Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Salam…
  • Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα
  • Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση
  • Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Εφετείο ΕΛΑ»Τετάρτη, 18.11.09
Εφετείο ΕΛΑ

105η συνεδρίαση

Τετάρτη, 18.11.09

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Νοέ 2009, 00:00
Η Ευαγγελία Κουβέλη, συνήγορος υπεράσπισης του Κανά, έδωσε αρχικά το στίγμα της τοποθέτησής της. Ορθώς είπαν οι εισαγγελείς -σημείωσε- ότι η τρομοκρατία πλήττει την κοινωνική συνοχή. Το ίδιο όμως την πλήττει και ένα δικαστικό λάθος που οδηγεί στην καταδίκη ενός αθώου. Η εισαγγελική έδρα πρότεινε να καταδικαστεί ένας αθώος για να λειτουργήσει η απόφαση παραδειγματικά για τη νέα τρομοκρατία. Η υπεράσπιση -κατέληξε- σας προτείνει το αντίθετο. Να μην επηρεαστείτε από τέτοιες αντιλήψεις, να αξιολογήσετε σωστά το αποδεικτικό υλικό και να αθωώσετε τον αθώο Κανά.
Η συνήγορος, αφού δήλωσε ότι ο χαρακτηρισμός «δίκη του ΕΛΑ» είναι τουλάχιστον κενός περιεχομένου, αναφέρθηκε στο ιστορικό όλων των δικών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σημειώνοντας τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μια καταδικαστική απόφαση που βγήκε μέσα σε ένα κλίμα τεράστιων πιέσεων και σε μια αθωωτική απόφαση που βγήκε μέσα σε ένα κλίμα ήρεμο, χωρίς την απαίτηση για πάση θυσία καταδίκες.
 
Στη συνέχεια, η Ε. Κουβέλη αναφέρθηκε στην Κυριακίδου και τις αντιφατικές καταθέσεις της, οι οποίες –όπως είπε– είναι δηλωτικές του ψέματος. Η Κυριακίδου –σημείωσε– καταθέτει ό,τι θα μπορούσε να καταθέσει ο καθένας μας, αν έχει παρακολουθήσει τη συγκυρία της εποχής, όπως καταγράφηκε στον Τύπο. Αναφέρεται και περιγράφει μόνο νεκρά άτομα. Οταν, όμως, φτάνει σε λεπτομέρειες, τότε σκοντάφτει, όπως δεν θα σκόνταφτε κάποιος που υπήρξε μέλος του ΕΛΑ. Η συνήγορος καταπιάστηκε με όλα τα κομβικά σημεία των καταθέσεων Κυριακίδου, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να θεμελιωθεί η απλή συνέργεια, αποδεικνύοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.
 
Αναφέρθηκε, επίσης, αναλυτικά στις δυο υποτιθέμενες γιάφκες. Η μία (οδός Πολέμωνος στο Παγκράτι) δεν έχει καμιά σχέση με τον Κανά και εξάλλου οι αναφορές της Κυριακίδου σ’ αυτή αναφέρονται σε χρόνο που κάθε αδίκημα έχει παραγραφεί. Η άλλη (οδός Πάτμου στα Πατήσια), όντως νοικιάστηκε από τον Κανά, όπως και ένα μικρό διαμέρισμα στην Αμορίου, σε άλλο χρόνο, όχι όμως σαν γιάφκα του ΕΛΑ, αλλά σαν χώρος κατοικίας, για να ξεφύγει από το άγριθο κυνήγι της Κυριακίδου. Οι μάρτυρες από την Πάτμου που επιστρατεύτηκαν για να στηρίξουν την Κυριακίδου, ξεφεύγουν από το επίπεδο ικανοτήτων του μέσου μάρτυρα, δείχνουν ειδικές ικανότητες, αφού μπορούν να θυμούνται μετά από 20 χρόνια κάποιον που είδαν για μερικά δευτερόλεπτα, όμως και πάλι δεν προσθέτουν τίποτα. Ακουγαν μεν το φως της σκάλας, που έκλεινε ο Κανάς, ποτέ όμως δεν άκουσαν γραφομηχανή ή πολύγραφο, που υποτίθεται ότι είδε στο χώρο η Κυριακίδου. Η Κυριακίδου –κατέληξε η Ε. Κουβέλη– κατάφερε να αυτοδιαψευστεί και ν’ αφήσει μόνο το μίσος της για τον Κανά. Με μόνη αυτή τη μάρτυρα καλείστε να αποφασίσετε σε μια δφίκη τρομοκρατίας, είπε απευθυνόμενη στους δικαστές.
 
Αναφέρθηκε επίσης στο αθωωτικό βούλευμα για τον Καββαδία, σημειώνοντας: ή θα δεχτείτε ότι υπήρξε συναλλαγή, οπότε θα δεχτείτε αυτόματα ότι η Αστυνομία στήνει υποθέσεις, ή θα απορρίψετε αυτή τη σκέψη και θα υιοθετήσετε και για τον Κανά το εμπεριστατωμένο σκεπτικό των συναδέλφων σας που εξέδωσαν αυτό το βούλευμα. Η Ε. Κουβέλη ολοκλήρωσε τη σχετικά σύντομη αγόρευσή της (κάτι λιγότερο από 1,5 ώρα) λέγοντας ότι ο Κανάς έδρασε πάντοτε στο πλαίσιο της κοινωνίας και δεν επέλεξε ποτέ το σκοτάδι και την παρανομία.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

105η συνεδρίαση

Τρίτη, 17.11.09
Επόμενο άρθρο

105η συνεδρίαση

Πέμπτη, 19.11.09

Σχετικά Αρθρα

109η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.12.09

Εφετείο ΕΛΑ 3 Δεκ 2009, 00:00

108η συνεδρίαση

Τρίτη, 24.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 24 Νοέ 2009, 00:00

107η συνεδρίαση

Παρασκευή, 20.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 20 Νοέ 2009, 00:00

106η συνεδρίαση

Πέμπτη, 19.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 19 Νοέ 2009, 00:00

104η συνεδρίαση

Τρίτη, 17.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 17 Νοέ 2009, 00:00

103η συνεδρίαση

Δευτέρα, 16.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 16 Νοέ 2009, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 105η συνεδρίαση

    17Ν
    • 105η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 105η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 105η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 105η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 105η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 105η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 105η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 105η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 105η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 105η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 105η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 105η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 105η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 105η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 105η συνεδρίαση

      105η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 105η συνεδρίαση

      105η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 105η συνεδρίαση

      105η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 105η συνεδρίαση

      105η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 105η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 105η συνεδρίαση

    105η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 105η συνεδρίαση

    105η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 105η συνεδρίαση

    105η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 105η συνεδρίαση

    105η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 105η συνεδρίαση

    105η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 105η συνεδρίαση

    105η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo