Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης
  • Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο
  • Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»Επαναστατικός Αγώνας»Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα»Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 29η συνεδρίαση Τρίτη, 17.7.12
Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 29η συνεδρίαση Τρίτη, 17.7.12

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιούλ 2012, 00:00

Μια απόπειρα «ρελάνς με ανοιχτά φύλλα» του εισαγγελέα, η οποία οδηγούσε σ’ ένα μίνι δικονομικό πραξικόπημα, αποφεύχθηκε χάρη στη σθεναρή αντίθεση των συνηγόρων υπεράσπισης. Από την άλλη, δυο τεχνικές εκθέσεις, υπογεγραμμένες από ομάδες ειδικών επιστημόνων, έκαναν σκόνη τα «τεστ DNA» που πραγματοποιεί το «εργαστήριο» της Ασφάλειας. Μάλλον αυτή η εξέλιξη οδήγησε τον ενοχληθέντα εισαγγελέα να επιχειρήσει την ανεπιτυχή ρελάνς του. Ας δούμε τι έγινε.

Στη σημερινή συνεδρίαση ήταν η σειρά των υπόλοιπων παραγόντων της δίκης να προσκομίσουν διάφορα έγγραφα και να ζητήσουν να αναγνωστούν. Ξεκίνησε η υπεράσπιση Σταθόπουλου (Δ. Βαγιανού – Μ. Δαλιάνη) με έγγραφα σχετικά με εργατικό ατύχημα που υπέστη ο Σταθόπουλος, το οποίο του άφησε βεβαιωμένη από το ΙΚΑ μόνιμη αναπηρία. Η υπεράσπιση κατέθεσε, επίσης, απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου Αθήνας, που αθώωσε το 2007 τον Β. Σταθόπουλο από σοβαρότατες κακουργηματικές κατηγορίες. Αφορούσαν τα επεισόδια που έγιναν μετά από συναυλία των Rage Against the Machine ατο θέατρο Πάτρας και ο Σταθόπουλος, μολονότι ουδέποτε συνελήφθη, ήταν ένας από τους «συνήθεις υπόπτους» που υποδείχθηκαν από την Ασφάλεια ως δράστες των επεισοδίων, για ν’ απαλλαγεί τελικά, αφού δεν ήταν καν στη συναυλία. Η πλάκα είναι πως ο Σταθόπουλος, μέχρι το 2007 που έγινε η δίκη και αθωώθηκε, έδινε δυο φορές το μήνα «παρών» στο ΑΤ Νίκαιας, του οποίου διοικητής ήταν ο περιβόητος Παπαθανασάκης, ο μετέπειτα τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής και βασικός μάρτυρας κατηγορίας σ’ αυτή τη δίκη, ο οποίος –όπως παραδέχτηκε– γνώριζε πολύ καλά όλη την οικογένεια Σταθόπουλου.

Επίσης, η υπεράσπιση Νικητόπουλου (Αν. Παπαρρούσου) κατέθεσε μια σειρά έγγραφα για την εργασία του καθώς και για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα του, με την οποία συγκατοικεί, σε μια περίοδο που έχουν γίνει οι περισσότερες ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα.

Η υπεράσπιση Κορτέση (Ι. Ραχιώτης) κατέθεσε και ζήτησε να αναγνωστεί τεχνική έκθεση που υπογράφεται από τον καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πάτρας Χρ. Γεωργίου και δύο άλλες ειδικούς επιστήμονες σχετικά με τα περιβόητα «τεστ DNA». Η έκθεση αναφέρεται και στο γενικό θέμα (πώς πρέπει να γίνονται αυτά τα τεστ), αλλά και στο ειδικό θέμα των τεστ που έκανε το «εργαστήριο» της Ασφάλειας και αφορούν τον Κορτέση (εμμέσως του αποδίδεται ταύτιση σε δείγμα DNA που βρέθηκε σε μια μπαντάνα στο σπίτι του με δείγμα DNA που βρέθηκε σ’ ένα κινητό αντικείμενο στη γιάφκα της οδού Αιγίνης του ΕΑ). Οι τρεις επιστήμονες, με την εμπεριστατωμένη, αναλυτική και εκτεταμένη έκθεσή τους κάνουν σκόνη και τη μέθοδο που χρησιμοποιεί η Ασφάλεια και τα υποτιθέμενα ευρήματα σε βάρος του Κορτέση. Αποδεικνύουν ότι τα τεστ αυτά είναι απολύτως επισφαλή και ειδικά τα τεστ που γίνονται σε δείγματα αφής (δηλαδή, σε δείγματα που παίρνονται με μια μπατονέτα από την επιφάνεια διάφορων αντικειμένων). Αν ο Καθάριος, ο «χημικός» που ήρθε να καταθέσει εκ μέρους της Ασφάλειας, είχε στοιχειώδες επιστημονικό φιλότιμο, θα έπρεπε να παραιτηθεί την άλλη κιόλας μέρα απ’ αυτή τη δουλειά (αμ δε…). Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το «εργαστήριο» της Ασφάλειας δεν έχει καταφέρει, μολονότι λειτουργεί τόσα χρόνια, να πάρει πιστοποίηση από το κρατικό μαγαζί του ΕΚΕΠΙΣ, που μοιράζει τις πιστοποιήσεις σαν στραγάλια. Και μόνο αυτό, ότι δηλαδή δεν έχουν πάρει ακόμα πιστοποίηση, δείχνει την ποιότητα αυτού του «εργαστήριου».

Μολονότι έχουμε κρατήσει αναλυτικές σημειώσεις, ο χώρος δεν επιτρέπει να επεκταθούμε περισσότερα στα ειδικά θέματα που περιλαμβάνει η τεχνική έκθεση των τριών επιστημόνων. Μένουμε μόνο σε μια περιληπτική παρουσίαση των συμπερασμάτων του δεύτερου μέρους της έκθεσής τους, που αναφέρεται σε ό,τι αποδίδεται εμμέσως στον Κορτέση. Το «εργαστήριο» της Ασφάλειας μιλά για ταύτιση δύο δειγμάτων, κόντρα σε κάθε επιστημονικό δεδομένο. Για να ταυτοποιηθεί ένα δείγμα χρειάζονται τουλάχιστον 15 «τόποι» συν ένας «τόπος» που αφορά το φύλο. Στο ένα δείγμα, όμως, αναφέρονται μόνο 12 «τόποι», ενώ απουσιάζει ο «τόπος» του φύλου. Δηλαδή, δεν ξέρουν αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Κι όμως, αυτοί μιλούν για άνδρα! Ολες οι εκθέσεις, επίσης, αφορούν DNA αφής, που είναι διεθνώς επιστημονικά παραδεκτό ότι είναι επισφαλές, διότι μπορεί να μην προέρχεται από ένα άτομο. Τέλος, όλες οι εκθέσεις πάσχουν, γιατί εξετάζουν μόνο το μήκος του DNA και όχι την ουσία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις επιστήμονες ανέτρεξαν σε αμερικάνικη βάση δεδομένων DNA 700 ατόμων και βρήκαν ότι τα 19 από τα 700 δείγματα περιέχονται στην ίδια αναλογία με το DNA που αποδίδεται στον Κορτέση! Δηλαδή, στη θέση του Κοερτέση θα μπορούσαν να βρίσκονται αυτοί οι 19 Αμερικανοί, ενώ αν γίνει η στατιστική επεξεργασία ο αριθμός των «Κορτέσηδων» θα γίνει τεράστιος!

Παρεμφερή έκθεση, υπογεγραμμένη από μια βιολόγο και μια χημικό (δυστυχώς, δεν συγκρατήσαμε τα ονόματά τους, γιατί δεν ακούστηκαν καλά) κατέθεσε και η υπεράσπιση της Μαρίας Μπεραχά (Μ. Δαλιάνη). Και αυτή η έκθεση περιείχε γενικό θεωρητικό μέρος και ειδικό μέρος που αφορούσε το δείγμα που αποδίδεται στη Μ. Μπεραχά. Είναι χαρακτηριστικά δύο συμπεράσματα των επιστημόνων. Στο δείγμα που πάρθηκε από τη γιάφκα της Αιγίνης μπορούν να αποδοθούν γενετικά προφίλ που ξεπερνούν κατά 1.300 φορές τον πληθυσμό της γης! Επειδή, δε, στην Μπεραχά φτάνουν έμμεσα, μέσω κληρονομικής σχέσης με τον πατέρα της, την οποία υποτίθεται ότι ανακάλυψαν σε άλλα δείγματα DNA, οι δυο επιστήμονες κάνουν τους υπολογισμούς τους βάσει της αμερικάνικης βάσης δεδομένων των 700 δειγμάτων DNA και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι περίπου 400.000 Αμερικανοί παρουσιάζουν κληρονομική συμβατότητα με το άτομο που υποτίθεται ότι είναι η Μ. Μπεραχά! Για τέτοια «αξιοπιστία» μιλάμε!

Ακούγοντας την ανάγνωση αυτών των δύο σημαντικών εκθέσεων, σε μας ένα ερώτημα δημιουργήθηκε. Θα δεχτεί το συγκεκριμένο δικαστήριο ότι πράγματι τα συγκεκριμένα τεστ DNA, έτσι όπως τα διεξάγει το «εργαστήριο» της Ασφάλειας, είναι παντελώς αναξιόπιστα και δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ταυτοποιήσεις ατόμων; Αμφιβάλλουμε (για να μην πούμε ότι είμαστε σίγουροι) αν το συγκεκριμένο δικαστήριο θα δεχτεί κάτι τέτοιο, γιατί θα πλήξει το κύρος της Ασφάλειας. Για τους επαγγελματίες δικαστές η υπεράσπιση της επιστημονικής αλήθειας είναι δευτερεύον ζήτημα μπροστά στην υπεράσπιση του κύρους της Αστυνομίας. Οπότε οδηγούμαστε σ’ ένα άλλο ερώτημα: θα πετάξουν τουλάχιστον στα σκουπίδια, χωρίς να τα πάρουν καθόλου υπόψη, τα συγκεκριμένα «τεστ DNA», επικαλούμενοι αν όχι τη γενική επισφάλεια, τουλάχιστον το γεγονός ότι καμιά σύγκριση δεν έγινε με σίγουρο δείγμα αναφοράς, διότι κανένας κατηγορούμενος δεν δέχτηκε για λόγους αρχής να δώσει δείγμα DNA; Ούτε γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι, αλλά προτιμούμε να μην προτρέξουμε. Αν το δικαστήριο θέλει να διατηρήσει ένα φύλλο συκής, πρέπει τα «τεστ DNA» να μην τα λάβει υπόψη του. Να τηρήσει τουλάχιστον κάποια προσχήματα.

Ο καταιγιστικός και κατεδαφιστικός (για το «εργαστήριο» της Ασφάλειας) χαρακτήρας των δυο επιστημονικών εκθέσεων που διαβάστηκαν, καθώς και τα σχόλια που άρχισαν να κάνουν οι συνήγοροι, ενόχλησαν σφόδρα τον εισαγγελέα της έδρας Αντ. Λιόγα. Πριν καν ολοκληρώσουν όλοι οι συνήγοροι τα σχόλιά τους (μίλησε μόνο ο Γ. Ραχιώτης), ο εισαγγελέας πήρε το λόγο για να πει πως έχει να προτείνει και αυτός κάτι στη φάση αυτή, της κατάθεσης και ανάγνωσης εγγράφων. Ζήτησε ν’ ακουστούν τα τρία DVD με τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, που αποδίδονται γενικά στους κατηγορούμενους, χωρίς να κατονομάζονται. Διαβάσαμε τις απομαγνητοφωνήσεις, είπε ο εισαγγελέας, τώρα πρέπει ν’ ακούσουμε και τα ηχητικά, για να δούμε ποιοι είναι αυτοί που συνομιλούν σε κάθε τηλεφωνική συνδιάλεξη. Ο έμπειρος Σπ. Φυτράκης προσπάθησε να προστατεύσει τον εισαγγελέα, λέγοντάς του ήρεμα, ότι γι’ αυτό «πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη φωνής», αλλά αυτός δεν άκουγε τίποτα. Με ύφος πεισματάρικο παιδιού που λέει τα δικά του, χωρίς ν’ ακούει τα επιχειρήματα των άλλων, επέμενε ότι πρέπει ν’ ακουστούν τα DVD (δεσμεύτηκε μάλιστα να φέρει ο ίδιος ένα λάπτοπ για την ακρόαση!), γιατί προκύπτει ποιοι συνομιλούν! Εχω δικαίωμα και υποχρέωση να ζητήσω την ακρόαση, γιατί προκύπτει ποιοι συνομιλούν, επαναλάμβανε συνεχώς, χωρίς να εξηγεί τουλάχιστον το γιατί δεν ζήτησε να γίνει η ακρόαση όταν διαβάζονταν οι απομαγνητοφωνήσεις.

Ο εισαγγελέας αγνοεί στοιχειώδεις κανόνες της Φυσικής και ειδικά του Audio. Αν θέλει, μπορούμε να του βάλουμε ν’ ακούσει δυο φορές τα ίδια ηχητικά κι αυτά ν’ ακουστούν εντελώς διαφορετικά (αυτό εμπειρικά το ξέρει κάθε χειριστής ηχοσυστημάτων και δη ηχοσυστημάτων χαμηλής πιστότητας, όπως είναι τα λάπτοπ, με τα fullrange ηχειάκια της πλάκας). Αγνοεί, όμως, ο εισαγγελέας ακόμα και τα διδάγματα της κοινής πείρας. Πόσες φορές δεν μπορούμε ν’ αναγνωρίσουμε από το τηλέφωνο ακόμα και τη φωνή οικείων μας; Σκεφτείτε ότι εδώ έχουμε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που υποκλάπηκαν με τον «κοριό» της ΚΥΠ, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με συμπίεση σε άλλο μαγνητικό μέσο (DVD) και θα παιχτούν σε συμπιεσμένη μορφή από ένα ηχητικά άθλιο σύστημα αναπαραγωγής, όπως είναι ένα λάπτοπ. Και δεν έχεις ν’ ακούσεις τον Νταλάρα να τραγουδάει, που μπορείς να τον αναγνωρίσεις σε κάθε περίπτωση, έστω και με παραμόρφωση, αλλά ανθρώπους να συνομιλούν από το τηλέφωνο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν μπορούσαν ν’ αφήσουν αναπάντητη την πρόκληση του εισαγγελέα. Δ. Βαγιανού, Μ. Δαλιάνη, Π. Ρουμελιώτης, Ι. Ραχιώτης, Σπ. Φυτράκης, Αν. Παπαρρούσου, παρά τον αιφνιδιασμό που επεχείρησε ο εισαγγελέας, υπήρξαν καίριοι και αναλυτικότατοι. Κατέδειξαν ότι αυτό που επιχειρεί ο εισαγγελέας είναι να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος των κατηγορούμενων. Διότι, αν ήθελε να αναζητήσει αποδείξεις, θα ζητούσε να γίνει ειδική πραγματοτογνωμοσύνη και όχι να ζητάει «ν’ ακούσουμε τραγούδια για ν’ αναγνωρίσουμε τους τραγουδιστές», όπως καυστικότατα και χωρίς να μετράει τα λόγια του είπε ο Σπ. Φυτράκης. Ο εισαγγελέας κάνει αυτή την πρόταση, επειδή δεν έχει αποδειχτεί τίποτα, σημείωσε ο Π. Ρουμελιώτης, ρωτώντας ευθέως τους δικαστές αν προτίθενται να μετατραπούν σε πραγματογνώμονες, αντικαθιστώντας άλλες υπηρεσίες. Μόνο πραγματογνωμοσύνη μπορείτε να ζητήσετε, κατέληξε, όμως αυτό προϋποθέτει δείγματα φωνής των κατηγορούμενων, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της σιωπής.

Ο Σπ. Φυτράκης το «χόντρυνε» ακόμα πιο πολύ: Ποιος τα κατέγραψε αυτά; Η ΚΥΠ. Ποιος έδωσε την άδεια; Ποιος κάνει ανάλυση και επιλογή των αποσπασμάτων; Αυτό γιατί δεν μας το λένε; Μας ζητάνε ν’ ακούσουμε τις κασέτες και να σκεφθείτε εσείς τίνος η φωνή μοιάζει. Αυτές είναι άκρως πρωτόγονες διαδικασίες. ‘Η θα τηρήσουμε μια δικονομική τάξη ή θα παίζουμε εδώ μέσα, λέγοντας «άκουσα τη φωνούλα σου όταν απολογούσουν, άκουσα και μια κασέτα πριν από ένα μήνα και μοιάζουν». Μόνο πραγματογνωμοσύνη μπορεί να γίνει. Τους έχετε καταγράψει τις φωνές, όπως έγινε στη 17Ν και στον Ρασίντ; Μπορεί ο πελάτης μου να μη θέλει τώρα να δώσει δείγμα. Τι θα κάνετε; Αν τα ‘χετε γραμμένα, που δεν είπατε ότι νομίμως καταγράφετε, να φωνάξετε τους ειδικούς. Αλλιώς θα παίζουμε. Τα αποδεικτικά δεδομένα πρέπει να ‘χουν μια συνέπεια επιστημονική. Τέτοια δυνατότητα τώρα δεν την έχετε. Τι να σας κάνω εγώ, ας τους γράφατε, ας τους έκαναν κανένα βασανισμό όταν τους είχαν κρατούμενους, να τους γράψουν τη φωνή. Σας έκαναν οι συνάδελφοί μου αιτήματα να φέρετε τις πραγματογνωμοσύνες για τα αποτυπώματα και τις απορρίψατε. Τώρα θα παίξουμε τις κασέτες; Θέλω επιστημονική προσέγγιση και δεν είστε σε θέση να την κάνετε, γιατί δεν τους καταγράψατε.

Υστατη σανίδα σωτηρίας για μια αποδεικτική διαδικασία που δεν απέδωσε τίποτα χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση η Αν. Παπαρρούσου. Αυτό που προτείνει ο εισαγγελέας είναι ανοίκειο και ανάρμοστο για το δικαστήριο και το προτείνει γιατί το μόνο που υπάρχει είναι ένα συνονθύλευμα υπαινιγμών και όχι αποδείξεις. Ερχεται η Αστυνομία, σας κλείνει το μάτι και σας λέει «ακούστε και βγάλτε συμπεράσματα», κατέληξε. Η Δ. Βαγιανού επανήλθε για να σημειώσει ότι επιχειρείται μια δραματική στροφή στο Ποινικό Δίκαιο. Με τις λεγόμενες ειδικές ανακριτικές πράξεις σε περιπτώσεις «εγκληματικών οργανώσεων» εγκαταλείπεται η αρχή της ατομικής συμπεριφοράς σε σχέση με τις αξιόποινες πράξεις και εφαρμόζεται η αρχή της συλλογικής ευθύνης. Με την πρόταση ν’ ακούσετε τις συνομιλίες επιδιώκεται η δημιουργία ενός συνόλου ενιαίου αυτουργού.

Τελικά, μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα του εισαγγελέα, διότι η διάγνωση αν στις συνομιλίες περιλαμβάνονται κάποιοι από τους κατηγορούμενους προϋποθέτει σύγκριση που μόνο από πραγματογνώμονες μπορεί να γίνει. Στο σημείο αυτό ρώτησε αν οι κατηγορούμενοι θα δέχονταν να δώσουν δείγμα φωνής, συνήγοροι και κατηγορούμενοι απάντησαν όχι, για λόγους αρχής και, επικαλούμενος αυτή την απάντηση, ο πρόεδρος συμπλήρωσε την απόφαση: Με δεδομένη την αρνητική θέση των κατηγορούμενων, η πραγματογνωμοσύνη καθίσταται χωρίς αντικείμενο.

Η δίκη διακόπηκε για την Παρασκευή 27 Ιούλη, που θα είναι η τελευταία συνεδρίαση, διότι θ’ ακολουθήσει η διακοπή του Αυγούστου, την οποία ζήτησε σύσσωμη η υπεράσπιση και αποδέχτηκε το δικαστήριο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ αντίφαση
Επόμενο άρθρο Για ένα ποδόσφαιρο με άποψη, για μια κοινωνία με αγώνες…

Σχετικά Αρθρα

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 52η συνεδρίαση Τετάρτη, 3.4.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 3 Απρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 51η συνεδρίαση Παρασκευή, 15.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 15 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 50η συνεδρίαση Πέμπτη, 14.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 14 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 49η συνεδρίαση Δευτέρα, 11.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 11 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 48η συνεδρίαση Παρασκευή, 8.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 8 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 47η συνεδρίαση Δευτέρα, 4.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 4 Μαρ 2013, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

Ημέρα πρώτων βοηθειών.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

1943: Οι Γερμανοί σκοτώνουν πεντακόσιους Ελληνες στη Βιάνο Κρήτης.

1944: Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τους Σούμπερτ και Πούλο και με την ενίσχυση Γερμανών δολοφονούν 104 άοπλους πολίτες στα Γιαννιτσά.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1960: Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ.

1976: Ανακαλύπτεται οπλοστάσιο στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσσαλονίκη.

1982: Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες ξυλοκοπούν τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα.

2000: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει το ΛΑΟΣ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo