Εβδομήντα πέντε λεπτά ήταν αρκετά για να ολοκληρώσουν τις καταθέσεις τους δεκαπέντε μάρτυρες, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί, στη σημερινή συνεδρίαση του τρομοδικείου (άρχισε λίγο μετά τις 12, λόγω καθυστέρησης στην προσέλευση ενός διορισμένου συνηγόρου). Και από τις καταθέσεις αυτών των μαρτύρων στο ακροατήριο, όπως και από τις προανακριτικές και ανακριτικές τους καταθέσεις, δεν εισφέρθηκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο στο σαθρό κατηγορητήριο. Ενδιαφέρον υπήρξε μόνο στις καταθέσεις δύο γυναικών αστυνομικών, που υπηρετούσαν η μία στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας και η άλλη στην Αμεση Δράση Αττικής..
Και οι δύο αστυνομικίνες παραδέχτηκαν ότι στα τηλεφωνικά κέντρα του ΑΤ Ομονοίας και της Αμεσης Δράσης Αττικής υπάρχει σύστημα αναγνώρισης κλήσεων. Ετσι, χωρίς να το θέλουν, ξεμπρόστιασαν τον περιβόητο Χαρδαλιά, στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής, που κατέθεσε στο άλλο τρομοδικείο, ότι στο τηλεφωνικό τους κέντρο δεν έχουν μηχανισμό αναγνώρισης κλήσεων! Εχει η Αμεση Δράση, που στεγάζεται στο δεύτερο όροφο της ΓΑΔΑ, αλλά δεν έχει η Αντιτρομοκρατική, μερικούς ορόφους παραπάνω! Είναι η δεύτερη φορά που ξεμπροστιάζεται ο Χαρδαλιάς ως ψεύτης (προηγήθηκε η αποκάλυψη του Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη του συγκροτήματος Ψυχάρη).
Η αστυνομικός του ΑΤ Ομόνοιας κατέθεσε ότι, μετά το τηλεφώνημα που δέχτηκε, υπήρξε αρκετός χρόνος για να αποκλειστεί έγκαιρα η περιοχή γύρω από την πολυκατοικία που στεγάζονταν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και έτσι να μην υπάρξουν θύματα. Επιβεβαιώθηκε έτσι για μια ακόμη φορά ο ισχυρισμός των μελών της ΣΠΦ ότι ενημέρωναν πάντοτε έγκαιρα, μέσω εφημερίδων, ώστε να αποκλειστούν οι περιοχές που έβαζαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και να μην υπάρξουν «παράπλευρες απώλειες».
Ο Γ. Σουρβίνος το 2008 ήταν διοικητής του ΑΤ Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Η εξέτασή του από την έδρα (πρόεδρος και εισαγγελέας) ήταν τυπική και το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις φθορές και στον πιθανό κίνδυνο για ανθρώπους από επίθεση με μολότοφ και ιδιαίτερα για τον σκοπό του ΑΤ Κ. Γκαλέτα, ο οποίος κατέθεσε στις 15 Οκτώβρη και στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας απάντησε ότι δεν τραυματίστηκε. Προς τι, λοιπόν, οι ίδιες ερωτήσεις και στο διοικητή, όταν υπήρξε σαφέστατος ο παρών στο περιστατικό αστυνομικός; Μήπως για να βγάλουν τον τελευταίο αναξιόπιστο; Θυμίζουμε ότι ο αστυνομικός αυτός, μετά από επίμονες ερωτήσεις του Χρ. Τσάκαλου, παραδέχτηκε ότι στο συγκεκριμένο ΑΤ συνέβησαν γεγονότα που παραπέμπουν σε ένα άλλο τμήμα, αυτό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από έδρας δεν υποβλήθηκαν στον πρώην διοικητή του συγκεκριμένου ΑΤ ερωτήσεις για τα όσα είχε παραδεχτεί ο υφιστάμενός του. Η ασπίδα γύρω από όργανα της κρατικής εξουσίας είναι προφανής και ευεξήγητη για ένα ταξικό δικαστήριο που έχει επιφορτιστεί με το καθήκον να δικάσει πολιτικούς αντιπάλους του συστήματος. Πώς μπορούν να πείσουν (όχι εμάς, αλλά οποιονδήποτε παρατηρητή της δίκης), ότι ψάχνουν σε βάθος την υπόθεση, όταν γνωρίζουν πλέον, ότι το γκεσέμι της Αντιτρομοκρατικής, ο Χαρδαλιάς, συλλαμβάνεται ψευδόμενος με τόσο χοντροκομμένο τρόπο; Η διάθεση να εξασφαλιστεί η έξωθεν καλή μαρτυρία θα επέβαλε στο δικαστήριο να καλέσει τον Χαρδαλιά και τους άλλους αντιτρομοκρατικάριους να δώσουν εξηγήσουν για τα ψέματά τους. Το σημειώνουμε αυτό γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας σ’ αυτές τις πολιτικές δίκες ως ρόλο απλών καταγραφέων της διαδικασίας. Εχουμε άποψη και θα την εκφράζουμε πάντοτε, γιατί θεωρούμε ότι τα τρομοδικεία έχουν ως σκοπό να εξοντώσουν πολιτικούς αντιπάλους του συστήματος με την επιβολή των βαρύτερων ποινών που προβλέπει το αστικό Ποινικό Δίκαιο.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 15 Νοέμβρη, με αποκλειστικό θέμα την πρόταση του εισαγγελέα για την ένσταση εκκρεμοδικίας και τη λήψη απόφασης από το τρομοδικείιο. Πρόκειται για ένσταση που υποβλήθηκε από αρκετούς συνηγόρους υπεράσπισης, όμως η άμεση συζήτησή της ζητήθηκε μόνο από μια συνήγορο, άκαιρα κατά την άποψή μας, όπως έχουμε ήδη σημειώσει.