Με μια δήλωση των συνηγόρων του Κανά έκλεισε το επεισόδιο της Παρασκευής. Εκλεισε τυπικά, γιατί η ουσία παραμένει. Οι συνήγοροι εξήγησαν ότι το μείζον δεν είναι η απαράδεκτη ερώτηση και το ειρωνικό ύφος με το οποίο διατυπώθηκε, αλλά το γεγονός ότι εκ των προτέρων απαξιώθηκε αυτό που καταθέτουν οι μάρτυρες, το οποίο επιβεβαιώνει έναν βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας δημιούργησε πλέον προσωπική αντιδικία με τον Κανά και τίθεται το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να ασκήσει αμερόληπτα τα καθήκοντά του. Αυτό όμως αφορά τον ίδιο.
Αμέσως μετά, συνεχίστηκε η κατάθεση της συζύγου του Κανά, Ελένης Βεντούρη. Με την ίδια σταθερότητα, η μάρτυρας ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, επικαλούμενη μάλιστα και ορισμένα έγγραφα, τα οποία επιβεβαίωναν πως μια σειρά ισχυρισμοί της Κυριακίδου ήταν απολύτως ψευδείς.
Με τη μεσολάβηση ενός διαλείμματος, στη διάρκεια του οποίου το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα για προσκόμιση της δικογραφίας που αφορά την απαλλαγή με βούλευμα του Καββαδία, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης της Ειρ. Αθανασάκη.
Ο δημοσιογράφος Μίμης Μανωλάκος, που είχε πρωτοκαταθέσει ως μάρτυρας του Κ. Αγαπίου (ήταν μαζί από τη Νεολαία Λαμπράκη και μετά στον αντιδικτατορικό Ρήγα), κατέθεσε πως το 2002 οι αρχές αναζητούσαν εναγωνίως ανθρώπους για συλλήψεις, ενόψει ολυμπιακών αγώνων. Αναφέρθηκε και αυτός στο αρχικό σενάριο, που προέβλεπε τις συλλήψεις των συγκεκριμένων ανθρώπων, με βάση τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων, άλλο αν συνέβη η έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σ. Ξηρού και άλλαξαν τα πράγματα. Αναφέρθηκε στα αρχεία της Στάζι, τα οποία πήραν αρχικά οι Αμερικανοί και μετά τα μοίραζαν ανά τον κόσμο, ανάλογα με τις σκοπιμότητες που ήθελαν να υπηρετήσουν. Δεν είναι δυνατόν, είπε, να φέρνουν ως κατηγορούμενους τέσσερις ανθρώπους για μια κατεξοχήν μαζική οργάνωση, όπως ήταν ο ΕΛΑ, και μάλιστα χωρίς να μπορούν να τους καταλογίσουν ούτε μια πράξη.
Την Αθανασάκη ο ίδιος τη γνώρισε λίγο, ξέρει όμως πολύ καλά πως βρέθηκε κατηγορούμενη επειδή αρνήθηκε να προδώσει τη φιλία της με τον Αγαπίου. Και ο ίδιος ο Αγαπίου του το είχε πει αυτό. Οταν μάλιστα, το 2002, ο Αγαπίου τον ρώτησε πώς βλέπει τα πράγματα, ο Μανωλάκος του απάντησε πως θα συλληφθούν και θα καταδικαστούν, γιατί δεν μπορεί διαφορετικά να δικαιολογηθεί το C4i και όλα τα υπόλοιπα σκανδαλώδη. Ο μάρτυρας υπήρξε κατηγορηματικός και για τα φερόμενα ως αποτυπώματα της Αθανασάκη σε προκήρυξη του ΕΛΑ το 1977: Μα η Αθανασάκη γνωρίστηκε με τον Αγαπίου το 1986, πώς θα μπορούσε να πιάσει προκήρυξη το 1977; Αλλωστε, εκείνη την περίοδο η Αθανασάκη ήταν μέλος της ΚΝΕ, που είχε την άποψη ότι οργανώσεις σαν τον ΕΛΑ ήταν προβοκατόρικες.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η κατάθεση του μάρτυρα για την υπόθεση Καββαδία, την οποία γνώριζε από πρώτο χέρι. Οταν αναμίχθηκε το όνομα του Καββαδία, ο τότε πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος απευθύνθηκε στον Σημίτη και του είπε να μην τολμήσουν να πειράξουν στέλεχος του ΣΥΝ, γιατί θα γινόταν πολιτική μάχη. Μετά από υπόδειξη, ο Χατζηνικολάου έβγαλε τον Καββαδία σε εκπομπή του και ουσιαστικά τον απάλλαξε. Απαλλάχτηκε γιατί ήταν επώνυμος. Το ίδιο έπρεπε να γίνει και για τους υπόλοιπους. Σωστή ήταν η απαλλαγή του Καββαδία με βούλευμα, όμως αυτό έγινε με πολιτική πίεση, που για τους υπόλοιπους δεν υπήρξε.
Ο εκδότης Πέτρος Σταθάτος, που επίσης είχε καταθέσει ως μάρτυρας του Αγαπίου, δήλωσε ότι υπήρξαν συναγωνιστές στον αντιδικτατορικό Ρήγα και ότι εξακολούθησαν να κάνουν παρέα και στη μεταπολίτευση, μολονότι ο μάρτυρας ήταν επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ. Ετσι, γνώρισε και την Αθανασάκη. Η Αθανασάκη υπήρξε μέλος της ΚΝΕ, από την οποία αποσύρθηκε γύρω στο 1981-82, για επεγγελματικούς λόγους και όχι λόγω διαφωνιών. Γι’ αυτό και ποτέ δεν διαγράφηκε. Ο ίδιος είχε μάθει από τον Αγαπίου για την επικείμενη σύλληψή του, διότι ο κλοιός της παρακολούθησής του είχε σφίξει πολύ και είχε γίνει φανερός. Πεποίθηση του μάρτυρα είναι πως ούτε η Αθανασάκη είχε σχέση με τον ΕΛΑ ούτε ο Αγαπίου, διότι από τη δικτατορία ακόμα ήταν σαφώς κατά της βίας.
Ο Γεώργιος Ροδολάκης, σύζυγος στενής φίλης και συναδέλφου της Αθανασάκη, τη γνωρίζει καλά, έκανε πολύ παρέα μαζί της και πεποίθησή του είναι πως ήταν εναντίον της βίας. Γνώριζε για το δεσμό της με την Αγαπίου, όπως γνώριζε και για το επεισόδιο με τον πράκτορα Περάκη, που η Αθανασάκη είχε διηγηθεί στη σύζυγο του μάρτυρα και το είχαν συζητήσει όλοι μαζί. Τότε έμαθε από την Αθανασάκη περισσότερα για τον Αγαπίου και την αντιστασιακή του δράση. Ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός από τις συζητήσεις που είχε κάνει με την Αθανασάκη, ότι οι απόψεις της κινούνταν στη γραμμή του ΚΚΕ.
Η δίκη διακόπηκε, λόγω μεσολάβησης των εκλογών, για τις 8 Oκτώβρη.