Ιούλη, πρόταση με την οποία συμφώνησε το τρομοδικείο. Τη Δευτέρα, λοιπόν, ίσως οριστικοποιηθεί και η απόφαση για το χρονικό διάστημα της καλοκαιρινής διακοπής της δίκης.