Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών
  • Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ
  • «Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»
  • Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια
  • Σαν σήμερα 7 Ιούνη
  • H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η κρίση «καταβροχθίζει» φιλόδοξους αστούς πολιτικούς
Διεθνή

Ιταλία/Ρέντσι

Η κρίση «καταβροχθίζει» φιλόδοξους αστούς πολιτικούς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Δεκ 2016, 00:00

Δημοσκοπικά τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τον Ματέο Ρέντσι. Δε φαίνεται να κερδίζει το δημοψήφισμα για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, οπότε πρέπει να παραιτηθεί, όπως έλεγε όταν προκήρυσσε το δημοψήφισμα. Τελευταία, βέβαια, έχει αρχίσει να τα μαζεύει, ακολουθώντας το παράδειγμα του Τσίπρα και όχι αυτό του Κάμερον. Ο,τι και να γίνει, όμως, χάσει ή κερδίσει, παραιτηθεί ή παραμείνει, το βέβαιο είναι ότι ο Ρέντσι μετράει αντίστροφα. Δύσκολα θα ξαναγίνει πρωθυπουργός, παρά το νεαρό της ηλικίας του (είναι δυο χρόνια μικρότερος από τον Τσίπρα) και έτσι θα μείνει με το στίγμα του πολιτικού που έγινε πρωθυπουργός χωρίς να κερδίσει εκλογές ως ηγέτης του κόμματός του.

Ως γνωστόν, ο Ρέντσι έχει κερδίσει εκλογές μόνο ως υποψήφιος δήμαρχος της Φλωρεντίας. Πρωθυπουργός έγινε μετά από μια σειρά εκβιασμούς στο εσωτερικό του κόμματός του. Εκτόπισε πρώτα τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι από την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος (στις κομματικές εκλογές ο Μπερσάνι είχε έρθει πρώτος και ο Ρέντσι δεύτερος) και μετά οδήγησε εκβιαστικά σε παραίτηση από την πρωθυπουργία τον Ενρίκο Λέτα, για να πάρει ο ίδιος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από Βουλή και Γερουσία, όμως εκλογές ο ίδιος δεν έχει κερδίσει. Το αυριανό δημοψήφισμα είναι η πρώτη εκλογική μάχη σε εθνικό επίπεδο της οποίας ηγείται ο Ρέντσι.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Ρέντσι δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικάνικο δίκτυο CBS, ότι ήταν λάθος του να ταυτίσει την όλη έκβαση της συνταγματικής μεταρρύθμισης με το μέλλον της πολιτικής του σταδιοδρομίας. «Αν υπερισχύσει το Οχι, δε θα αντιμετωπίσω πρόβλημα εγώ, αλλά το σύνολο του ιταλικού λαού, διότι θα έχει χάσει μια μεγάλη ευκαιρία» είπε με νόημα, αφήνοντας να αιωρείται το ερώτημα σχετικά με το αν θα παραιτηθεί υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης τεχνοκρατών, αν θα παραιτηθεί για να προκηρυχτούν εκλογές ή αν θα παραμείνει στο πόστο του γιατί «αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον». Το τελευταίο ενισχύεται από τις φήμες ότι οχτώ ιταλικές τράπεζες είναι έτοιμες να «βαρέσουν κανόνι», γεγονός που θα τις οδηγήσει σε εκκαθάριση υπό το νέο καθεστώς του bail in (κούρεμα μετόχων κι αν αυτό δε φτάνει, κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ).

Από βδομάδα θα ξέρουμε τις εξελίξεις, γι' αυτό και δεν έχει νόημα να επιδοθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια για προβλέψεις (άλλωστε, το γεγονός ότι δε ζούμε από κοντά και σε καθημερινή βάση στις συνθήκες της Ιταλίας, καθιστά ακόμα πιο παρακινδυνευμένες τέτοιου είδους προβλέψεις). Αν πρέπει να κάνουμε ένα τέτοιο σχόλιο, αυτό αφορά τον ίδιο τον Ρέντσι και την κατάντια του.

Πολλοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι πέφτει θύμα της αλαζονείας του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ρέντσι είναι ένα «καβαλημένο καλάμι». Δεν το κρύβει κιόλας, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις πόζες που παίρνει, που θυμίζουν τον Μουσολίνι. Ομως τον Ρέντσι δεν τον «έφαγε» η αλαζονεία του, αλλά η κρίση. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος. Αν εξαιρέσουμε τη Γερμανία, όπου η Μέρκελ πάει για τέταρτη θητεία (το γεγονός δεν είναι ανεξάρτητο από τη σχετική σταθερότητα του γερμανικού ιμπεριαλισμού και τη διατήρηση του ηγεμονικού του ρόλου στην ΕΕ), σε όλες τις άλλες χώρες, ιμπεριαλιστικές και εξαρτημένες, η κρίση «τρώει» το ένα πολιτικό στέλεχος μετά το άλλο. Πάει ο Σαρκοζί, πάει ο Κάμερον, σε λίγο θα τους ακολουθήσει και ο Ολάντ. Οσο για τη χώρα μας, Καραμανλής, ΓΑΠ, Σαμαράς, Βενιζέλος έχουν βγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Ο,τι χειρισμούς και να έκανε ο Ρέντσι, δε θα γλίτωνε απ' αυτή τη «μοίρα», εφόσον η Ιταλία δεν μπορεί να βγει από την κρίση. Το πολύ να παρέτεινε λίγο την παραμονή του στην πρωθυπουργία (έγινε πρωθυπουργός το Φλεβάρη του 2014).

Το δημοψήφισμα που προκήρυξε ο Ρέντσι δεν έχει σχέση με τη θέση της Ιταλίας στην ΕΕ. Αφορά το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, καθώς η βασική συνταγματική αλλαγή που εισηγείται ο Ρέντσι αφορά τον περιορισμό των δικαιωμάτων της Γερουσίας (δε θα χρειάζεται η θετική ψήφος της για να περάσει ένα νομοσχέδιο). Παρά ταύτα, έχουμε και πάλι το γνωστό φαινόμενο: φυσάει στη Ρώμη, κρυολογούν στο Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ανησυχεί σφόδρα την ΕΕ, γιατί αν η Ιταλία βυθιστεί σε παρατεταμένη πολιτική κρίση, εγκυμονούνται  γενικότεροι κίνδυνοι. Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, αλλά μια ισχυρή ιμπεριαλιστική δύναμη, η τέταρτη οικονομία της ΕΕ (μετά από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία).

Ηδη, έχει αρχίσει μια αιμορραγία καταθέσεων από τις ιταλικές τράπεζες. Σε βαθμό που να γίνεται λόγος ακόμα και για επιβολή capital controls. Σε μια κίνηση υπό καθεστώς συναγερμού, τέσσερις «πηγές» της ΕΚΤ ανέφεραν την περασμένη Τρίτη στο Reuters ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αυξήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αν υπάρξει οποιαδήποτε απότομη αύξηση του κόστους δανεισμού μετά το δημοψήφισμα. Την ίδια μέρα, σε μια κίνηση-έκπληξη, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι αν ήταν Ιταλός θα ψήφιζε στο δημοψήφισμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων, μολονότι ανήκει σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από τον Ρέντσι. Το πήγε και παραπέρα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, όταν του παρατήρησαν πως ο Ρέντσι έχει πει πως θα εγκαταλείψει την εξουσία αν χάσει το δημοψήφισμα: «Αν το καταλαβαίνω σωστά, έχει πει ότι θα αποχωρήσει αν υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα. Δεν έχει πει όμως ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική. Ελπίζω πως ακόμα κι αν αποτύχει -έχω δει τις δημοσκοπήσεις- θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Ιταλία προς τα εμπρός με άλλους τρόπους»!

Εξεπλάγησαν εκείνοι που είχαν πάρει τοις μετρητοίς την πρόσφατη «αντιγερμανική» ρητορική του Ρέντσι και τους μύδρους του ενάντια στη λιτότητα, η οποία προσωποποιείται στον Σόιμπλε. Ομως ο Σόιμπλε είναι πραγματιστής, όπως κάθε αστός πολιτικός. Δεν τον νοιάζει για το πολιτικό μέλλον του Ρέντσι (τον οποίο σε προσωπικό επίπεδο είμαστε σίγουροι ότι τον σιχαίνεται), αλλά η σταθερότητα της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Αλλά και σε επίπεδο προσώπων, μετά τον Ρέντσι έρχεται ο Μπέπε Γκρίλο. Ε, δε θ' αφήσει ο Σόιμπλε το σίγουρο για να του έρθει το απρόβλεπτο και να πρέπει να τρέχει να «μαζέψει» τον Γκρίλο όπως έκανε με τον Μπαρουφάκη. Ασε που σε λιγότερο από δέκα μήνες έχει εκλογές και η Γερμανία και ο κυβερνητικός συνασπισμός της δε θα ήθελε να πνεύσει στην Ευρώπη άνεμος εκλογικής ενίσχυσης των λεγόμενων «λαϊκιστών».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ιταλία/Ρέντσι

Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
Επόμενο άρθρο

Ιταλία/Ρέντσι

Οσο πιο δεξιά τόσο πιο καλά

Σχετικά Αρθρα

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

Διεθνή 7 Ιούν 2026, 09:34

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

Διεθνή 7 Ιούν 2026, 08:40

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

Διεθνή 6 Ιούν 2026, 10:22

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

Διεθνή 5 Ιούν 2026, 19:30

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

Διεθνή 5 Ιούν 2026, 08:37

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

Διεθνή 5 Ιούν 2026, 07:20
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
Διεθνή

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

7 Ιούν 2026, 08:40
Παιδεία

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

7 Ιούν 2026, 07:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

1775: Οι Ηνωμένες Αποικίες μετονομάζονται σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

1929: Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος, το μικρότερο στον κόσμο.

1968: Πρώτο θύμα της ΕΤΑ ο αστυνομικός Χοσέ Παρδίνες Αθκάι σε χτύπημα κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν.

1970: Βόμβα στο Γαλάτσι.

1979: Οι πρώτες άμεσες εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο διεξάγονται στις εννιά χώρες-μέλη της ΕΟΚ.

1981: Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ καταστρέφουν πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράκ.

1990: Αρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Νότια Αφρική μετά από δεκατέσσερα χρόνια.

1994: Εντοπίζεται βόμβα στην πρεσβεία του Βελγίου (ΕΛΑ-1η Μάη).

1999: Πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά από σαράντα χρόνια στην Ινδονησία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ιταλία/Ρέντσι

    17Ν
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Εφετείο 17Ν
  • Ιταλία/Ρέντσι

    ΕΛΑ
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ιταλία/Ρέντσι

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ιταλία/Ρέντσι

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ιταλία/Ρέντσι

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιταλία/Ρέντσι

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ιταλία/Ρέντσι

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Ιταλία/Ρέντσι

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Ιταλία/Ρέντσι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Ιταλία/Ρέντσι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Ιταλία/Ρέντσι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ιταλία/Ρέντσι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ιταλία/Ρέντσι

    Ιταλία/Ρέντσι

    Ποιοι είμαστε
  • Ιταλία/Ρέντσι

    Ιταλία/Ρέντσι

    Επικοινωνία
  • Ιταλία/Ρέντσι

    Ιταλία/Ρέντσι

    Όροι χρήσης
  • Ιταλία/Ρέντσι

    Ιταλία/Ρέντσι

    Ποιοι είμαστε
  • Ιταλία/Ρέντσι

    Ιταλία/Ρέντσι

    Επικοινωνία
  • Ιταλία/Ρέντσι

    Ιταλία/Ρέντσι

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo