Και αυτή η συνεδρίαση ήταν σύντομη. Αντιμετωπίστηκε μόνο η ένσταση αοριστίας του κατηγορητηρίου, που είναι ένσταση απόλυτης ακυρότητας. Μετά την καθιερωμένη ανάγνωση από την πρόεδρο των ονομάτων των κατηγορούμενων και τη διαπίστωση της εκπροσώπησηής τους από τους παρισταμένους συνηγόρους, τοποθετήθηκαν οι Χ. Μαρούδας και Σ. Φυτράκης.
Ο πρώτος διάβασε την παρ. 21 του άρθρου 321 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το οποίο αναφέρει ρητά ότι στο κλητήριο θέσπισμα κάθε κατηγορία πρέπει να προσδιορίζεται με ακρίβεια και να αναφέρεται ρητά ο νόμος που την προβλέπει. Τίποτα απ΄ αυτά δεν συμβαίνει στο κλητήριο θέσπισμα αυτής της υπόθεσης, ενώ από το ίδιο πρόβλημα πάσχει και το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα. Μετά από αναλυτική επιχειρηματολογία, ο συνήγορος κατέληξε ότι η κλήση είναι άκυρη, λόγω αοριστίας του κατηγορητηρίου.
Ο Σ. Φυτράκης ξεκίνησε με αναφορά στο κατασταλτικό μοντέλο που εφαρμόζουν όλα τα δικαστήρια όπως το τωρινό και συνέχισε αναφερόμενος στη στάση των διωκτικών μηχανισμών απέναντι στον εντολέα του Χ. Χατζημιχελάκη. Στο προηγούμενο δικαστήριο τον είχαν δικάσει ως απλό μέλος, ενώ τώρα τον αναβάθμισαν σε διευθυντικό στέλεχος λες και είναι στέλεχος σε τράπεζα, προκειμένου να του επιβάλουν πιο βαριές ποινές.
Το τρομοδικείο, μετά από διακοπή της συνεδρίασης, απέρριψε την ένσταση αοριστίας, με το επιχείρημα ότι τόσο στο κλητήριο θέσπισμα όσο και στο άρθρο 187 Α όλα είναι πολύ συγκεκριμένα.
Ο συνήγορος Δ. Κατσαρής ανακοίνωσε ότι κατά την είσοδό στο δικαστήριο δεν εφάρμοσε την απόφαση κατακράτησης των ταυτοτήτων και ότι η επιφορτισμένη μ' αυτή τη δουλειά υπάλληλος τον ακολούθησε μέχρι έξω από την πόρτα της αίθουσας. Ξεκαθάρισε, δε, ότι θα συνεχίσει να μην εφαρμόζει την απόφαση του τρομοδικείου. Η πρόεδρος εμφανίστηκε να μην ενοχλείται από τη δήλωση του συνηγόρου και επανέλαβε την άποψη για ιδιαιτερότητα και επικινδυνότητα της δίκης.
Ο Δ. Κατσαρής υπέβαλε, ακόμη, μια ένσταση απόλυτης ακυρότητας, την οποία είχε υποβάλει στην προδικασία, αλλά το Συμβούλιο Εφετών δεν την εξέτασε ποτέ. Μολονότι ο συνήγορος διευκρίνισε ότι δεν καταθέτει την ένσσταση για να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά προς ενημέρωση του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να διακόψει για να ετοιμάσει την εισήγησή του, πράγμα που έκανε με την επανέναρξη. Η πρότασή του ήταν, φυσικά, απορριπτική. Ο συνήγορος επανέλαβε το αρχικό του αίτημα, δηλαδή να διακοπεί η συνεδρίαση και να εξεταστεί τη Δευτέρα η ένστασή του, και σ' αυτό συμφώνησε και ο εισαγγελέας.
ΥΓ. Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την προκλητική ενέργεια της προέδρου Μ. Τζανακάκη που τοποθέτησε στην έδρα ένα μεγάλο πακέτο εγγράφων και ενημέρωσε τους συνηγόρους, αφού πρώτα διάβασε τους τίτλους των εγγράφων, ότι θα τα καταχωρίσει στους φακέλους των δικογραφιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα εισαγόμενα νέα έγγραφα βρέθηκε και ένα που αφορούσε την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα!
Οπως ήταν επόμενο, όλοι οι παριστάμενοι συνήγοροι αντέδρασαν και υπογράμμισαν στην πρόεδρο, ότι για την ενέργεια αυτή δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα. Αυτή είναι μια πάγια πρακτική της Αντιτρομοκρατικής, την οποία νομιμοποίησαν όλα τα τρομοδικεία που εκδίκασαν τις υποθέσεις των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων. Ετσι, η κατηγορία μετατρέπεται σε κινούμενη άμμο, καθώς η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί την εξέλιξη της δίκης και παρεμβαίνει με καινούργιο «υλικό». Και το παρόν τρομοδικείο δεν ξέφυγε από το συρμό.
Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 28 Γενάρη, μέρα κατά την οποία θα εξεταστούν και οι πρώτοι μάρτυρες του κατηγορητηρίου.