Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά
  • Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Πρώτη Δίκη ΕΛΑ»30/3/2004
Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

21η συνεδρίαση

30/3/2004

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Μαρ 2004, 00:00
Ζήση συνέχεια και σε αυτή τη συνεδρίαση.
 
Μάταια ο συνήγορος του Κ. Αγαπίου, Ν. Δαμασκόπουλος, προσπάθησε να πάρει μια συγκεκριμένη απάντηση από τον πράκτορα Ζήση. Μια συγκεκριμένη απάντηση για δική του συγκεκριμένη γνώση επί όσων ισχυρίζεται.
Οι απαντήσεις ήταν συνεχώς παραπομπές στα αρχεία της Στάζι και επανάληψη κατά δόσεις του μυθιστορήματος που έχει κατασκευάσει η Αντιτρομοκρατική. Αναφέρθηκε ακόμα και στις καταθέσεις της Ντε Μαρσέλους, λες και αυτές οι καταθέσεις δεν υπάρχουν στη δικογραφία και ήταν καθήκον του Ζήση να τις παρουσιάσει.
 
 Βγήκε, όμως, και κάτι ενδιαφέρον από τις αναφορές του στις καταθέσεις της περιβόητης ελβετίδας «μετανοημένης» και συνεργαζόμενης με τις ελβετικές και γερμανικές αρχές. «Δεν ξέρω τι ανταλλάγματα πήρε για να καταθέσει όσα κατέθεσε», είπε σε μια απάντησή του ο Ζήσης, αγγίζοντας άθελά του την ουσία του ζητήματος.
Γιατί η Μπέρτε Ντε Μαρσέλους και ο πρώην σύζυγός της Ολιβιέ Ντε Μαρσέλους κατηγορήθηκαν ως συνεργάτιδα του Κάρλος, παραδέχτηκαν τη συνεργασία τους και στη συνέχεια πέρασαν στο αντίπαλο στρατόπεδο, συνεργάστηκαν με τις ελβετικές αρχές (με την περιώνυμη εισαγγελέα Κάρλα Ντελ Πόντε) και σήμερα είναι ελεύθεροι και προστατευόμενοι. Για τόσο αξιόπιστους μάρτυρες μιλάμε. 
 
Το ίδιο βιολί συνέχισε ο Ζήσης και κατά την εξέτασή του από την Τ. Χριστοδουλοπούλου (Αγαπίου). Αυτός ήταν ο ήρωας ρεπόρτερ, που αγωνιζόταν για να βγάλει την αλήθεια, ενώ όλοι οι άλλοι προσπαθούσαν να τη συγκαλύψουν, προφανώς γιατί τα έπιαναν από τον Κόκκαλη. Ακόμα και οι πρώην εργοδότες του στον «Ελεύθερο Τύπο», που κάποια στιγμή τον απέλυσαν. Ακόμα και ο πρώην διευθυντής του Δ. Ρίζος, που εγγράφως (από τις στήλες του «Αδέσμευτου») τον αποκάλεσε πράκτορα, ρουφιάνο, πλαστογράφο και εκβιαστή. 
 
Ατάραχος άκουσε ο Ζήσης την ανάγνωση των σχετικών δημοσιευμάτων, τα οποία ερμήνευσε ως προσπάθεια φίμωσής του. Εσπευσε, βέβαια, να τον προστατεύσει η πρόεδρος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά οι κατηγορίες του Ρίζου ενάντιά του ακούστηκαν.
Αμέσως μετά, η πρόεδρος έδειξε τις προθέσεις της, όταν άρχισε να ρωτάει τον Ζήση να κάνει κρίσεις επί της κατάθεσης της Ντε Μαρσέλους! Χωρίς να έχει αναγνωστεί αυτή η κατάθεση, χωρίς να έχει κληθεί η ίδια η Ντε Μαρσέλους να καταθέσει και να υποστεί την βάσανο της εξέτασης στο ακροατήριο, ρωτήθηκε ο Ζήσης να εκφέρει κρίσεις του τύπου: Με δεδομένο ότι ο ένας από τους κατηγορούμενους που αναφέρονται στα αρχεία της Στάζι έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής του στον ΕΛΑ, σας μένει καμιά αμφιβολία ότι και ο κ. Αγαπίου ήταν μέλος του ΕΛΑ;
Είχε κανένα λόγο η Ντε Μαρσέλους να αναφέρει το όνομα του κ. Αγαπίου και να μην αναφέρει οποιοδήποτε άλλο όνομα; 
 
Οι ερωτήσεις αυτές υποβλήθηκαν από την πρόεδρο και βέβαια ο Ζήσης απάντησε αβίαστα ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι ο Αγαπίου ήταν μέλος του ΕΛΑ. Το ζητούμενο, δηλαδή, μετατράπηκε σε δεδομένο, με βάση στοιχεία χαλκευμένα από μυστικές υπηρεσίες και από την κατάθεση μιας συνεργαζόμενης με τις ελβετικές «αντιτρομοκρατικές» αρχές. 
 
Στο σημείο αυτό ο Κ. Αγαπίου εξερράγη και απευθυνόμενος στο δικαστήριο ρώτησε πώς είναι δυνατόν να στηρίζονται στους ισχυρισμούς ενός πράκτορα, ενός χαφιέ. Θέλετε να με καταδικάσετε, καταδικάστε με –είπε- αλλά όχι να κάθεστε να τον ακούτε να σας λέει όσα λέει. 
 
Ενδιαφέρον είχε και κάτι άλλο. Ο Ζήσης που ισχυριζόταν ότι θυμόταν σειρά προς σειρά τις καταθέσεις της Ντε Μαρσέλους, όταν ρωτήθηκε για την άρνηση της Ντε Μαρσέλους να αναγνωρίσει τον Κ. Αγαπίου από φωτογραφίες, απάντησε ότι δεν θυμάται!
Την ίδια… επιλεκτική μνήμη έδειξε και η πρόεδρος, η οποία «δεν θυμόταν» αυτό το σημείο από τις καταθέσεις Ντε Μαρσέλους, θυμόταν όμως όλα τα υπόλοιπα. Θυμόταν ό,τι ήταν επιβαρυντικό για τον Αγαπίου, όχι όμως και ό,τι ήταν υπέρ του. 
 
Τα δημοσιεύματα του Ρίζου κατά του Ζήση επανήλθαν από τον Α. Κωνσταντάκη, ο οποίος με σύντομες κλειστές ερωτήσεις ζήτησε από τον Ζήση να τα επιβεβαιώσει ή να τα διαψεύσει. Τότε ο πράκτορας έπαθε ταράκουλο κι άρχισε να φωνάζει. Οταν, όμως, ο συνήγορος τον ρώτησε ήρεμα αν έκανε μήνυση στον Ρίζο και τι απέγινε αυτή η υπόθεση, δήλωσε ότι δεν θυμάται! Διότι ήταν, λέει, μια προσωπική αντιδικία τους! 
 
Ακόμα μεγαλύτερο ταράκουλο έπαθε, όταν η Κ. Ιατροπούλου τον ρώτησε τι έγινε με την υπόθεση της σύλληψής του απέναντι από την αμερικάνικη πρεσβεία να οδηγεί αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες. Είπε απλά ότι καταδικάστηκε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες εξηγήσεις. Του είχαν πάρει –είπε- τις πινακίδες και έστειλε την αδελφή του στην Ομόνοια να βγάλει άλλες!
Η Κ. Ιατροπούλου αποκάλυψε στο δικαστήριο ένα στοιχείο που δείχνει την αξιοπιστία των αρχείων της Στάζι. Εγγραφο που χαρακτήριζε τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο ως σύνδεσμο του Ρολφ Πόλε με τον Κάρλος! Και τι απάντησε η πρόεδρος; Οτι αυτό δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο! 
 
Η κατάρρευση του Ζήση συντελέστηκε όταν ξεκίνησε να του υποβάλει ερωτήσεις ο Χρήστος Τσιγαρίδας.
Το πρώτο θέμα που έθιξε ο Χ. Τσιγαρίδας ήταν η περιβόητη αλληλογραφία του Ζήση με την υπηρεσία κρατικών αρχείων της Γερμανίας. Ο Ζήσης, μολονότι είχε δεσμευτεί να φέρει μεταφρασμένη την αίτηση που είχε υποβάλει το 2001, ξαναδήλωσε ότι… θα την φέρει αύριο! Μετά το τέλος της κατάθεσής του, δηλαδή! 
 
Οταν ο Τσιγαρίδας επέμεινε στο θέμα, ο Ζήσης εκτός εαυτού φώναξε: «Δεν κάνω διάλογο με τρομοκράτες», αναγκάζοντας την πρόεδρο, που μέχρι εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να τον καλύψει, να τον ανακαλέσει στην τάξη και να σπεύσει να διακόψει για το μεσημεριανό διάλειμμα.
 
 Ο Χ. Τσιγαρίδας επανήλθε μετά τη διακοπή και με τις ερωτήσεις του ανάγκασε τον Ζήση να απαντήσει, ότι δεν έχει κανένα χαρτί που να του απαντούν οι Γερμανοί ότι του χορηγούν ένα έστω έγγραφο! 
 
Αποδείχτηκε, δηλαδή, περίτρανα στο δικαστήριο, ότι ο Ζήσης δεν έχει πάρει με επίσημο τρόπο κανένα χαρτί από το γερμανικό κράτος. Πού τα βρήκε, λοιπόν, όλα αυτά τα χαρτιά; Ποιος του τα έδωσε; Και γιατί επί τόσες μέρες έλεγε ψέματα στο δικαστήριο, ότι πήρε τα χαρτιά με μια απλή αίτηση προς τις γερμανικές αρχές;
Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι προφανείς. Το δεύτερο που απέδειξε με τις ερωτήσεις του ο Χ. Τσιγαρίδας είναι ότι ο Ζήσης είναι επαγγελματίες μάρτυρας σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν το ΠΑΣΟΚ και τον Κόκκαλη. Παρουσίασε τεύχος του «Αντί» του 1989, στο οποίο ο Ζήσης ρωτάει τον Γιώτα για συνάντηση ΠΑΚ – «τρομοκρατών» στο Βούπερταλ της Γερμανίας το 1975. Δηλαδή, το 1989 ο Ζήσης προσπαθούσε να ανακατέψει το ΠΑΚ με τις ένοπλες οργανώσεις της μεταπολίτευσης και μιλούσε για Βούπερταλ, ενώ στη δίκη κατέθεσε ότι μήτρα των ένοπλων οργανώσεων της μεταπολίτευσης ήταν το Παρίσι! 
 
Συνεχίζοντας και επικαλούμενος την έκθεση Παπαθεμελή, ο Χ. Τσιγαρίδας απέδειξε ότι τα περιβόητα «αρχεία της Στάζι» ήρθαν στην Ελλάδα εν μέρει το 1991 από τους Αμερικάνους, εν μέρει το 1993 από κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και εν μέρει αργότερα και εμπλουτισμένα.
Διάβασε δε δημοσίευμα του περιοδικού «ΤΙΜΕ», που έλεγε ότι τα αρχεία της Στάζι αγοράστηκαν έναντι μεγάλου ποσού από τη CIA και στη συνέχεια αντίγραφά τους δόθηκαν τμηματικά στους Γερμανούς μέχρι τα τέλη του 2002. 
 
Το παπί ο Ζήσης, γιατί φάνηκε καθαρά ότι ο ίδιος υπήρξε απλός ένας αχθοφόρος μυστικών υπηρεσιών, για να βγουν κάποια πράγματα στα ΜΜΕ και όχι ο μέγας ρεπόρτερ-πράκτορας, που κατάφερε να ανακαλύψει αυτά που δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να ανακαλύψουν οι διωκτικοί μηχανισμοί του ελληνικού κράτους. 
 
Ο Χ. Τσιγαρίδας έδωσε ένα ρεσιτάλ εξετάζοντας τον Ζήση. Διότι δεν περιορίστηκε μόνο να αποδείξει την αναξιοπιστία αυτού του υποκειμένου, αλλά απέδειξε ταυτόχρονα, επικαλούμενος στοιχεία, ότι τα περιβόητα αρχεία της Στάζι είναι σκουπίδια που σε κανένα ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν έχουν παρθεί υπόψη. Ξετίναξε ακόμα και τη «μυστική έκθεση Παπαθεμελή», αναγκάζοντας τον Ζήση να απαντά σταθερά «δεν γνωρίζω».
 
 Είναι ζήτημα αν ο Ζήσης απάντησε σε καναδυό ερωτήσεις του Τσιγαρίδα. Αντ’ αυτού, για πάνω από μια ώρα, απαντούσε συνεχώς η πρόεδρος, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τον προστατέψει από τις αντιφάσεις. Είναι χαρακτηριστική η έκρηξη υστερίας που έπαθε ο Ζήσης κάποια στιγμή, όταν άρχισε να φωνάζει, απευθυνόμενος στους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους, «είσαστε τσάμπα μάγκες» (!), χωρίς η πρόεδρος να τον ανακαλέσει στην τάξη. Αντίθετα, του είπε ότι μέχρις ενός σημείου έχει δίκιο! 
 
Στη διάρκεια των περισσότερο των δύο ωρών που ο Χ. Τσιγαρίδας εξέταζε τον Ζήση, μιλώντας με έγγραφα και ντοκουμέντα, δεν φάνηκε μόνο η πνευματική και ηθική υπεροχή ενός αγωνιστή απέναντι σ’ ένα θλιβερό ανθρωπάκι που χρόνια τώρα κολυμπά στα απόνερα των μυστικών υπηρεσιών. Φάνηκε καθαρά και πόσο άθλια στήθηκε από τους διωκτικούς μηχανισμούς αυτή η ιστορία της «εξάρθρωσης του ΕΛΑ», με τη χρήση και των κωλόχαρτων της Στάζι (ποιας Στάζι, της CIA θα έπρεπε να τα αποκαλούμε), τα οποία τα έχουν στα χέρια τους από το 1993-94, αλλά τότε έκριναν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συλληφθούν άνθρωποι και να οδηγηθούν σε δίκη. Τα έβγαλαν από τη ναφθαλίνη αργότερα, όταν οι Αμερικάνοι τους πίεσαν να προχωρήσουν σε συλλήψεις, και τα επένδυσαν και με την κατάθεση της Κυριακίδου, που είναι το μόνο καινούργιο στοιχείο που έχουν να παρουσιάσουν. 
 
Ο Χ. Τσιγαρίδας θα συνεχίσει την εξέταση του Ζήση, είναι όμως βέβαιο ότι η υπόθεση «αρχεία Στάζι» θα καταρρεύσει και όταν προσέλθουν να καταθέσουν οι Νηστικάκης, Μπόσση, Γιαλλουρίδης (συμφωνούμε με τον Χ. Τσιγαρίδα που προέβλεψε, απευθυνόμενος στο δικαστήριο, ότι ο Παπαθεμελής δεν πρόκειται να προσέλθει να καταθέσει). 
 
Στο μεταξύ, το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχίσει ολόκληρη την Τετάρτη, εξετάζοντας την Κυριακίδου μετά τον Ζήση, μολονότι η ΕΣΗΕΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 11 και 2, ενώ σε 24ωρη βάση απεργούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

21η συνεδρίαση

29/3/2004
Επόμενο άρθρο

21η συνεδρίαση

31/3/2004

Σχετικά Αρθρα

32η συνεδρίαση

23/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 23 Απρ 2004, 00:00

31η συνεδρίαση

22/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 22 Απρ 2004, 00:00

31η συνεδρίαση

21/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 21 Απρ 2004, 00:00

30ή συνεδρίαση

20/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 20 Απρ 2004, 00:00

29η συνεδρίαση

19/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 19 Απρ 2004, 00:00

28η συνεδρίαση

16/4/2004

Πρώτη Δίκη ΕΛΑ 16 Απρ 2004, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

21 Αυγ 2026, 20:11
Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο

21 Αυγ 2026, 10:57
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για την ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962: Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 21η συνεδρίαση

    17Ν
    • 21η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 21η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 21η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 21η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 21η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 21η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 21η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 21η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 21η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 21η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 21η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 21η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 21η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 21η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 21η συνεδρίαση

      21η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 21η συνεδρίαση

      21η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 21η συνεδρίαση

      21η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 21η συνεδρίαση

      21η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 21η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 21η συνεδρίαση

    21η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 21η συνεδρίαση

    21η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 21η συνεδρίαση

    21η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 21η συνεδρίαση

    21η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 21η συνεδρίαση

    21η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 21η συνεδρίαση

    21η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo