Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
Twitter YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Eν εκκλησίαις ευλογείτε τον θεόν
  • Σαν σήμερα 30 Γενάρη
  • Πανικόβλητος ο Μητσοτάκης – Καλλιτέχνες: Δεν υποχωρούμε
  • Θέλουν τους νεοναζιστές στο δρόμο αλλά όχι στη Βουλή
  • Περί υγείας, κοινωνίας και αφηγηματικής Ιατρικής
  • Μεταπτυχιακά: Πιστοποίηση σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
Twitter YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»Επαναστατικός Αγώνας»Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα»Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Νοέ 2016, 00:00

Την Τρίτη 29 Νοέμβρη συνεχίζεται η τρομοδίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα (δεύτερος βαθμός) και έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός Γ. Βουλγαράκης.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση (Τρίτη,15 Νοέμβρη) εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες, δύο πολίτες και ένας αστυνομικός.

Η πρώτη μάρτυρας ήταν διευθύντρια ενός από τα συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία, που βρίσκονται κοντά στο σπίτι του Βουλγαράκη. Την ώρα της έκρηξης (7:40’) δεν ήταν παρούσα και η είσοδος του σχολικού συγκροτήματος, που βρίσκεται από την πλευρά του Λυκαβητού και σε απόσταση 25 μέτρων από το σημείο της έκρηξης, ήταν κλειστή. Το συγκρότημα είναι κοντά στην περιοχή από την οποία περνούσε ο Γ. Βουλγαράκης που ήταν ο στόχος. Η έκρηξη θα γινόταν με τηλεχειριστήριο, όπως δήλωσε ο διοικητής του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) Παπαδάκης, που εξετάστηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση. Αλλος αστυνομικός του ΤΕΕΜ κατέθεσε ότι άμα ήθελαν να τον σκοτώσουν θα τον σκότωναν, όμως φρόντισαν να πυροδοτήσουν τη βόμβα πριν αυτός φτάσει στο σημείο που ήταν τοποθετημένη. Σύμφωνα με την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα, που ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη, μια φορά αναβλήθηκε γιατί περνούσε πολίτης που δεν ήταν στόχος και τη δεύτερη φορά πυροδοτήθηκε ο μηχανισμός επειδή πλησίαζε ο αστυνομικός Ανανίας με το σκύλο, που έλεγχε την περιοχή πριν περάσει ο Γ. Βουλγαράκης. Ο ΕΑ δεν ήθελε να πέσει στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής ο εκρηκτικός μηχανισμός, και τον πυροδότησε. Ο αστυνομικός με το σκύλο δεν έπαθε τίποτα, απλά έπεσε κάτω.

Η διευθύντρια του σχολείου κατέθεσε ότι ειδοποιήθηκε από την αστυνομία και πήγε στο σχολείο μετά την έκρηξη, την ώρα της οποίας το σχολείο ήταν κλειστό. Ανέφερε, ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σχολείο, άτυπα, δύο παιδιά που τα έπαιρναν στο σχολείο για να βοηθήσουν τους γονείς τους, και η καθαρίστρια, που όπως αποδείχτηκε δεν έπαθαν τίποτα. Το αναφέρουμε, γιατί διαφορετικά θα ειδοποιούνταν οι γονείς τους, πράγμα που δεν έγινε. Ανέφερε ακόμη ότι στο σχολικό συγκρότημα υπήρχαν δύο προαύλια, ένα προς την πλευρά του Λυκαβητού και ένα προς την πλευρά της οδού Σίνα, καθώς και δύο είσοδοι. Η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε από τη μεριά του Λυκαβητού και σε απόσταση 25 μέτρων από την κλειστή είσοδο του σχολικού συγκροτήματος.

Οι απαντήσεις της διευθύντριας σχετικά με την είσοδο από την οποία μπήκαν τα παιδιά, την ώρα που μπήκαν στο σχολείο, πού βρίσκονταν την ώρα της έκρηξης και το αν κινδύνεψαν, ήταν ασαφείς, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στον εισαγγελέα της έδρας Π. Πούλιο να κάνει επίμονες ερωτήσεις για το αν κινδύνεψαν τα παιδιά. Αυτό το επισήμανε ο Ν. Μαζιώτης με ερωτήσεις που υπέβαλε στη μάρτυρα και με σχολιασμό που έκανε μετά την αποχώρησή της. Η μάρτυρας ρωτήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης αν οι γονείς πήγαν στο σχολείο και απάντησε ότι δεν πήγαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα παιδιά δεν έπαθαν τίποτα, ούτε κινδύνεψαν.

Στη συνέχεια ο Ν. Μαζιώτης δήλωσε:

Η έκρηξη έγινε με τηλεχειριστήριο και οι άνθρωποι που την έκαναν ήταν εκεί και έβλεπαν. Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΕΑ, που ανέλαβε την ευθύνη, έγινε απόπειρα για δεύτερη φορά, γιατί την πρώτη διέρχονταν άνθρωποι, που δεν ήταν στόχος, και έτσι ακυρώθηκε η έκρηξη. Αρα, δεν υπήρχε περίπτωση να είναι ανοικτή η πόρτα, όπως ρώτησε ένας από τους συναδέλφους σας (σ.σ. αναφερόταν στον εισαγγελέα που ρώτησε αν υπήρχε ενδεχόμενο να είναι η πόρτα ανοιχτή και να μπαίνουν παιδάκια).

Ηρθε εδώ ο αστυνομικός Ανανίας και κατέθεσε ότι ήταν δέκα μέτρα από το σημείο της έκρηξης και ότι αν ήθελαν να τον σκοτώσουν θα μπορούσαν να το κάνουν. Δεν το έκαναν, γιατί δεν ήθελαν να βληθεί ένας απλός αστυνομικός, αλλά ο Βουλγαράκης. Αν μαζί με τον Βουλγαράκη ήταν και ο αστυνομικός, τότε παίρνει το ρίσκο φυλάγοντας ένα κάθαρμα σαν τον Βουλγαράκη. Ούτε πολίτης ούτε παιδάκια υπήρχε περίπτωση να βληθούν. Η μάρτυρας κατέθεσε, ότι το σχολείο ήταν κλειστό.

Στην πραγματικότητα, απόπειρα δεν έγινε, γιατί ο Βουλγαράκης δεν πέρασε και γιατί δεν καταδικαστήκαμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Βουλγαράκη. Η απόπειρα ακυρώθηκε από την ίδια την οργάνωση, γιατί όπως είπε ο Παπαδάκης, που ήταν πυροτεχνουργός, μετά από ερώτηση, η βόμβα εξερράγη από την ίδια την οργάνωση για να μην πέσει στα χέρια της αστυνομίας. Και θα έπεφτε στα χέρια της αστυνομίας, γιατί ο αστυνομικός Ανανίας θα την ανακάλυπτε με τον σκύλο του. Αρα η έκρηξη έγινε για να μην βληθεί κανένας και για να μην πέσει η βόμβα στα χέρια της αστυνομίας. Εφόσον η έκρηξη ήταν ελεγχόμενη από την ίδια την οργάνωση, δεν υπήρχε περίπτωση να βληθεί κανένας, όχι «ενδεχόμενο» και «εάν» που ρωτάτε. Δεν υπήρχε περίπτωση να βληθεί κανένας.

Εκλεισε τη δήλωσή του αναφέροντας τι κατέθεσε ο αστυνομικός του ΤΕΕΜ (ότι, αν ήθελαν να τον σκοτώσουν, θα τον άφηναν να πλησιάσει, και ότι απλά έπεσε κάτω και δεν έπαθε τίποτα).

Στη συνέχεια κατέθεσε μια γυναίκα για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Ν. Ιωνίας, στις 30 Σεπτέμβρη του 2007. Οπως είπε, ένας δρόμος χωρίζει το σπίτι της από το αστυνομικό τμήμα. Μετά τις 12 το βράδυ, άκουσε ριπές όπλων, είδε τη λάμψη από την έκρηξη της χειροβομβίδας, αλλά δεν είδε κανέναν από τους επιτιθέμενους. Δεν τραυματίστηκε κανένας, αλλά δύο αυτοκίνητα έγιναν κόσκινο και έσπασαν όλες οι τζαμαρίες από τα καταστήματα. Ερωτήσεις δεν υπέβαλαν ούτε ο εισαγγελέας ούτε ο Ν. Μαζιώτης.

Τελευταίος κατέθεσε αστυνομικός για την έκρηξη δύο βομβών στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 5 Σεπτέμβρη του 2003. Ανέφερε ότι έγιναν διαδοχικά δύο εκρήξεις, ότι είδε σπασμένα τζάμια και ζημιές σε εξωτερικές πόρτες, ότι είχε άγχος και στρες, ότι τραυματίστηκε στα χέρια και στα πόδια. Σε ερώτηση του Ν. Μαζιώτη, ότι αν τραυματιζόταν κάποιος θα ήταν μόνον αυτός και ένας συνάδελφός του, απάντησε καταφατικά.

Ο Ν. Μαζιώτης έκανε μια ακόμα δήλωση. Οπως είπε, η ενέργεια αυτή ήταν η πρώτη του ΕΑ. Τα δικαστήρια και οι αστυνομικοί ήταν οι πρώτες ενέργειες της οργάνωσης. Αν υπήρχε απώλεια αστυνομικού, δε θα άλλαζα κάτι, τόνισε. Αλλο πολίτης και άλλο αστυνομικός. Οι αστυνομικοί είναι στόχος γενικότερα. Ο συγκεκριμένος, όμως, δεν έπαθε σοβαρό τραυματισμό.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με μια γενικότερη δήλωση του Ν. Μαζιώτη, την οποία παραθέτουμε:

Toποθέτηση του Νίκου Μαζιώτη για τις πρώτες ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα

Ο Επαναστατικός Αγώνας άρχισε την δράση του σε μια εποχή που το σύστημα που υπηρετείτε βρισκόταν σε μια κατάσταση φαινομενικής ευημερίας και ευφορίας. Το 2003 ήταν μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση του καπιταλισμού ήταν σε έξαρση, οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις επιβάλλονταν παντού, ο πόλεμος κατά της “τρομοκρατίας” είχε ήδη ξεκινήσει από το 2001, ο καπιταλισμός προπαγανδιζόταν από τους απολογητές του συστήματος ότι ήταν το “τέλος της ιστορίας”.

Την ίδια περίοδο, η Ελλάδα είχε ενσωματωθεί στις διεθνείς αγορές, είχε μπει στην ευρωζώνη, δάνεια δίνονταν από τις τράπεζες, οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή προωθούσαν τις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις ενώ γίνονταν και οι προετοιμασίες για τη μεγάλη φιέστα των πολυεθνικών, τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

Παράλληλα, σε κατασταλτικό επίπεδο, ενώ η χώρα συμμετείχε στη διεθνή “αντιτρομοκρατική” συμμαχία και είχε ψηφιστεί ο α΄ αντιτρομοκρατικός νόμος, το κράτος θριαμβολογούσε για τις συλλήψεις για τη 17Ν και τον ΕΛΑ, για το τέλος του εγχώριου αντάρτικου πόλης. Μέσα από αυτές τις συλλήψεις το καθεστώς επαιρόταν με αλαζονεία για το μάταιο της ένοπλης αντίστασης στο κεφάλαιο και το κράτος, για το μάταιο της ανατροπής και της επανάστασης, για το ότι ο καπιταλισμός και η αστική δημοκρατία είναι το “τέλος της ιστορίας” και άρα πρέπει να υποταχτούμε.

Ο Επαναστατικός Αγώνας, 15 μήνες σχεδόν μετά τις συλλήψεις για τη 17Ν, με την πρώτη του ενέργεια, τη διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2003, διέψευσε στην πράξη τη θριαμβολογία του κράτους για το τέλος του εγχώριου αντάρτικου πόλης και έδινε το πολιτικό μήνυμα ότι η ένοπλη αντίσταση στο κεφάλαιο και το κράτος θα συνεχιστεί και ότι ο διαχρονικός αγώνας για ανατροπή του καθεστώτος και για επανάσταση θα συνεχιστεί μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονταν.

Ηταν τόσο επίκαιρη η επίθεση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, στην έδρα αυτών που από το θεσμικό τους ρόλο υπηρετούν το κεφάλαιο, τα αφεντικά, τις πολυεθνικές, τις μεγάλες δυνάμεις, και εφαρμόζουν τον πόλεμο κατά της “τρομοκρατίας”, αφού την ίδια περίοδο γίνονταν στις φυλακές Κορυδαλλού η α΄ δίκη για τη 17Ν.

Οι πρώτες ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα, η διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, η απόπειρα εναντίον υποκαταστήματος της αμερικάνικης τράπεζας Citibank στο Ψυχικό, η τριπλή βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, 100 μέρες πριν τους ολυμπιακούς αγώνες, και η ενέργεια κατά της αυτοκινητοπομπής των ΜΑΤ στην Πέτρου Ράλλη, έδιναν ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα, ότι η ένοπλη αντίσταση ενάντια στο καθεστώς θα συνεχιστεί όσα ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας κι αν παίρνει το κράτος και όσους αντιτρομοκρατικούς νόμους  κι αν ψηφίσει.

Οτι θα υπάρξει αντίσταση στον ολοκληρωτισμό του συστήματος και στη δικτατορία των αγορών που όλες οι κυβερνήσεις αποδέχονται και προωθούν.
Οτι το καθεστώς και οι μηχανισμοί δε θα είναι ποτέ ασφαλείς.

Οι πρώτες ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα, το 2003-2004, εντάσσονταν σε μια στρατηγική που είχε ως αιχμή τον πόλεμο κατά της “τρομοκρατίας” και τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, γιατί και ο πόλεμος κατά της “τρομοκρατίας” και οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, ο στρατιωτικός και ο οικονομικός  χαρακτήρας της παγκοσμιοποίησης που ωφελεί τους ισχυρούς, τις πολυεθνικές, τις τράπεζες, τους μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου.

Ο Επαναστατικός Αγώνας στράφηκε εναντίον της συμμετοχής και της υποστήριξης του ελληνικού κράτους στον πόλεμο κατά της “τρομοκρατίας”.

Οι ενέργειες στα δικαστήρια, στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και στην αυτοκινητοπομπή των ΜΑΤ στρέφονταν κατά μηχανισμών που από το θεσμικό τους ρόλο είναι εντεταλμένοι να εφαρμόσουν ό,τι διατάξουν τα αφεντικά, οι μεγάλες δυνάμεις, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Αυτές οι ενέργειες ήταν η απάντηση στην ψήφιση των δύο αντιτρομοκρατικών νόμων του 2001 και 2004, που ψηφίστηκαν με την εντολή των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας για την αντιμετώπιση του εγχώριου αντάρτικου και που οι έλληνες δικαστές ως υπάκουοι υπάλληλοι εφάρμοσαν κατά αγωνιστών.

Ηταν η απάντηση στη διεθνή συνεργασία σε αστυνομικό και δικαστικό επίπεδο για ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα “τρομοκρατίας”.

Ηταν η απάντηση στις συλλήψεις του 2002 και 2003 για τη 17Ν και τον ΕΛΑ, για τα ειδικά δικαστήρια και τις ειδικές συνθήκες κράτησης και απομόνωσης.

Ηταν η απάντηση στην ενσωμάτωση της χώρας στη διεθνή αντιτρομοκρατική συμμαχία, στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο εσωτερικό, στην αστυνομοκρατία, στις 500 κάμερες που εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα για την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων.

Διαχρονικά το ελληνικό κράτος και οι μηχανισμοί του έδιναν “γην και ύδωρ” σε ό,τι ζητούσαν οι μεγάλες δυνάμεις.

Το ελληνικό κράτος στήριξε πολιτικά, ηθικά και υλικά τους πολέμους της Νέας Τάξης, τον α΄ πόλεμο του Ιράκ το 1991, τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999, καθώς και τον πόλεμο κατά της “τρομοκρατίας”, την εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001 και στο Ιράκ το 2003.

Παραχώρησε βάσεις και αεροδρόμια για τους βομβαρδισμούς από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, έδωσε την άδεια να χρησιμοποιηθεί το έδαφος της χώρας για τη διέλευση νατοϊκών στρατευμάτων το 1999, έδωσε την άδεια να χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος της χώρας για τη διέλευση και τον ανεφοδιασμό βομβαρδιστικών αεροπλάνων το 1991, το 1999, το 2001 και το 2003.

Πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού χρησιμοποιήθηκαν για περιπολίες και νηοψίες στη Μεσόγειο, στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Αδριατική, ενώ στάλθηκαν έστω και συμβολικά μικρές στρατιωτικές δυνάμεις να στηρίξουν την κατοχή του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Σε αυτή τη χώρα, από τότε που δημιουργήθηκε ελληνικό κράτος, οι κυβερνήσεις, τα σώματα ασφαλείας, οι δικαστές υπηρετούν τα αφεντικά, ξένα και ντόπια. Εχετε αποδείξει πολλές φορές με τις αποφάσεις σας πόσο ανεξάρτητοι είστε από την πολιτική και οικονομική εξουσία, εθνική ή διεθνή.

Ο Επαναστατικός Αγώνας στην αυγή του 21ου αιώνα αναδείχτηκε ως μια πολιτική δύναμη που αντιστέκεται με τις μικρές του δυνάμεις απέναντι στον επελαύνοντα ολοκληρωτισμό της διεθνούς τάξης πραγμάτων και εξουσίας.

Είναι από εκείνες τις δυνάμεις που – όταν ο τότε πλανητάρχης πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δηλώσει, μετά τις επιθέσεις της 11/9, ότι “όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας” – είχε απαντήσει είτε χτυπώντας τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο κατά της “τρομοκρατίας”, είτε τις ίδιες τις ΗΠΑ με την επίθεση στην πρεσβεία τους το 2007, ότι “εμείς δεν είμαστε μαζί σας, είμαστε εναντίον σας”.

Η αντιαρματική ρουκέτα της 12ης Ιανουαρίου 2007 ήταν η έμπρακτη απόδειξη-απάντηση του Επαναστατικού Αγώνα, αφού χτύπησε έδαφος των ΗΠΑ.
Γι’ αυτό ο Επαναστατικός Αγώνας βρίσκεται στη λίστα των οργανώσεων αντάρτικου του State Department, γι’ αυτό οι ΗΠΑ μας επικήρυξαν με 1 εκατομμύριο δολάρια το 2007, γι’ αυτό ακολούθως το ελληνικό κράτος δουλικά μας επικήρυξε με 800.000 ευρώ, για τον ίδιο λόγο το ελληνικό κράτος μας επικήρυξε δεύτερη φορά το 2014 με 2 εκατομμύρια ευρώ, λίγο πριν την επίθεση της οργάνωσης στο παράρτημα της ΕΚΤ, στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής 3, σε κτίριο όπου στεγαζόταν και το γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στη χώρα Ουές Μακ Γκρόου. Για τον ίδιο λόγο, παρά τη δεύτερη σύλληψη μου το 2014, οι ΗΠΑ με ενέταξαν στον κατάλογο των “διεθνών τρομοκρατών”.

Ο Επαναστατικός Αγώνας, ως μία  οργάνωση ένοπλης προπαγάνδας, με τις πρώτες του ενέργειες το 2003-04 έδινε το πολιτικό μήνυμα: “Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες”.

Εύχομαι σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2016, που τυγχάνει να επισκέπτεται την υπόδουλη στο χρέος Ελλάδα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, προσκεκλημένος της “πρώτη φορά αριστερά” μνημονιακής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να τύχει θερμής υποδοχής από όλους όσους σε αυτόν τον τόπο έχουν μνήμη και γνώση για το ρόλο των ΗΠΑ ως ηγέτιδας δύναμης του παγκόσμιου καπιταλισμού, που εκτός των άλλων ελέγχει και το ΔΝΤ, έναν από τους πιο μισητούς στον ελληνικό λαό οργανισμούς.

Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο μετέωρο βήμα των “12”
Επόμενο άρθρο Η κρίση «καταβροχθίζει» φιλόδοξους αστούς πολιτικούς

Σχετικά Αρθρα

Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα: ο ΕΑ προειδοποιούσε για τις βόμβες, παραδέχεται απόστρατος στρατηγός της ΕΛΑΣ

Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα 18 Οκτ 2016, 00:00

Συνεχίζεται το Εφετείο για τον Επαναστατικό Αγώνα

Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα 3 Οκτ 2016, 00:00

Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα – 8.12.15

Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα 12 Δεκ 2015, 00:00

Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα – 1η συνεδρίαση, Παρασκευή 22.5.15

Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα 15 Ιούν 2015, 00:00

Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα – 2η συνεδρίαση, Τετάρτη 10.6.2015

Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα 15 Ιούν 2015, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Eν εκκλησίαις ευλογείτε τον θεόν

30 Ιαν 2023, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Γενάρη

30 Ιαν 2023, 00:01
Πολιτισμός

Πανικόβλητος ο Μητσοτάκης – Καλλιτέχνες: Δεν υποχωρούμε

29 Ιαν 2023, 11:52
Πολιτική

Θέλουν τους νεοναζιστές στο δρόμο αλλά όχι στη Βουλή

29 Ιαν 2023, 11:43
Πολιτισμός

Περί υγείας, κοινωνίας και αφηγηματικής Ιατρικής

29 Ιαν 2023, 10:44
Παιδεία

Μεταπτυχιακά: Πιστοποίηση σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς

29 Ιαν 2023, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Γενάρη

29 Ιαν 2023, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση απάντησε στο μακελειό της Τζενίν

28 Ιαν 2023, 19:21
Ιστορία

Η Ρόζα του Κόκκινου Στρατού

Στις 28 Γενάρη 1945, έφυγε από τη ζωή, μετά από τραυματισμό στο πεδίο της μάχης, η 20χρονη Ρόζα του Κόκκινου Στρατού, η Ρόζα Σανίνα, που έγινε θρύλος για τις ικανότητες και τον ηρωισμό της

28 Ιαν 2023, 10:54
Στο Ψαχνό

Καμιά εμπιστοσύνη στην «ασφάλεια των επικοινωνιών»

28 Ιαν 2023, 00:03
Dixi et salvavi animam meam

Dixi et salvavi animam meam

28 Ιαν 2023, 00:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

28 Ιαν 2023, 00:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Γενάρη

28 Ιαν 2023, 00:01
Καταστολή

Πολιτική αλητεία στις πλάτες απελπισμένων… με φόντο τις εκλογές

27 Ιαν 2023, 21:32
Πολιτισμός

Καλλιτέχνες: Δεν λυγίζουμε

48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

27 Ιαν 2023, 18:39
Κόντρες

Σιωναζισμός

27 Ιαν 2023, 13:53
Διεθνή

Εννιά Παλαιστίνιοι νεκροί

Τζενίν: Nεο μακελειό από το σιωνιστικό στρατό

27 Ιαν 2023, 11:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

27 Ιαν 2023, 00:01
Εργατικά

Ναζιστές και δημοκράτες τουρλού

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια στο Ε.Κ. Πύργου

26 Ιαν 2023, 21:51
Υγεία

Πανδημία: Καμία ύφεση

26 Ιαν 2023, 20:36
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Σαν σήμερα
  • Σαν σήμερα 30 Γενάρη

    Ινδία: Ημέρα μαρτύρων.1923: Υπογραφή πρωτοκόλλου της Λοζάννης (Ελλάδα – Τουρκία).1965: Καθιερώνεται με νόμο η 35ετία των δημοσίων υπαλλήλων.1969: Καθαιρούνται από την ΚΕ του ΚΚΕ οι Χ. Δρακόπουλος και Α. Μπριλάκης.1972: "15.000 καθολικοί Ιρλανδοί στους δρόμους ζητώντας ισοτιμία, δεκατέσσερις νεκροί από βρετανούς στρατιώτες (Bloody Sunday").1979: Πέντε βόμβες καταστρέφουν ισάριθμα λεωφορεία σε αμαξοστάσιο στις τρεις γέφυρες (ΕΛΑ).
  • Σαν σήμερα 29 Γενάρη

    Γιβραλτάρ: Ημέρα συντάγματος.1956: Παρέχεται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη σε γονείς, συζύγους, παιδιά και αδελφούς των δημοσίων υπαλλήλων.1970: Εντυπωσιακή δίκη της αριστερής οργάνωσης “Λαϊκή Πάλη” στη Θεσσαλονίκη, τόσο για τις απολογίες όσο και για τις βαριές καταδίκες των μελών της.1972: Βόμβες στο Κολωνάκι και στην οδό Ακαδημίας.1973: Οκτώ καταδίκες μελών της ηγεσίας του ΚΚΕ εσ.1976:Βόμβες σε έκθεση-κατάστημα της βιομηχανίας «Πίτσος» (ΕΛΑ).1979: Διώκεται ο διοικητής της Σχολής Χωροφυλακής (αντισυνταγματάρχης Βουδικλάρης) για πώληση όπλων σε ακροδεξιούς-μέλη της Οργανώσεως Εθνικής Αποκαταστάσεως.1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της αγγλικής εταιρείας πετρελαιοειδών ΒΡ στο Χαλάνδρι (17Ν).
  • Σαν σήμερα 28 Γενάρη

    Ημέρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.Ημέρα εργένη.Ρουάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1961).1918: Ο Λέον Τρότσκι αναλαμβάνει την ηγεσία του Κόκκινου Στρατού.1972: Βόμβες της ΑΑΑ σε υπουργείο Εξωτερικών και πλατεία Κολωνακίου.1973: Φοιτητές πραγματοποιούν διαδήλωση σε δρόμους της Αθήνας, με τους πολίτες να τους χειροκροτούν.1982: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες απελευθερώνουν τον απαχθέντα αμερικανό στρατηγό-ακόλουθο του ΝΑΤΟ Τζέιμς Λι Ντόζιερ.1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της «American Express» (17Ν).1994: Ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα επειδή αρνήθηκε να σταματήσει για εξακρίβωση στοιχείων (Μοσχάτο).
  • Σαν σήμερα 27 Γενάρη

    Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.Ημέρα κατά της λέπρας.Βιετνάμ: Ημέρα ειρήνης (1973).Δανία: Ημέρα του Αουσβιτς.1945: Ο Κόκκινος Στρατός απαελευθερώνει τους περίπου 7.600 αιχμαλώτους που βρίσκονταν εγκαταλελειμμένοι στο Αουσβιτς.1967: Περισσότερα από εξήντα κράτη προσυπογράφουν τη συνθήκη για απαγόρευση χρήσης πυρηνικών όπλων στο διάστημα.1968: Αποφυλάκιση Μίκη Θεοδωράκη από τη χούντα μετά από διεθνείς πιέσεις, τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Βραχάτι.1991: Ρουκέτα κατά της εταιρείας BP στην Κηφισιά (17Ν).2008: Πεθαίνει ο Πάνος Τζαβέλας.
  • Σαν σήμερα 26 Γενάρη

    Ημέρα τελωνείων.Αυστραλία: Εθνική γιορτή.Ινδία: Ημέρα δημοκρατίας.Ουγκάντα: Ημέρα απελευθέρωσης (1986).1825: Υπογράφεται στο Λονδίνο από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και τον Ομιλο Αγγλων Κεφαλαιούχων το δεύτερο δάνειο ύψους 2.000.000 λιρών Αγγλίας.1936: Το ΚΚΕ μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή με το σχήμα του "Παλλαϊκού Μετώπου".1972: Βόμβα της ΑΑΑ στον περίβολο της γαλλικής πρεσβείας.1973: Κλείσιμο του Πολυτεχνείου με απόφαση της συγκλήτου λόγω συνεχιζόμενης αποχής των φοιτητών. Διαδήλωση διαμαρτυρίας 1.500 φοιτητών από το ΕΜΠ στη Νομική.1975: Νεοναζί της οργάνωσης "Νέα Τάξη" επιδράμουν στο Πολυτεχνείο και μαχαιρώνουν τον φοιτητή Β. Γεωργιάδη.1981: Βόμβες στα γραφεία της ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων και Ζωγράφου («Οκτώβρης ’80»).1990: Αθωώνεται ο Αθανάσιος Μελίστας για τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά (εφετείο).
Περισσότερα...
H παπάρα
  • Η επιτομή της πολιτικής αθλιότητας

    26 Ιαν 2023, 19:47
    Δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από αυτή την ιστορία από όσο εγώ. Γι’ αυτό είμαι και ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατό, για να μην μένουν σκιές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων. (…) Ενώ εγώ λοιπόν ενδιαφέρομαι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, πέρα από τη θεσμική της διάσταση και για λόγους βαθιά προσωπικούς, έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις κινήσεις του των τελευταίων μηνών όσο και με το περιεχόμενο της πρότασης μομφής ενδιαφέρεται πρωτίστως να ζημιώσει και να ρίξει την κυβέρνηση. (…) Κάποιοι «πράκτορες 000» ή κάποιοι «Κλουζώ» αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους σε βάρος μου και στη συνέχεια άφησαν να διαρρεύσουν τα αποτελέσματα των ανήθικων και παράνομων δραστηριοτήτων τους σε εχθρικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, για λόγους που μόνο την κυβέρνηση πάντως δεν εξυπηρετούν. (…)  Κυρίως όμως στην περίπτωσή μου είναι ένας Πρωθυπουργός με τον οποίο έχουμε επί δεκαετίες κοινή διαδρομή. Δεν είναι μυστικό. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Και γι’ αυτό τον λόγο επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, που άλλωστε χρησιμοποιείται τώρα εις βάρος του.

    Κωστής Χατζηδάκης

    (Δεν αμφιβάλλει ότι τον παρακολουθούσαν και ότι η παρακολούθησή του, εκτός από ανήθικη, ήταν και παράνομη. Αρα, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του Γεραπετρίτη, είναι πεπεισμένος ότι ο Τσίπρας δεν είπε ψέματα. Οτι ο Ράμμος όντως επιβεβαίωσε την παρακολούθηση Χατζηδάκη. Είναι επίσης πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτή τη δύσοσμη υπόθεση. Εδώ διαφοροποιείται από τον συνάδελφό του Αδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε -ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης- ότι δεν υπήρξε κάτι δύσοσμο και πως το μόνο δύσοσμο είναι ότι διέρρευσαν οι παρακολουθήσεις. Αλήθεια, ζήτησε ο Χατζηδάκης από τον παλιό φίλο του, τον πρωθυπουργό, να βρει τους ενόχους που διέταξαν την παρακολούθησή του; Καθόλου δύσκολο δεν είναι. Πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ/ΚΥΠ είναι ο πρωθυπουργός, μπορούσε κάλλιστα να σηκώσει το τηλέφωνο και να προστάξει τον νυν διοικητή, πρέσβη ΔεμίρηQ «φέρε μου αμέσως το φάκελο των νόμιμων επισυνδέσεων του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη». Γιατί δεν το ζήτησε από τον φίλο του, τον πρωθυπουργό; Γιατί δεν το έκανε μόνος του ο πρωθυπουργός, αγανακτισμένος που κάποιοι δύσοσμοι βάφτισαν «εθνικώς ύποπτο» τον παλιό φίλο και συνεργάτη του; Για τον υπαινιγμό ότι οι κυπατζήδες τον παρακολουθούσαν για να πλήξουν την κυβέρνηση δεν λέμε τίποτα, μας ξεπερνά. Η σκέψη που αβίαστα κάνει ο καθένας και η καθεμιά είναι: δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την πολιτική αθλιότητα του… σούπερμαν του νεοφιλελευθερισμού Κωστή Χατζηδάκη. Μήπως, όμως, τον κρατάει και από κάπου ο Κούλης;)

  • Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, τι δεν καταλαβαίνετε;

    23 Ιαν 2023, 13:36
    Εχουμε ήδη φτιάξει δύο εργαλεία. Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» από τη μια και το «market pass» από την άλλη που ξεκινάει σε δύο εβδομάδες και θα επιδοτεί το 10% των αγορών. Συνδυαστικά τα δύο μέτρα για κάποιον που έχει πραγματικά οικονομική πίεση, ξεπερνούν κατά πολύ τον πληθωρισμό. (...) Την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, ορισμένες βιομηχανίες τροφίμων έστειλαν στα σούπερ μάρκετ τιμοκαταλόγους με μειώσεις. Οχι μόνο ακύρωσαν τις αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει, αλλά έκαναν και μειώσεις. (...) Δεν είναι παράνομο να μειώνει κάποιος την ποσότητα. Παράνομο θα ήταν εάν η διαφορά της τιμής σε σχέση με την ποσότητα ξεπερνούσε το πλαφόν του κέρδους. Το πλαφόν του κέρδους δεν το έχουμε βάλει στη συσκευασία. Το πλαφόν του κέρδους το έχουμε βάλει στη μονάδα βάρους και στον όγκο. Αρα, σταθμίζουμε για να βάλουμε το πρόστιμο. Δεν μπορεί κάποιος να κοροϊδέψει το κράτος με αυτόν τον τρόπο. Διότι αν μειώσει την ποσότητα και αυξήσει την τιμή και ξεπεράσει το περιθώριο κέρδους που είναι κλειδωμένο στον Σεπτέμβριο του 2021, τότε υπάρχει πρόστιμο. (...) Στους τέσσερις χιλιάδες ελέγχους που κάναμε το τελευταίο διάστημα το ποσοστό παραβατικότητας ήταν κάτω από το 6%. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος αισθάνεται ότι υπάρχει γύρω του αισχροκέρδεια γιατί βλέπει τις τιμές που αυξάνονται. Ομως αν δείτε τις τιμές καταναλωτή ακόμα και στα τρόφιμα που είναι πολύ πιο πάνω από τον πληθωρισμό, οι αυξήσεις είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όχι μόνο της Ευρωζώνης, που είναι οι πλουσιότερες χώρες, αλλά και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης  που είναι μέσα και οι πολύ φτωχότερες. Για να είμαστε πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στις αυξήσεις πάει να πει ότι δεν είναι η αισχροκέρδεια το πρόβλημά μας. Το πρόβλημά μας είναι ο πραγματικός πληθωρισμός στην Ευρώπη, ο οποίος έχει πάρει την κάτω βόλτα - στην Ελλάδα με μεγάλη ταχύτητα και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό.

    Αδωνις Γεωργιάδης

    (Από πού ν' αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Από την ψεματάρα ότι επιδοτούνται με 10% οι αγορές, όταν το αισχρό "market pass" είναι ένα φιλοδώρημα ελεημοσύνης, που δε συνδέεται με τις αγορές, αλλά ισούταν με 22 ευρώ το μήνα συν 10 ευρώ για κάθε προστατευόμενο άτομο; Από την ψεματάρα ότι «καλάθι» και "market pass" ξεπερνούν τον πληθωρισμό, άρα ο εργαζόμενος θα βάζει και λεφτά στην τσέπη; Προτιμούμε να σταθούμε στο προκλητικό ψέμα ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια! Το κόλπο με τη μείωση των συσκευασιών και την ταυτόχρονη αύξηση των τιμών, φτάνει η αύξηση να ανταποκρίνεται στα «στοιχεία κόστους», είναι ένα δώρο που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους καπιταλιστές της βιομηχανίας, του εισαγωγικού εμπόριου και του λιανεμπόριου, προκειμένου με τα γνωστά κόλπο των υπερτιμολογήσεων να γδέρνουν τον ελληνικό λαό, εκμεταλλευόμενοι την αύξηση του πληθωρισμού)

  • Περιγράφοντας τον εαυτό σου με την αλαζονική βεβαιότητα ότι περιγράφεις άλλους

    19 Ιαν 2023, 10:16
    Υπάρχουν πολλών ειδών δυσκολίες που αντιμετωπίζω ως πολιτικός. Αλλά αυτού του είδους τα ζητήματα τα αντιμετωπίζω με μια ψυχραιμία και ηρεμία, γιατί γνωρίζω τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει. Πιο πολύ με δυσκολεύουν άλλου τύπου καταστάσεις στην πολιτική. Οπως τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι διπρόσωποι άνθρωποι και όταν αντιλαμβάνομαι ότι έχω απέναντί μου κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να βρεθεί λύση, αλλά αποσκοπεί σε πρόσκαιρο μικροκομματικό όφελος. Επίσης οι άνθρωποι που δεν έχουν αρχές. (…) Το έχω πει αρκετές φορές και θα το πω όσες φορές χρειαστεί. Είχα πει ότι αν έμπαινα στην πολιτική θα πολιτευόμουν με τον δικό μου τρόπο. Μέρος του τρόπου αυτού ήταν να είμαι ανοιχτός και ξεκάθαρος για το ποιος είμαι. Μέρος του ποιος είμαι είναι και η σεξουαλική μου ταυτότητα. Επομένως το να το απέκρυπτα θα υπονοούσε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. (…) Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως το έχω εκμεταλλευτεί προς όφελός μου, ότι το εργαλειοποίησα. Ολα αυτά τα θέματα δεν είναι θέματα μόδας.

    Νικόλας Γιατρομανωλάκης

    (Επιχείρηση αναστήλωσης μετά την κατεδάφιση του κατασκευασμένου προοδευτικού προφίλ από τους φοιτητές της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ο πορφυρογέννητος Γιατρομανωλάκης σε… ψυχαναλυτικού τύπου συνέντευξη στα «Νέα» για να πει ότι… δεν εργαλειοποίησε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Και τα τρία τέταρτα της συνέντευξης αναφέρονται στον σεξουαλικό του προσανατολισμό! Που κάποιοι σαν αυτόν τον έκαναν μόδα για να χτίσουν καριέρες. Με την αλαζονεία του μανατζαρίσκου καταφέρεται ενάντια στους διπρόσωπους και χωρίς αρχές ανθρώπους, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι περιγράφει τον εαυτό του. Οι φοιτητές της Σχολής του Εθνικού, πάντως, δεν τον κατήγγειλαν για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλά επειδή θεώρησε ότι μπορεί να τους κοροϊδέψει και επειδή με αγοραία –και βλακώδη- χυδαιότητα προσπάθησε να τους κάνει… μάθημα εθελοτυφλίας. Κι αυτός, ξανάβγαλε στο αστικό μεϊντάνι τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, νομίζοντας ότι πίσω απ’ αυτόν θα κρύψει τα πολιτικά εγκλήματα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Φιλελέρες παντός καιρού…)

  • Πνεύμα και ηθική και προπαντός… ψιλό γαζί!

    18 Ιαν 2023, 08:57
    Ενα μήνα μετά τις συλλήψεις και τις καταγγελίες για διαφθορά συγκεκριμένων ευρωβουλευτών, οι ευρωβουλευτές πραγματοποίησαν απολογισμό των εξελίξεων και ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα. Ανοίγοντας τη συζήτηση, η επίτροπος Ylva Johansson εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδίκασε τους «λίγους που θέτουν σε κίνδυνο την καλή δουλειά τόσων πολλών». Η μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία δεν αρκούν για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με την πλήρη ισχύ του νόμου, δήλωσε. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η Επιτροπή θα υποβάλει νέο νόμο για την ποινικοποίηση όλων των μορφών διαφθοράς, με εναρμονισμένους ορισμούς και κυρώσεις σε ολόκληρη την ΕΕ, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία για την αστυνομία και τα δικαστήρια. Ένα δεύτερο πακέτο μέτρων, η «δέσμη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας», είναι σε προπαρασκευαστικό στάδιο, πρόσθεσε. Οι ευρωβουλευτές που έλαβαν τον λόγο εξ ονόματος των πολιτικών ομάδων εξέφρασαν τη συνεχιζόμενη οργή τους, τη ντροπή τους και το σοκ τους για τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς, με ομιλητές από μια ευρεία πλειοψηφία να καταφέρονται κατά των ενεργειών λίγων ατόμων, που ωστόσο αμαυρώνουν το θεσμό που εκπροσωπεί όλους τους Ευρωπαίους. Επαναλαμβάνοντας ότι η δημοκρατία δεν πωλείται και ότι απαιτούνται επειγόντως μεταρρυθμίσεις για την προστασία της από τη διαφθορά και τις ξένες παρεμβάσεις, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από συγκεκριμένες προτάσεις για τα επόμενα βήματα, όπως: ·  η σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής αφιερωμένης στο εν λόγω θέμα ·  να καταστεί πλήρως υποχρεωτικό το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ ·  η σύσταση ανεξάρτητου φορέα δεοντολογίας για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ·  η βελτίωση των κανόνων σχετικά με την καταγγελία δυσλειτουργιών ·  η καλύτερη επιβολή των υφιστάμενων κανόνων ·  η πλήρης εφαρμογή των προτάσεων των δύο ειδικών επιτροπών για τις ξένες παρεμβάσεις.

    Ανακοίνωση Τύπου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 17.01.2023

    (Ανευ δικού μας σχολίου, πέραν της επισήμανσης ότι το ευρωσύστημα ούτε που συζητά την απαγόρευση του λόμπινγκ που θεωρείται θεμέλιο της... Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας)

  • Δοξάστε με και θα σας σώσω

    13 Ιαν 2023, 13:09
    Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράσει αυτό το οποίο βγάζει τη χώρα από το διανοητικό και συναισθηματικό αδιέξοδο. Το αδιέξοδο της χώρας δεν είναι πολιτικό πρωτίστως, είναι πρωτίστως διανοητικό και συναισθηματικό και βεβαίως αυτό αφορά τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της συναίνεσης.

    Ευάγγελος Βενιζέλος

    (Το μόνο που δεν μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Βενιζέλο είναι έλλειψη ρητορικής δεινότητας. Και ικανότητας παπαρολογίας μέσω ομορφοδιατυπωμένων χρησμών. Τώρα εφηύρε το… διανοητικό και συναισθηματικό αδιέξοδο της χώρας. Τι είναι αυτό; Ο,τι θέλει κάθε φορά ο Βενιζέλος. Η χώρα χρειάζεται ανθρώπους έξυπνους και με ενσυναίσθηση. Τον Βενιζέλο δηλαδή. Αυτό πρέπει να υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ. Πώς; Η… μαγική λέξη είναι η τελευταία: «συναίνεση». Με ποιον; Με όποιον βγει πρώτος στις επόμενες εκλογές. Φτάνει αυτός να δεχτεί τον όρο να είναι ο Βενιζέλος ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μα δε θέλει να γίνει πρωθυπουργός μιας συμμαχικής κυβέρνησης; Φυσικά και το θέλει και δε θα πει όχι άμα προκύψει. Το βλέπει πολύ δύσκολο, όμως, και δε θέλει να χτίζει πάνω στα πολύ δύσκολα έως απίθανα. Και η υποχρέωση που έχει ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου; Γι’ αυτό κάνει ό,τι μπορεί –ο Βενιζέλος- για να μην κερδίσει ο Μητσοτάκης)

Περισσότερα...
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Αφίσες















Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αρχείο Εφημερίδας
Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo