Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»
  • Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…
  • Σαν σήμερα 14 Απρίλη
  • Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού
  • Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο
  • Σαν σήμερα 13 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ποιος; Ο Ρώμας!
Κόντρες

Ποιος; Ο Ρώμας!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Φεβ 2023, 14:06

Ο αντιπεριφερειάρχης «Πολιτισμού» του Πατούλη, Χαράλαμπος Ρασσιάς, γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Χάρης Ρώμας, διαμαρτύρεται διότι «προσπάθησαν να μου προσδώσουν τη ρετσινιά ότι αντιτίθεμαι στα συμφέροντα των καλλιτεχνών, αυτά τα συμφέροντα τα οποία επί χρόνια προσπαθώ να υπηρετήσω με ορθολογιστικό τρόπο». Και στα καπάκια αυτοαναιρείται εξηγώντας τον… ορθολογιστικό τρόπο του: «Και το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής μοιάζει να με δικαιώνει όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα δημιουργηθούν τρεις διυπουργικές ομάδες εργασίας». Είχε πει και πιο χοντρά, βέβαια: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πνεύμα κατανόησης που δείχνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Μπορεί να είναι πάγια αιτήματα, αλλά με τέτοιο πάθος ποτέ δεν είχαν διεκδικηθεί. Την επαναστατική διάθεση την καταλαβαίνω, συνάδει και με το ταμπεραμέντο των καλλιτεχνών, αλλά υπάρχει κι ο κίνδυνος να γίνουμε γραφικοί ξαφνικά». «Το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 ΔΕΝ μετατρέπει τους καλλιτέχνες σε κατόχους απολυτηρίου λυκείου. Όσο κι αν βρίσκουν κάποιοι πρόσφορο έδαφος στο θυμικό των καλλιτεχνών και την αντισυστημική τους διάθεση για να κάνουν αντιπολίτευση και μάλιστα προεκλογικά, η αλήθεια πρέπει να λέγεται ατόφια και ξεκάθαρη. Εγώ είμαι καλλιτέχνης επί σαράντα χρόνια. Σαράντα χρόνια συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Και επειδή ο ηθοποιός ποιεί ήθος δεν είναι δυνατόν να μην συνοδεύεται αυτό το ήθος και από την απόλυτη αλήθεια. Οι συνάδελφοί μου (η πλειοψηφία τους τουλάχιστον που δεν είναι ιδεοληπτικοί) γνωρίζουν πόσο πολύ με αφορούν τα δίκαια του κλάδου μας και πόσο έχω συμπαρασταθεί σ΄ αυτά τα δίκαια. ΠΑΝΤΑ! Αυτούς τους συναδέλφους καλώ τώρα να κοιτάξουν την αλήθεια κατάματα πέρα από εύκολους λαϊκισμούς».

Δε χρειάζεται να πούμε άλλα. Για τον Ρώμα πρόκειται, άλλωστε. Που προσκολλήθηκε στον Πατούλη και τη ΝΔ με όνειρο να του δώσουν το γαλάζιο χρίσμα για το Δήμο Χαλανδρίου. Ο Ρώμας δήμαρχος; Ο ίδιος διακηρύσσει την αντίληψη που έχει για το δημαρχιλίκι: «Για την πιθανότητα να αλλάξει ηγεσία ο Δήμος και να περιέλθει στα χέρια μου». Ιδιοκτήτης του δήμου θέλει να γίνει. Το ίδιο θέλουν και οι υπόλοιποι αλλά δεν το λένε «φόρα παρτίδα». Κατά τα άλλα, να θυμίσουμε το ρόλο του Ρώμα που σαν γιουσουφάκι υπέγραψε την άδεια λειτουργίας του γηπέδου Μελισσανίδη. Δείγμα γραφής σαφέστατο.

Δε θέλει… παράσιτα

Να πούμε και για τον κολλητό και προστάτη του Ρώμα, Πατούλη, ο οποίος θα κάνει το κοπή τη πίτα και δεν κάλεσε το σωματείο των εργαζόμενων στην Περιφέρεια. Εντάξει, δεν είναι «δικό μας» το σωματείο, αλλά –διάολε!- υπάρχουν και οι τύποι που συνηθίζουν να κρατούν οι αστοί πολιτικοί. Ο Πατούλης, όμως, έχει καβαλήσει το καλάμι και δείχνει την εκδικητικότητά του ακόμη και σε αυτό το επίπεδο, το εντελώς τυπικό.

Καλά, ρε Τόμας, τον Ρώμα τον ρώτησες;

Ο διάσημος Τόμας Οστερμάγιερ, καλλιτεχνικό διευθυντής της γερμανικής «Σαουμπίνε» το διέπραξε το ατόπημα. Εκανε δήλωση υπέρ του αγώνα των ελλήνων καλλιτεχνών χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτεί τον… συνάδελφό του Χάρη Ρώμα. Διότι τι είναι ο Οστερμάγιερ; Ενας… Ρώμας της Γερμανίας, της Ευρώπης, του κόσμου.

«Δεν μπορώ να θεωρήσω την υποβάθμιση των πτυχίων στα ελληνικά θεατρικά πανεπιστήμια ως οτιδήποτε άλλο από μια εχθρική πράξη ενάντια στις τέχνες στην Ελλάδα και επομένως επίσης ενάντια στο ευρωπαϊκό θεατρικό τοπίο. Δυστυχώς, η οικονομική κατάσταση των νέων ανθρώπων του θεάτρου στην Ελλάδα είναι ήδη περισσότερο από δύσκολη σήμερα. Η αλλοίωση από ένα Προεδρικό Διάταγμα είναι απαράδεκτη. Η διαμαρτυρία των σπουδαστών και των δασκάλων των σχολών τέχνης έχει την πληρέστατη αλληλεγγύη μου.

Τόμας Οστυερμάγιερ»

Tζόγος να γίνεται

Πότε είναι του αγίου Νικολάου; 6 του Δεκέμβρη. Γιόρταζε τότε ο (άλλοτε μεγαλοδημοσιογράφος) Νίκος Φελέκης και ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο ΓΑΠ και ο Τσίπρας. Και κάποιοι θυμήθηκαν δυο μήνες και 10 μέρες αργότερα να φτιάξουν σενάρια ότι η συνάντηση ήταν στημένη για να «φάνε» Γιωργάκης και Αλεξάκης τον Ανδρουλάκη. Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι; Ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ. Με ποιο σκοπό; Να προκαλέσουν σύγχυση στους πασόκους, να παρουσιάσουν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ σαν σπαρασσόμενο και τον ΓΑΠ να έχει συμφωνήσει με τον Τσίπρα, και να τραβήξουν ψήφους πασόκων προς τη ΝΔ.

Λέμα και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα

Είδε ο Πολάκης το ψηφοδέλτιο των Χανίων και τα πήρε στο κρανίο: Τι είν’ αυτά, ψηφοδέλτιο χωρίς τον Χαιρετάκη; Αμα δεν είναι αυτός, θα αποσυρθώ κι εγώ. «Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά» ήταν η απάντηση του Τσίπρα μέσω διαρροής. Ωχ, αυτό έτσουξε, αλλά… πονάνε, ωρέ Μήτρο, τα παλικάρια σαν τον Παυλάρα; Το θέμα θα συζητηθεί… στα όργανα, ήταν η τελευταία του λέξη και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Φίλος μεν ο Χαιρετάκης, φιλτάτη δε η βουλευτική έδρα.

Και γιατί ήθελε ο Σφακιανός Πολάκης τον Κισσαμίτη Χαιρετάκη; Γιατί θα το πήγαιναν δισταυρία και θα άφηναν και πάλι μπουκάλα τον Σταθάκη. Χάριν του οποίου δεν μπήκε ούτε μια γυναίκα υποψήφια στα Χανιά και κόπηκε και ο Χαιρετάκης, ο κολλητός του Παυλάρα. Αλλά ο Σταθάκης, εκτός από λεφτά, έχει και στήριξη από την αστική τάξη και από τον Τσίπρα.

Ο φόβος φυλάει τα έρ’μα

Στο ψηφοδέλτιο Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαμε την πασοκοσυριζαία Χρύσα Ζούπη, τη συνδικαλίστρια που συνεργάζεται αρμονικά στο Εργατικό Κέντρο Πύργου ακόμη και με χρυσαυγίτες. Μετά την αποκάλυψη αυτής της μακρόχρονης συνεργασίας δεξιών, πασόκων, συριζαίων και νεοναζιστών, δεν τους έπαιρνε να εκτεθούν. Αντίθετα, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει κανονικά ο Μάκης «φρουρά, φρουρά» Μπαλαούρας, που έκανε επίσκεψη στο ΕΚ Πύργου το 2019, συνοδευόμενος από τη Ζούπη (που προφανώς κανόνισε τη συνάντηση) και κάθησε άνετος και χαμογελαστός στο ίδιο τραπέζι με τον χρυσαυγίτη για να συζητήσουν… τα προβλήματα των εργαζόμενων.

Ολες οι υπόλοιπες φωτογραφίες από εκείνη τη συνάντηση δεν δείχνουν τον νεοναζιστή, αλλά τον πασόκο Ορφανό και τη συριζαία Ζούπη (περισσότερο τη δεύτερη) με τους Μπαλαούρα και Κούνεβα. Για ευνόητους λόγους. Ο Μπαλαούρας γνώριζε πολύ καλά ποιος είναι ο χρυσαυγίτης Σταθάς (αυτός με το καπέλο) και ότι οι σύντροφοί του συνεργάζονταν μαζί του στο ίδιο ψηφοδέλτιο, για να ελέγξουν το Ε.Κ. Πύργου. Το μόνο που τον ένοιαζε, όμως, ήταν να μαζέψει σταυρουλάκια. Δεν τα κατάφερε να επανεκλεγεί, αλλά το προσπάθησε με όλα τα μέσα, συναγελαζόμενος ακόμη και με νεοναζιστές, για να μη δυσαρεστήσει τους «προοδευτικούς» εργατοπατέρες, από τους οποίους περίμενε να του μαζέψουν κάνα σταυρό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑν ο Παντσέρι είναι προδότης, ποιον πρόδωσε;
Επόμενο άρθρο Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τη νίκη: Κατάργηση ΠΔ και τροπολογίας

Σχετικά Αρθρα

Joint venture

Κόντρες 9 Απρ 2026, 12:10

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

Κόντρες 6 Απρ 2026, 14:18

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

Κόντρες 4 Απρ 2026, 20:28

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

Κόντρες 3 Απρ 2026, 11:02

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

Κόντρες 27 Μαρ 2026, 19:37

Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ

Κόντρες 26 Μαρ 2026, 22:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

1908: Δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες της Δανίας.

1925: Απόπειρα εκτέλεσης του βασιλιά της Βουλγαρίας Μπόρις από μπολσεβίκους αγρότες με βόμβα, 150 νεκροί.

1930: Αυτοκτονεί ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

1968: Συλλήψεις νέων του «Ρήγα Φεραίου» και του ΠΑΜ.

1979: Βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα (ΕΛΑ).

2010: Μπαράζ επιθέσεων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (οι δύο σε γραφεία βουλευτών) στη Θεσσαλονίκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo