Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
  • Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;
  • Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ
  • Σαν σήμερα 1 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»Επαναστατικός Αγώνας»Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα»Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 51η συνεδρίαση Παρασκευή, 15.3.13
Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 51η συνεδρίαση Παρασκευή, 15.3.13

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Μαρ 2013, 00:00

Για την Αντιτρομοκρατική δεν ισχύουν όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την κατάθεση μαρτύρων στο ακροατήριο. Η Αντιτρομοκρατική πρέπει να καταθέτει ως υπηρεσία, δι’ εκπροσώπου, και αυτή της η κατάθεση να θεωρείται έγκυρη και αληθής! Μ’ αυτή την εκπληκτική πρόταση του εισαγγελέα και με μια ποντιοπιλατική απόφαση του τρομοδικείου, ολοκληρώθηκε γύρω στις 4.30’ το απόγευμα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την υπόθεση του ΕΑ. Σε 20 μέρες, την Τετάρτη 4 Απριλίου, θα μάθουμε τι πραγματικά αποφάσισε το δικαστήριο επ’ αυτού του θέματος, ακούγοντας την απόφασή του επί της ενοχής ή αθωότητας των κατηγορούμενων.

Αναλυτικά γι’ αυτό το ζήτημα θα μιλήσουμε στο τέλος του ρεπορτάζ, αφού πρώτα παρουσιάσουμε την προσπάθεια της υπεράσπισης του Κώστα Κάτσενου, του τελευταίου στη σειρά από τους κατηγορούμενους, να εξηγήσουν τα αυτονόητα. Αυτά που σε μια κοινή ποινική δίκη δε θ’ απασχολούσαν κανέναν. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Φρειδερίκος Βέργαδος και Χάρης Λαδής επιχειρηματολογούσαν επί περίπου έξι ώρες (καθαρός χρόνος) για τα αυτονόητα. Οπως αντιλαμβάνεστε, οι αγορεύσεις τους δεν μπορούν να μεταφερθούν στην ολότητά τους. Θα εστιάσουμε στην αγόρευση του πρώτου, που σήκωσε και το βασικό βάρος της υπεράσπισης.

–    Από τις συνομιλίες δεν προκύπτει άμεσα κάτι, ούτε από τις συναντήσεις.
–    Τους συλλάβαμε προληπτικά.
–    Φτάσαμε να συλλάβουμε τον Νικητόπουλο χωρίς να υπάρχει άλλο δεδομένο πλην των συναντήσεων.
–    Οι συναντήσεις αυτές από μόνες τους δεν είναι τίποτα.
–    Οι συναντήσεις αυτές δεν είχαν καμία σημασία.
–    Δεν είχα καμία πληροφόρηση ότι ο Κάτσενος είχε οποιαδήποτε ενασχόληση ή επαφή με την οργάνωση.
–    Δεν βρήκα κανένα στοιχείο για τον Κάτσενο.
–    Μέχρι την προσαγωγή των κατηγορούμενων δεν υπήρχαν στην ουσία επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθούν.
–    Φυσιολογικές κινήσεις έκανε ο Κάτσενος.
–    Το πέρασμα του Κάτσενου από τη Λυκούργου (σ.σ. σπίτι του Β. Σταθόπουλου) δεν είχε κάτι το επιλήψιμο.
–    Δεν μπορούμε να συσχετίσουμε οποιαδήποτε ενέργεια του ΕΑ με κάποιον από τους κατηγορούμενους.
–    Εδωσε αποτυπώματα (σ.σ. ο Κάτσενος) όμως κάποια δάχτυλα δεν έδωσε, χωρίς όμως υπαιτιότητά του.

Πρόκειται για ακριβή απομαγνητοφώνηση φράσεων του τμηματάρχη της Αντιτρομοκρατικής Κ. Παπαθανασάκη, τις οποίες περιέλαβε στην αγόρευσή του ο Π. Ρουμελιώτης. Θα αρκούσαν αυτές οι φράσεις για να σταματήσουν κάθε συζήτηση, όχι μόνο για τον Κάτσενο, αλλά και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που αρνούνται την κατηγορία. Ομως, επειδή ο εισαγγελέας στην πρότασή του όχι μόνο αγνόησε αυτές τις τοποθετήσεις του αρχιασφαλίτη, αλλά έφτιαξε ένα κακότεχνο αστυνομικό σενάριο, το οποίο σε πολλά σημεία προκαλεί ανατριχίλα, η υπεράσπιση ήταν υποχρεωμένη να παρακολουθήσει αυτό το σενάριο και να δείξει τις απιθανότητές του. Οπως ήδη σημειώσαμε, κανένας εισαγγελέας εφετών σε μια κοινή ποινική δίκη δε θα δοκίμαζε να φτιάξει τέτοιο σενάριο με ανύπαρκτες αποδείξεις. Ομως εδώ έχουμε μια πολιτική δίκη για υπόθεση ένοπλου επαναστατικού αγώνα, οπότε τα πάντα επιτρέπονται. Ακόμη και τα ποινικά τερατουργήματα.

Γι’ αυτό και ο έμπειρος υπερασπιστής, αφού εισαγωγικά παρέπεμψε στον ιστορικό του μέλλοντος την κρίση γι’ αυτή την πολιτική υπόθεση, σημειώνοντας με νόημα ότι ο χαρακτηρισμός του «τρομοκράτη» χρησιμοποιείται ανάλογα με την εξουσία, γι’ αυτό και συνόδευε και τον Παναγούλη επί χούντας, και τον Μαλρό την περίοδο της κυβέρνησης του Βισί, και την Αντιγόνη, άρχισε να αντικρούει ένα προς ένα όλα όσα επικαλέστηκε ο εισαγγελέας για να προτείνει την ενοχή του Κ. Κάτσενου.

Μας έκανε εντύπωση στις αγορεύσεις όλων των συνηγόρων υπεράσπισης, ότι δεν χρειάστηκε να καταφύγουν σε εκτενείς νομικές αναλύσεις. Το βασικό τους όπλο ήταν η κοινή λογική. Αφαιρώντας από τις σκέψεις που παρουσίασαν κάθε αυθαιρεσία και κάθε κουτοπονηριά (στοιχεία που πλημμύριζαν την εισαγγελική πρόταση), έθεσαν τους δικαστές μπροστά στο ένα και μοναδικό δίλημμα που αντιμετωπίζουν: απόφαση υπαγορευμένη από τις «αντιτρομοκρατικές» σκοπιμότητες ή απόφαση υπαγορευμένη από τα δεδομένα της δίκης; Μην κάνετε εφαλτήριο το ζητούμενο. Να δείτε τα δεδομένα όπως σε κάθε άλλη υπόθεση, είπε ο Π. Ρουμελιώτης απευθυνόμενος στους δικαστές, αφού προηγουμένως απαρίθμησε τα υποτιθέμενα στοιχεία σε βάρος του Κάτσενου και πριν αρχίσει να τα αντικρούει ένα προς ένα.

Η φυγοδικία του Κάτσενου, που από τον εισαγγελέα αναγορεύτηκε σε τεκμήριο ενοχής: Πριν από τον εισαγγελέα το είχε πει ο Παπαθανασάκης! Είχε πει πως το μοναδικό στοιχείο σε βάρος του Κάτσενου είναι ότι δεν κάθησε να τον συλλάβουν. Υπάρχει, όμως, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον αποφυλάκισε, το οποίο τουλάχιστον ο εισαγγελέας δεν δικαιούται να παραβλέπει. Είπε λοιπόν το Συμβούλιο, ότι ο Κάτσενος μπορεί να μην εμφανίστηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή, εμφανίστηκε όμως αυθορμήτως στον εισαγγελέα και μ’ αυτή του την κίνηση ανέτρεψε την εντύπωση της φυγοδικίας. Γι’ αυτό και τον αποφυλάκισε. Περαιτέρω, οι συνήγοροί του περιέγραψαν το φόβο κάποιου που ξέρει ότι του αποδίδουν μια άδικη κατηγορία, γνωρίζοντας μάλιστα πόσες σκευωρίες έχει στήσει η Αστυνομία, όχι μόνο σε υποθέσεις ένοπλης πάλης, αλλά ακόμη και σε βάρος απλών διαδηλωτών. Ο φόβος της σύλληψης για αδίκημα που δεν έγινε είναι μεγαλύτερος από το φόβο της σύλληψης για αδίκημα που έγινε, τόνισε ο Π. Ρουμελιώτης. Γιατί ο φόβος του Κάτσενου να μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής του; Σε ποια συντεταγμένη πολιτεία η αίσθηση ελευθερίας και η άρνηση να υποστεί κάποιος έναν εξευτελισμό αποτελεί τεκμήριο ενοχής;

Οι συναντήσεις: Για μας, σημείωσε ο συνήγορος δεν είναι επίμαχες οι συναντήσεις, δυστυχώς όμως μ’ αυτές ο Κάτσενος βρίσκεται κατηγορούμενος. Ο εισαγγελέας μιλά για συναντήσεις σε άλσος, αλλά δεν πήγε να κάνει αυτοψία στην Καισαριανή, όπως πήγε στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη. Κι όμως, πρόκειται για έναν χώρο ανοιχτό, με θέαση από παντού και με καφετέρια μέσα. Αν οι κατηγορούμενοι πραγματοποιούσαν συνωμοτική συνάντηση, για να μην τους βλέπουν και να μην τους ακούνε, όπως είπε ο εισαγγελέας, γιατί να μην πάνε σ’ ένα σπίτι. Είχε σπίτια ο ΕΑ, γιατί δεν πήγαν σ’ ένα απ’ αυτά; Και η υποτιθέμενη τηλεφωνική επικοινωνία Μαζιώτη-Γουρνά (χωρίς από πουθενά να προκύπτει ότι το δεύτερο άτομο ήταν ο Γουρνάς) πώς γίνεται να είναι προπαρασκευαστική για ενέργεια του ΕΑ και ταυτόχρονα να μιλάνε για την εγκυμοσύνη της κας Ρούπα; Και γιατί η συνάντηση, αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν απλή κοινωνική συναναστροφή, να μην αφορούσε κοινωνική, πολιτική, ιδεολογική δράση στο πλαίσιο του αναρχικού χώρου, όταν όλοι οι κατηγορούμενοι –και εκείνοι που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στον ΕΑ– είχαν τέτοια δράση;

Και τι να πει κανείς για τις συναντήσεις του Κάτσενου με το φίλο του Σταθόπουλο; Συναντιούνται στην πλατεία Βικτωρίας για 10 λεπτά. Κι άλλη μια φορά ο Κάτσενος πάει με τα πόδια στο σπίτι του Σταθόπουλου, μένει για 14 λεπτά και φεύγει με ταξί για να πάει στο σπίτι του! Είναι αυτό συνωμοτική συμπεριφορά; Πας με τα πόδια σε συνωμοτικό ραντεβού, με κίνδυνο να σε παρακολουθήσουν, χωρίς καμιά δυνατότητα ν’ αντιδράσεις; Και μετά παίρνεις ταξί και σταματάς έξω από το σπίτι σου; Ο ΕΑ ήταν μια οργάνωση που λειτούργησε από το 2003 μέχρι το 2010. Υπήρχε περίπτωση να έχει τόσο μακρά ύπαρξη και δράση, αν λειτουργούσε έτσι;

Και κάτι ακόμη για τις συναντήσεις. Ο Γουρνάς δεν είναι σε καμία. Στη δεύτερη συνάντηση δεν είναι ο Μαζιώτης. Στην τρίτη δεν είναι ο Νικητόπουλος. Δεν υπάρχει δυνατότητα να θεωρήσετε ότι υπήρχε κάτι μεμπτό σ’ αυτές τις συναντήσεις, κατέληξε ο συνήγορος. Τι μένει; Μένει μόνο μια φιλική συναναστροφή. Αλλιώς θα πάμε σε μια αντίληψη προ-προληπτικής καταστολής και σε φρονηματικές διώξεις. Θα λέμε πως δεν μπορείς να κάνεις παρέα με τον Μαζιώτη, αλλά πρέπει ν’ ακούς το κήρυγμα του προφήτη, που είναι η εξουσία.

Τα τηλεφωνήματα: Εγιναν 148 καταγραφές, αλλά στη δικογραφία έβαλαν μόνο 22. Τι μπορεί να λένε οι υπόλοιπες 126; Μήπως αναιρούν κάποιες φερόμενες ως συνωμοτικές συνομιλίες; Υπήρχε περίπτωση να τις φέρει η Αντιτρομοκρατική, αν της χαλούσαν το σενάριο; Κι αν τα 126 τηλεφωνήματα ήταν άσχετα, δεν αναιρείται ο ισχυρισμός ότι από τα συγκεκριμένα καρτοκινητά γίνονταν οι επιχειρησιακές συνομιλίες των μελών της οργάνωσης; Δηλαδή τα 5/6 των τηλεφωνημάτων που έγιναν από τα επιχειρησιακά τηλέφωνα της οργάνωσης ήταν άσχετα; Ο εισαγγελέας ρωτούσε τον Κάτσενο για το 270 της Πατησίων και μετά από κόπο καταλάβαμε ότι εκεί ήταν ένας θάλαμος από τον οποίο τηλεφώνησε. Προς τι, όμως, ο πανηγυρικός τρόπος με τον οποίο ρωτούσε; Μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Εμείς δουλεύουμε με ανοιχτά χαρτιά, σημείωσε ο Π. Ρουμελιώτης, και το Πατησίων 270 δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο. Αν υπάρχουν άλλοι δίαυλοι πληροφόρησης, εμείς δεν τους γνωρίζουμε, κατέληξε (προφανώς ο εισαγγελέας είχε ειδική ενημέρωση από την Αντιτρομοκρατική!).

Ο Π. Ρουμελιώτης διάβασε τις τρεις υποτιθέμενες συνωμοτικές συνομιλίες που αποδίδονται στον Κάτσενο (συνομιλεί με τον Σταθόπουλο). Υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσαν γέλια, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες όμως σε εμάς προκάλεσαν οργή για τον τρόπο που αξιολογήθηκαν από τον εισαγγελέα. Χαβαλετζίδικες συζητήσεις μεταξύ φίλων, οι οποίοι μάλιστα μπερδεύονται στο ραντεβού που δίνουν, επειδή τα τηλέφωνα κάνουν διακοπές. Υποτίθεται ότι ο Σταθόπουλος μιλάει κωδικά. «Βι» λέει, «Βι» ξαναλέει, ο Κάτσενος δεν καταλαβαίνει και ο Σταθόπουλος ξαναλέει: «Βικτώρια ρε»! Και συναντιούνται στη Βικτώρια! Τόσο συνωμοτικά! Ο πραγματικός συνωμοτισμός, όμως, απαιτεί να λες «Βικτώρια» και ο άλλος να καταλαβαίνει ότι εννοείς «Σύνταγμα». Αυτό λέει η ιστορική πείρα, έτσι όπως είναι καταγραμμένη σε βιβλία και διηγήσεις από περιόδους παρανομίας, τόνισε ο συνήγορος.

Μήπως έγινε κάτι από την οργάνωση τις μέρες των τηλεφωνημάτων; συνέχισε ο Π. Ρουμελιώτης. Οχι. Τους παρακολουθούσαν, αλλά δεν διαπίστωσαν τίποτα. Σε μια οποιαδήποτε άλλη δίκη, όχι πολιτική, υπήρχε περίπτωση να πείτε ότι σημαίνουν κάτι αυτά τα τηλεφωνήματα; Μήπως έχουμε μετατοπίσει το τεκμήριο της απόδειξης από την κατηγορία στον κατηγορούμενο;

Οι σφραγίδες: Βρέθηκε ένα σακουλάκι με σφραγίδες, μεταξύ των οποίων ήταν μία σφραγίδα αστυνομίας, μία που έγραφε «ΒΕΒΑΙΟΥΤΕ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ» και μία που έγραφε «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΣΙΟΥΚΑ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ». Ολοι οι συνήγοροι αναφέρθηκαν στο ζήτημα των σφραγίδων, όμως ο Χ. Λαδής έκανε μια σημαντική αποκάλυψη. Καταρχάς, οι τρεις αυτές σφραγίδες ήταν σ’ ένα σακουλάκι μαζί με εφτά άλλες σφραγίδες που αφορούσαν επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχε ο πατέρας του Κάτσενου. Και βρέθηκαν στο συρτάρι ενός γραφείου στην κρεβατοκάμαρα των γονιών του και όχι στο σπίτι του Κάτσενου. Οι σφραγίδες δεν είχαν ίχνη DNA, σημάδι ότι είχε καμιά εικοσαετία να τις ακουμπήσει άνθρωπος. Η στρογγυλή σφραγίδα είχε ξεκολλήσει και πετσικάρει, σημάδι ότι ήταν χρόνια παρατημένη και είχε ξεχαρβαλωθεί. Η δεύτερη ήταν ανορθόγραφη (ΒΕΒΑΙΟΥΤΕ) και μόνο ένας ατζαμής πλαστογράφος θα την έφτιαχνε (ενώ οι σφραγίδες που βρέθηκαν στα διαμερίσματα του ΕΑ ήταν όλες σωστά φτιαγμένες). Στις σφραγίδες του ΕΑ οι βαθμοί των αξιωματικών της αστυνομίας ήταν σωστά γραμμένοι και ανταποκρίνονταν στους πραγματικούς βαθμούς που αυτοί είχαν. Η Κ. Μπασιούκα, όμως, αναφέρεται ως Υπαστυνόμος σκέτο, βαθμός που δεν υπάρχει (υπάρχει Υπαστυνόμος Α ή Β). Και το κυριότερο: ο συνήγορος έψαξε και βρήκε ότι η Κ. Μπασιούκα πέρασε από τους βαθμούς του Υπαστυνόμου Α και Β γύρω στο 1990! Τότε ακριβώς που έλυσε τις εταιρίες ο πατέρας του Κάτσενου και μάζεψε τις σφραγίδες, όπως ο ίδιος κατέθεσε. Περίοδο που ο Κ. Κάτσενος ήταν ανήλικος!

Τελευταίο «πακέτο» με το οποίο ασχολήθηκε η υπεράσπιση ήταν τα λοιπά επιχειρήματα του εισαγγελέα και τα τεκμήρια ενοχής που κατασκεύασε.

Η άρνηση να δώσει DNA. Υπάρχουν άνθρωποι που για τον αξιακό τους κώδικα οδηγήθηκαν στο απόσπασμα, επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν μια δήλωση, τόνισε ο Π. Ρουμελιώτης. Η άσκηση του δικαιώματος σιωπής δεν επιτρέπεται να δημιουργεί τεκμήριο ενοχής. Πώς μπορεί, λοιπόν, να δημιουργεί τεκμήριο ενοχής η άρνηση να δώσει κάποιος γενετικό υλικό, που είναι έλασσον μπροστά στο δικαίωμα σιωπής; Δικαστικά τεκμήρια και ηθική απόδειξη είναι έννοιες αλληλογρονθοκοπούμενες, τόνισε ο Φ. Βέργαδος. Ενα τεκμήριο έχει το δίκαιό μας: τέτοια τεκμήρια δεν αναγνωρίζονται. Για επιστροφή στο Μεσαίωνα και κλείσιμο της πόρτας στο Διαφωτισμό, αν υιοθετηθεί κάτι τέτοιο, έκανε λόγο ο Χ. Λαδής.

Τα βιβλία που ο εισαγγελέας επικαλέστηκε ως ενδείξεις ενοχής. Αλίμονο αν εγκαλούμε κάποιον για τα βιβλία που διαβάζει, τόνισε ο Π. Ρουμελιώτης, ο οποίος περιέγραψε ένα προς ένα τα «ύποπτα» βιβλία. Ο Χ. Λαδής επιπρόσθετα αποκάλυψε άλλη μια λαθροχειρία του εισαγγελέα, που μίλησε για χειρόγραφο του Μαζιώτη, ενώ δεν ήταν παρά μια δήλωση με την υπογραφή Νίκος Μαζιώτης σε μπροσούρα που αφορούσε την παλιά υπόθεση της απόπειρας έκρηξης στο υπουργείο Βιομηχανίας (την κατέθεσε στους δικαστές ο συνήγορος).

Τα κατεστραμμένα δάχτυλα του Κάτσενου, που ο εισαγγελέας άφησε να εννοηθεί ότι τα κατέστρεψε μόνος του, με κάποιο οξύ, για να μην μπορούν να του πάρουν αποτυπώματα. Κι όμως, ο ίδιος ο Παπαθανασάκης είχε πει, ότι δεν έφταιγε ο Κάτσενος γι’ αυτό! Ο άνθρωπος πάσχει από κάποια δερματοπάθεια, εμφανίζει κατά περιόδους εκζέματα και όταν παραδόθηκε είχε εκζέματα σε δυο δάχτυλα. Οπως αποδείχτηκε, επειδή δεν είχε ταυτότητα, από τα αποτυπώματα τον ταυτοποίησαν. Πήρε και χαρτί από το νοσοκομείο «Α. Συγγρός» ο Κάτσενος, εκ του περισσού βέβαια, αλλά για να μη μπορεί ο εισαγγελέας ν’ αφήνει τέτοιους υπαινιγμούς.

Είπαν πολλά ακόμη οι συνήγοροι. Κυριολεκτικά δεν άφησαν τίποτα να πέσει κάτω. Οπως είπαμε, όμως, το ρεπορτάζ δεν μπορεί να τα περιλάβει όλα. Απ’ όσα παραθέσαμε έγινε πιστεύουμε φανερό, πως και για τον Κ. Κάτσενο δεν υπάρχει καμιά απόδειξη, πέρα από ένα κακότεχνο σενάριο που φτιάχτηκε με εικασίες και μυθεύματα που δεν αντέχουν ούτε στον έλεγχο της κοινής λογικής.

Επειδή ο Π. Ρουμελιώτης επανέφερε το αίτημα να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση Παπαθανασάκη, διότι δεν αποκάλυψε την πηγή των πληροφοριών του, όπως απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, στο τέλος έγινε μια fast track διαδικασία για να κλείσει κι αυτό το ζήτημα, όπως και η ένσταση κακής σύνθεσης του δικαστηρίου, που μάλλον τυπικά υπέβαλε η υπεράσπιση Κορτέση. Και τότε ακούσαμε την πραγματική ανατριχιαστική επιχειρηματολογία του εισαγγελέα.

Το αίτημα πρέπει να απορριφθεί, είπε, για τρεις λόγους. Πρώτον, γιατί ο Παπαθανασάκης δεν ήταν εξ ακοής μάρτυρας. Σε πολλές παρακολουθήσεις ήταν παρών, ενώ ήταν ο προϊστάμενος της ομάδας που έκανε τις παρακολουθήσεις και επομένως είχε υπεύθυνη ενημέρωση και δεν μπορεί να θεωρηθεί εξ ακοής μάρτυρας ακόμα και όταν δεν ήταν παρών! Δεύτερον, ακόμη και αν θεωρηθεί εξ ακοής μάρτυρας, δεν αποκρύπτει τις πηγές του. Είναι οι υφιστάμενοί του, δεν είναι κάποιοι κρυφοί πληροφοριοδότες, Μόνο τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις τους δεν αποκαλύπτει! Τρίτον, έχει ουσιώδη λόγο να μην αποκαλύπτει την ταυτότητα των υφισταμένων του, γιατί είναι εκπαιδευμένοι να παίζουν ένα συγκεκριμένο σημαντικό ρόλο και αν δώσει τα στοιχεία τους θα τους «κάψει», ενώ θα θέσει και τη ζωή τους σε κίνδυνο! Η Αντιτρομοκρατική ως υπηρεσία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σύνολο και ό,τι καταθέτει ένας προϊστάμενος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζεται ως κατάθεση εξ ακοής μάρτυρα!

Ο Π. Ρουμελιώτης θύμισε πως ο Παπαθανασάκης είπε πως κάποιες μέρες δεν ήταν παρών, άρα δεν υπήρξε ούτε αυτόπτης ούτε αυτήκοος μάρτυρας. Εγώ δεν ξέρω καμιά ταυτοποίηση με το επάγγελμα, ξέρω ταυτοποίηση με όνομα και επώνυμο, συνέχισε. Τον Κάτσενο δεν τον παρακολουθούσαν εκατό, ένας δύο τον παρακολουθούσαν. Γιατί να μην κληθούν να καταθέσουν; Κι αν κινδυνεύουν αυτοί, γιατί δεν κινδυνεύει ο Παπαθανασάκης ή ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Τζωίτης που κατέθεσαν;  (Εμείς θα συμπληρώναμε, ότι μαζί με τις δίκες της ΣΠΦ έχουν ήδη καταθέσει καμιά δεκαριά «αντιτρομοκρατικάριοι»).

Για τον εντολέα μου (Κορτέσης) ο Παπαθανασάκης κατέθεσε ότι γνωρίζει μόνο εξ ακοής, είπε η Παρασκευή Γιαννακοπούλου. Ο εισαγγελέας προτείνει ευθεία παραβίαση του 224 ΚΠΔ, γιατί παραδέχεται ότι ο Παπαθανασάκης εσκεμμένα δεν απεκάλυψε τους πληροφοριοδότες του. Στο Δίκαιό μας, κατέληξε η συνήγορος, δεν υπάρχει η έννοια του προϊσταμένου μαρτύρων, αλλά μόνο η έννοια του μάρτυρα.

Μετά από ένα διάλειμμα επτά λεπτών, ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο απορρίπτει την ένσταση κακής σύνθεσης, κατά βάση με το σκεπτικό που υπάρχει στην απόφαση του Αρείου Πάγου για τη δίκη της 17Ν. Σε ό,τι δε αφορά τον αυτοτελή ισχυρισμό-αίτημα να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση Παπαθανασάκη, θα αντιμετωπιστεί με την οριστική απόφαση του δικαστηρίου!

Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται σε διαφωνία ανάμεσα στα μέλη του δικαστηρίου ή αν ήταν απλώς ένας ελιγμός για ν’ αποφύγουν να πάρουν θέση είτε υπέρ του νόμου (που είναι σαφέστατος, αλλά ακυρώνει το σχεδιασμό Αντιτρομοκρατικής-Εισαγγελίας) είτε υπέρ της προκλητικής πρότασης του εισαγγελέα. Οταν ακούσουμε την απόφαση θα ξέρουμε.

Η δίκη διακόπηκε για την Τετάρτη 3 Απρίλη, στις 9 το πρωί, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση.

ΥΓ. Ο εισαγγελέας της έδρας Αντ. Λιόγας, παρά τον καταιγισμό «πυρών» που επί τόσες μέρες δέχτηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι έκαναν φύλλο και φτερό τα επιχειρήματά του, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δευτερολογήσει. Δημιούργησε έτσι –τουλάχιστον στα δικά μας μάτια– ένα… τεκμήριο εισαγγελικής ενοχής. Μάλλον θέλει να ξεχάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα τα όσα υποστήριξε, γι’ αυτό και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να τα στηρίξει, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις των συνηγόρων. Κατέφυγε στο ευαγγελικό «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο»…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 50η συνεδρίαση Πέμπτη, 14.3.13
Επόμενο άρθρο Προκήρυξη της «Κόντρας» για το σχέδιο «Αθηνά»

Σχετικά Αρθρα

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 52η συνεδρίαση Τετάρτη, 3.4.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 3 Απρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 50η συνεδρίαση Πέμπτη, 14.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 14 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 49η συνεδρίαση Δευτέρα, 11.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 11 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 48η συνεδρίαση Παρασκευή, 8.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 8 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 47η συνεδρίαση Δευτέρα, 4.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 4 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 46η συνεδρίαση Παρασκευή, 22.2.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 22 Φεβ 2013, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Παιδεία

Χιλιάδες υποψήφιους θα αποκεφαλίσει και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Συνειδητός «κόφτης» της τάσης για πανεπιστημιακή εκπαίδευση οι Πανελλαδικές

29 Ιούν 2025, 07:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

29 Ιούν 2025, 00:01
Εργατικά

Απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βγάζουν ξανά σε Δυνητική Αργία τη Χρύσα Χοτζόγλου

Απόφαση-πρόκληση του Α3 Τμήματος Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

28 Ιούν 2025, 07:32
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

Ημέρα συνεταιρισμών.

Γκάνα: Ημέρα δημοκρατίας (1960).

Καναδάς: Εθνική εορτή.

Σούριναμ: Ημέρα ελευθερίας – εργασίας.

Τουρκία: Ημέρα ναυτικού.

1876: Πεθαίνει ο Μιχαήλ Μπακούνιν.

1922: Περισσότεροι από 400.000 σιδηροδρομικοί απεργούν στις ΗΠΑ.

1944: Σύνοδος του Breton-Woods, συστήνονται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Τράπεζα, το δολάριο αντικαθιστά τον χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών.

1946: Τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα έντεκα στρατοδικεία του εμφύλιου.

1978: Εμπρησμός επτά λεωφορείων στο αμαξοστάσιο Βοτανικού (ΕΛΑ).

1985: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Απόλλων Παλλάς» στο Καβούρι, εντοπισμός πολλών κιλών εκρηκτικών έξω από την αμερικανική βάση της Νέας Μάκρης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo