Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη
  • Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις
  • Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη
  • Ψήφισμα ΣΑ του ΟΗΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
  • Πολιτική αλητεία: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σαν «δώρο» στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, αυτό που η κυβέρνησή του είχε νομική υποχρέωση να κάνει πριν από ενάμιση χρόνο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»3η Δίκη Σ.Π.Φ.»Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 61η συνεδρίαση, Πέμπτη 11.7.13
3η Δίκη Σ.Π.Φ.

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 61η συνεδρίαση, Πέμπτη 11.7.13

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιούλ 2013, 00:00

Η συνεδρίαση σφραγίστηκε από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να αποφυλακίσει τον πολιτικό κρατούμενο Κ. Σακκά επιβάλλοντάς του πολύ βαριούς περιοριστικούς όρους. Εφτασαν στο σημείο να επιβάλουν τον όρο να μην συναντιέται με τους συγκατηγορούμενούς του στο τρομοδικείο. Αναγκάστηκαν να τον αποφυλακίσουν, γιατί τόσο αυτοί όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τρέμουν στην ιδέα νεκρού από απεργία πείνας πολιτικού κρατούμενου.


Κατά την καθιερωμένη ανάγνωση του απουσιολογίου κατηγορούμενων και συνηγόρων, όταν η πρόεδρος του τρομοδικείου Μ. Τζανακάκη έφτασε στο όνομα του Κ. Σακκά ζήτησε από την συνήγορό του ενημέρωση για το πού βρίσκεται η υπόθεση της εξέτασης από το Συμβούλιο του αιτήματος για την αποφυλάκιση του εντολέα της. Η Μ. Δαλιάνη ενημέρωσε το τρομοδικείο, ότι μέχρι τις 10 το πρωϊ που επικοινώνησε με τον γραμματέα του Συμβουλίου δεν είχε εξεταστεί το αίτημα του εντολέα της, όμως θεωρούσε δεδομένο ότι Συμβούλιο θα εξέδιδε αόφαση σήμερα.

Απ’ αφορμή αυτή την ενημέρωσε άρχισε μια συζήτηση, στην οποία πήραν μέρος η πρόεδρος, ο εισαγγελέας και συνήγοροι υπεράσπισης. Ο καθένας και η καθεμιά από τη μεριά τους εκτιμούσαν το χρόνο λήψης της απόφασης από το Συμβούλιο Εφετών, ενώ στο τέλος αυτής της κατά κάποιο τρόπο αδιέξοδης συζήτησης η πρόεδρος ζήτησε από τον εισαγγελέα να προτείνει το χρόνο διακοπής της συνεδρίασης. Ο εισαγγελέας πρότεινε μισάωρη διακοπή (μέχρι της 11 και 30’), πρόταση που δέχτηκε το τρομοδικείο.

Με την επανάληψη της συνεδρίασης η Μ. Δαλιάνη δήλωσε ότι, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που είχε από τον γραμματέα του Συμβουλίου Εφετών, αυτό αποφάσισε την άρση της προφυλάκισης με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγύησης 30.000 ευρώ. Η πρόεδρος που έχει την αγωνία να «τρέξει» η δίκη, αμέσως μετά την ενημέρωση ρώτησε τη συνήγορο τι θα γίνει σήμερα με την εκπροσώπηση του εντολέα της κι αυτή απάντησε ότι ο Κ. Σακκάς σταμάτησε την απεργία πείνας και θα τον εκπροσωπήσει η ίδια.

Ανακουφισμένη η πρόεδρος δήλωσε ότι βρισκόμασταν στο στάδιο που εκκρεμούσαν αιτήματα των κατηγορουμένων, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς από τους συνηγόρους να υποβάλουν τα αιτήματα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις ο συνήγορος Φρ. Ραγκούσης πήρε το λόγο για να αναπτύξει το αίτημά του να κληθούν μια σειρά μάρτυρες (στον σχετικό κατάλογο υπήρχαν ο Πάγκαλος και ο Πανούσης της ΔΗΜΑΡ), η πρόεδρος τον διέκοψε ευγενικά, για να ενισχύσει την άποψή της ότι εκκρεμούσαν αιτήματα από τους κατηγορούμενους, απευθυνόμενη δε στον Μ. Νικολόπουλο τον ρώτησε: «Δεν είχατε υποβάλει αίτημα να κληθούν μάρτυρες;». Ο Μ. Νικολόπουλος την «άδειασε» απαντώντας ότι ο ίδιος δεν έχει υποβάλει αίτημα.

Το πραγματικό γεγονός είναι ότι μέχρι την 53η συνεδρίαση του τρομοδικείου (είχαν κληθεί δύο μάρτυρες και είχε εμφανιστεί μόνο ο ένας) ούτε οι συνήγοροι ούτε οι κατηγορούμενοι είχαν υποβάλει τέτοιο αίτημα. Γι’ αυτή τη συνεδρίαση, που ήταν η προτελευταία με την παρουσία του Κ. Σακκά, γράψαμε στο ρεπορτάζ μας, ότι οι συνήγοροι και οι κατηγορούμενοι απαίτησαν από το δικαστήριο να καλέσει και τους άλλους μάρτυρες, η πρόεδρος όμως απάντησε, ότι άλλους δεν τους βρίσκουν και απ’ αυτούς που βρίσκουν κάποιοι αγνοούν το δικαστήριο και δεν έρχονται! Πρότεινε δε στους κατηγορούμενους να πουν ποιους μάρτυρες θέλουν να καλέσουν και το δικαστήριο θα διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους!

Η αλήθεια λοιπόν είναι, ότι τόσο οι συνήγοροι όσο και οι κατηγορούμενοι δεν είχαν υποβάλει αίτημα να κληθούν οι μάρτυρες που δεν προσήλθαν, γιατί θεωρούν ότι αυτό είναι υποχρέωση του τρομοδικείου. Ετσι ο Φρ. Ραγκούσης αναγκάστηκε να σηκώσει το βάρος της παρουσίασης του αιτήματος κλήσης των μαρτύρων που δεν προσήλθαν, στελεχών των πρεσβειών στους οποίους στάλθηκαν οι φάκελοι, οι φερόμενοι ως αποστολείς και οι αποδέκτες αυτών των δεμάτων. Ο συνήγορος ανέπτυξε πλούσια επιχειρήματα προκειμένου να στηρίξει το αίτημά του και υπενθύμισε στο δικαστήριο τις διατάξεις της ΕΣΔΑ και τα άρθρα 353, 357 και 358 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Στη δευτερομιλία του, μετά την πρόταση του εισαγγελέα, απάντησε στα επιχειρηματά του για τη διπλωματική ασυλία και για το ότι μέσα από τις προκηρύξεις διαφάνηκαν οι προθέσεις των κατηγορουμένων ως προς την επιλογή των συγκεκριμένων ανθρώπων ως αποστολέων και παραληπτών.

Για τη διπλωματική ασυλία είπε το αυτονόητο: εσείς καλέστε τους και αυτοί ας αρνηθούν να έρθουν. Επεσήμανε δε, ότι οι Μέρκελ και Σαρκοζί έχουν υποβάλει μηνύσεις και έτσι έχουμε κάθε λόγο να καλέσουμε εκπροσώπους τους.

Οι συνήγοροι Φυτράκης, Σταν και Στεντούμη στήριξαν το αίτημα του συναδέλφου τους, αναπτύσσοντας τα δικά τους επιχειρήματα. Ο Σ. Φυτράκης είπε χαρακτηριστικά πως αν το δικαστήριο δε θέλει να εφαρμόσει το κατασταλτικό μοντέλο, οφείλει να καλέσει όλους τους μάρτυρες του καταλόγου που κατέθεσε ο Φρ. Ραγκούσης, ενώ ολοκλήρωσε αναφερόμενος για μια ακόμη φορά στο σαθρό κατηγορητήριο που βαραίνει τον εντολέα του Χ. Χατζιμιχελάκη. Η συνήγορος Σταν έκανε στην αρχή μια εκτεταμένη αναφορά στο σαθρό κατηγορητήριο, στην πορεία της δίκης (θύμισε ότι όλες οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν απορρίφθηκαν) και στον πολιτικό χαρακτήρα της και κατέληξε πως θα υπάρξει μια έντιμη δίκη αν δοθεί στους κατηγορούμενους η δυνατότητα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Ο εισαγγελέας πρότεινε καταρχήν να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων που είναι γνωστής διαμονής και δεν βρίσκονται στο εξωτερικό, να εξαιρεθούν, όμως οι γονείς του Θ. Μαυρόπουλου και όλοι οι διπλωματικοί υπάλληλοι, διότι αυτό προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δεύτερον, εάν δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, να αναγνωστούν οι καταθέσεις των μαρτύρων αγνώστου διαμονής και των μαρτύρων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Τρίτον, να μην κληθούν οι αποστολείς και οι παραλήπτες των δεμάτων, διότι κατά τη γνώμη του μέσα από τις προκηρύξεις έγιναν ξεκάθαρες οι προθέσεις των κατηγορουμένων όσον αφορά την επιλογή των συγκεκριμένων ατόμων. Αν όμως, δήλωσε καταλήγοντας, τεθεί ζήτημα, θα ξανατοποθετηθεώ

Το τρομοδικείο, μετά από διακοπή για διάσκεψη επί των προτάσεων, ανακοίνωσε την απόφασή του που ήταν ταυτόσημη μ’ αυτή του εισαγγελέα. Ο Φρ. Ραγκούσης υπέβαλε αίτημα να επανεξετάσει το τρομοδικείο στις επόμενες συνεδριάσεις την παρεμπίπτουσα απόφασή του να μην κληθούν οι αποστολείς και οι παραλήπτες των δεμάτων, σύμφωνα με το άρθρο 548 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ανέπτυξε πλούσια επιχειρηματολογία, πάνω σ’ έναν βασικό καμβά: ότι είναι άλλο πράγμα η πολιτική ευθύνη που ανέλαβαν οι εντολείς του υπερασπιζόμενοι όλες τις προκηρύξεις που στάλθηκαν για τα βομβοδέματα και άλλο πράγμα οι ποινικές ευθύνες.

Ο Γερ. Τσάκαλος διευκρίνισε ότι τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ συμφωνούν με το περιεχόμενο όλων των προκηρύξεων, αλλά δεν πρόκειται φυσικά να πουν στο δικαστήριο ποιος τις έγραψε.

Ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας, που ρωτήθηκε από την πρόεδρο εάν θα προτείνει επί του αιτήματος του συνηγόρου, απάντησε ότι επιφυλάσσεται.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 15 Ιούλη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο4η δίκη ΣΠΦ – 11η συνεδρίαση, Τρίτη 9.7.13
Επόμενο άρθρο Προκήρυξη της ΚΟΝΤΡΑΣ για το πολυνομοσχέδιο και τους εργατικούς αγώνες

Σχετικά Αρθρα

3η δίκη Χαλανδρίου: Κουρέλιασαν τη νομοθεσία τους!

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 28 Ιούν 2016, 00:00

3η δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις, Πέμπτη 9.1.2015

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 9 Ιαν 2015, 00:00

Προκλητικές ποινές στην 3η δίκη της ΣΠΦ

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 29 Δεκ 2014, 17:35

3η δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις, Πέμπτη 18.12.14

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 18 Δεκ 2014, 00:00

3η δίκη ΣΠΦ – πακέτο με άλλες υποθέσεις

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 2 Δεκ 2014, 00:00

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – Πέμπτη 30.10.14, Αγόρευση Φραγκίσκου Ραγκούση

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 31 Οκτ 2014, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ υποκλίνονται στον παλαιστινιακό λαό μ' ένα καινούργιο τραγούδι

19 Νοέ 2025, 11:45
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη

19 Νοέ 2025, 09:20
Διεθνή

Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις

Υστερικές αντιδράσεις φιλο-σιωνιστών αμερικανών γερουσιαστών

19 Νοέ 2025, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη

19 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ψήφισμα ΣΑ του ΟΗΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Κι αυτό το ψήφισμα θα μείνει στα χαρτιά

18 Νοέ 2025, 21:47
Αγροτικά

Πολιτική αλητεία: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σαν «δώρο» στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, αυτό που η κυβέρνησή του είχε νομική υποχρέωση να κάνει πριν από ενάμιση χρόνο

18 Νοέ 2025, 14:02
Αγροτικά

Εδώ και τώρα να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και το απολεσθέν εισόδημα στους κτηνοτρόφους που θανάτωσαν τα κοπάδια τους

18 Νοέ 2025, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Νοέμβρη

18 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

Αγνωστος Στρατιώτης: Η πρώτη καταδίκη με εφαρμογή του ιδιώνυμου ποινικού τερατουργήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

17 Νοέ 2025, 13:50
Εργατικά

Τα σαπάκια της Hellenic Train και το αποικιοκρατικό πλιάτσικο του μονοπώλιου Ferrovie dello Stato Italiane

24ωρη απεργία αύριο από όλο το προσωπικό της Hellenic Train

17 Νοέ 2025, 12:07
Κόντρες

Ο αυτοκρατορίσκος και οι χαμηλόβαθμοι αυλικοί του

17 Νοέ 2025, 10:35
Ιστορία

52 XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Προσυγκέντρωση: Πλ. Κολοκοτρώνη 3 μμ

17 Νοέ 2025, 06:25
Αγροτικά

Ο Βορίδης διέπραξε ποινικά αδικήματα με δόλο και ο Μητσοτάκης τον καλύπτει, γιατί ο Βορίδης τον «κρατάει»

17 Νοέ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Νοέμβρη

17 Νοέ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

16 Νοέ 2025, 22:34
Διεθνή

Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις: Οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Γάζα απορρίπτεται

16 Νοέ 2025, 21:43
Πολιτική

Προκλητικά επιεικείς οι όροι αποφυλάκισης του νεοναζιστή φιρερίσκου Μιχαλολιάκου – Δεν υπάρχει κατ’ οίκον περιορισμός

Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

16 Νοέ 2025, 10:08
Πολιτική

17 Νοέμβρη 2025: Διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Kάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

16 Νοέ 2025, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Νοέμβρη

16 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταυλισμός Τζαμπάλια: Ακόμα και μέσα στα ερείπια, η ζωή εξακολουθεί να αξίζει

15 Νοέ 2025, 20:28
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη

Ημέρα δημόσιας τουαλέτας.

Ημέρα του άντρα.

Μάλι: Ημέρα απελευθέρωσης.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα ανακάλυψης (1493).

Μονακό: Ημέρα Μονεγάσκων.

1936: Σκοτώνεται ο Buenaventura Durruti.

1939: Η Γερμανία επιβάλει δεκάωρη καθημερινή εργασία για να αντισταθμίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

1942: Παραιτείται η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου.

1967: Ανακαλύπτονται αυτοσχέδιοι μηχανισμοί που δεν είχαν εκραγεί στο Κολωνάκι και στο άγαλμα του Τρούμαν.

1987: Νυχτερινή πορεία της ΕΦΕΕ παραλύει το κέντρο της Αθήνας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo